Προς το περιεχόμενο

Nόμιμη στην Ελλάδα η υπηρεσία Street View της Google


Skylined

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η αρχή προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα με πρόσφατη απόφασή της και αφού πήρε τα συμπληρωματικά στοιχεία που είχε ζητήσει από την Google ήρε τις εντάσεις της και έδωσε το πράσινο φως για να ξεκινήσει η υπηρεσία η οποία είχε σταματήσει το 2009 εν μέσω αμφιβολιών και ανησυχιών για την κατάχρηση προσωπικών στοιχείων.Η απόφαση ΑΡ.136/2013 και οι δεσμεύσεις που θέτει στη Google αντικατοπτρίζουν ακριβώς αυτές της ανησυχίες και τη θέληση της αρχής να προστατευθούν όσο το δυνατό καλύτερα γίνεται τα προσωπικά δεδομένα του κοινού. Σύμφωνα με την απόφαση η Google δεσμεύεται ότι:

 

Τα δεδομένα που αφορούν πρόσωπα και πινακίδες αυτοκινήτων θα θολώνονται αυτόματα ενώ θα υπάρχει εργαλείο με το οποίο θα μπορεί να ζητηθεί η θόλωση δεδομένων σε περίπτωση που αυτά δεν έχουν ήδη θολωθεί συμπεριλαμβανομένων και της πρόσοψης οικιών. Οι αιτήσεις θα ικανοποιούνται εντός πέντε ημερών, ενώ όποιος επιθυμεί μπορεί να ζητήσει τη θόλωση της πρόσοψης της οικίας του ακόμα και πριν από την έναρξη της υπηρεσίας. Το αίτημα πρέπει να ικανοποιηθεί εντός πέντε ημερών από την έναρξη της υπηρεσίας.

 

Η θόλωση των προσώπων και των πινακίδων στα αρχεία που διατηρεί η ίδια η εταιρία προς επεξεργασία οφείλει να είναι μόνιμη μετά το πέρας 12 μηνών από τη φωτογράφηση.

 

Η Google οφείλει να παρέχει πρόσβαση στα προσωπικά στοιχεία που διατηρεί που αφορούν ιδιώτες εφόσον ο ενδιαφερόμενος προσκομίζει επαρκή στοιχεία για τον εντοπισμό των δεδομένων που τον αφορούν τα οποία θα περιορίζονται στις οικίες εφόσον πρόσωπα και πινακίδες θα έχουν μόνιμα θολωθεί.

 

Η Google οφείλει να ενημερώσει μέσω του τύπου και σχετικής με την υπηρεσία ιστοσελίδας ποιες περιοχές πρόκειται να φωτογραφηθούν και το χρονικό διάστημα στο οποίο πρόκειται να πραγματοποιηθεί η φωτογράφιση, και παρομοίως οφείλει να ενημερώσει εκ των προτέρων για τη διάθεση της υπηρεσίας στο κοινό. Αν η διάθεση γίνει ταυτόχρονα για όλες τις ελληνικές περιοχές που έχουν φωτογραφηθεί τότε η ενημέρωση μέσω του τύπου πρέπει να γίνει σε δυο από τις πέντε μεγαλύτερες ελληνικές εφημερίδες, καθημερινή και κυριακάτικη, σύμφωνα με τα στοιχεία του πρακτορείου αθηναϊκού τύπου.

 

Μετά από αυτές τις εξελίξεις αναμένουμε νέα από τη Google με την οποία το Insomnia έχει ήδη επικοινωνήσει και θα σας ενημερώσουμε αμέσως μόλις υπάρχει κάτι νεότερο.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Επικοινωνήσαμε με τη Google Hellas η οποία αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση

 

Link.png Site: Το κείμενο της απόφασης

Επεξ/σία από Skylined
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες


Απλά για την ιστορία έχει αναφερθεί εδώ και δέκα μέρες στο νήμα για την Βενετία.

 

http://www.insomnia.gr/topic/506845-%CF%84%CE%BF-street-view-%CF%86%CF%84%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B2%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%AF%CE%B1/page-2?do=findComment&comment=52781360

 

Αν διαβάζατε πιο προσεκτικά το ίδιο το φόρουμ θα είχατε γρηγορότερα αυτές τις ειδήσεις στην πρώτη σελίδα.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το βασικό πρόβλημά μας δεν είναι το Google street view...

 

Γλυφάδα, Google maps

TRPjVCk.jpg

 

Γλυφάδα, Κτηματολόγιο

wGpj8d5.png

 

Αθήνα, Google maps

dNeTe0r.jpg

 

Μαδρίτη, Google maps

43nzCJJ.jpg

 

Νεά Υόρκη, Google maps

wwhiYYT.jpg

  • Like 8
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απλά για την ιστορία έχει αναφερθεί εδώ και δέκα μέρες στο νήμα για την Βενετία.

Το insomnia σου δίνει την δυνατότητα να δημοσιεύσεις ειδήσεις, θα είχες τα πανελλαδικά πρωτεία αν το είχες πράξει.  :-)

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δηλαδή παίζει να δούμε το αυτοκινητάκι της Google στους δρόμους.

πριν κανα χρόνο το πολύ δύο είχα δεί το αυτοκίνητο στην Θεσσαλονίκη... φυσικά το ακολούθησα να μπώ στο αλμπουμ της google :) οπότε ναι θα τα ξαναδούμε

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...

Χρησιμοποιούμε  cookies για να απολαμβάνεις το insomnia προσωποποιημένο στις ανάγκες σου αλλά και για την παροχή στοιχείων επισκεψιμότητας για να βελτιώσουμε την ποιότητα των υπηρεσιών μας