Προς το περιεχόμενο

amazon.com και τελωνείο


zarzonis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θέλω να αγοράσω κάτι παπούτσια και όταν πάω να κάνω check out εμφανίζεται μια χρέωση 22$ που λέει είναι για το τελωνείο(import fees) κτλ... Ότι και να αγοράσω εμφανίζει τέτοια χρέωση με το ποσό όμως να διαφέρει... Μαζί όλα βγαίνουν 85$. Αν τα αγοράσω θα χρειαστεί τίποτα να πληρώσω άλλους φόρους, τελωνείο κτλ ή μόνο ό,τι πληρώνω εκεί; Να πω ότι έχω αγοράσει από το αγγλικό amazon ένα ρολόι χωρίς πρόβλημα... Απλά αυτά τα παπούτσια υπάρχουν μόνο στο αμερικάνικο...

Ευχαριστώ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 99
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Εάν μπορείς να αποφύγεις το αμερικάνικο, καντο γιατί από πέρυσι έχουν προσθέσει αυτή τη γελοία διαδικασία της προείσπραξης δασμών στα αντικείμενα που πάνε στην Ελλάδα. Εγώ έχω σταματήσει να ψωνίζω από το αμερικάνικο για το λόγο αυτό.

Έψαξες να βρεις αυτό που θέλεις στα ευρωπαικά Amazon στα οποία δεν πληρώνεις δασμούς αλλά μόνο μεταφορικά (εκτός από το αγγλικό);

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι το βρήκα στο ιταλικό αλλά η τιμή είναι 140 ευρώ... Τεράστια διαφορά... Γι'αυτό ρωτάω για το τελωνείο... Γιατί αν το αγοράσω από το αμερικάνικο και με το τελωνείο μεταφορικά κτλ βγαίνει γύρω στα 65 ευρώ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αντικείμανα συνολικής αξίας με τα μετοφορικά μέχρι 150 ευρώ δεν πρέπει να χρεώνονται με δασμούς αλλά μερικές φορές τα τελωνεία δεν ακολουθούν τον κανόνα αυτό. προσπάθησε να συνεννοηθείς με τον πωλητή ώστε να σου στείλει το δέμα χωρίς τις επιπλέον κρατήσεις για τους ενδεχόμενους δασμούς.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν θυμάμαι πως το λέει αλλά όταν ολοκληρώνεις την αγορά σου προσθέται και το ποσόν των ενδεχόμενων δασμών της Ελλάδας.

Πως ακριβώς μιλάω με τον πωλητή από το amazon? Δεν μπορώ να το βρω...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άκυρο, νόμιζα ότι αγόραζες από τρίτο, μέσα από το Amazon.

Για την ακρίβεια αγοράζω από την Ralph Lauren μέσω amazon. Αυτός εμφανίζεται σαν πωλητής και είναι η ίδια η εταιρία... Υπάρχει περίπτωση να χρεωθώ έξτρα κατά την γνώμη σου?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τελικά, τα πουλάει το Amazon και όχι τρίτος πωλητής.

Δοκίμασα με ένα νούμερο και στο τέλος έβγαλε αξία $47,54+ μεταφορικά $17,48 = $65,02 + πιθανούς δασμούς $22,95 = $87,97

 

Με την παραγγελία τους δίνεις εντολή να κρατήσουν αυτό το ποσόν (22,95) εάν χρειαστεί να καταβληθούν δασμοί ή κα το συνολικό ποσό των δασμών που θα επιβληθούν.

Από πείρα γνωρίζω ότι υπάρχει ατέλεια 150 ευρώ για (ιδιωτική)εισαγωγή εμπορευμάτων από τρίτες χώρες αλλά έχει παρατηρηθεί ότι μερικές φορές οι τελώνες επιβάλλουν δασμούς και σε μικρότερα ποσά.

 

Επομένως, η απόφαση είναι δική σου αν θα το ρισκάρεις ή όχι.

Πάντως, εφόσον η αποστολή δεν γίνει μέσω courier ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες να περάσει το δέμα από τελωνείο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λογικά θα το ρισκάρω αν είναι... Το ρολόι που μου ήρθε εχθές από το Αγγλικό ήρθε με τον ταχυδρόμο και όχι με κούριερ με κουτί που έλεγε amazon απ'έξω αλλά το είχα πάρει με δωρεάν μεταφορικά... Αυτό επειδή έχει έξτρα μεταφορικά γίνεται να έρθει με κούριερ; Επίσης αν δεις εδώ http://www.amazon.com/gp/help/customer/display.html?nodeId=596184restrict

λέει ότι αν το ποσό που σου κρατήσουν μεγαλύτερο από το ποσό του τελωνίου τότε σου επιστρέφουν τα χρήματα... Ισχύει αυτό;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αντικείμανα συνολικής αξίας με τα μετοφορικά μέχρι 150 ευρώ δεν πρέπει να χρεώνονται με δασμούς αλλά μερικές φορές τα τελωνεία δεν ακολουθούν τον κανόνα αυτό.

 

22€, όχι 150!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στο αγγλικό, όταν παραγγέλνεις με δωρεάν μεταφορικά, το δέμα έρχεται με το ταχυδρόμο εάν είναι ελαφρύ ή σου αφήνουν ειδοποιητήριο για να το πάρεις από το ταχυδρομείο εάν είναι λίγο μεγαλύτερο από ένα φάκελο. Εάν είναι πιο βαρύ έρχεται με τα μικρά αυτ/τα των ΕΛΤΑ.

Το προιόν που θέλεις να αγοράσεις το στέλνουν δωρεάν στις ΗΠΑ αλλά με μεταφορικά στις άλλες χώρες. Στη δοκιμήξ που έκανα είχε δύο επιλογές αποστολής: τη φτηνή που θέλει κάποιες μέρες και την ακριβή που έρχεται σε λιγότερες μέρες αλλά μάλλον με courier.

 

Όπως είπα παραπάνω, όλα τα δέματα που έρχονται με courier περνάνε από τελωνείο και επομένως δεν επιλέγουμε αυτό τον τρόπο.

Το αμερικάνικο Amazon σου ζητάει τα $25,95 για την περίπτωση που θα επιβληθεί δασμός και εφόσον δεν επιβληθεί θα στα επιστρέψει.

 

 

 

 

 

Έχω γράψει πολλές φορές για το θέμα αυτό και έχω παραθέσει, κατ' επανάληψη,  το σχετικό Κανονισμό της ΕΕ και τις αποφάσεις τροποποίησης που έχουν γίνει αποδεκτές από την Ελλάδα.

Ήταν κάποτε 22€ η ατέλεια αλλά τροποποιήθηκε σε 150€.

 

Δεν γίνεται να επαναλαμβάνουμε το ίδιο θέμα συνέχεια.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...