Προς το περιεχόμενο

Τιμές και προβληματισμός..


oustanding

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας.

 

Έπεσε το μάτι μου πάνω σε αυτήν την αγγελία . Είναι δυνατόν με 150 ευρώ (εκ των οποίων τα 65 πάνε σε domain & hosting, άρα με 85 ευρώ πληρωμή) να παράγει κανείς καλό αποτέλεσμα?

Η έχουν πέσει πια ΤΟΣΟ πολύ οι τιμές με την κατάσταση που επικρατεί, που υπάρχουν ποιοτικές δουλειές ακόμα και σε τόσο low budget?.

 

Προσωπικά μου φαίνεται απίθανο. Εκτός αν μιλάμε να πάρω ένα έτοιμο theme (κατεβασμένο απο τορρεντάδικο κιόλας) να σβήσω την τωρινή επικεφαλίδα και να βάλω της εταίριας, να κάνω και ένα copy-paste τα κείμενα, να αλλάξω και λιγάκι τα χρωματάκια και τέλος. Αλλα αν αυτό το πράμα αποκαλείται και διαφημίζεται ως "κατασκευή πλήρους εταιρικής ιστοσελίδας" μάλλον εγώ είχα έντελως άλλη άποψη.

 

Αφορμή για να ανοίξω το θέμα στάθηκε η συγκεκριμένη αγγελία, κυρίως επειδή έχει γεμίσει ο τόπος με τέτοιες αγγελίες που υπόσχονται εκπληκτικές ιστοσελίδες μόνο με ~100 ευρώ, και στο 99,9% των περιπτώσεων πρόκεται για αρπαχτές σαν αυτή που περιέγραψα παραπάνω.

Προσωπικά δεν έχω δει ούτε μια ποιοτική σελίδα που να κόστισε < 500 ευρώ. Όπου ποιοτική μιλάμε για σωστό πλάνο ανάπτυξης και υλοποιησης καθώς και βασικές γνώσεις design (color theory, grids, typography basics, logo design, UX) πράγματα που απουσιάζουν στο 95% των τωρινών Ελληνικών σελίδων αλλά στο εξωτερικό θεωρούνται δεδομένα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Το περιεργο ειναι οτι αναφερει και λογοτυπο, αν υπολογισεις τον ογκο των προτασεων που πρεπει να ετοιμασει κλπ κλπ δηλαδη θα μπει και μεσα. Η προωθηση στο Google εννοει SEO?

 

ΥΓ: γιαυτο οι ελληνικες επιχειρησεις κοιταζουν τους παντες με λοξο ματι οταν πας να τους πουλησεις κατι, εχουν φαει ηδη την σφαλιαρα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι ποιοτικό ακριβώς περιμένεις; Η αγγελία δε προσφέρει κάτι παραπάνω από μία default εγκατάσταση joomla (η σελίδα μιλάει για "Εμφάνιση ιστοσελίδας με βάση τις επιλογές σας μέσα από μια μεγάλη γκάμα Templates" και όχι κάτι custom) και ένα τυπικό hosting πακέτο με google analytics και κουπόνια προώθησης στη google. Φαντάζομαι οτιδήποτε παραπάνω πληρώνεται. Δυστυχώς, η σελίδα που κάνει τη προσφορά αυτή δεν έχει και κάποιο Portfolio για να με πείσει για το αντίθετο

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ θα έλεγα ότι ακόμα και το "ποιοτική σελίδα που να κόστισε < 500 ευρώ" ακούγεται αστείο, πόσο μάλλον τα 150. Τουλάχιστον αν τη δουλειά πρόκειται να την κάνει επαγγελματίας χωρίς "να τον κάνει ο θεός" απο πίσω.

 

Όπως λες και συ, υπάρχει πρόβλημα στην ελληνική αγορά (μη πω στο ελληνικό μυαλό και γίνω κακός) γιατί απλά πολύς κόσμος σκέφτεται πως θα κάνει τη δουλειά του φτηνά αντί να σκέφτεται πώς θα την κάνει καλά. Ακόμα και όταν λεφτά υπήρχαν. Από τη στιγμή που μεγάλο τμήμα των πελατών σκέφτεται έτσι το ότι θα χαλάσει η πιάτσα με ένα race to the bottom "το δικό σας site με 100 ευρώ" είναι το μόνο βέβαιο.

 

Εδώ είναι και καλό σημείο να πω το αστείο με την Happy Cog:

 

The best way to get in touch with us is to complete the questionnaire below.

 

It won't take too long. You can also come back to it later if you have to stop along the way—just return to this page using the same browser. Happy Cog projects start at $100,000.

 

Please note that fields marked with * are required.

 

Έτσι φάτσα κάρτα για να μη χάνετε και σεις και μεις το χρόνο μας...

 

Δεν ξέρω αν η ερώτησή σου έχει τέτοιες προεκτάσεις, αλλά η άποψή μου είναι πως αν θέλεις να κάνεις τέτοια δουλειά στην Ελλάδα και να ζεις ανάλογα με το επίπεδο της δουλειάς σου τότε πρέπει οι πελάτες σου να είναι είτε επιχειρήσεις σεβαστού μεγέθους είτε από το εξωτερικό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προφανώς ο οποιοσδήποτε θέλει να κατασκευάσει ιστοσελίδα με 150 ευρώ, έχει στο βάθος του μυαλού του ότι δεν θα κάνει και την super επένδυση που θα του ανεβάσει τον τζίρο x φορές.

Επίσης θα έλεγα ότι έτσι όπως είναι τα πράγματα στον επιχειρηματικό κόσμο όχι μόνο τώρα λόγο κρίσης, αλλά γενικότερα λόγω αμορφωσιάς, κουτοπονηριάς, και πολλών άλλων, θα έλεγα ότι με 150 ευρώ, ο συγκεκριμένος 'τύπος' μπορεί να καλύψει το 80% της αγοράς που θα κάνει μια σελίδα, ίσα ίσα για να πει ότι έκανε-μόνο για να το γράψει στην κάρτα του-και να μην το ενημερώσει ποτέ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε μου δεν είναι περίεργο όταν κάποιος θέλει να φτιάξει μια σελίδα ή ένα μπλογκ για χόμπι η απλά για να υπάρχει δεν θα δώσει ένα σκασμό λεφτά

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σου λεει να πας να διαλεξεις καποιο template και μετα σου το βάζει και σου δινει κωδικο να βαλεις content στο cms .... γιατι να χρεωσει παραπανω? Υπαρχουν μερικα λαμογια που το κανουν αυτο για πολλα παραπανω χρηματα. Υπαρχουν και μερικα λαμογια που πουλαν το site για πολυ παραπανω ως μεσαζοντες αναμεσα στον αγοραστη και καποιον τετοιον.Φυσικα υπαρχουν και κατι αλλα λαμογια που εχουν για κραχτη κατι τετοιο και το παραμικρο παραπανω που θα ζητησει ο απειρος πελατης θα το χρεωσουν υπερβολικα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όποιος πληρώσει πάντως για τέτοιο αποτέλεσμα 150 ευρώ είναι θύμα.

 

1. Ο ΟΤΕ προσφέρει καλύτερες λύσεις εντελώς δωρεάν www.yourbusiness.gr

 

2. Μπορείς να κάνεις δωρεάν το hobby σου χρησιμοποιώντας το WordPress.com χωρίς καμία γνώση πληροφορικής ή σχεδιασμού ιστοσελίδων.

 

Δεν καταλαβαίνω γιατί να δώσεις τόσα λεφτά και να πάρεις ένα τόσο άσχημο αποτέλεσμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το θέμα είναι, όπως προαναφέρθηκε, πως ακριβώς επειδή στην Ελλάδα ότι δηλώσεις είσαι, έχει γεμίσει η αγορά απο άτομα που επειδή ξέρουν να βάζουν ένα έτοιμο theme και να το παραμετροποιούν δηλώνουν web designers & developers. Ένα παραδειγματάκι που είδα χθες και είναι κατασκευασμένο απο έμπειρο γραφείο υποτίθεται: http://www.veneziacafe.gr/ . Είναι γεμάτη η αγορά απο τέτοια εκτρώματα απο άτομα που δεν έχουν ουτε καν τις βασικες γνώσεις design ή development.

 

Και θα μου πεις "και σένα τι σε νοιάζει? Ο καθένας παίρνει ότι αξίζει"

Αμ δε. Όπως ειπώθηκε ήδη ο μέσος κουτοπόνηρος Έλληνας επιχειρηματίας διαλέγει το φτηνό νομίζοντας πως θα κάνει την ίδια δουλειά γιατί εδώ η άρπα κόλα είναι φιλοσοφία και όχι εξαίρεση, με αποτέλεσμα να βλέπεις Ελληνικες σελίδες της προκοπής μόνο απο μεγάλες εταιρίες και απο εκεί και κάτω ξεκινάει η κατρακύλα της προχειρότητας (με αρκετές εξαιρέσεις έτσι? Αλλα εδώ μιλάω για την πλειοψηφεία.)

 

Και στο εξωτερικό σαφώς θα υπάρχει αυτό. Αλλά δεν ευδοκιμεί σε τόσο μεγάλο βαθμό όσο εδώ. Οι δικές μας μέτριες σελίδες, αντιστοιχούν σε low budget δικές τους. Για να δώ τέτοια χάλια σαν αυτό που έχουν οι δικές μας μέτριες προς low budget σελίδες, θα πρέπει να πέσω στον απόλυτο πάτο του εξωτερικού για να τα βρώ. Αλλά ακόμη και εκεί θα έχουν συνήθως τσίπα και δεν θα αποκαλούνται ξεδιαντρόπα Web Designers / Developers αλλά ερασιτέχνες τουλάχιστον προσωρίνα. Μάλλον το έχει στο αίμα του ο Έλληνας μόλις γράψει ένα printf("Hello world"); στην C να δηλώνει και software engineer.

 

Για να μην ακούγομαι υπερβολικός και απόλυτος να ξανατονίσω πως μιλάω για γενικότερη φιλοσοφία, και όχι μεμονομένα παραδείγματα (γιατί έχω δει και πραγματικά υπέροχες δουλείες απο πολύ ταλαντούχους ανθρώπους εδώ), αλλά με λυπεί που αποτελούν την εξαίρεση.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

υπαρχουν και πολλοι τελειως ασχετοι χρηστες που θελουν site και στην Ελλαδα και στο εξωτερικο και δεν μπορουν η θελουν να προσπαθησουν να κανουν κατι μονοι τους και δεν εχουν και πολλα λεφτα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι σημαίνει θέλουν να προσπαθήσουν να κάνουν κάτι μόνοι τους;

Ας προσπαθήσουν δε λέω όχι. Μετά ας προσπαθήσουν να φτιάξουν και τη βρύση, το aircondition, να μάθουν στο παιδί τους 3η λυκείου φυσική και μαθηματικά, να κάνουν τη διδακτορική εργασία της κόρης τους στη Νομική και άλλα.

 

Το θέμα είναι να καταλάβει κάποιος το εξής. Το διαδίκτυο είναι όσο εύκολο και όσο δύσκολο θέλεις να είναι.

 

Θέλεις να κάνεις το χαβαλέ σου; Άπειρες λύσεις να προσπαθήσεις μόνος, πολύ πλάκα, εύκολα και γρήγορα αποτελέσματα. Όλοι το κάναμε όταν ήμασταν 13ών.

 

Θέλεις να βγάλεις χρήματα; Μια λύση: Μίλα σε επαγγελματία. Καθόλου πλάκα, αρκετά χρήματα και καλά αποτελέσματα αν όχι τόσο γρήγορα.

 

Πως καταλαβαίνεις ότι κάποιος είναι επαγγελματίας;

Να 3 εύκολοι τρόποι:

 

Είναι συνήθως η ακριβή λύση.

Οι πελάτες του δεν είναι το ζαχαροπλαστέιο η Αγγελική και το καφέ κόμπρα της γειτονιάς του, αλλά πελάτες με κύρος.

Οι πελάτες του μιλάνε για αυτόν με τα καλύτερα λόγια.

 

Αλλά γενικώς, αν πιστεύεις ότι όλα αυτά είναι μ@λακίες και δεν χρειάζεται να πληρώσεις και μπορείς να το κάνεις μόνος σου, υπάρχουν άπειρες λύσεις εκεί έξω, πραγματικά.

 

Και δυστυχώς, ο καθένας παίρνει αυτό ακριβώς που του αξίζει. Όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

υπαρχουν και πολλοι τελειως ασχετοι χρηστες που θελουν site και στην Ελλαδα και στο εξωτερικο και δεν μπορουν η θελουν να προσπαθησουν να κανουν κατι μονοι τους και δεν εχουν και πολλα λεφτα

 

Με αυτή τη λογική, να κολήσω 2 ρόδες και ένα σκουπόξυλο με κολλητική ταινία, να δηλώνω car engineer, και να το πουλάω σαν αυτοκίνητο "γιαυτούς που δεν έχουν λεφτά για κανονικό".

 

Και άντε πες στο αυτοκίνητο o πελάτης θα καταλάβει την απατεωνιά γιατί είναι πιο εξοικειωμένος. Στα site, που ο μέσος Έλληνας επιχειρηματίας μπερδευει τη Μόνα Λίζα με ένα σακί πατάτες, αντέ να καταλαβεί γιατί πρεπει να δώσει προσοχή στο usability, color theme, fonts κλπ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

απλως λεω οτι υπαρχουν και ανθρωποι που χρειαζονται κατι πολυ απλο και δεν θελουν να διαθεσουν πολλα χρηματα η χρονο ετσι πανε και παιρνουν ενα sitaki των 150. Τι δεν μπορειτε να καταλαβετε και το κανετε τοσο θεμα? Και το ζαχαροπλαστειο η Αγγελικη χρειαζεται site.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

απλως λεω οτι υπαρχουν και ανθρωποι που χρειαζονται κατι πολυ απλο και δεν θελουν να διαθεσουν πολλα χρηματα η χρονο ετσι πανε και παιρνουν ενα sitaki των 150. Τι δεν μπορειτε να καταλαβετε και το κανετε τοσο θεμα? Και το ζαχαροπλαστειο η Αγγελικη χρειαζεται site.

 

Εγώ δε διαφωνώ μαζί σου. Για φίλους και γνωστούς τέτοια websites τα στήνω δωρεάν σε 15 λεπτά.

Απλά σου λέω ότι είναι άδικο να πληρώσουν 150 ευρώ για κάτι άσχημο και κακό για τη δουλειά τους, ενώ μπορούν δωρεάν να την κάνουνε με πολύ απλές λύσεις εκεί έξω.

 

Όταν κάποιος σου ζητά 150 ευρώ, ουσιαστικά εκμεταλλεύεται την ασχετοσύνη σου και αν είσαι τυχερός, σου προσφέρει μια δωρεάν έτοιμη λύση ή μια λύση αξίας το πολύ 50 ευρώ.

Αλλά δυστυχώς το παίζει και καλλιτέχνης πάνω στην επιχείρηση σου και δεν σου προσφέρει καν αυτό. Παίρνει την έτοιμη δωρεάν - 50 ευρώ λύση και την κάνει σα τα μούτρα του και μετά στη δίνει.

 

Δε μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος να μην εκμεταλλευτεί το yourbusiness.gr και να κάνει τσάμπα ένα website και να προτιμήσει να δώσει 150 ευρώ και να πάρει κάτι το οποίο θα είναι 100% κακοφτιαγμένο.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...