Physics_Rulez Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Ο εγκληματίας, εγκληματεί. Διαπράττει εγκλήματα, καίει ανθρώπους, βιάζει παιδάκια, σκοτώνει παππούδες, κάθεται αριστερά στις κυλιόμενες. Αυτό τον ορίζει ως τέτοιο. Κανείς δε θα διαμαρτυρηθεί επειδή κάποιος εγκληματίας κάπου σκότωσε κάποιον. Αν δώσει το ένα του νεφρό για μεταμόσχευση, αυτό είναι είδηση. Αν το κλέψει δεν είναι. Γιατί; Γιατί είναι εγκληματίας. Αυτό κάνει. Ο μπάτσος, πιάνει τον εγκληματία. Αστυνομεύει. Σε προστατεύει. Πληρώνουμε σχολές, μισθούς, βενζίνες περιπολικών, τα ρόπαλα των ματ και τα λάστιχα των δίας για να περιορίσουμε τη δράση των εγκληματιών. Όταν ο μπάτσος λοιπόν πιάνει τον εγκληματία, δεν είναι είδηση. Είναι το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ. Όταν σκοτώνει 15χρονα, για εμένα, είναι εσχάτη προδοσία. Το ότι ο εγκληματίας εγκληματεί δε σημαίνει ότι δε θα διαμαρτύρεται κανείς με το έγκλημα καθεαυτό. Το έχεις βάλει σε μια λογική λες και είναι "η δουλειά" του εγκληματία να εγκληματεί, με την έννοια του φυσιολογικού ή του ανεκτού. Δεν είναι φυσιολογικό, ούτε ανεκτό, είναι εκτός των κανόνων μιας κοινωνίας. Είναι απλά αναμενόμενο, πιθανό. Ενώ δέχεσαι με τόση φυσικότητα την (sic) εγκληματικότητα σε έναν εγκληματία, δε θεωρείς αναμενόμενο το ανθρώπινο λάθος ενός υπαλλήλου. Δε λέω να το δεχτείς, διότι είναι απαράδεκτο, λέω να το θεωρείς πιθανό, αναμενόμενο.
Lucifer Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Τα δικά μου άστα να τα μεγαλώσω όπως θεωρώ σωστό εγώ. Προφανώς, δεν ανακατεύομαι σε ξένα σπίτια. Γενικότερα δε δίνω συμβουλές ελπίζοντας να μη λαμβάνω κι όλας, αλλά αυτό δε με εμποδίζει από το να εξάγω συμπεράσματα από τα λόγια και τις πράξεις των άλλων. Στην προκειμένη περίπτωση, η προσωπική μου θεώρηση είναι ότι είσαι από τον συνηθισμένο τύπο ανθρώπου που ονομάζει φασισμό την όποια καταπίεση του επιβάλλεται και "εξαιρετικά ανεπτυγμένη κριτική ικανότητα και το περί δικαίου αίσθημα" όταν επιβάλλει καταπίεση ο ίδιος. Παρεμπιπτόντως, έχω φάει τα νιάτα μου στα Εξάρχεια, όχι απλώς με "αμφιβόλου" ποιότητας άτομα, αλλά με εξακριβωμένα τελειωμένους. Το πώς είμαι λιγότερο μαλάκας από ορισμένους που τα απέφευγαν, δεν έτυχε να το σκεφτώ μέχρι πριν από λίγο. Το ότι ο εγκληματίας εγκληματεί δε σημαίνει ότι δε θα διαμαρτύρεται κανείς με το έγκλημα καθεαυτό. Το έχεις βάλει σε μια λογική λες και είναι "η δουλειά" του εγκληματία να εγκληματεί, με την έννοια του φυσιολογικού ή του ανεκτού. Δεν είναι φυσιολογικό, ούτε ανεκτό, είναι εκτός των κανόνων μιας κοινωνίας. Ενώ δέχεσαι και θεωρείς αναμενόμενη με τόση φυσικότητα την (sic) εγκληματικότητα σε έναν εγκληματία, δε θεωρείς αναμενόμενο το ανθρώπινο λάθος ενός υπαλλήλου. Δε λέω να το δεχτείς, διότι είναι απαράδεκτο, λέω να το θεωρείς πιθανό. Φυσικά και δεν είναι ανεκτό το έγκλημα, δεν είπα ποτέ πως επειδή υπάρχει δε με ενοχλεί. Αλλά υπάρχουν διαβαθμίσεις, υπάρχει ο διαρρήκτης, υπάρχουν υποβρύχια που γέρνουν και υπάρχουν και μπάτσοι που αυθαιρετούν. Όλα αυτά αναμενόμενα είναι. Η διαφορά τους ξέρεις ποια είναι; Ότι ο διαρρήκτης είναι αναμενόμενος και κοινή γνώση παντού, τα 2 τελευταία είναι λιγότερο "συνηθισμένα" στον πολιτισμένο κόσμο. Τον όρο "λάθος" τον αγνοώ ως επιπόλαιη τοποθέτηση.
Physics_Rulez Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Έκανα κάποιο edit. Κατά τα άλλα, πρόκειται για ανθρώπινο λάθος, ναι. Πως αλλιώς να το πω. Το ίδιο που θα κάνει ένας γιατρός, ένας δικαστής. Είναι δεκτό; Όχι. Αναμενόμενο; Ναι. Μόνο ο Θεός δεν κάνει λάθη
balander10 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Προφανώς, δεν ανακατεύομαι σε ξένα σπίτια. Γενικότερα δε δίνω συμβουλές ελπίζοντας να μη λαμβάνω κι όλας, αλλά αυτό δε με εμποδίζει από το να εξάγω συμπεράσματα από τα λόγια και τις πράξεις των άλλων. Στην προκειμένη περίπτωση, η προσωπική μου θεώρηση είναι ότι είσαι από τον συνηθισμένο τύπο ανθρώπου που ονομάζει φασισμό την όποια καταπίεση του επιβάλλεται και "εξαιρετικά ανεπτυγμένη κριτική ικανότητα και το περί δικαίου αίσθημα" όταν επιβάλλει καταπίεση ο ίδιος. Παρεμπιπτόντως, έχω φάει τα νιάτα μου στα Εξάρχεια, όχι απλώς με "αμφιβόλου" ποιότητας άτομα, αλλά με εξακριβωμένα τελειωμένους. Το πώς είμαι λιγότερο μαλάκας από ορισμένους που τα απέφευγαν, δεν έτυχε να το σκεφτώ μέχρι πριν από λίγο. Διαφορετικές οπτικές γωνίες φίλε μου. Για εμένα θα έπρεπε να σου αφαιρέσουν και τον τίτλο του moderator για τη γλώσσα που χρησιμοποιείς αλλά και τις ακραίες απόψεις σου. Εσύ με θεωρείς αυτό που είπες. Η διαφορά μας είναι πως οι δικές μου απόψεις ποτέ δεν θα θέσουν σε κίνδυνο τη ψυχική και σωματική ακεραιότητα κάποιου τρίτου. Οι δικές σου, αν δεν καταδικάζεις τους τέσσερις, δυστυχώς το κάνουν. Και για την ταμπακιέρα ούτε λέξη ξανά. Οπως είπα υψηλή κριτική και στάση ζωής η απόσταση.
feodor Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Διαφορετικές οπτικές γωνίες φίλε μου. Για εμένα θα έπρεπε να σου αφαιρέσουν και τον τίτλο του moderator για τη γλώσσα που χρησιμοποιείς αλλά και τις ακραίες απόψεις σου. Αυτο το δευτερο επιβαρύνει τη θεση σου, σχετικα με αυτο που σου προσαπτουν.
..MementoMori.. Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Η διαφορά μας είναι πως οι δικές μου απόψεις ποτέ δεν θα θέσουν σε κίνδυνο τη ψυχική και σωματική ακραιότητα ζωή κάποιου τρίτου. Οι δικές σου, αν δεν καταδικάζεις τους τέσσερις, δυστυχώς το κάνουν. Εκτος αν ο τριτος τρωει ξυλο απο μπατσο. Εκει δεν πειραζει. Εξ'αλλου εχουν το αλαθητο.
balander10 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Αυτο το δευτερο επιβαρύνει τη θεση σου, σχετικα με αυτο που σου προσαπτουν. Εάν δεν καταδικάζει κατηγορηματικά τους τέσσερις οι απόψεις του είναι ακραίες. Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο. Δεν ξέρω τις πολιτικές απόψεις του ανθρώπου και δεν με αφορούν και έχει κάθε δικαίωμα να πιστεύει ότι θέλει αλλά σε αυτό πρέπει να συμφωνούμε όλοι. Από εκεί ξεκινάμε και κάνουμε συζήτηση
slipknot Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Η τηλεόραση έχει κάνει μεγάλο κακό... Κάθε τόσο, όποτε απασχολεί τις ειδήσεις κάποια εγκληματική ενέργεια βγαίνουν όλοι να εκφράσουν την άποψη τους, μόνο που αντί να ξεκινήσουν με ένα "Αγαπητοί συνομιλητές" προτιμάνε το "Καταρχάς καταδικάζω το γεγονός". Την ίδια απαίτηση φυσικά έχουν από όλους τους άλλους. Ότι δηλαδή πλέον δε θεωρείται αυτονόητο πως ο μέσος πολίτης δεν υποστηρίζει εγκληματίες, πρέπει να το ξεκαθαρίσει από την αρχή αλλιώς θεωρείται ύποπτος. 4
feodor Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 @balander10 Απλα το αναφερω! Ουτε σου κανω κριτικη, ουτε τπτ. Αλλωστε δεν σε ξερω.
BaLsAmoMenos Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Εάν δεν καταδικάζει κατηγορηματικά τους τέσσερις οι απόψεις του είναι ακραίες. Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο. Δεν ξέρω τις πολιτικές απόψεις του ανθρώπου και δεν με αφορούν και έχει κάθε δικαίωμα να πιστεύει ότι θέλει αλλά σε αυτό πρέπει να συμφωνούμε όλοι. Από εκεί ξεκινάμε και κάνουμε συζήτηση Επίτηδες το κάνεις; Για τον ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟ σου μιλάμε.
balander10 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Εκτος αν ο τριτος τρωει ξυλο απο μπατσο. Εκει δεν πειραζει. Εξ'αλλου εχουν το αλαθητο. Το αλάθητο δεν το έχει κανείς. Χτύπησαν τα παιδιά μετά τη σύλληψη? Ασκείται αδικαιολόγητη αστυνομική βία σε πολλές περιπτώσεις? Ξήλωμα σε όλους και σπίτια τους αν όχι στη φυλακή.
CROM271 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Εγω παντως γελαω με τον χαρακτηρισμο φασιστας που προσαπτουν καποιοι αναρχοαριστεροι. Αυτος δηλαδη που υποστηριζει το αβατο που επικρατει στα εξαρχεια, τις καταληψεις δημοσιων κτιριων (βλεπε βιλα αμαλιας και αλλα) για 20 και πλεον χρονια, το ασυλο των πανεπιστημιων σε εγκληματιες, τις καταστροφες περιουσιων, τις ληστειες,τιςι βομβες ακομα και τις δολοφονιες λεει καποιον αλλο φασιστα.
..MementoMori.. Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Το αλάθητο δεν το έχει κανείς. Χτύπησαν τα παιδιά μετά τη σύλληψη? Ασκείται αδικαιολόγητη αστυνομική βία σε πολλές περιπτώσεις? Ξήλωμα σε όλους και σπίτια τους αν όχι στη φυλακή. Αρα που διαφωνουμε?
Lucifer Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Διαφορετικές οπτικές γωνίες φίλε μου. Για εμένα θα έπρεπε να σου αφαιρέσουν και τον τίτλο του moderator για τη γλώσσα που χρησιμοποιείς αλλά και τις ακραίες απόψεις σου. Ποιες ακραίες απόψεις; Όσο για τη γλώσσα μου ναι, ένα θέμα το 'χω ο καριόλης. Η διαφορά μας είναι πως οι δικές μου απόψεις ποτέ δεν θα θέσουν σε κίνδυνο τη ψυχική και σωματική ακεραιότητα κάποιου τρίτου. Οι δικές σου, αν δεν καταδικάζεις τους τέσσερις, δυστυχώς το κάνουν. Οι δικές σου θέσεις θέτουν σε κίνδυνο την προσωπική ελευθερία του καθενός. Και νόμιζα πως είναι αυτονόητο πως δεν επικροτώ καλάσνικοφ και ομηρίες. Μιας και δεν είναι όμως, ναι, τις καταδικάζω απερίφραστα και απόλυτα. Έκανα κάποιο edit. Κατά τα άλλα, πρόκειται για ανθρώπινο λάθος, ναι. Πως αλλιώς να το πω. Το ίδιο που θα κάνει ένας γιατρός, ένας δικαστής. Είναι δεκτό; Όχι. Αναμενόμενο; Ναι. Το λάθος είναι το μεμονωμένο ατύχημα. Ζαρντινιέρες, επιστροφές για εκτέλεση ανήλικου και όλα τα "συνηθισμένα" μπατσοεμετικά, είναι δόλος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις