Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά, δεν ξέρω αν μπορεί να βοηθήσει κάποιος, διότι έχω καταμπερδευτεί.

Έχει ακούσει κανείς σας τον όρο «blendex», αναφορικά με ανταλλακτικά αυτοκινήτων; Μόνο εδώ που είμαι πρέπει να το λένε έτσι, λογικά η συνήθης ονομασία είναι διαφορετική. Το μόνο που ξέρω, είναι ότι είναι σχετικό με την εκκίνηση τού κινητήρα και ότι αν είναι χαλασμένο, το αμάξι δεν παίρνει μπροστά.

Όποιος το ξέρει, πραγματικά με σώνει...

Δημοσ.

Κοιτα ειναι πολλα πραγματα που μπορει να μην παρει μπροστα ενα αμαξι οπως, μπαταρια, μιζα, τρομπα βενζινης, πολλαπλασιαστης, μπεκ κ.α.... μια καλυτερη περιγραφη ισως βοηθουσε :) το πιο κοντινο που μου φερνει η λεξη κλειδι που ειπες ειναι η μπριστιρεκ που ειναι μερος του σαζμαν... 

Δημοσ.

Κοιτα ειναι πολλα πραγματα που μπορει να μην παρει μπροστα ενα αμαξι οπως, μπαταρια, μιζα, τρομπα βενζινης, πολλαπλασιαστης, μπεκ κ.α.... μια καλυτερη περιγραφη ισως βοηθουσε :) το πιο κοντινο που μου φερνει η λεξη κλειδι που ειπες ειναι η μπριστιρεκ που ειναι μερος του σαζμαν... 

Κάτι σχετικό με ηλεκτρολογικά πρέπει να είναι το ρημάδι! Ηλεκτρολόγος το τσέκαρε επειδή δυσκολευόταν να πάρει και είπε αυτό το όνομα. Το θέμα είναι ότι, ακόμα κι αν σε όλο τον υπόλοιπο πλανήτη υπάρχει κοινή καθιερωμένη ονομασία, ανεξαρτήτως γλώσσας, για κάτι, εδώ το λένε με δική τους...

...ό,τι στον κερατά κι αν είναι, στα ανταλλακτικάδικα θα το βρω, απλώς έλεγα να ψάξω για τιμές και εκτός χώρας...

Δημοσ.

Στο έδειξε αυτό το μπλέντεξ τουλάχιστον,με τί μοιάζει;Γιατί το όνομα μου φέρνει κάτι απο μυθικό τέρας  ...

Δημοσ.

Στο έδειξε αυτό το μπλέντεξ τουλάχιστον,με τί μοιάζει;Γιατί το όνομα μου φέρνει κάτι απο μυθικό τέρας  ...

:D Δυστυχώς δεν το είδα. Άφησε η γυναίκα μου το αυτοκίνητο στο συνεργείο - εκείνη το χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο κατά 99% - για να δουν γιατί δυσκολευόταν να πάρει μπρος και αργότερα τής είπαν τηλεφωνικώς ότι θέλει αντικατάσταση αυτό το αρχ...!

Δημοσ.

άμα του χει χαλάσει ένας πολλαπλασιαστής μια χαρά παίρνει μπροστά και μάλιστα σε μερικά αυτοκίνητα μπορεί να μη προσέξεις καν ότι έχει χαλάσει 

(σε άλλα οι κραδασμοί είναι ιδιαίτερα έντονοι και το καταλαβαίνεις πέρα από το check engine) 

Δημοσ.

Υπάρχει περίπτωση να σου είπε "bendix"; Αν ναι, πρόκειται για εξάρτημα της μίζας. Πως το λένε "στην πιάτσα" δεν ξέρω όμως. 

Ρίξε μια ματιά εδώ, εδώ και μπας και βρεις άκρη στα ελληνικά κι εδώ.

EDIT:

Το γρανάζι της μίζας είναι (πηγή)...

Δημοσ.

Υπάρχει περίπτωση να σου είπε "bendix"; Αν ναι, πρόκειται για εξάρτημα της μίζας. Πως το λένε "στην πιάτσα" δεν ξέρω όμως. 

Ρίξε μια ματιά εδώ, εδώ και μπας και βρεις άκρη στα ελληνικά κι εδώ.

EDIT:

Το γρανάζι της μίζας είναι (πηγή)...

Έσκισες! Αυτό το γρανάζι που λες είναι, 99,99%. Πήγα σήμερα και το είδα που το είχε βγάλει. Όντως, ένα πράγμα σα γρανάζι είναι, με τα δόντια του υπερβολικά φαγωμένα.

(σαφώς και υπάρχει περίπτωση να είπε - ή μάλλον, να ήθελε να πει... - «bendix». Αλλά, η διαφορά αυτού που θέλουν να πουν οι ντόπιοι, από αυτό που τελικώς λένε, είναι απίστευτη...)

Δημοσ.

(σαφώς και υπάρχει περίπτωση να είπε - ή μάλλον, να ήθελε να πει... - «bendix». Αλλά, η διαφορά αυτού που θέλουν να πουν οι ντόπιοι, από αυτό που τελικώς λένε, είναι απίστευτη...)

Οπως και τα silent-blocks τα λένε σινεμπλοκ.... τι να τους κάνεις... μαστόρια είναι. Πάλι καλά που καταλαβαίνουμε απο τα συμφραζόμενα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...