Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για μένα το θέμα δεν είναι συνωμοσιολογικό, ούτε θέμα πατριωτισμού, ούτε θέμα κατασκοπίας. Είναι θέμα καθαρά επαγγελματισμού... Σε περίπτωση που το Ελληνικό κράτος δεν ήταν ενήμερο για την υλοποίηση ενός ηλ. παιχνιδιού και συγκεκριμένα "Εξομοιωτή Στρατιωτικών Επιχειρήσεων" για το «σκανάρισμα» Ελλ. νήσου, οφείλει να κατάσχει το υλικό και να κυρώσει με σοβαρά πρόστιμα την εταιρία, αλλά μέχρι και ανάκληση της κυκλοφορίας του παιχνιδιού, μέχρι να επιβεβαιωθεί υπό την επίβλεψη του Ελλ. κράτους ότι η Bohemia Interactive δεν κατέχει παράνομο υλικό.

Πάντως το ότι οι φωτογράφοι έστω ως τουρίστες όντας όμως υπάλληλοι εταιρίας δημιουργίας ηλ. παιχνιδιών και συγκεκριμένα Military Simulation, επιβαρύνει τη θέση τους και δεν τίθεται θέμα αφέλειας αλλά επιπολαιότητας.

Φανταστείτε μέσα στο παιχνίδι να πρόσθεσαν και τις ταμπέλες «Απαγορεύεται η φωτογράφηση».

• Like 5
  • Απαντ. 134
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Ωραία νοοτροπία μάγκα... Επεδή έχω υπηρετήσει 2 χρόνια Κύπρο σε δαβεβαιώ πως δεν είναι χαμένος χρόνος, ούτε η Κύπρος ούτε η υποχρεωτκή στράτευση, ίσα ίσα που το 9μηνο είναι πολύ λίγο για ουστιαστική εκπαίδευση.

Τέλος πάντων, μπορείτε να αποκομίσετε πολλές γνώσεις από τη θητεία σας αλλά οι περισσότεροι επιλέγετε, δυστυχώς, να την αναλώνετε σε "tetris στη σκοπιά"

Μπορει να υπηρετησε το παιδι.ΚΨΜ στο ΥΕΣ!Μην του την λες :D

Δημοσ.

To να φωτογραφήσουν κάτι ντουβάρια και μάντρες, και φαντάρους να κρατάνε σκοπιά, μου είναι παντελώς αδιάφορο. Αντί να ασχολούνται με το αμάξι που θα μου κλέψεις, ασχολούνται με τέτοιες γελοιότητες.

Κοιταξε να δεις. Δεν ανηκω στους γραφικους που πιστευουν οτι τα τυπακια ηταν Τσεχοι κατασκοποι που δουλευαν για την Τουρκια.

Αντιλαμβανομαι επισης οτι οι ξενες χωρες, πιθανοτητα γνωριζουν για τα στρατοπεδα μας καλυτερα και απο τους φανταρους που υπηρετουν εκει μεσα.

Το θεμα εδω ομως δεν ειναι αυτο. Εκαναν κατι που ηξεραν οτι ειναι παρανομο. Τους επιασαν και τωρα πρεπει να τιμωρηθουν.

Ολα αυτα βασει νομων που εχει θεσπισει αυτο το σαπιο κρατος που λες.

Ερχεσαι ομως εσυ απογοητευμενος για το πως εχει καταληξει αυτο κρατος, και του ζητας να μην ασχοληθει με το συγκεκριμενο θεμα επειδη εχουμε σοβαροτερα προβληματα.

Ποια ειναι η λογικη σου εδω? Δεν καταλαβαινω.

Επιασαν 2 ατομα τα οποια εκαναν κατι παρανομο. Συμφωνα με την λογικη σου επρεπε να τους αφησουν, επειδη εχουμε σοβαροτερα προβληματα?

Πως ακριβως αυτη η κινηση θα σου εδινε εσενα εμπιστοσυνη οτι κατι γινεται επιτελους σε αυτο κωλοχανειο?

Και υποψιν δεν εστησαν καμια τεραστια επιχειρηση σκορπωντας πολυτιμα χρηματα για να τους πιασουν. Απλα τους ειδαν και τους επιασαν.

Λειτουργησε δηλαδη το κρατος.

Και ερχεσαι τωρα εσυ και κοροιδευεις το κρατος που δεν λειτουργει, επειδη λειτουργησε, ενω δεν θα επρεπε να λειτουργησει εδω για να λειτουργησει καπου αλλου :unsure:

Χανω κατι απο την λογικη σου?

• Like 7
Δημοσ.

1) Στη Λημνο εκτος του οτι ειναι αεροδρομιο με πολεμικα αεροσκαφη πρωτης γραμμης και βαση ρανταρ, φυλασσονται και τα MM-40 Exocet Block II. Δεν περιμενω να γνωριζουν ολοι τι ειναι αυτα, αλλα περιμενω να μην εκφραζουν αποψη αμα δεν γνωριζουν.

2) Δεν μιλησα εγω πουθενα για μυστικα του κρατους, αλλα καταλαβαινω οτι η αντιληψη αναγνωσης δεν ειναι δεδομενη ικανοτητα.

3) Καποιος που εκτελει πραξεις κατασκοπιας (φωτογραφιση απαγορευμενων στρατιωτικων εγκαταστασεων) ειναι εξ'ορισμου συμφωνα με τον νομο κατασκοπος. Επισης αν η ευαισθητη πληροφορια βρισκεται στα γραφεια του εχθρου ή σε videogame δεν εχει καμια διαφορα.

4) Δεν αναφερθηκε πουθενα καμια επανασταση, παρα αναγνωριση οτι επιτελους οι δυναμεις φυλαξης αποδωσανε το αυτονοητο. Αλλα ειπαμε η αντιληψη δεν ειναι δεδομενη.

5) Τα αεροπλανα και τα exocet μας χαλαει-δεν μας χαλαει τη ζαχαρενια μας, ειναι τα μονα που επιτρεπουν εδω στην Ελλαδα, στον καθε εξυπνακια να γραφει την αποψη του επι παντος επιστητου και να πιστευει σε οποιαδηποτε πολιτικη ουτοπια, πισω απο μια οθονη.

Παραδεχομαι βεβαια το οτι μπαινω στη διαδικασια να εξηγησω τα αυτονοητα και τον γραπτο λογο, δεν με τιμα καθολου.

5) Γίνε λίγο πιο σαφής... Ποιον αποτρέπουν ώστε να μας επιτρέπεται η ελευθερία;

Αν νιώθεις ότι δεν σε τιμά που μπήκες στον κόπο να εξηγήσεις έστω κάποια αυτονόητα για σένα πράγματα, σε συμπολίτες σου, τότε φίλε έχω να σου πω ότι ο ελιτισμός σου, άρχισε να σε «θολώνει».

Δημοσ.

Όσον αφορά τον στρατό, πολύ σοβαρότερο πρόβλημα μου φαίνεται η υποχρεώτική στράτευση, και η εμπλοκή μας με θέματα που δε μας αφορούν (βλέπε έλληνες να χάνουν το χρόνο τους και να υτπηρετούν την κύπρο και άλλα συναφή)

Φίλε μου πραγματικά απορώ μαζί σου!!

Άσχετα με το θέμα και τις φωτογραφίες, δεν έχεις την παραμικρή ιδέα για την γεωστρατιγική θέση του νησιού και γενικότερα για την κατάσταση της χώρας σου.

Το ότι δεν έχεις ζήσει πόλεμο μέχρι τώρα, δεν σημαίνει ότι είναι κάτι που γίνεται μόνο στις ταινίες.

13 χρόνια πριν γεννηθείς έγινε η εισβολή στην Κύπρο, και αν η χουντα εδώ πέρα δεν είχε αποσύρει νωρίτερα τις δυνάμεις από το νησί, η κατάσταση θα ήταν τελείως διαφορετική.

Δεν είναι και τόσο παλιά, δεν σου μιλάω για τη μάχη του Μαραθώνα.

Και κάτι τελευταίο, ξέρεις να μου πεις πως πάει ο Κυπριακός Εθνικός Ύμνος?

Άλλο σύνορα της Ελλάδος, άλλο Ελληνισμός.

"Those who ignore history are doomed to repeat it"

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Για μένα το θέμα δεν είναι συνωμοσιολογικό, ούτε θέμα πατριωτισμού, ούτε θέμα κατασκοπίας. Είναι θέμα καθαρά επαγγελματισμού... Σε περίπτωση που το Ελληνικό κράτος δεν ήταν ενήμερο για την υλοποίηση ενός ηλ. παιχνιδιού και συγκεκριμένα "Εξομοιωτή Στρατιωτικών Επιχειρήσεων" για το «σκανάρισμα» Ελλ. νήσου, οφείλει να κατάσχει το υλικό και να κυρώσει με σοβαρά πρόστιμα την εταιρία, αλλά μέχρι και ανάκληση της κυκλοφορίας του παιχνιδιού, μέχρι να επιβεβαιωθεί υπό την επίβλεψη του Ελλ. κράτους ότι η Bohemia Interactive δεν κατέχει παράνομο υλικό.

Πάντως το ότι οι φωτογράφοι έστω ως τουρίστες όντας όμως υπάλληλοι εταιρίας δημιουργίας ηλ. παιχνιδιών και συγκεκριμένα Military Simulation, επιβαρύνει τη θέση τους και δεν τίθεται θέμα αφέλειας αλλά επιπολαιότητας.

Φανταστείτε μέσα στο παιχνίδι να πρόσθεσαν και τις ταμπέλες «Απαγορεύεται η φωτογράφηση».

Προσυπογράφω την παραπάνω ολόσωστη, κατά τη γνώμη μου, τοποθέτηση και προσθέτω: δεν αντιλαμβάνομαι γιατί μία καθ' όλα νόμιμη εταιρεία, εάν όντως επιθυμούσε καταγραφή περιοχών της Λήμνου δεν δοκίμασε να πάρει πρώτα μία άδεια από το Υπουργείο Άμυνας. Τα σήματα "Απαγορεύεται η φωτογράφηση" βγάζουν μάτι στη Λήμνο (όπου υπηρέτησα το σύνολο της ουσιαστικής μου θητείας). Πάρε άδεια και μετά τράβα ό,τι μπορείς.

• Like 3
Δημοσ.
καλά ένταξη μην τρελαίνεστε τι θα κατέγραψαν κανένα φαντάρο να πίνει κανένα μπαφο η να φιλάει σκοπια η να σκουπίζει τα προαύλια σιγά μην μάθανε και τα "μυστικά" του κράτους...χαχαχαχαχα

Χαχαχαχα όντως τα πάραλένε λίγο απλά είδαν ότι η Ελλάδα είναι κατεστραμένή και λένε πάμε εκεί δεν θα μας καταλάβουν

Δημοσ.

σχετικά με το συμβάν αφού υπέπεσε στην αντίληψη τον αρμοδιων καλός έπραξαν και εφάρμοσαν τον νομο ,την άκρη θα την βρει το δικαστήριο.

το αν είναι άλλο χάσιμο χρόνου στην στράτευση από την στιγμή που δεν γίνεται σωστή εκπαίδευση και άλλο το να λέμε ότι ο στρατός είναι άχρηστος ,είναι πολύ εύκολο να καταλάβεις το τι συμβαίνει με τους γείτονες μας .

σε όλους εκείνους που λένε και θεωρούν ότι όλα όσα συμβαίνουν ειδικά με τους τούρκους είναι ψέμα ,καλο είναι να μελετήσουν την λειτουργία του τουρκικου κράτος ,και ας ρωτήσουν για παράδειγμα του κούρδους ,αλλα και τους ομοϊδεάτες τους εκεί τι μεταχείριση έχουν ;,για παράδειγμα αν αυτή η συζήτηση γινόταν στην απέναντι ,κάλλιστα κάποιος από τους εδώ συμμετέχοντες να κάνει καταγγελία στης αρχές για αντεθνική propaganda.

88 ΣΔΙ ,88 ΕΜΑ ,94Γ, 230ΕΣΣΟ

Δημοσ.

Kανανε κατι που απαγορευεται. Τωρα αν ηταν Τουρκοι κομμαντος ή Τσεχοι υπαλληλοι ή Βραζιλιανες ημιγυμνες τουριστριες με μπικινι ή Πακιστανοι λαθρομεταναστες, δεν εχει ιδιαιτερη νομικη σημασια. Οποια ιδιοτητα και να ειχαν η παρανομια ηταν παρανομια.

Αν μαλιστα το κανανε εν γνωσει τους οτι απαγορευεται (ή εν γνωσει της εταιρειας τους) που προφανως ετσι το κανανε, τοτε δεν υπαρχει καποιο αλλοθι, ειναι υπολογοι τοσο οι ιδιοι οσο και η εταιρεια τους.

Και για τις λογικες τυπου "ε ολη η Ελλαδα ειναι ενα χαος, ολοι ειναι ατιμωρητοι, οι Τσεχοι υπαλληλοι τους πειραξανε?", περα απο το λαικιστικο του επιχειρηματος, να πω "να χαιρεστε την Ελλαδα σας" λοιπον και να μην σας ακουω να κλαιτε για τα κακως κειμενα, οταν κρινετε ως υπερβολικο το να ζητειται να τιμωρηθουν 2 παρανομοι και μαλιστα για σοβαρο αδικημα -αυτο της κατασκοπειας-. Θα βαρατε μουγκα στη στρουγκα οποτε ακουτε καποιο καθικι πολιτικο-τραγουδιστη κλπ να κλεβει δημοσιο χρημα και θα αρθρωνετε τα ιδια επιχειρηματα για την αποφυλακιση του καθε Τσοχατζοπουλου, τυπου "μα καλα ειναι δυνατον να ειναι φυλακη ο Ακης? Τοσοι και τοσοι κλεβουν, βγαλτε εξω τον Ακη".

Τελος το αν ηταν κατασκοπεια ή οχι, μακαρι να γινομουν κι εγω υπαλληλος της εν λογω εταιρειας, να με στελνανε Τουρκια να βγαζω φωτο τα στρατοπεδα τους και που θα παει, για ολους εχει ο Θεος. Ολο και για καποιον σε τουτον το ματαιο κοσμο (περα απο την εταιρεια) θα εχουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΞΙΑ οι συγκεκριμενες φωτογραφιες για να τις "μοιραστω". Τωρα Ελληνας ειναι, Κουρδος ειναι, Συρος ειναι, δεν κανω διακρισεις, για ολους εχει ο Θεος οπως ειπα οσο υπαρχουν δολλαρια, ευρω κλπ ειδων νομισματα.

Τωρα για τον dj μελομακαρονο, απορω γιατι προσπαθειτε με τη χρηση της λογικης να πεισετε ανθρωπο που ειναι μαλωμενος μαζι της και δεν της λεει ουτε καλημερα.

• Like 2
Δημοσ.

Όσον αφορά τον στρατό, πολύ σοβαρότερο πρόβλημα μου φαίνεται η υποχρεώτική στράτευση, και η εμπλοκή μας με θέματα που δε μας αφορούν (βλέπε έλληνες να χάνουν το χρόνο τους και να υτπηρετούν την κύπρο και άλλα συναφή)

Πές ότι κάνεις πλάκα..............

• Like 1
Δημοσ.

Πές ότι κάνεις πλάκα..............

Όχι δεν κάνει...

Άραγε τα σχόλια τα είδε κανείς κάτω απο την ανακοίνωση της εταιρείας και το πως μας χαρακτηρίζουν;;;

μπράβο σε όλους όσους έχουν αυτές τις απόψεις. Συνεχίστε έτσι και όλα θα αλλάξουν προς το καλύτερο και για εμάς και τα παιδιά μας και όποιος κατάλαβε... κατάλαβε... να προσπαθούμε να εξηγήσουμε την απλή κοινή λογική δεν έχει νόημα απλά κάποιοι καλά θα κάνετε να μην είστε και εριστικοί απο πάνω.

Δημοσ.

Ωραία νοοτροπία μάγκα... Επεδή έχω υπηρετήσει 2 χρόνια Κύπρο σε δαβεβαιώ πως δεν είναι χαμένος χρόνος, ούτε η Κύπρος ούτε η υποχρεωτκή στράτευση, ίσα ίσα που το 9μηνο είναι πολύ λίγο για ουστιαστική εκπαίδευση.

Δεν νιώθω την υποχρέωση να δαπανήσω ούτε ένα λεπτό από το χρόνο μου για να υπηρετήσω την Ελλάδα. Πόσο μάλλον μια ξένη χώρα, που μόνο να ζητά ξέρει, και δε προσφέρει απολύτως τίποτα ούτε σε εμένα ούτε στην Ελλάδα.

Μπορει να υπηρετησε το παιδι.ΚΨΜ στο ΥΕΣ!Μην του την λες :D

Δεν έχω υπηρετήσει πουθενά και ούτε πρόκειται.

Κοιταξε να δεις. Δεν ανηκω στους γραφικους που πιστευουν οτι τα τυπακια ηταν Τσεχοι κατασκοποι που δουλευαν για την Τουρκια.

Αντιλαμβανομαι επισης οτι οι ξενες χωρες, πιθανοτητα γνωριζουν για τα στρατοπεδα μας καλυτερα και απο τους φανταρους που υπηρετουν εκει μεσα.

Το θεμα εδω ομως δεν ειναι αυτο. Εκαναν κατι που ηξεραν οτι ειναι παρανομο. Τους επιασαν και τωρα πρεπει να τιμωρηθουν.

Ολα αυτα βασει νομων που εχει θεσπισει αυτο το σαπιο κρατος που λες.

Ερχεσαι ομως εσυ απογοητευμενος για το πως εχει καταληξει αυτο κρατος, και του ζητας να μην ασχοληθει με το συγκεκριμενο θεμα επειδη εχουμε σοβαροτερα προβληματα.

Ποια ειναι η λογικη σου εδω? Δεν καταλαβαινω.

Επιασαν 2 ατομα τα οποια εκαναν κατι παρανομο. Συμφωνα με την λογικη σου επρεπε να τους αφησουν, επειδη εχουμε σοβαροτερα προβληματα?

Πως ακριβως αυτη η κινηση θα σου εδινε εσενα εμπιστοσυνη οτι κατι γινεται επιτελους σε αυτο κωλοχανειο?

Και υποψιν δεν εστησαν καμια τεραστια επιχειρηση σκορπωντας πολυτιμα χρηματα για να τους πιασουν. Απλα τους ειδαν και τους επιασαν.

Λειτουργησε δηλαδη το κρατος.

Και ερχεσαι τωρα εσυ και κοροιδευεις το κρατος που δεν λειτουργει, επειδη λειτουργησε, ενω δεν θα επρεπε να λειτουργησει εδω για να λειτουργησει καπου αλλου :unsure:

Χανω κατι απο την λογικη σου?

Έχεις δίκιο, δε το διατύπωσα εγώ ολοκληρωμένα. Καταρχήν δεν συμφωνώ με την ύπαρξη αυτού του νόμου, τόσο γενικευμένα, και εκτός στρατιωτικών χώρων. Είναι αστείο να απαγορεύεται να φωτογραφίζεις μάντρες, και να επιτρέπεται να βγεις έξω και να φωτογραφείς περαστικούς χωρίς τη συγκατάθεση τους, και να κάνεις ότι θέλεις το υλικό.

Επίσης, με ενοχλεί ο χαρακτηρισμός κατάσκοποι. Οι τύποι συνελήφθησαν για παραβίαση ενός (παράλογου κατά τη γνώμη μου) νόμου. Κατάσκοπους, δολοφόνους, και οτιδήποτε άλλο, να τους χαρακτηρίσουν μετά την ολοκλήρωση της δίκης.

Φίλε μου πραγματικά απορώ μαζί σου!!

Άσχετα με το θέμα και τις φωτογραφίες, δεν έχεις την παραμικρή ιδέα για την γεωστρατιγική θέση του νησιού και γενικότερα για την κατάσταση της χώρας σου.

Το ότι δεν έχεις ζήσει πόλεμο μέχρι τώρα, δεν σημαίνει ότι είναι κάτι που γίνεται μόνο στις ταινίες.

13 χρόνια πριν γεννηθείς έγινε η εισβολή στην Κύπρο, και αν η χουντα εδώ πέρα δεν είχε αποσύρει νωρίτερα τις δυνάμεις από το νησί, η κατάσταση θα ήταν τελείως διαφορετική.

Δεν είναι και τόσο παλιά, δεν σου μιλάω για τη μάχη του Μαραθώνα.

Και κάτι τελευταίο, ξέρεις να μου πεις πως πάει ο Κυπριακός Εθνικός Ύμνος?

Άλλο σύνορα της Ελλάδος, άλλο Ελληνισμός.

Έχουν αλλάξει πάρα πολλά πράγματα από τότε. Οι πόλεμοι, ακόμα και αυτοί 40 χρόνια πριν, έφυγαν ανεπιστρεπτί. Ούτε να κρυφτούμε, ούτε να σωθούμε μπορούμε από πουθενά, αν θελήσει κάποιος δυνατότερος να μας πολεμήσει. Το δυναμικό μας θα έπρεπε να το διοχετεύουμε μόνο στο να τα έχουμε καλά με τους ισχυρότερους, ώστε όταν θελήσουν κάτι απλά να το πάρουν, και όχι να απαλλοτριώσουν όλη τη χώρα.

Όσον αφορά την Κύπρο, εξακολουθώ να μην κατανοώ τον λόγο της ανάμιξης μας. Ουσιαστική ανάμιξη είχαμε την εποχή του Μέγα Αλέξανδρου. Αν ήταν έτσι θα έπρεπε να έχουμε τέτοια σχέση με όλες της χώρες της μέσης ανατολής, όχι μόνο με την Κύπρο.

Πολύ πιο άμεση σχέση είχαν οι Άγγλοι και οι Ρώσσοι με την εισβολή, από ότι οι Έλληνες.

• Moderators
Δημοσ.

Από Mission: Impossible.

As always, should you or any of your IM force be caught or killed, the Secretary will disavow any knowledge of your actions.

Χεχ. Κάτι σαν αυτό που υποστηρίζει η Bohemia τώρα. :D

Πολύ καλά έπραξε η Αστυνομία της Λήμνου.

Δημοσ.

Έχω χάσει κάθε ελπίδα για την νέα γενιά μετά από αυτά που διαβάζω.

Ιδεολογία βγαλμένη από blogs και κομματικές γραμμές

Για κάνα LoL και WoW είναι μόνο και αν!

• Like 6

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...