phanispal Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Άνετα γίνεται αυτό, αν έχεις ενεργοβόρο υπολογιστή και κανα δυο οθόνες ανοιχτές στο δωμάτιο.
caution Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Airflow, ξεσκόνισμα, μάζεμα τα καλώδια και φρέσκια πάστα στην... ΑΑΑ όχι άκυρο, σε λάθος insomnia μπήκα!
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Μπορει να μου εξηγησει καποιος που κατεχει περισσοτερο τα των a/c πως γινεται να το εχω σε λειτουργια ανεμιστηρα και να μυριζει μουχλα-σαπιλα, ενω οταν το βαζω σε κανονικη λειτουργια ψυξης μυριζει λιγο στην αρχη και μετα στρωνει? Θεωρητικα το αντιθετο δεν θα επρεπε να συμβαινει? Του καθαριζω φιλτρο 2 φορες το χρονο, ομως δεν εχω υγρο να καθαρισω αυτα τα μεταλλικα που εχει μεσα(υποψιαζομαι απο εκει ερχεται και η βρωμα), εχετε να προτεινετε κατι? ΥΓ. Το συγκεκριμενο κλιματιστικο δεν εχει ουτε 2 χρονια που αγοραστηκε και λειτουργει περι τους 3 μηνες το χρονο απο κανα 6ωρο την ημερα. Μυριζει ετσι δε, απο το πρωτο 2μηνο συστηματικης λειτουργιας του. Δικαιλογειται ?
firewalker Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Σν δεν κάνω λάθος υπάρχει ειδικός αφρός καθαρισμού (και αρωματικοί) για τις κυψέλες του εξατμιστή της εσωτερικής μονάδας.
Joshua21 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2013 Απορία... τι είναι καλύτερο τελικά ανεμιστήρα και να φέρνει αέρα απο έξω που θα έχει 40 βαθμούς ή σε κλειστό δωμάτιο και να κοπανάει τον ίδιο αέρα στην μάπα? Αυτό που ξέρω είναι το ότι αν ο αέρας που σου φέρνει ο ανεμιστήρας έχει θερμοκρασία από 35 βαθμούς κελσίου και πάνω, δεν σε δροσίζει. Σου φέρνει δυσφορία. Μπορει να μου εξηγησει καποιος που κατεχει περισσοτερο τα των a/c πως γινεται να το εχω σε λειτουργια ανεμιστηρα και να μυριζει μουχλα-σαπιλα, ενω οταν το βαζω σε κανονικη λειτουργια ψυξης μυριζει λιγο στην αρχη και μετα στρωνει? Θεωρητικα το αντιθετο δεν θα επρεπε να συμβαινει? Του καθαριζω φιλτρο 2 φορες το χρονο, ομως δεν εχω υγρο να καθαρισω αυτα τα μεταλλικα που εχει μεσα(υποψιαζομαι απο εκει ερχεται και η βρωμα), εχετε να προτεινετε κατι? ΥΓ. Το συγκεκριμενο κλιματιστικο δεν εχει ουτε 2 χρονια που αγοραστηκε και λειτουργει περι τους 3 μηνες το χρονο απο κανα 6ωρο την ημερα. Μυριζει ετσι δε, απο το πρωτο 2μηνο συστηματικης λειτουργιας του. Δικαιλογειται ? Έχεις δοκιμάσει ποτέ να αφήσεις κλειστές τις πόρτες ενός ψυγείου όταν δεν είναι στην πρίζα? Τότε θα βρωμίσει, όχι όσο υπάρχει ψύξη μέσα. Όσο για τη βρώμα έρχεται από τις κυψέλες, και όχι από τα φίλτρα(αυτά τα καθαρίζεις μόνος σου). Στις κυψέλες μαζεύονται οι σκόνες και τα μικρόβια. Όσο για το πότε καθαρίζονται τα φίλτρα, είναι κάθε 150-200 ώρες λειτουργίας ή όταν ανάψει η σχετική ένδειξη. Σε περίπτωση που υπάρχει σκόνη στο δωμάτιο συχνότερα. Επίσης συντήρηση από τεχνικό προβλέπεται κάθε χρόνο η συχνότερα, ανάλογα το πόσο το δουλεύεις.
andreapaog328 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2013 Μπορει να μου εξηγησει καποιος που κατεχει περισσοτερο τα των a/c πως γινεται να το εχω σε λειτουργια ανεμιστηρα και να μυριζει μουχλα-σαπιλα, ενω οταν το βαζω σε κανονικη λειτουργια ψυξης μυριζει λιγο στην αρχη και μετα στρωνει? Θεωρητικα το αντιθετο δεν θα επρεπε να συμβαινει? Του καθαριζω φιλτρο 2 φορες το χρονο, ομως δεν εχω υγρο να καθαρισω αυτα τα μεταλλικα που εχει μεσα(υποψιαζομαι απο εκει ερχεται και η βρωμα), εχετε να προτεινετε κατι? ΥΓ. Το συγκεκριμενο κλιματιστικο δεν εχει ουτε 2 χρονια που αγοραστηκε και λειτουργει περι τους 3 μηνες το χρονο απο κανα 6ωρο την ημερα. Μυριζει ετσι δε, απο το πρωτο 2μηνο συστηματικης λειτουργιας του. Δικαιλογειται ? θελει ψεκασμα με υγρο για απολυμανση. αν καταλαβα καλα ειναι η γνωστη "ποδαριλα" των κλιματιστικων. το ψεκαζεις αρκετες φορές και ταφηνεις αναμμενο με ανοιχτα τα παραθυρα να ξεβρωμησει απ το υγρο...κανονικα μετα δε πρεπει να μυριζει τιποτα αν εχεις πλυνει και τα φιλτρα...
Tenshi Δημοσ. 19 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2013 Fectant-3 αραιωμένο σε αναλογία 1:50 με νερό και το βάζεις σε ψεκαστήρα. Εδώ και 2 χρόνια έτσι κάνω καθαρισμό.Δέν ξαναμύρισα σάπια κάλτσα... Εκτός απο τα φίλτρα και τις κυψέλες,υπάρχει και ένα σκαφάκι (κατα μήκος του a/c), που μαζεύει την υγρασία και την αποβάλει μέσω του σωλήνα. 2
firewalker Δημοσ. 19 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2013 Μπορει να μου εξηγησει καποιος που κατεχει περισσοτερο τα των a/c πως γινεται να το εχω σε λειτουργια ανεμιστηρα και να μυριζει μουχλα-σαπιλα, ενω οταν το βαζω σε κανονικη λειτουργια ψυξης μυριζει λιγο στην αρχη και μετα στρωνει? Όταν κάτι κρυώνει χάνει σωματίδια ποιο δύσκολα. Οπότε δεν μυρίζει. 1
filipN Δημοσ. 19 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2013 Και όταν κάνεις μικρή χρήση, τα φίλτρα τα καθαρίζεις, από τη σκόνη τουλάχιστον, κάθε 15 μέρες. Πολλά κλιματιστικά έχουν λειτουργία αυτοκαθαρισμού. Δοκίμασε και την αφύγρανση.(Να δουλέψει γύρω στα 30' λεπτά) Καθαριστικό υγρό σπρέι, για την εσωτερική μονάδα, πουλάνε και σε μεγάλα πολυκαταστήματα, η τιμή λίγο κάτω από 10 ευρώ. Δεν ξέρω όμως αν κάνουν ότι υπόσχονται. Το Fectant-3 που είπαν παραπάνω(Tenshi), έχει καλή φήμη. Υπάρχει και βιοδιασπώμενο καθαριστικό Air Condition. Δεν είναι σίγουρο ότι θα φύγει η μυρωδιά αν έχει πιάσει μύκητες, μούχλα κτλ σε δύσκολο σημείο. Τότε πρέπει να το λύσει και να το καθαρίσει ψυκτικός. Κανονικά, το πολύ κάθε 2χρόνια (όταν γίνεται μικρή χρήση) πρέπει να γίνεται συντήρηση και καθαρισμός από τεχνικό. Το σωστό είναι αυτό που λέει ο ‘’Joshua21’’: «Επίσης συντήρηση από τεχνικό προβλέπεται κάθε χρόνο η συχνότερα, ανάλογα το πόσο το δουλεύεις.» 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα