Προς το περιεχόμενο

Περιεργο Downclocking σε 7950boost


Prospector8

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημερα παιδες. Τελευταια εχω φαει σκαλωμα με μια καρτα γραφικων που μου εχει φερει ενας φιλος οταν ειδε οτι οι επιδοσεις της καρτας του εχουν πεσει.

Οποτε εχουμε μια 7950 925/1250,οπου σε οποιοδηποτε παιχνιδι βαζεις,το gpuz και το msi ab δειχνουν οτι η καρτα πηγαινει συνεχεια 925-850-850-850-925-925-850-850-850,και απο οτι ειδα ανεβωκαταιβενε και το ρευμα . Ειναι συνδεδεμενη με dvi σε dvi. Δοκιμασα με Hdmi σε Hdmi και κανει το ιδιο.. Το θεμα ειναι οτι του το εκανε ετσι ξαφνικα αυτο.

 

Λύσεις που δουλεψαν : με το +20 power και το Disable 2D clocks,το προβλημα λυνεται αλλα δεν ειναι το στοκ που λες σαν στοκ :/

 

Λυσεις που δεν δουλεψαν: βασικα δοκιμασα παρα πολλα πραγματα οπως την εβαλα σε αλλο συστημα αρα και με διαφορετικο τροφοδοτικο, εκανε το ιδιο. Drivers δοκιμάστηκαν οι 13.4,13. 5 beta2,13.6,13.8 και 13.8 beta2 και σε ολους εκανε κανονικα το προβλημα. Διαφορες αλλες ρυθμισεις στο msi διχως επιτυχια.

 

Και πολλα άλλα που προσπαθουσα να βρω απο ιντερνετ, ματαια ομως παντα το εκανε το προβλημα. Μια διευκρίνηση, η καρτα δεν παει ποτε 850mhz σε οποιο switch bios και αν την βαλεις, την ιδια εχω και ξερω. Παντα μα παντα η καρτα ειναι στα 925/1250. Επισης στο oc λογο που βαζουμε παντα το power target +20,δεν πεφτουν τα ρολογια, ολα νορμαλ εκει.

 

Οποτε ξεμεινα απο ιδεες, οποιαδήποτε ιδεα λοιπον ειναι ευπρόσδεκτη. Εχει ενα χρονο εγγυηση ακομα αππ την sapphire αλλα θα ειναι η τελευταια μας επιλογη, μεταφορικα - αναμονη κτλπα δεν ψηνεται ο φιλος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Διαβασες αυτα που ειπα πιο πανω?? :P Ακριβως αυτα που ρωτας τα εχω δοκιμασει με αποτυχια, την εβαλα σε αλλο συστημα με καλυτερο τροφοδοτικο και εκανε τα ιδια. Το ιδιο συμβαινει και με ολους τους drivers που δοκιμασα :(

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

η αλήθεια είναι πως δε διάβασα :P 

 

το κακό είναι πώς άντε να αποδείξεις ότι έχει πρόβλημα και να κάνεις χρήση εγγύησης

 

στα benchmark αποδίδει τα αναμενόμενα τουλάχιστον; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δε θα έπρεπε να κρασσάρει κάθε λίγο και λιγάκι αν ήταν degrade; αντί να ανεβοκατεβάζει συχνότητες; 

 

πάντως ότι με το +20% στο ρεύμα στρώνει είναι ύποπτο για degrade 

 

ααα επίσης μιας και μου ήρθε τώρα και αυτή η φλασιά,  από θερμοκρασίες τα vrm πώς πάνε; γιατί μπορεί να γίνεται φάση εκεί 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπα απο οτι μου ειπε σπανια την ειχε oc, οποτε δεν ξερω πως.. Ναι τα benchmarks ολα ειναι χαμηλα διοτι η καρτα δουλευει πιο πολυ στα 850mhz το core.. Και τα Vrm κρυα ειναι 62C και κατω ειχα δει στο heaven.. Degrade ε? Δεν μου εχει ξανατυχει και εγω την εχω συνεχεια oc.. Οχι δεν παιζει να ειναι αυτο, του ειχα πει αν θελει να παιξει με oc να κυμανθει στο στοκ της καρτας δλδ 1.25V που ερχεται ετσι απο την εταιρια..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Degrade δεν είναι - δεν θα έκανε downclock, απλά θα crashαρε.

 

TPU->BIOS Database και ξαναφλάσαρε την κάρτα, και βλέπεις. Επίσης αν έχει ψυκτράκια στα VRM δες αν πατάνε καλά.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν σε καινούργιο (σωστό) bios και με καθαρό λειτουργικό drivers κάνει πάλι τρελά, things getting real.

 

Τσεκάρεις μήπως κάνεις κάτι κουλό στο testing σου (vsync, χαμηλά setting setting και cpu limited καταστάσεις) και αν όχι, flashάρεις τα αρχικά (backup 'em) και την στέλνεις για rma :/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...