Προς το περιεχόμενο

Στειρωση σκυλου ή οχι;


Superpie

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά έχω μια σκυλα ρατσας λαμπραντορ. Είναι ενάμιση ετών περίπου και τις έχει έρθει περίοδος δυο φορές.. Θα μπορούσε κάποιος που να γνωρίζει αν θα πρέπει να την στειρωσω ή όχι; Ρωτάω γιατί άλλοι λένε ότι πρέπει να την στειρωσω,άλλοι ότι πρώτα πρέπει να γεννήσει μια φορά και μετά να την στειρωσω.αλλοι πάλι λένε ότι μπορώ και να μην την στειρωσω ποτέ και ότι δεν έχει πρόβλημα. Κάποιοι ότι αν δεν την στειρωσω ίσως δημιουργηθεί καρκίνος της μήτρας ή πιομητρα.. Ξέρει κανείς τι παίζει σε αυτά τα θέματα και τι θα ήταν καλό για το σκύλο ώστε να μην έχω παρατράγουδα αλλά και πάνω από όλα για την σωστή υγεία του ζώου;; Να σημειώσω επίσης ότι δυο φορές μετά το τέλος της περιόδου της μου έχει εμφανίσει ανεμογκαστρι.. Ναι καλά ακούσατε.. Εχει κατεβάσει γάλα το στήθος της και έχει πάρει αντιβιωση και απογαλακτικα χαπακια. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αυτό που έχει πάθει απλά το αναφέρω.. Ελπίζω να με βοηθήσετε.. Οπως επίσης θα ήθελα να μάθω ότι στην περίπτωση της στοιρωσης είμαι κάτι επικίνδυνο; Η είναι μια επέμβαση ρουτίνας χωρίς κινδύνους;; Σας ευχαριστω εκ των προτέρων...

 

Sent from my iPhone using Insomnia

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομίζω πως αν δεν την αφήσεις να μείνει έγκυος ποτέ, καλύτερα να την στειρώσεις. Κατ'εμέ το σωστότερο είναι να βρείς κόσμο να δώσεις τα κουταβάκια (φίλους, φίλους φίλου κτλ) και να την αφήσεις να μείνει τουλάχιστον μία φορά έγκυος. Έτσι θα είναι πιο υγιής η σκυλίτσα σου. Τώρα για λεπτομέρειες μίλα με κτηνίατρο αν και οι περισσότεροι είναι χασάπηδες που ρουφάνε λεφτά με το καλαμάκι (εμένα η σκύλα μου είναι δυστυχώς στα τελευταία της και κανείς δεν ξέρει τι έχει και κάθε μέρα μου λένε άλλες θεωρίες - την έχω πάει σε τρείς εκ των οποίων ο ένας και καλα απο τους καλύτερους) και μπες και σε κανα ειδικό φόρουμ να το κουβεντιάσεις.

 

Πάντως είσαι σίγουρος οτι με στειρώτητα γλιτώνει αυτές τις ασθένειες. Γιατι δεν νομίζω οτι αφαιρούν ολόκληρη την μήτρα (βέβαια παίζει και να μην έχει σημασία, δεν ξέρω).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

η δικιά μας είναι 14,5 χρονών και την έχουμε από κουτάβι. τότε είχε τεθεί το δίλημα στείρωση ή όχι.

τελικά επιλέχθηκε η στείρωση. όλα τα χρόνια μέχρι σήμερα δεν παρουσίασε κάτι αρνητικό (ασθένειες, έλλειψη ζωηράδας, κλπ). ακόμα και κάποια στιγμή που είχε γίνει λίγο σαν γουρουνάκι, έφταιγε ότι την τάϊζε ο καθένας συνέχεια από το πιάτο του (+ την κανονική της τροφή). τώρα με κανονική διατροφή (χωρίς να έχουν εξαλειφθεί τα καθημερινά έξτρα σνακ) είναι κορμάρα (παρά την ηλικία της).

συνεχίζω να έχω βέβαια τα διλήματα για το θέμα στείρωσης. σκέφτομαι ότι έτσι παρεμβαίνεις βίαια στην ζωή του ζώου. από την άλλη, και μόνο η κατοχή του και η διατήρησή του σε σπίτι (ακόμα χειρότερα σε διαμέρισμα) είναι από μόνη της παρέμβαση στη ζωή του. για να μην αναφέρω και τα υπόλοιπα όταν θα θέλει "άντρα" και δεν θα βρίσκει ή αν θα βρίσκει τι θα κάνεις με 2,4,5 ή 8 κουταβάκια

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στείρωση και ησύχασες. Είναι επέμβαση ρουτίνας. Δε χρειάζεται να μείνει έγκυος για να στειρωθεί μετά. Δεν έχει θέμα με καρκίνο. Θέμα έχει ΑΝ δεν την ζευγαρώσεις ΚΑΙ ΔΕΝ την στειρώσεις. Αλλά και πάλι μιλάμε για πιθανότητες και όχι σίγουρα πράγματα.

 

Τώρα, για τις βίαιες παρεμβάσεις στη φύση του ζώου κτλ. κτλ. το 90% ζει σε διαμέρισμα και τους φέρονται σαν κακομαθημένα παιδιά ανθρώπων. Εκεί δεν έχουμε τίποτα? Η στείρωση πείραξε?

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderators

Σιγουρα στειρωση. Εν τω μεταξυ δεν υπαρχει λογος απ'ο,τι ξερω να την αφησεις να γεννησει εστω και μια φορα.

 

@RottenLungs δεν ειμαι σιγουρος πως ειναι "καλο" να δωσεις τα κουταβια σε φιλους φιλων κλπ διοτι α) δεν ξερεις που θα καταληξουν και β) υπαρχουν ηδη αδεσποτα κουταβακια που ψαχνουν καποιον να τα παρει. Απλα σκεψη μου :)

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αυτό ακριβώς μου είπε ο κτηνίατρος για την Γάτα μου .. δεν ξέρω αν ισχύει και για τους σκύλους.. Βέβαια δεν ένιωθα καλά και δεν θα το έκανα αν περνούσε απο το χέρι μου .. αλλά το γατί λόγω οίστρου πηδούσε απο τον πρώτο 6 μηνών για να βρεί γάτο.. και φοβήθηκα μη μου το πατήσει κανενα αμάξι..Τό σκυλί δεν νομίζω να έχει τον οίστρο της γάτας .. να υποφέρει δηλαδή και να ουρλιάζει..

Παλιά που ειχα λυκόσκυλο πηδούσε απο την αυλή για να βρεί σκύλα.. δεν τον κρατούσε τίποτα μέσα..

μια δύο επάθε αφροδίσια μετά γκαλαζάρ κτηνιατροι κτλ και εζησε 4 χρόνια .. αν ήξερα τότε θα το στείρωνα αλλά δεν μου το πε κανείς κτηνίατρος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να την στειρώσεις. Δεν υπάρχει λόγος να γίνει μία επιπλέον γέννα όταν ήδη υπάρχουν τόσα αδεσποτάκια. Εξάλλου μία γέννα είναι πιο επικίνδυνη όταν κάποιος δεν είναι αρμόδιος για να την κάνει. 
Η στείρωση πλέον είναι επέμβαση ρουτίνας. Θα αποφύγεις και το πρόβλημα της πυομήτρας κτλ. 

Μην ακούς αυτούς που σου λένε "πρέπει έστω μία φορά να γίνει μανούλα"... 
Τα σκυλιά (και τα άλλα ζώα γενικά πλην των δελφινιών) αναπαράγονται επειδή "πρέπει" να επιβιώσουν. Δεν νιώθουν κάτι ερωτικό όταν το κάνουν και πολλές φορές δεν φροντίζουν καν τα παιδιά τους. Εξάλλου, για να γίνει μια γέννα θες πέντιγκρυ κτλ είναι κρίμα να καταλήξουν αδέσποτα τα κουταβάκια γιατί αυτός που θα τα πάρει τελικά δεν τα θέλει...

 

Δώσ' της ένα φιλί από μένα ^_^

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στειρωση και παλι στειρωση.

Και αν θες να ρισκαρεις και να την αφησεις ετσι(και οταν λεω ρισκο,δεν εννοω μονο το μεινει εγκυος,αλλα και να παθει κατι)τοτε τουλαχιστον ετοιμασου  να φιλοξενησεις ενα μικρο κοπαδι ή εστω να βρεις  ανθρωπους σωστους  για να δωσεις...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω το δικο μου των στειρωσα γιατι δεν μπορουσε να ζευγαρωσει και λογο των ορμονων εβγαζε ολο ογκους στο πρωκτο 

He was doin' it wrong.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

He was doin' it wrong.

Δεν φταει μωρε αυτο απλα ηταν μαλαμυτ γομαρι 60 κιλα και το μονο που εβρισκα ηταν χασκυ θυλικο αλλα που να την παλεψει

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...