phanispal Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Καλησπέρα, έχω ένα Fujitsu ASYG09LLCA. Μιας και δεν κάνει ακόμα υπερβολική ζέστη, και δεν έχω εύκαιρο ανεμιστήρα, είπα να το δουλέψω προσωρινά στη λειτουργία FAN, χωρίς να ψύχει τον άερα δηλαδή. Επειδή δεν έχω εύκαιρο μετρητή κατανάλωσης, είπα να ρωτήσω μήπως γνωρίζει κάποιος αν συμφέρει να το δουλεύω έτσι, ή μήπως καταναλώνει πολύ περισσότερο από έναν συμβατικό ανεμιστήρα. Επίσης, αν είναι καλύτερο από άποψης ποιότητας αέρα από έναν ανεμιστήρα, απ' την άποψη ότι λογικά το κλιματιστικό φέρνει αέρα απ' έξω φιλτράροντάς τον, ενώ ο ανεμιστήρας στην ουσία ανακυκλώνει τον αέρα που υπάρχει στο εσωτερικό του χώρου.
Toufas Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Δεν βαζεις τον ανεμιστηρα σε κλειστο χωρο, αλλα σε εισοδο αερα για να μην κανει αυτο που λες οτι κανει
DrLo Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Καλησπέρα, έχω ένα Fujitsu ASYG09LLCA. Επίσης, αν είναι καλύτερο από άποψης ποιότητας αέρα από έναν ανεμιστήρα, απ' την άποψη ότι λογικά το κλιματιστικό φέρνει αέρα απ' έξω φιλτράροντάς τον, ενώ ο ανεμιστήρας στην ουσία ανακυκλώνει τον αέρα που υπάρχει στο εσωτερικό του χώρου. Όχι nVNESfc1GKU" frameborder="0" allowfullscreen> 1
phanispal Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Ναι, ΟΚ, παίζει ρόλο και η διάταξη του χώρου βέβαια. Τέλος πάντων, δεν είναι αυτό το βασικό ερώτημά μου, αλλά η τυχόν διαφορά στην κατανάλωση. Όχι Τι γίνεται τότε ακριβώς;
firewalker Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Την ίδια κατανάλωση έχουν πάνω κάτω (~50 Watt). Το κλιματιστικό (το 99% αυτών) δεν φέρνει αέρα από έξω. Ανακυκλώνει τον αέρα του δωματίου. Όπως και ο απλός ανεμιστήρας.
DrLo Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Ναι, ΟΚ, παίζει ρόλο και η διάταξη του χώρου βέβαια. Τέλος πάντων, δεν είναι αυτό το βασικό ερώτημά μου, αλλά η τυχόν διαφορά στην κατανάλωση. Τι γίνεται τότε ακριβώς; Τίποτα παραπάνω από τη ψύξη του αέρα που ανακυκλοφορεί μέσα από το Split unit. Η εξωτερική μονάδα απλά κρυώνει/ζεσταίνει τον αέρα που ανακυκλοφορεί. Ίσως υπάρχουν άλλα συστήματα που βάζουν και νωπό αέρα αλλά σίγουρα όχι ένα τυπικό Split unit. Αν θες να κάνεις αυτό που λες απλά το βάζεις στο Fan αλλά έχεις ένα παράθυρο λίγο ανοικτό.
phanispal Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 (επεξεργασμένο) Ναι, ανοιχτό έχω το παράθυρο, μόνο το παντζούρι έχω σχεδόν κλειστό, εξάλλου τον ανεμιστήρα τον θέλουμε για να χτυπάει πάνω μας αέρας, έστω και στη θερμοκρασία του δωματίου. Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2013 από phanispal
filipN Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Το δικό μου 12άρι inverter, άλλου κατασκευαστή, στην ίδια θέση (ανεμιστήρας, στο low) μαζί με τον ενσωματωμένο ιονιστή (plasmacluster) καταναλώνει 24W μετρημένα. (κλειστό καταναλώνει 6-7watt)
phanispal Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Ωραία, φαντάζομαι κάπου εκεί θα παίζει και το δικό μου, 20-50W, οπότε κομπλέ από άποψη κατανάλωσης. Απλά ρώτησα μήπως κατανάλωνε π.χ. 100-150W και βάλε, που προφανώς δε θα συνέφερε αν το είχα να δουλεύει τη μισή μέρα τουλάχιστον.
andreapaog328 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 θα σου προτεινα να το μετρήσεις και συ αν μπορεις...μη σουρθει κανα διπλο εγκεφαλικο σε κανα διμηνο...
phanispal Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Θα το μετρήσω με την πρώτη ευκαιρία, γιατί σίγουρα η διαφορά δε θα είναι αμελητέα αν μιλάμε για π.χ. 12 ώρες λειτουργία τη μέρα.
andreapaog328 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 μπορεις να το δεις και στα specs που θα γραφει αν ανοιξεις την εσωτερικη μοναδα. πχ ενα που βλέπω δω λεει 4-5kw ψυξη/θερμανση (εξωτερική μοναδα), 40W η εσωτερική.
traganeus Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Απορία... τι είναι καλύτερο τελικά ανεμιστήρα και να φέρνει αέρα απο έξω που θα έχει 40 βαθμούς ή σε κλειστό δωμάτιο και να κοπανάει τον ίδιο αέρα στην μάπα?
phanispal Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Κοίτα, νομίζω είναι σημαντικό να ανακυκλώνεται ο αέρας. Δηλαδή σε ένα κλειστό δωμάτιο που άντε να 'χει λίγους βαθμούς διαφορά σε σχέση με έξω, από ένα σημείο και μετά δεν παίζει να είναι υγιεινός ο αέρας. Εξάλλου και κλιματισμό να έχεις, οι «ειδικοί» προτείνουν να «σκάει» λίγο το παράθυρο για να μπαίνει λίγος αέρας.
Tenshi Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Σε κλειστό δωμάτιο έχω μετρήσει 39 °C όταν έξω είχε 36 (είχαν "ανάψει" τα ντουβάρια και η πλάκα) Καλό είναι να υπάρχει ένα υποτυπώδες airflow...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα