gigisoni Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 νομίζω ότι αμφισβητήθηκε η αξία των πανεπιστημίων της βουλγαρίας, όχι γενικά των πανεπιστημίων του εξωτερικού.. και ναι.. λογικό είναι να αμφισβητείται όταν κανείς δεν διαψεύδει ότι περνάς το μάθημα κάνοντας ιδιαίτερα με τον καθηγητή. εδώ σε άλλο thread άλλος ρωτούσε πως θα πάρει πτυχίο φαρμακολογίας σε 2 χρόνια στη βουλγαρία, λαδώνοντας και μόνο.. Για τα πανεπιστήμια χωρών του πρώην ανατολικού μπλοκ μιλήσαμε, όχι για της Βουλγαρίας συγκεκριμένα. Και όσον αφορά τα ιδιαίτερα, ξεχνάμε μού φαίνεται τα μαθήματα σε φροντιστήρια που διδάσκει ο καθηγητής ή που παίρνει τη μίζα του και που πρέπει ο μαθητής να γραφτεί, να πληρώσει και να παρακολουθήσει, αν θέλει να περάσει το μάθημα, που ισχύει στην Ελλάδα. Αυτό, δεν είναι είδος ιδιαίτερου; Να μην το αμφισβητήσουμε και να μην αμφισβητήσουμε το πτυχίο που θα πάρει φοιτητής που έχει πληρώσει το φροντιστήριο; Και όσον αφορά τον τύπο στο άλλο thread, επειδή αυτός κοιμάται και ονειρεύεται πτυχία να του έρχονται κατακούτελα δεν πάει να πει ότι θα συμβεί κιόλας. Και δεν πάει να πει ότι και στην Ελλάδα αν πληρώσεις τους καθηγητές δεν θα σου δώσουν πτυχίο. Απλά στην Ελλάδα μάλλον θα σου βγει πιο ακριβό το μαλλί και ο τύπος μάλλον ελπίζει να το πετύχει με λιγότερα (που αμφιβάλλω, αλλά λέμε τώρα). Και για να έρθουμε πίσω στο θέμα μας, η έλλειψη στα νοσοκομεία δεν είναι φαινόμενο της κρίσης. Το 2009 που ο πατέρας μου πέρασε αρκετό καιρό στα νοσοκομεία και σε εγχειρίσεις, υπήρχε ήδη έλλειψη σε γάζες κτλ και αναγκαζόμασταν να τ'αγοράζουμε. Και μία νοσοκόμα βραδυνή για τουλάχιστον 50 ασθενείς. Α, και ο γιατρός που τον εγχείρισε την τελευταία φορά, εφημέρευε από τις 8 το πρωί, αυτός ήταν που έκανε την εισαγωγή στον πατέρα μου, και ξεκίνησε τα χειρουργεία στις 12 το μεσημέρι. Ο πατέρας μου εγχειρίστηκε στις 1 το πρωί. Ο γιατρός με λίγα λόγια, εφημέρευε από το πρωί, στις 12 ξεκίνησε τα χειρουργεία, έβγαζε τον έναν και χειρουργούσε μετά τον επόμενο. Στις 3 τα ξημερώματα βγήκε από το χειρουργείο του μπαμπά μου. Δηλαδή ο άνθρωπος χειρουργούσε από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τα ξημερώματα. Όσο καλός και να είναι ο γιατρός, αστέρι να είναι στη δουλειά του, δεν νύσταξε να είναι στο πόδι από το πρωί και να χειρουργεί τον έναν μετά τον άλλον; Αφού δεν του ξέφυγε καμιά μαχαιριά πάνω στον πατέρα μου...και αν του ξέφευγε, αυτός θα έφταιγε ή το κράτος και το κ@λοσύστημά τους;
epp Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Και δεν πάει να πει ότι και στην Ελλάδα αν πληρώσεις τους καθηγητές δεν θα σου δώσουν πτυχίο. 300ε/μαθημα σε σχολη ενος παιδιου που ειχα γνωρισει καποτε και μας εξηγουσε πως περασε κατι μαθηματα που τον ζοριζαν.. δεν εχει σημασια ποια και που αλλα ισχυει.. προφανως για ελλαδα μιλαω Αφού δεν του ξέφυγε καμιά μαχαιριά πάνω στον πατέρα μου...και αν του ξέφευγε, αυτός θα έφταιγε ή το κράτος και το κ@λοσύστημά τους; αυτος.. και αντε να βρει το δικιο του μετα..
Praetorianos Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 >implying οτι στην ελλαδα δεν λαδωνεις τιποτα. Ρε Τούφα σε συμπαθώ, σε εκτιμώ αλλά ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΟ άσε να πέσει κάτω μισό χιλιοστό thread χωρίς να μπλέξουμε την Ελλάδα στη μέση. Μιλάμε για βούτυρα, σκατά τα κάνουν στην Ελλάδα. Μιλάμε για λαθρομετανάστευση, σκατά τα κάνουν στην Ελλάδα. Μιλάμε για πανεπιστήμια, σκατά τα κάνουν στην Ελλάδα. Μιλάμε για νόμους, σκατά τα κάνουν στην Ελλάδα. Μιλάμε για νοσοκομεία, σκατά τα κάνουν στην Ελλάδα. Μιλάμε για εκλογές, για επιδόματα, για συντάξεις, για τον ανάδρομο Ερμή, για τη Μαρίκα από τον τρίτο, για πυλωτές, για τρόπους μαγειρέματος, για ΣΠΟΡΟΥΣ ΦΥΤΩΝ, για παρκαρίσματα, για θερμοσίφωνες, για γήπεδα, για ενοίκια, για φυλακές, για καταλήψεις, για ληστείες, για διαγωνίσματα, για αγορά εργασίας , σκατά τα κάνουν στην Ελλάδα. Δηλαδή για όνομα.
washcloud Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Φυσικά και υπάρχουν ελλείψεις υλικών και πεθαίνει κόσμος. Οι γιατροί εφημερεύουν σχεδόν από χόμπι πλέον. Στις εφημερίες η αμοιβή που τους μένει στην τσέπη είναι γύρω στα 2-3 ευρώ την ώρα, αλλά κι αυτά τα λεφτά έχουν να τα πάρουν κάτι μήνες. Ας σκεφτούμε τώρα τι θα γίνει αν γίνει κανένα μπραφ και, έστω και για 2-3 μήνες, δεν υπάρχουν ούτε τα βασικά φάρμακα και υλικά (τους μισθούς χέστους). Αυτή η σκέψη για όσους πιστεύουν ότι πλέον δεν έχει παρακάτω ή ότι δεν έχουμε τίποτα άλλο να χάσουμε. ...μ' αρέσει λοιπόν που πέρσι, κι ενώ τα λέγαμε "για τα οικονομικά", η κουβέντα σου ως απάντηση σε "ριζοσπαστικές προτάσεις", ήταν "αν τα γκρεμίσουμε όλα για να φτιάξουμε απ' την αρχή, θα λείψουν και τα βασικά και ΘΑ πεθαίνει κόσμος". Περίπου δηλαδή αυτό που λες και τώρα, με τη διαφορά του να που [..."επιτέλους"...(...)] κόσμος πεθαίνει - χωρίς να έχει γίνει κάτι..."ριζοσπαστικό". Αναρωτιέμαι για πόσο ακόμα θα νομίζεις ότι "δεν θα γίνει μπραφ", όντας σε "μη ριζοσπαστικό δρόμο"....Το ακόμα πιο ενδιαφέρον, είναι ότι προλογίζεις το ότι "έχει και παρακάτω"...Πόσοι αναρωτιέμαι πρέπει να πεθάνουν "επί μπραφ" κι επί παρόντος δρόμου, για να καταλάβει κανείς το στράβωμα και του γυαλού και του αρμενίσματος...
DrLo Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 χαχα, αληθεια? Παιδια, ειλικρινα, ισως φαινεται αλλιως επειδη ειστε απ εξω απ το θεμα. Δεν ειναι παρανομο να βοηθας το φιλο σου κ συναδελφο σου σε μια κλινικη, ποσο μαλλον σε μερα μη εφημεριας. Ισως, δε διευκρινησα, οτι το γραφειο των ιατρων, δεν ειναι ο χωρος εξετασης, αυτο που εχετε στο μυαλο σας ως δωματιο που μπαινετε και σας εξεταζουν, το γραφειο αυτο ειναι ο χωρος που αφηνουμε εμεις τα πραγματα μας και πινουμε τον καφε μας, με ενα κυκλικο τραπεζι δηλαδη για συζητηση για περιστατικα, με αρχειο με ιστορικα και φακελους ασθενων, κτλ. Ισως τωρα να βοηθησα. Παρότι μη γιατρός έχω μια ιδέα από πως είναι τα γιατρεία μέσα. α. Γιατί έχω δουλέψει στη κατασκευή νοσοκομείου β. Γιατί έχω περάσει πολλές ώρες κάνοντας παρέα στον κολλητό μου, στις εφημερίες και παρότι μη ασθενής έχω κάνει ρεβεγιόν πρωτοχρονιάς όπως περιγράφει ο φίλος σε κάποιες σελίδες πριν γιατρείο με φίλους μου γιατρούς. Δεν είπε κανείς ότι αυτό που κάνεις είναι παράνομο (αν και δε ξέρω αν είναι) Είπα ότι όταν κάνεις απεργία/σταση εργασίας/επίσχεσης είναι λίγο ανήθικο να σπας τη στάση σου απλά για να "βοηθήσεις τον συνάδελφο" πολύ περισσότερο στον τομέα της υγείας που όλοι πρέπει να έχουν την ίδια μεταχείρηση. καταλαβα. Δυστυχως το περασα με λαθος τροπο τοτε. Οχι δεν εννοουσα κατι τετοιο, ουτως η αλλως ενα τοσο σοβαρο εγκαυμα οσο το δικο μου, με το ενα χερι δεμενο για 1 μηνα, ηταν ουτως η αλλως κατι εξετάσιμο. Απλως πηγα εκει, διοτι ειναι η κλινικη μου και γνωριζομαστε ολοι, και μιας και το νοσοκομειο μου δεν ειχε εφημερια, ηξερα οτι εκει θα βρω ολο και καποιον που δεν εχει δουλεια και κανει διαλειμμα, για να μην τον καθυστερησω και απο αλλους ασθενεις. Αλλιως, θα πηγαινα στο εκαστοτε εφημερευον. Νομίζω ότι διευκρίνησα ότι στη περίπτωση που ήταν σοβαρό έγκαυμα και όχι του στύλ "καντο μα για να περάσει" απλά οι γιατροί καναν τη δουλειά τους οπότε πάλι δεν είναι θέμα επαγγελαμτικής αλλυλεγύης. Γενικά δεν καταλαβαίνω τον όρο επαγγελματική αλλυλεγύη στην υγεία. ΟΚ, αν πουλάω ξερωγω πατάτες, μπορεί να πουλήσω φθηνότερα στον άλλο που καθώμαστε στη λαΪΚΗ ΜΑΖΊ, έτσι από επαγγελματική αλλυλεγύη. Στην υγεία σε τι μπορεί ή μάλλον σε τι μορφή μπορεί να πάρει η "επαγγελματική αλλυλεγύη" παρά μόνο αν είσαι ιδιώτης γιατρός και γουστάρεις να κάνεις άλλη τιμή στον συνάδελφο (που και αυτό χωράει πολύ συζήτηση). Ξέρω 'γω, γιατί κοστίζει κανά εκατομμύριο; Μα αφού λες ότι τα ανταλλακτικά/συντήρηση του Siemens στοιχίζουν υπερβολικά. Πες τα ανθρωπε μου... πες τα γαμωτο.... Καθησα ξεσκιστηκα στερηθηκα τοσα πραγματα στη ζωη μου , μεχρι τα 18, εβγαλα 19000+ μορια, και αποφασισα να συνεχισω να ξεσκιζομαι στο διαβασμα, για να γινω ενας σωστος επιστημονας, και ερχεται το καθε παλιοπαιδο του καθηγητη πανεπιστημιου, και πηγαινει στη Βουλγαρια και στη Ρουμανια και τελειωνει επι πληρωμη την Ιατρικη σε 3-4 χρονια, ενω εγω στη Σαλονικη φτυνω αιμα να την τελειωσω σε 6-7 χρονια. Και το χειροτερα 2 ξερετε ποιο ειναι? 1. Ερχονται και δεν ξερουν ντιπ Ιατρικη. Τον πρωτο καιρο, ουσιαστικα εσεις οι ασθενεις ειστε τα πειραματοζωα τους. Χωρις ιχνος υπερβολης. Μου έχουν πει περίπτωση που ειδικεύομενος γιατρός (που τουλάχιστον είχε επίγνωση του επιπέδου του) πλήρωνε την εφημερία του μαύρα σε άλλον ειδικευόμενο να του κάνει την εφημερία (αυτός απλά έμενε μέσα για να φαίνεται μέσα) γιατί φοβόταν ότι θα φάει κανέναν καμιά μέρα. Καταλαβαινεις οτι το ιδιο μπορει να υπωθει για το κομματοσκυλο φοιτητη που απλα ειναι εκει και παιρνει της σημιωσεις/εξετασεις ετοιμες και δεν διαβαζει ποτε του επειδη ειναι βυσμα για τους καθηγητες προς τους πολιτικους ετσι? Εκτος αν στην τσεχια δεν εχουν γιατρους αλλα υδραυλικους και δεν το ξερω. Ή ερχονται εδω οι τσεχοι για να μαθουν ιατρικη (οι τσεχες ειπαμε με τον σακη) Παντού μππορεί να γίνουν αλλά η έκτσαση της βιομηχανίας πτυχίων σε κάποια μέρη δε παίζεται. Πρώτη συζήτηση με συμμαθήτρια που πήγε για σπουδές Ιατρικής μετά στις πρώτες τις διακοπές στην Ελλάδα ως φοιτήτρια. - "Είναι αλήθεια ότι εκεί μπορείς να πληρώσεις τον καθηγητή για να σε περάσει" - "Ναι, φυσικά" - "εσύ θα το κάνεις ?" - "Όχι ρε, άμα είναι να το κανω από το 10 έτος θα μου φύγουν ένα σωρό λεφτά" Για ποιο λογο να μου αρεσει που ερχονται απ εξω κατα χιλιαδες και παιρνουν τις δικες μας θεσεις, και τρωμε 8 χρονια αναμονη? Για τον ίδιο λόγο που οι μισοί μέσα στο insomnia θέλουν να έχουν το δικαίωμα να δουλέψουν στην ΕΕ. Θέλεις να μάθεις μία από τις ερωτήσεις που είχα στα προφορικά μου την περασμένη Παρασκευή; Από βιβλίο 526 σελίδων που έπρεπε να ξέρουμε τα ΠΑΝΤΑ, με ρώτησε τι λέει στην σελίδα 21 και περίμενε απάντηση. Ποτέ στην Ελλάδα δεν άκουσα προφορικά να ζητάν τι λέει ο τάδε αριθμός σελίδας του βιβλίου. Μη μας χαλάς το όνειρο ότι κάνενα από τα στραβά του Ελλαδιστάν (παπαγαλία) δεν υπάρχει έξω.
FilipposMD Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 ...μ' αρέσει λοιπόν που πέρσι, κι ενώ τα λέγαμε "για τα οικονομικά", η κουβέντα σου ως απάντηση σε "ριζοσπαστικές προτάσεις", ήταν "αν τα γκρεμίσουμε όλα για να φτιάξουμε απ' την αρχή, θα λείψουν και τα βασικά και ΘΑ πεθαίνει κόσμος". Περίπου δηλαδή αυτό που λες και τώρα, με τη διαφορά του να που [..."επιτέλους"...(...)] κόσμος πεθαίνει - χωρίς να έχει γίνει κάτι..."ριζοσπαστικό". Αναρωτιέμαι για πόσο ακόμα θα νομίζεις ότι "δεν θα γίνει μπραφ", όντας σε "μη ριζοσπαστικό δρόμο"....Το ακόμα πιο ενδιαφέρον, είναι ότι προλογίζεις το ότι "έχει και παρακάτω"...Πόσοι αναρωτιέμαι πρέπει να πεθάνουν "επί μπραφ" κι επί παρόντος δρόμου, για να καταλάβει κανείς το στράβωμα και του γυαλού και του αρμενίσματος... Wash, (αρκετός) κόσμος πέθαινε πάντα λόγω ελλείψεων και αστοχιών του συστήματος υγείας, ακόμα και επί παχέων αγελάδων. Το 2012 πεθαίνουν πιο πολλοί από ότι το 2008, γιατί οι ελλείψεις είναι περισσότερες. Αν κόψουμε τελείως της χρηματοδότηση για 2-3 μήνες, θα πεθάνουν κάποιες εκατοντάδες ή χιλιάδες, ενώ τώρα πες πεθαίνουν κάποιες δεκάδες. Πιστεύω να καταλαβαίνεις τη διαφορά. Επίσης, όταν τονίζω ότι υπάρχουν και χειρότερα, δεν ισχυρίζομαι ότι τώρα πάμε καλά (απορώ γιατί είναι τόσο δυσνόητο αυτό...). Απλώς λέω ότι, όταν σκεφτόμαστε ριζικές λύσεις, ΠΡΕΠΕΙ να ξέρουμε τι σημαίνουν αυτές. Άλλο το "πεθαίνουν δεκάδες το μήνα, οπότε να τα διαλύσουμε για να τα ξαναφτιάξουμε κι ας πεθάνουν άλλοι 50 στην πορεία" και άλλο "να το διαλύσουμε για να το ξαναφτιάξουμε κι ας πεθάνουν άλλοι 1000 στην πορεία". Εμένα μου τη δίνει ότι αγνοείται η άμεση συνέπεια της "διάλυσης". Εσύ λες ότι η Κηφισίας έχει λακούβες και δημιουργούνται μποτιλιαρίσματα, οπότε να κόψουμε τελείως την κυκλοφορία για 2 μήνες και να στρώσουμε τον δρόμο από την αρχή, για να γίνει καλός. Εγώ λέω ότι μάλλον δεν μας παίρνει να κόψουμε την κυκλοφορία για 2 μήνες, γιατί θα προκύψουν φοβερά προβλήματα, οπότε αναρωτιέμαι μήπως μπορεί να φτιαχτεί ο δρόμος λίγο λίγο, κλείνοντας μια λωρίδα κάθε βδομάδα. Μπορεί να θέλει και γκρέμισμα, δε λέω, αλλά πρέπει να σκεφτείς και τι θα γίνει με την κίνηση στο διάστημα των εργασιών. Επίσης, επειδή παρεξηγήθηκαν νομίζω τα γραφόμενα για τους ιατρούς εξ ανατολικών χωρών, να πω κάτι. Προσωπικά μπήκα με πανελλήνιες και τέλειωσα στην ιατρική της Αθήνας. Έχω μαλώσει εδώ μέσα γιατί ο ίδιος χαρακτηρίζω μπουρδέλο τη σχολή μου. Δεν ισχυρίζεται κανείς σοβαρός άνθρωπος ότι οι ελληνικές σχολές έχουν υψηλά στάνταρ. Μπορεί να τελειώσει ο κάθε πικραμένος ιατρική σχολή στην Ελλάδα, είτε ως κομματόσκυλο, είτε λόγω συγγενικών σχέσεων με καθηγητή, είτε με σκονάκια, είτε μένοντας 15 χρόνια στη σχολή. Πάει αυτό. Είναι δεδομένο ότι οι ιατρικές στη Βουλγαρία και στη Ρουμανία ήταν, τη δεκαετία του '90 τουλάχιστον, βιομηχανία παραγωγής πτυχίων μέσω λαδώματος. Μιλάμε για τραγικές καταστάσεις. Από όσο ξέρω, έχει βελτιωθεί η κατάσταση πάντως (γι' αυτό και πηγαίνουν λιγότεροι Έλληνες). Κακή φήμη είχαν επίσης σχολές Ουγγαρίας, Τσεχίας και Ν.Ιταλίας, αλλά επουδενί τόσο κακή. Ποια είναι η διαφορά; Το άτομο που είχε το υπόβαθρο να γράψει άριστα στις πανελλήνιες και φοίτησε στο ημι-μπουρδέλο της Ελλάδας, είναι πιο πιθανό να διάβασε επαρκώς και στη φοιτητική του ζωή, σε σύγκριση με κάποιον που έγραψε 14 στις πανελλήνιες και βρέθηκε σε ένα περιβάλλον όπου όλοι λάδωναν, με συμφοιτητές που δεν είχαν ποτέ νοοτροπία διαβάσματος. Εξαιρέσεις υπάρχουν πολλές ασφαλώς, αλλά το γενικό συμπέρασμα είναι αυτό. Κανείς δε θα κατηγορήσει τον μαθητή που έγραψε 18 αντί για 19 στις πανελλήνιες και πήγε στην Ουγγαρία για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Τελευταία σημείωση: η αντιπαλότητα οφείλεται και σε έναν άλλο λόγο. Για να πάρεις ειδικότητα στην Ελλάδα ακολουθείται το -πανηλίθιο- σύστημα της επετηρίδας. Δηλαδή ο αριστούχος του Χάρβαρντ μπορεί να χρειαστεί να περιμένει 4 χρόνια αντί 3 για να ξεκινήσει ειδικότητα επειδή κάποιος που έχει πτυχίο με 5 από το Τσαντ πήγε 2 λεπτά νωρίτερα στη νομαρχία και δήλωσε την ίδια θέση. Αφού δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση (χάρη και στις αντιδράσεις των κομματόσκυλων από τις ελληνικές σχολές), η παρουσία του άσχετου αδικεί το καλό (ή έστω μέτριο).
gigisoni Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Μη μας χαλάς το όνειρο ότι κάνενα από τα στραβά του Ελλαδιστάν (παπαγαλία) δεν υπάρχει έξω. LoL, παπαγαλία, δεν νομίζω να υπάρχει χώρα που να μην υπάρχει, τουλάχιστον σε θεωρητικές σπουδές. Τα ίδια έχω ακούσει και για Γαλλία, Ολλανδία και Αγγλία, σε θεωρητικές σπουδές πάντα. Στις θετικές επιστήμες δεν ξέρω τι παίζει. Να δεις τι παπαγαλία έριξα για να μάθω 250 σελιδες φιλοσοφίας στη γαλλική γλώσσα. Να μαθαίνεις για τον Σωκράτη και τον Πλάτωνα και το τι έπαιρναν και δεν μας το φανέρωσαν για να φαντάζονται τα όσα είπαν, και να μην μπορείς να βγάλεις νόημα τι ήθελε να πει ο ποιητής γιατί τα μαθαίνεις στα γαλλικά. Δεν θυμάμαι λέξη, και πέρασε μόνο ένας χρόνος . Το καλό εδώ όμως είναι ότι η ύλη δεν είναι χάος και μπάχαλο, μπορεί πχ να έχεις 3 βιβλία αλλά αυτά έχεις, δεν θα σου δώσουν βιβλιογραφία να πας να ψάχνεις και τρέχα γύρευε τι θα πέσει. Αν δώσουν βιβλιογραφία είναι για συμπληρωματικές γνώσεις αν θέλεις να ενημερωθείς ή να μάθεις κάτι περισσότερο για δικό σου καλό.
Toufas Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2012 Ρε Τούφα σε συμπαθώ, σε εκτιμώ αλλά ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΟ άσε να πέσει κάτω μισό χιλιοστό thread χωρίς να μπλέξουμε την Ελλάδα στη μέση. Μιλάμε για βούτυρα, σκατά τα κάνουν στην Ελλάδα. Μιλάμε για λαθρομετανάστευση, σκατά τα κάνουν στην Ελλάδα. Μιλάμε για πανεπιστήμια, σκατά τα κάνουν στην Ελλάδα. Μιλάμε για νόμους, σκατά τα κάνουν στην Ελλάδα. Μιλάμε για νοσοκομεία, σκατά τα κάνουν στην Ελλάδα. Μιλάμε για εκλογές, για επιδόματα, για συντάξεις, για τον ανάδρομο Ερμή, για τη Μαρίκα από τον τρίτο, για πυλωτές, για τρόπους μαγειρέματος, για ΣΠΟΡΟΥΣ ΦΥΤΩΝ, για παρκαρίσματα, για θερμοσίφωνες, για γήπεδα, για ενοίκια, για φυλακές, για καταλήψεις, για ληστείες, για διαγωνίσματα, για αγορά εργασίας , σκατά τα κάνουν στην Ελλάδα. Δηλαδή για όνομα. Ναι εγω φταιω που ο αλλος συγκρινει τα σκατα με τα ευκοιλια. Ξερεις, αυτα που κανουν στην ελλαδα.
tritonas00 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 τοχα ξαναγραψει και παλιοτερα εδω. στην παλια μου γειτονια,τελη του 80,υπηρχε ενας γειτονας ο οποιος ηταν οδηγος ασθενοφορου. Καθε Τριτη μεσανυχτα,ερχοταν με το ασθενοφορο και κατεβαζε κουτες με φαρμακευτικα υλικα που εκλεβε απο το νοσοκομειο,τα οποια πηγαινε πανω στο διαμερισμα του. εγω μετακομισα καποια στιγμη και μετα απο μερικα χρονια τυχαινω μαθαινω οτι ο τυπος ειχε βγει κανονικα σε συνταξη στα 40 του ενω ο γιος του,ο οποιος ηταν ως ενα βαθμο νοητικα καθυστερημενος και δεν ειχε σπουδασει τιποτα,ειχε πιασει δουλεια και αυτος σε καποιο νοσοκομειο. ολες αυτες τις αμαρτιες του παρελθοντος,τις πληρωνει τωρα ο ελληνας. το προβλημα ειναι οτι ειτε λογω μηντιακης προπαγαδνας,ειτε λογω ανθρωπινης βλακειας,ειτε προσωπικων συμφεροντων,καθεται και βριζει την Μερκελ και τους ευρωπαιους επειδη δεν εχει γαζες και ορους το νοσοκομειο.δεν καθεται τι συμβαινει εδω και 40 χρονια τσην ελλαδα για να φτασει σημερα να ειναι ενα βημα πριν την χρεωκοπια. δεν πειραζει ομως. Qft
chill Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Μιας και σε αυτό το νήμα απάντησε και ο Φίλιππος και ο Κώστας έχω μια ερώτηση. Οι νέοι γιατροί με ποια κριτήρια στέλνονται σε νοσοκομεία; Για να καταλάβετε το λόγο της ερώτησης μου. Ο Ευαγγελισμός είναι top, τον έχω ζήσει από μέσα για ένα 18μηνο.....Εξαιρετικοί γιατροί (στην πλειονότητα τους), εξαιρετικές νοσοκόμες.....τα καλύτερα μπορώ να πω ακόμα και για τους τραπεζοκόμους και τις καθαρίστριες. Ευγενέστατοι και εξυπηρετικότατοι παντού και πάντα!!!! Από την άλλη, το Θριάσιο.....τα άκρως αντίθετα, τα ζώα μου αργά, ΧΑΖΟΙ γιατροί, εξυπηρέτηση μηδέν, τριτοκοσμικές καταστάσεις (όχι ότι δεν συναντούνται αντίστοιχες στον Ευαγγελισμό αλλά αυτές οφείλονται κυρίως στις εγκαταστάσεις του). Εσάς θα σας κρίνει κάποιος το πόσο καλοί είστε και έτσι θα σταλείτε στον Ευαγγλισμό ή σε κάποιο Θριάσιο ή είναι τελείως random η κατάσταση; Να προσθέσω επίσης ότι οι νέοι γιατροί με τους οποίους έρχομαι σε επαφή είναι εξαιρετικοί!!! Παλικάρια με όλη τη σημασία της λέξης. Αν δεν τους αφομιώσει το σύστημα κάνοντας τους μαλάκες υπάρχει ελπίδα στην υγεία. Και btw εσείς σε ποια νοσοκομεία βρίσκεστε; Ελπίζω να μην είναι κανένας σε Θριάσιο !!!
vk13 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Κοίτα να δεις αν δεν κάνω λάθος νομίζω υποχρεωτικά για να πάρουν ειδικότητα οι γιατροί πρέπει να την πάρουν σε νοσοκομείο. Δλδ όσοι θέλουν μετά το πτυχίο τους είτε σπούδασαν Ελλάδα είτε εξωτερικό. Επειδή το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό με τους "γιατρούς" της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας κατά τη γνώμη μου το κράτος μας ΔΕΝ θα έπρεπε να τους αναγνωρίζει εδώ, κυρίως να τος δέχεται ως εργαζόμενους στα ελληνικά νοσοκομεία. Δλδ όσοι σπούδασαν Ελλάδα ήτο οι λαλάκες της υπόθεσης; Προσωπικά δε θα δεχόμουνα να έτρωγα τα χρόνια της ζωής μου πάνω από βιβλία και εργαστήρια για να μου πει το κράτος αργότερα ότι θα μείνω στην απ'έξω επειδή υπάρχουν και αυτοί που σπούδασαν στη Ρουμανία και δήλωσαν νωρίτερα από εμένα ή να μας αντιμετώπιζαν το ίδιο. Ναι ξέρω θα μου πείτε ότι μπορεί ένας κακός γιατρός να βγει και εδώ ή να πάρει θέση μη αξιοκρατικά επειδή έχει μέσο ή ή ή αλλά όπως και να χει ας στρώναν τον κώλο τους να περάσουν εδώ αν ήθελαν ιατρική. Αλλιώς άλλη σχολή ή αφού θέλαν Ρουμανία να τους αναγνωρίζουν μόνο εκεί. Το ίδιο και γι αυτούς που σπούδασαν σε αναπτυγμένες χώρες Αγγλίες, Γερμανίες, Γαλλίες κτλπ. Κάτσε εκεί αν θες αναγνωριση του πτυχίου σου μετά, εδώ δεν έχει.... Φταίξανε και αυτά εδώ που φτάσαμε και κανείς δεν τα βλέπει. υγ1: Χαίρομαι που υπάρχουν άτομα που τα βλέπουν αυτά απ ότι φαίνεται και διαβάζω στο thread αυτό. υγ2: Για να μην παρεξηγηθώ, ούτε ιατρική σπουδάζω, ούτε έχω μπαμπά ή μαμά γιατρό και τους βλέπω να θίγονται και είπα να την πω στους άλλους που ήρθαν απ έξω. Το σωστό όμως πρέπει πάντα να λέγεται. Για τα πανεπιστήμια χωρών του πρώην ανατολικού μπλοκ μιλήσαμε, όχι για της Βουλγαρίας συγκεκριμένα. Και όσον αφορά τα ιδιαίτερα, ξεχνάμε μού φαίνεται τα μαθήματα σε φροντιστήρια που διδάσκει ο καθηγητής ή που παίρνει τη μίζα του και που πρέπει ο μαθητής να γραφτεί, να πληρώσει και να παρακολουθήσει, αν θέλει να περάσει το μάθημα, που ισχύει στην Ελλάδα. Αυτό, δεν είναι είδος ιδιαίτερου; Να μην το αμφισβητήσουμε και να μην αμφισβητήσουμε το πτυχίο που θα πάρει φοιτητής που έχει πληρώσει το φροντιστήριο; Και όσον αφορά τον τύπο στο άλλο thread, επειδή αυτός κοιμάται και ονειρεύεται πτυχία να του έρχονται κατακούτελα δεν πάει να πει ότι θα συμβεί κιόλας. Και δεν πάει να πει ότι και στην Ελλάδα αν πληρώσεις τους καθηγητές δεν θα σου δώσουν πτυχίο. Απλά στην Ελλάδα μάλλον θα σου βγει πιο ακριβό το μαλλί και ο τύπος μάλλον ελπίζει να το πετύχει με λιγότερα (που αμφιβάλλω, αλλά λέμε τώρα). Φίλε μου, άκου πώς έχει το πράγμα: Ναι μπορεί όντως να περάσει ένας φοιτητής ετσι όπως λες το μάθημα ΑΛΛΑ τουλαχιστον αυτος ειχε τα ΚΑΡΥΔΙΑ να δώσει πανελλαδικές και να μπει με την αξία του σε μια σχολή, πόσο μάλλον ιατρική που θέλει 20000 μόρια αν έχεις υπόψιν σου τι σημαίνει αυτό... Δεν σηκωθηκε ενα πρωι να του πει ο πατερας του: παρε 20 χιλιαδες ευρώ και τραβα στη Κωνστάντζα να γινεις γιατρος... Θλιβομαι οταν διαβαζω τετοιες αποψεις... Δεν ειναι ουτε θεμα ζηλειας ουτε ρατσισμος. Ειναι απλα θεμα ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ, που ουτως ή άλλως δεν υπάρχει βέβαια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα το τσαλαπατάμε και άλλο και δεν θα λέμε τα στραβά... Δεν είναι δίκαιο πώς να το κάνουμε...
taazz Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Ναι ξέρω θα μου πείτε ότι μπορεί ένας κακός γιατρός να βγει και εδώ ή να πάρει θέση μη αξιοκρατικά επειδή έχει μέσο ή ή ή αλλά όπως και να χει ας στρώναν τον κώλο τους να περάσουν εδώ αν ήθελαν ιατρική. Αλλιώς άλλη σχολή ή αφού θέλαν Ρουμανία να τους αναγνωρίζουν μόνο εκεί. Το ίδιο και γι αυτούς που σπούδασαν σε αναπτυγμένες χώρες Αγγλίες, Γερμανίες, Γαλλίες κτλπ. Κάτσε εκεί αν θες αναγνωριση του πτυχίου σου μετά, εδώ δεν έχει.... υγ1: Χαίρομαι που υπάρχουν άτομα που τα βλέπουν αυτά απ ότι φαίνεται και διαβάζω στο thread αυτό. υγ2: Για να μην παρεξηγηθώ, ούτε ιατρική σπουδάζω, ούτε έχω μπαμπά ή μαμά γιατρό και τους βλέπω να θίγονται και είπα να την πω στους άλλους που ήρθαν απ έξω. Το σωστό όμως πρέπει πάντα να λέγεται. Ειναι απλα θεμα ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ, που ουτως ή άλλως δεν υπάρχει βέβαια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα το τσαλαπατάμε και άλλο και δεν θα λέμε τα στραβά... Δεν είναι δίκαιο πώς να το κάνουμε... Αυτοαναιρήσε μέσα στην ίδια σου την ανάρτηση, από την μία ζητάς αξιοκρατία και από την άλλη βάζεις τους επιστήμονες από αναπτυγμένες και μη χώρες στο ίδιο τσουβάλι. Η τεχνογνωσία πρέπει να μπορεί να μεταφερθεί από την μια κοινωνία στην άλλη χωρίς να εμποδίζεται από συντεχνιακά συμφέροντα ή την αναξιοκρατία. Αν θες να έχεις προβάδισμα έναντι του επαγγελματία από αναπτυγμένη χώρα φρόντισε οι σχολές σου να είναι στο ίδιο επίπεδο με τις δικές τους και όχι να παρεμβαίνεις συντεχνιακά για να δόσεις προβάδισμα σε μια κοινωνική μερίδα ενδυναμώνοντας με αυτό τον τρόπο την συντεχνία καταστρέφοντας την πεδία στην πορεία.
YiN Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Το ίδιο και γι αυτούς που σπούδασαν σε αναπτυγμένες χώρες Αγγλίες, Γερμανίες, Γαλλίες κτλπ. Κάτσε εκεί αν θες αναγνωριση του πτυχίου σου μετά, εδώ δεν έχει.... Δεν είναι δυνατόν να το διαβάζουν αυτό τα ματάκια μου πρωί πρωί.
DrLo Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2012 Δεν είναι δυνατόν να το διαβάζουν αυτό τα ματάκια μου πρωί πρωί. Το παραπάνω για Ρουμανία, Βουλγαρία κλπ γιατί σου φαίνεται φυσιολογικό ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα