Προς το περιεχόμενο

Χαζομάρα με gparted


deker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω ένα desktop με δύο σκληρούς δίσκους με λειτουργικό ubuntu στον ένα και windows xp στον άλλο. Παίζοντας λοιπόν από ubuntu με το gparted για να διαγράψω ένα usb δεν επέλεξα τον δίσκο που θέλω καθαρά από αμέλεια κι έτσι διέγραψα ένα ολόκληρο δίσκο 500 gb full στα δεδομένα (πατώντας format σε ntfs).

Υπάρχει οποιαδήποτε περίπτωση επαναφοράς ή πάπαλα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όχι το photorec αλλά τον μεγάλο του αδερφό,το tesdisk δες και έναν οδηγό.

http://www.insomnia.gr/wiki/_/various/testdisk-%ce%b5%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%ac-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%ac%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf-r281

 

Προϋποθέτει βέβαια ότι έγινε quick format και όχι το αργό.Μπορείς να το τρέξεις και από linux και από windows ακόμα και από dos.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έτρεξα αρχικά το testdisk αλλά τίποτα. Μέσα απ' το ubuntu μου εμφανίζει τον δίσκο κενό με όλο του το χώρο ελεύθερο. Έγινε σίγουρα quick format αλλά νομίζω πως πάνω στον πανικό μου έκανα μεγάλη χαζομάρα. Αρχικά, όταν πρωτοέκανα το format και δεν είχα δει ποιος δίσκος είναι, έκανα format to ntfs και νομίζοντας πως διέγραφα τον δίσκο που έχω μέσα το ubuntu, ξαναέκανα format σε ntfs :) :) τον ίδιο δίσκο. 2 φορμάτ μέσα σε 15 δευτερόλεπτα!!!

Τώρα στο gparted μου δείχνει τον δίσκο χωρίς να μου λέει unallocated απλά δείχνει έναν δίσκο ntfs με 500 gb κενού χώρου.

Την έκατσα;

 

ΥΓ: Μπορώ να τρέξω μόνο ubuntu προς το παρόν, οπότε οποιαδήποτε λύση, να περιλαμβάνει διαδικασίες σ' αυτό το λειτουργικό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...