Προς το περιεχόμενο

Η Disney κλείνει την Lucas Arts


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πέντε μήνες μετά την εξαγορά της Lucas από τη Disney, η δεύτερη προχώρησε σήμερα στο κλείσιμο της Lucas Arts, του θρυλικού κατασκευαστή βιντεοπαιχνιδιών με παιχνίδια ορόσημο κυρίως για τους προσωπικούς υπολογιστές και την κατηγορία των adventure.Η Lucas Arts που αποτελούσε θυγατρική της Lucas, έχοντας κυκλοφορήσει κλασσικά adventures όπως το Monkey Island, Day Of The Tentacle, Sam and Max, Full Throttle, Indiana Jones and the Fate of Atlantis, The Dig και Grim Fandango.

 

Επίσης βρίσκεται πίσω από τίτλους σχετικούς με τον κόσμο του Star Wars όπως το X-Wing, Star Wars: Battlefront, Knights Of The Old Republic, Dark Forces καθώς και το Rebel Assault που οι παλιοί σίγουρα θα το θυμούνται ως το πρώτο βιντεοπαιχνίδι που κυκλοφόρησε σε CD επειδή δε χωρούσε σε δισκέτες.

 

Monkey Island 2Indiana Jones and the fate of Atlantis

Day Of The TentacleFull Throttle

Η Disney προχώρησε στην απόλυση και των 150 υπαλλήλων της εταιρείας αφού τερματίστηκε η παραγωγή όλων των υπό ανάπτυξη παιχνιδιών. Όλα τα μελλοντικά βιντεοπαιχνίδια που θα βασίζονται στο Star Wars θα αναπτυχθούν είτε από τη Disney Interactive Studios είτε από τρίτους κατασκευαστές όπου η Disney θα έχει έρθει σε συμφωνία.

 

Όσοι επιθυμούν να θυμηθούν τη δεκαετία του 90 και τα κλασσικά παιχνίδια που αναφέραμε, μπορούν να ρίξουν μια ματιά στο project ScummVM ή στα παρακάτω βίντεο.

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To indiana jones and the fate of atlantis ..ηταν το πρωτο adventure που επαιξα στην ζωη μου..μου ειχε ζαλισει τα @@ ...

 

Απιστευτο παιχνιδι....βεβαια εν μερει υπευθυνο που μισησα τα adventures γενικοτερα :)

 

Και φυσικα μετα ολα τα monkey island...απιστευτα...

 

Κριμα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ελπίζω πάντως τα 1313 και First Assault να δοθούν σε καλά χέρια και να κυκλοφορήσουν, ειδικά το 1313 έδειχνε πολλά υποσχόμενο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κρίμα πραγματικά. Έχω παίξει όλα τα adventures αυτής της εταιρίας (εκτός απο το Grim Fandango που ποτέ δε μου άρεσε). Απο τις σημαντικότερες εταιρίες στο χώρο των παιχνιδιών. Όσοι ήταν gamers στα 80s-90s ξέρουν.

 

Αλλά δυστυχώς πλέον μόνο το όνομα είχε μείνει. Οι επιτυχίες φτιάχνονταν απο άλλα studio και ακόμα και το force unleashed δεν ήταν τίποτα φοβερό.

 

Κρίμα. Άλλο ενα πράγμα που ο Lucas έφτιαξε απο το 0 και μετά το άφησε να ξαναφτάσει στο 0.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κρίμα, η Lucas Art (παλαιότερα γνωστή ως Lucas Films) ήταν μια από τις πιο αγαπημένες εταιρίες κατασκευής adventure games (η άλλη ήταν φυσικά η Sierra [On-Line]), τα οποία θεωρούσα πάντα (τουλάχιστον) ένα κλικ πιο ποιοτικά από εκείνα του ανταγωνισμού.

 

Ως παλιός adventurer.. τι να πρωτοθυμηθώ.. Indiana Jones and the Last Crusade, Indiana Jones and the Fate of Atlantis, Maniac Mansion (1 & 2), Zack Mc Kraken, The Secret of Monkey Island (1..3) και τα εξαιρετικά "The Dig" και "Loom" - το Grim Fandango ούτε εμένα μου άρεσε (επίσης έτσι & έτσι μου φάνηκε το Sam & Max: Hit the road και το Full Throttle)

 

Ευτυχώς που υπάρχει το ScummVM..

 

Κρίμα..

  • Like 7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

"Loom"

Το πιο ατμοσφαιρικο κ πρωτοτυπο adventure game ολων των εποχων. Να εχει παιχνιδι soundtrack Τσαικοφσκι;;;Να λυνεις γριφους παιζοντας μουσικη;;; Ποιος τα σκεφτεται αυτα;;; ΑΠΟΛΥΣΤΕ ΤΟΝ!!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...