Moderators Inuyasha Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2017 Moderators Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2017 Καλησπερα σας. Για ενα προιον απο ΗΠΑ αξιας 45€ (+13€ μεταφορικα) = 58€, δεν θα πληρωσω τιποτα επιπλεον λογω του οτι δεν ξεπερνω τα 150€;θα πληρώσεις 15 ευρώ τέλος εκτελωνισμόυ στα ΕΛΤΑ +13,92 φπα Ατέλεια υπάρχει για Πόσα κάτω από 22 ευρώ Αν
mercu Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2017 θα πληρώσεις 15 ευρώ τέλος εκτελωνισμόυ στα ΕΛΤΑ +13,92 φπα Ατέλεια υπάρχει για Πόσα κάτω από 22 ευρώ Αν Ευχαριστω. Δυο ακομα ερωτησεις: - Πως υπολογιζεται το τελος ΕΛΤΑ; Ειναι καποιος συντελεστης; - Συνηθως ποσο καιρο κανει να ερθουν παραγγελιες απο ΗΠΑ;
Mimo750 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2017 Καλησπερα στη παρεα, θελω να παραγγειλω εναν 3d εκτυπωτη απο GearBest η Banggood αναλογα την διαθεσιμοτητα. Το πακετο θα περασει 100% τελωνειο ανεξαρτητα τι μεταφορικη εχω επιλεξει? Πριν 2 εβδομαδες ειχα παρει κατι σερβομηχανισμους απο κινα και μου τα στειλανε με EMS και τελικα πρεπει να πληρωσω +34 ευρω τελωνειο για τα σερβος αξιας 120 μαζι μεταφορικα αλλα δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι λογω τις καινουργιας νομοθεσιας που ισχυει απο τον Ιουνιο η λογω EMS. Ευχαριστω.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2017 Moderators Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2017 Ευχαριστω. Δυο ακομα ερωτησεις: - Πως υπολογιζεται το τελος ΕΛΤΑ; Ειναι καποιος συντελεστης; - Συνηθως ποσο καιρο κανει να ερθουν παραγγελιες απο ΗΠΑ; Για ποσα 150 ειναι 15 ευρω 150-500 20 ευρω 500-1000 25 ευρω 1000+ 50 ευρω https://www.elta.gr/Portals/0/pdf/nea_eidika_telh_ektelwnismou.pdf Oσο για το χρονο παραδοσης ειναι λαχειο ετυχε να κανω παραγγελια ταυτοχρονα απο κινα και απο αγγλία μεσα σε 5 μερες παρελαβα απο κινα και ακομα περιμενω της αγγλιας γινεται ενας μεγαλος χαμος αυτο το καιρο με τα δεματα γιατι αλλαξαν αρκετα στα ελτα στο θεμα των εκτελωνισμων και δεν υπαρχει αρκετο προσωπικο για να καλυψει την αυξημενη δουλεια
dompred Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2017 Έχω ένα δεματάκι εδώ και μερικές μέρες που είναι στο τοπικό ταχ. κατάστημα (RS757021687CN). Δεύτερη ειδοποίηση δεν έχει έρθει ακόμα, αλλά θα περάσω αυτή τη Πέμπτη να παραλάβω, προλαβαίνω ή θα γυρίσει πίσω; Οι 20 μέρες που αναφέρονται είναι εργάσιμες ή ημερολογιακές;
mercu Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2017 Το τελος εκτελωνισμου ειναι ο δασμος; ή κατι διαφορετικο;
spartak1 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2017 Το τελος εκτελωνισμου ειναι ο δασμος; ή κατι διαφορετικο; Δεν είναι ο δασμός. Ειναι χρηματα για τη γραφειοκρατικη δουλεια του εκτελωνισμού
GeorgeSmirlis Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2017 Καλησπέρα, από aliexpress η Vinsic στέλνει τα powerbanks από Κίνα με δύο τρόπους. 1 με turkey post και 2 με sweden post. Είναι έμπιστοι τρόποι ή θα γυρίσουν πίσω; Το έχει δοκιμάσει κανείς; Επίσης χθες παρήγγειλα από gearbest xiaomi pb 10000mah στα 15€ unregistered με belgium post και με το insurance ενεργοποιημένο. Αυτό θα το παραλάβω ή 50-50 πιθανότητες;
makfil Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2017 Έχω ένα δεματάκι εδώ και μερικές μέρες που είναι στο τοπικό ταχ. κατάστημα (RS757021687CN). Δεύτερη ειδοποίηση δεν έχει έρθει ακόμα, αλλά θα περάσω αυτή τη Πέμπτη να παραλάβω, προλαβαίνω ή θα γυρίσει πίσω; Οι 20 μέρες που αναφέρονται είναι εργάσιμες ή ημερολογιακές; Εργάσιμες
alexserres2014 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2017 Καλησπέρα, από aliexpress η Vinsic στέλνει τα powerbanks από Κίνα με δύο τρόπους. 1 με turkey post και 2 με sweden post. Είναι έμπιστοι τρόποι ή θα γυρίσουν πίσω; Το έχει δοκιμάσει κανείς; Επίσης χθες παρήγγειλα από gearbest xiaomi pb 10000mah στα 15€ unregistered με belgium post και με το insurance ενεργοποιημένο. Αυτό θα το παραλάβω ή 50-50 πιθανότητες; δεν θα εχεις θεμα,μαλιστα ειναι πολυ πιθανο να παραλαβεις στις 15 μερες.εχω παραγγειλει αρκετες φορες μπαταριες,δεν ειχα θεμα και παντα μεσα σε 12-15 μερες
elpaso1 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Ευχαριστω. Δυο ακομα ερωτησεις: - Πως υπολογιζεται το τελος ΕΛΤΑ; Ειναι καποιος συντελεστης; - Συνηθως ποσο καιρο κανει να ερθουν παραγγελιες απο ΗΠΑ; 15 ευρώ είναι η ταρίφα. Δεν έχει να υπολογίσεις κάτι.
terry132 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Ξέρει κανείς αν τα EMS με τις πρόσφατες αλλαγές γλιτώνουν το τελωνείο ή θα φάω τον ΦΠΑ στο κεφάλι; Θέλω να πάρω λάπτοπ 700€, αν έρθει με ΦΠΑ την έκατσα ευχαριστώ
dexterios Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Ξέρει κανείς αν τα EMS με τις πρόσφατες αλλαγές γλιτώνουν το τελωνείο ή θα φάω τον ΦΠΑ στο κεφάλι; Θέλω να πάρω λάπτοπ 700€, αν έρθει με ΦΠΑ την έκατσα ευχαριστώ Τα ΕMS ανέκαθεν είχαν αυξημένες πιθανότητες για τελωνείο , δεν ήταν ποτέ τρόπος αποφυγής τελωνείου. Αν περιμένεις κάτι αξίας με EMS θα μπει τελωνείο πιθανότατα 1
makfil Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 15 ευρώ είναι η ταρίφα. Δεν έχει να υπολογίσεις κάτι. Το τέλος εκτελωνισμού δεν είναι ταρίφα 15€ αλλά εξσρτάται από την αξία CIF. Τη σωστή απάντηση έδωσε ο Inuyasha (post #7021) Ξέρει κανείς αν τα EMS με τις πρόσφατες αλλαγές γλιτώνουν το τελωνείο ή θα φάω τον ΦΠΑ στο κεφάλι; Θέλω να πάρω λάπτοπ 700€, αν έρθει με ΦΠΑ την έκατσα ευχαριστώ Όπως έχει αναφερθεί κατ' επανάληψη, η EMS είναι η courier των εθνικών ταχυδρομείων και από τον ΙΟΥΝ τα νέα τέλη εκτελωνισμού των ΕΛΤΑ εφαρμόζονται και στα δέματα που διακινούνται με την EMS. Από τον ΙΟΥΝ έχουν αναφερθεί περιστατικά με δέματα που πέρασαν από το τελωνείο με χρέωση ΦΠΑ και τέλη εκτελωνισμού. 1
lefteris4 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2017 Καλησπερα στη παρεα, θελω να παραγγειλω εναν 3d εκτυπωτη απο GearBest η Banggood αναλογα την διαθεσιμοτητα. Το πακετο θα περασει 100% τελωνειο ανεξαρτητα τι μεταφορικη εχω επιλεξει? Πριν 2 εβδομαδες ειχα παρει κατι σερβομηχανισμους απο κινα και μου τα στειλανε με EMS και τελικα πρεπει να πληρωσω +34 ευρω τελωνειο για τα σερβος αξιας 120 μαζι μεταφορικα αλλα δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι λογω τις καινουργιας νομοθεσιας που ισχυει απο τον Ιουνιο η λογω EMS. Ευχαριστω. Αν επιλέξεις courier τότε ναι θα περάσει 100%.Γενικά από χωρες εκτός ΕΕ περνανε όλα από το τελωνείο αλλά μπορεί να σου κάτσει και να μην περάσει.Προσωπικά από banggood μια παραγγελία που έκανα αξίας 130€ δεν πέρασε από τελωνείο. Έβαλα τρόπο αποστολής priority air mail, μου το έστειλε με postNL, από Ολλανδία αν έχω καταλάβει καλά, και τώρα έρχεται στο ταχυδρομείο της περιοχής μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις