Προς το περιεχόμενο

Presta ή κάτι άλλο;


vagelis82

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους. Επειδή τελευταία έχει αρχίσει ένα εσωτερικό debate με διάφορους φίλους και γνωστούς, θα ήθελα την άποψη των "ειδημόνων" του forum για το ποιά είναι η καλύτερη πλατφόρμα e-Commerce που μπορεί να επιλέξει αυτή τη στιγμή κάποιος για να στήσει ένα eshop.

 

Οι απόψεις που έχουν πέσει στο τραπέζι μιλώντας με φίλους και γνωστούς δείχνουν κατά κύριο λόγο το prestashop, αν και υπάρχουν ορισμένοι παραδοσιακοί τύποι του osCommerce που το ξέρουν, το εμπιστεύονται και τους δυσκολεύει πάρα πολύ. Όταν είχαν πρωτοξεκινήσει με το osCommerce ήταν top of the line, κυρίως από θέματα ταχύτητας και σταθερότητας, αλλά μάλλον πλέον είναι ξεπερασμένο.

 

Εσείς τι λέτε; Ποιό θα προτείνατε σε έναν επαγγελματία που ξεκινά τώρα να στήνει το eshop του και θέλει ευελιξία, δυνατότητες και κυρίως ταχύτητα και σταθερότητα από την πλατφόρμα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό που πραγματικά θα δώσει ευελιξία και σταθερότητα είναι ή αυτό που θα φτιάξει μόνος του ή θα του το φτιάξουν παρουσία του και θα "εκπαιδευτεί" ταυτόχρονα σε αυτό.

Τώρα στο Prestashop ή osCommerce... μάλλον το osCommerce λόγο "πιστεύω" περισσότερων δυνατοτήτων που προσφέρουν διάφορα πρόσθετα από το Pretashop λόγο μεγαλύτερης "ζωής".

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δες εδώ, έχει πολύ καλό Comparison Table με όλα τα βασικά που θα ήθελες να συγκρίνεις:
Link.png Site: http://www.addedbytes.com/blog/open-source-php-e-commerce-platforms/">Comparison Table

 

Από όσο βλέπω OsCommerce, Prestashop και OpenCart είναι στην κορυφή, αλλά το Magento,ενώ ως eCommerce platform είναι άκρως επαγγελματικό, μας τα χαλάει λίγο στο θέμα κόστους γιατί τα plugins της προκοπής είναι επί αμοιβή.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

thank you mate! Τις διάβασα τις συζητήσεις και όντως αναφέρθηκαν καποια βασικά πράγματα για τις πλατφόρμες που χρησιμοποιούν όλοι. Το nop commerce δεν το είχα ξανακούσει, αλλά ίσως το ψάξω κι αυτό.

 

το μόνο που δε ξέρω είναι αν όλες αυτές οι πλατφόρμες (presta, nopcommerce, κλπ) έχουν "δοκιμαστεί" σε eshops με πολλά προϊόντα, πολλούς επισκέπτες κλπ. Καλά είναι για ξεκίνημα, αλλά μετά τι κάνεις. Θα την αναπτύξεις και θα την πειράξεις τη πλατφόρμα και μόνος σου αλλά υπάρχουν όρια στο πόσο μπορείς να τις πειράξεις;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα.

 

Δε μπορώ να εκφέρω άποψη για όλες τις πλατφόρμες eCommerce. Για το PrestaShop μπορώ να σου πω μερικά πραγματάκια, καθώς έχω στήσει, διαχειρίζομαι και αναπτύσσω το site της εταιρείας που εργάζομαι:

 

1. Τα πολλά προϊόντα, οι πολλές κατηγορίες κλπ δεν αποτελούν πρόβλημα

2. Αν αναμένεις πολλούς επισκέπτες ταυτόχρονα σε βάθος χρόνου, καλό θα είναι να αποφύγεις shared hosting πακέτα και να στήσεις την πλατφόρμα εξ αρχής σε ένα VPS. Έχω σχηματίσει την εντύπωση πως γενικώς οι δημοφιλείς eCommerce πλατφόρμες με τα πλούσια out-of-the-box features δεν αποδίδουν καλά στο μέσο shared hosting περιβάλλον, εάν μιλάμε πάντα για eshops αξιώσεων

3. Όρια υπάρχουν στο πόσα μπορεί να κάνει το PrestaShop με τα built-in features. Όρια στο πόσο μπορείς να πειράξεις το PrestaShop δεν φαίνεται να υπάρχουν. Είναι πολύ ανοικτή πλατφόρμα, έχει ικανοποιητικής ποσότητας και οργάνωσης documentation, εξαιρετική κοινότητα στο επίσημο forum και δυνατότητα να αρχίσεις να γράφεις τα δικά σου modules και templates αν έχεις τις γνώσεις να το κάνεις. Αν όχι, μπορείς να αγοράσεις κάτι έτοιμο ή να αναθέσεις κατά παραγγελία την κατασκευή του σε έναν freelancer ή σε μία εταιρεία, θα βρεις πολλούς με έντονη παρουσία στο επίσημο forum

 

Αυτά από μένα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...