Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οκ..Ευχαριστώ παίδες, εννοείται οτι δεν θα το πετούσα απλα στο  υπέρτατο pc που εχω μπροστά μου(πλάγια-δεξιά🙂) , εχω το chieftec 350watt μόνο 10-12 χρόνια και το υπόλοιπο pc αποτελείται απο q6600@ 3ghz , 4 dimm 5gb 3hdd, 1ssd και gt520, 4-5 ανεμιστήρια κτλ...

Κι επειδή μάλλον θα βάλω πάνω την Sapphire R7 370 2GB Nitro  που θέλει και 6πινο κτλ, είπα να πετάξω πάνω  το xilence 580 κτλ ώστε να ανεβάσω και πιο άνετα λίγο τον επεξεργαστή...

Ετσι για το καλό που λέμε..

Εγω πάντως ετσι όπως το κόβω απο force και τέτοια σαπίλα, λογικά πρέπει να είναι αρκετά καλύτερο.... Τα φαινόμενα ίσως απατούν βέβαια....

Το σύστημα αυτή την στιγμή αντε να τραβάει χονδρικά στο μέγιστο απο 240-270 watt αρα αν βάλω και την άλλη κάρτα πάνω, θα θέλει 350-400watt..

Λογικά δεν νομίζω να έχει θέμα κι εννοείται οτι θα αντικαταστήσει κάτι πολύ πιο παλιό και ταλαιπωρημένο...

Τέλος, το xilence ήρθε στα χέρια μου μέσα σε ενα παλιό κουτί με μητρική pentium 4 socket 478 αλλά παρατημένο για χρόνια... (στάνταρ αγορά απο multirama τω καιρώ εκείνω)..

Αρα,  μπορεί και να είναι 7-8 χρονών αλλά είναι 99% αδούλευτο...

Τώρα δόθηκαν όλα τα δεδομένα αρα νομίζω σχηματίζεται καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη άποψη..:)

• Απαντ. 7,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, ZELOMOTH είπε

Κι επειδή μάλλον θα βάλω πάνω την Sapphire R7 370 2GB Nitro  που θέλει και 6πινο κτλ, είπα να πετάξω πάνω  το xilence 580 κτλ ώστε να ανεβάσω και πιο άνετα λίγο τον επεξεργαστή...

Τα ρεύματα που δίδονται όταν ανεβάζεις το CPU δεν είναι στάνταρ και το τροφοδοτικό δεν το λες και καινούριο. Αν βέβαια δεν δούλευε όπως λες, δοκιμάζεις και βλέπεις :)  

Εγω πάντως ετσι όπως το κόβω απο force και τέτοια σαπίλα, λογικά πρέπει να είναι αρκετά καλύτερο.... Τα φαινόμενα ίσως απατούν βέβαια....

Από force,deer κλπ του κιλού είναι σίγουρα ανώτερο πάντως.

Και τα παλιά chieftec είναι σκυλιά ;) 

Το σύστημα αυτή την στιγμή αντε να τραβάει χονδρικά στο μέγιστο απο 240-270 watt αρα αν βάλω και την άλλη κάρτα πάνω, θα θέλει 350-400watt..

Τα Watt που λες είναι χοντρικά για full load. Δεν τραβάνε τόσο πολύ σε καθημερινή, απλή χρήση, τα συστήματα. Δεν φαντάζομαι να το θες για superduper gaming το μηχάνημα 😛 

με μητρική pentium 4 socket 478

Θερμοσίφωνας :lol: Αν είχε και καμιά DFI θα έχριζε ιδιαίτερης προσοχής 🤣

Επεξ/σία από tommybertsen
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, tommybertsen είπε

Τα ρεύματα που δίδονται όταν ανεβάζεις το CPU δεν είναι στάνταρ και το τροφοδοτικό δεν το λες και καινούριο. Αν βέβαια δεν δούλευε όπως λες, δοκιμάζεις και βλέπεις :)  

Από force,deer κλπ του κιλού είναι σίγουρα ανώτερο πάντως.

Και τα παλιά chieftec είναι σκυλιά ;) 

Τα Watt που λες είναι χοντρικά για full load. Δεν τραβάνε τόσο πολύ σε καθημερινή, απλή χρήση, τα συστήματα. Δεν φαντάζομαι να το θες για superduper gaming το μηχάνημα 😛 

Οχι ρε συ απλά πάντα  παίρνω το χειρότερο και πιο ενεργοβόρο σενάριο και με υπερβολή κιόλας ώστε να είμαι 1000% καλυμμένος..

Και η R7 370 είδα οτι τραβάει 110watt αρα ακόμα πιο λίγο απ τα  ~150 που νόμιζα..

Τα chieftec όντως κι εγω τα εχω σε μεγάλη εκτίμηση, τουλάχιστον τα πιο παλιά..

Απλά απαξ και κάνω την δουλεια τόσον καιρό με το 350 που δεν είναι και seasonic ξερω΄γω, γι αυτό πιστευω οτι θα με καλύψει και το xilence xp 580...

Ερώτηση... Τι διαφορά υπάρχει ανάμεσα σε R7 370 και R9 370?

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ZELOMOTH είπε

Ερώτηση... Τι διαφορά υπάρχει ανάμεσα σε R7 370 και R9 370?

Έχουν διαφορές στα ROPs και στα Texture Mapping Units (TMUs). Οι R9 είναι θεωρητικά ισχυρότερες. 

Η μπουκάλα με τον Q6600 θα είναι κάμποση πάντως.

Μήπως να σκεφτείς να δουλέψεις και το μηχάνημα της υπογραφής σου; 😛 (χα χα , γελάσαμε 😛 )

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, tommybertsen είπε

...................................................................

Θερμοσίφωνας :lol: Αν είχε και καμιά DFI θα έχριζε ιδιαίτερης προσοχής 🤣

Χαχαχαχαχααχα! Αστα να πάνε!

Απλά λογικά κάηκε το παλιό τροφοδοτικό του υπολογιστη, αλλάχτηκε στο multirama με το xilence(αφού ο ιδιοκτήτης είναι εντελώς άσχετος) και αφού ήταν ήδη ψοφήμι και πριν 5-6 χρόνια το 478 σαπιοκάραβο, μπήκε στην άκρη..

Κάπως έτσι είμαι σχεδόν βέβαιος οτι είναι και λίγο χρησιμοποιμένο...🙂 Κι εκει που έπαιζε, έτσι κι αλλιώς πάνω απο 150 watt δεν πρέπει να έδινε στο σύστημα...

5 λεπτά πριν, tommybertsen είπε

Έχουν διαφορές στα ROPs και στα Texture Mapping Units (TMUs). Οι R9 είναι θεωρητικά ισχυρότερες. 

Η μπουκάλα με τον Q6600 θα είναι κάμποση πάντως.

Μήπως να σκεφτείς να δουλέψεις και το μηχάνημα της υπογραφής σου; 😛 (χα χα , γελάσαμε 😛 )

Ναι το ξέρω αλλά είμαι της παλιάς σχολής που θέλω κάτι που θα παίξω που και που, απλά να είναι playable..  720P medium 40 fps και είμαι ευτυχισμένος!

Αμα το διαβάσει κανας 9900Κ+ 2080ti αυτό το τελευταίο, θα αυτοκτονήσει και μόνο στην σκέψη... 🤣

Αμα το αγαπημένο σου παιχνίδι όμως τα καλά χρόνια ήταν το wonder boy in monster land, τότε δεν υπάρχουν απαιτήσεις αληθοφάνειας στα γραφικά, αλλά απαιτήσεις στην ομορφιά του ταξιδιού  που θα σου προσφέρει το κάθε παιχνιδάκι...🙂♥️

Δημοσ.

Χαχαχαχαχααχα! Αστα να πάνε!

Απλά λογικά κάηκε το παλιό τροφοδοτικό του υπολογιστη, αλλάχτηκε στο multirama με το xilence(αφού ο ιδιοκτήτης είναι εντελώς άσχετος) και αφού ήταν ήδη ψοφήμι και πριν 5-6 χρόνια το 478 σαπιοκάραβο, μπήκε στην άκρη..

Κάπως έτσι είμαι σχεδόν βέβαιος οτι είναι και λίγο χρησιμοποιμένο...🙂 Κι εκει που έπαιζε, έτσι κι αλλιώς πάνω απο 150 watt δεν πρέπει να έδινε στο σύστημα...

Go ahead then! Δεν θα χρειαστεί να ξοδευτείς κιόλας! 

Αμα το διαβάσει κανας 9900Κ+ 2080ti αυτό το τελευταίο, θα αυτοκτονήσει και μόνο στην σκέψη... 🤣

720p πάντως πέφτει "βάρος" στον επεξεργαστή. Εγώ που είμαι 1440p@60 (οριακά σε λίγο καιρό έτσι όπως πάει το πράγμα), καταλαβαίνω απόλυτα τι λες :) 

Παίζω πάντως στα ultra τα adventures μου τελευταία :lol: 

Αμα το αγαπημένο σου παιχνίδι όμως τα καλά χρόνια ήταν το wonder boy in monster land, τότε δεν υπάρχουν απαιτήσεις αληθοφάνειας στα γραφικά, αλλά απαιτήσεις στην ομορφιά του ταξιδιού  που θα σου προσφέρει το κάθε παιχνιδάκι...🙂♥️

Adventures is your genre, μυρίζομαι ^_^ 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, tommybertsen είπε

Go ahead then! Δεν θα χρειαστεί να ξοδευτείς κιόλας! 

720p πάντως πέφτει "βάρος" στον επεξεργαστή. Εγώ που είμαι 1440p@60 (οριακά σε λίγο καιρό έτσι όπως πάει το πράγμα), καταλαβαίνω απόλυτα τι λες :) 

Παίζω πάντως στα ultra τα adventures μου τελευταία :lol: 

Adventures is your genre, μυρίζομαι ^_^ 

Λάθος μυρίζεις... Απλώς έκλασα..🤣

Ετσι όπως τα λες...Σκέψου οτι το τελευταίο παιχνίδι που με τρέλανε ήταν το return from the castle wolfenstein πρίν 10+ χρόνια που είχα παίξει κι ανα διαστήματα  ξανα ασχολούμαι λίγο..🙂

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Seasonic focus plus platinum ή Seasonic Prime Ultra Gold στην ίδια τιμή και ίδια watts?

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Για ενα συστημα με ryzen 1600 X370 prime pro rx570 4 fans και 2 σκληρους θελω ενα τροφοδοτικο vfm . ο ryzen 1600 θα ειναι oc μεχρι το 1.3v και η rx570 θα ανεβασω το power limit . 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δε λες budget

σαν watt 450w-550w είναι αρκετά.

corsair cxm είναι το πιο vfm τροφοδοτικό, εναλλακτικά το bequiet pure power 11

λίγο καλύτερο το mwe gold

https://www.skroutz.gr/s/15900092/CoolerMaster-MWE-Gold-550.html

https://www.e-shop.gr/psu-coolermaster-mwe-gold-550w-p-PER.818290

ακόμα πιο καλό το corsair rmx

https://www.skroutz.gr/s/15335152/Corsair-RMx-RM550x.html

Επεξ/σία από grmaster2
  • Thanks 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Dragonitelvl100 είπε

Γνωριζουμε κατι για αυτο το τροφοδοτικο https://www.skroutz.gr/s/12266885/Chieftec-GPM-550S.html ;

Αναφορά σε κείμενο

In our tests Chieftec Navitas GPM-550S showed good results in general. The efficiency of the new power supply unit corresponded to the level of 80PLUS Gold, the results turned out to be no worse than other comparable BP premium brands. Output voltage under load fell slightly. For ripples and noises, we did not get record values, but they did not go beyond permissible limits. We liked the use of high-quality capacitors and a complete set of protection schemes.

In the work of Chieftec Navitas GPM-550S showed a relatively small noise level, the reason lies in the low fan speed. Under load, the noise level becomes noticeable, but this result is quite acceptable for a power supply that is not oriented to the Silent category. In terms of equipment, many users will miss the modular cabling system, but perhaps Chieftec will update older PSU models with detachable cables. A set of power interfaces for the 550-W model is quite sufficient, including two PCI Express plugs.

In general, we can recommend the Chieftec Navitas GPM-550S for purchase. Of course, the Chieftec Navitas GPM-550S is quite a decent power supply, but it does not stand out in terms of features and guarantees. Although the price in Russia is quite pleasant. The Corsair CS550M power supply with 80PLUS Gold certification and a modular cable management system can be purchased for 6.5 thousand rubles . An alternative can be considered a more expensive Seasonic G-550 for 8.9 thousand rubles with modular cables and a long warranty period.

If you like the Chieftec Navitas GPM-550S, you can safely buy a power supply. But do not forget to see the alternatives on the market.

Benefits of Chieftec Navitas GPM-550S

• High Performance (80PLUS Gold)
  • High performance / power for its class
  • Stable output voltages
  • Good implementation of protection schemes
  • Quiet work

Disadvantages of Chieftec Navitas GPM-550S

• Only two years warranty
  • (Fixed cable connection)

https://www.hardwareluxx.ru/index.php/artikel/hardware/netzteile/37922-chieftec-navitas-550w-test.html?start=5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...