Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Googlaρε το χωρο του κουτιου και τις διαστασεις της καρτας. Και οι δυο καλες ειναι, η μια πιο φθηνη, η αλλη με +1 χρονο εγγυηση.

Για overclocking ποια ειναι καλυτερη ;;

• Απαντ. 13,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

σκεφτομουν την 290χ για να ειμαι σιγουρος. αλλα αφου λετε οτι ειναι κομπλε τοτε θα παρω την 970

Η 290Χ σε αρκετά παιχνίδια αναλόγως και την ανάλυση και τις ρυθμίσεις μπορεί να'ναι πιο γρήγορη.Δε στέκει δηλαδή το "για να είμαι σίγουρος" αν κατάλαβα σωστά τον συλλογισμό περί bottleneck... Αν και δεν είδα για τι ανάλυση/ρυθμίσεις/παιχνίδια μιλάς έτσι όπως έχεις το μηχάνημα δε βλέπω να έχεις πρόβλημα με αυτές.

@xen_fon δεν είπες οθόνη/ανάλυση  :) Αν είναι να περιμένεις μπορεί να σε ενδιαφέρουν οι μικρότερες Fury εκτός και αν κοιτάς μόνο σε nvidia για κάποιο λόγο.

Δημοσ.

σκεφτομουν την 290χ για να ειμαι σιγουρος. αλλα αφου λετε οτι ειναι κομπλε τοτε θα παρω την 970

Οποια από τις δύο και να πάρεις δεν θα έχεις πρόβλημα με τον 8370 @4,7ghz εγώ στη θέση σου θα πήγαινα για 970 που έχει τη μισή κατανάλωση,είναι ελαφρώς καλύτερη για 1080p gaming και σηκώνει πιο πολύ overclock αν χρειαστείς περισσότερη δύναμη.

• Like 1
Δημοσ.

αναλυση 1080.η οθονη μου δεν ειναι και τοπ. παιχνιδια call of duty battlefield  online witcher 3  

Ο συλογισμος μου ειναι πως στο αλλο συστημα που εχω και παιζει ο μικρος την καρτα (970) την αξιοποιει 100% οπου σηκωνει τα παντα full. αν ο δικος μου δεν μπορει αμαρτια ειναι να δωσω ενα 100αρι παραπανω για καρτα. Σορρυ για την 290 αναφερομουν.

Μιας και δεν ειμαι φανατικος gamer. μηπως θα ηταν να εχω την 290 ή καποια αλλη και να θυσιασω λιγο ποιοτητα ωστε να μου μεινει το 100αρι? ή δεν αξιζει? εκει θελω να καταληξω. συγνωμη αν δεν ημουν σαφης απο την αρχη.

Δημοσ.

O επεξεργαστής σου την σηκώνει άνετα και την 970 και την 290X τώρα από εκεί και πέρα η επιλογή είναι δική σου,αν δεν παίζεις πολύ όπως λες μπορείς να βολευτείς μια χαρά με μια 290 στα ~300€ και να γλυτώσεις και τα +80€ που απαιτούνται για την 970.

• Like 2
Δημοσ.

Aetoloftis και για την 290 που μιλάς εν τέλει τα ίδια παιχνίδια σηκώνουν αν δεν κυνηγάς μέχρι και το τελευταίο fps.Δεν έχουν μισή κατανάλωση οι υλοποιήσεις της 970 από 290Χ παρεμπιπτόντως και συμφωνώ με το τελευταίο ποστ του 8elwadsl.

Δημοσ.

για 970 προτεινω κι εγω,εχει μεγαλες καταναλωσεις η 290χ  σε σχεση με την 970.δινεις κατι παραπανω αλλα αν το δεις αναλογικα οσα χρονια θα την εχεις θα κανεις αποσβεση απο την Δ.Ε.Η.  αλλιως κοιτα εδω...

http://www.insomnia.gr/classifieds/hardware/soundvideocards/464822-msi-gtx-970-gaming-4g/

Δημοσ.

αναλυση 1080.η οθονη μου δεν ειναι και τοπ. παιχνιδια call of duty battlefield  online witcher 3  

Ο συλογισμος μου ειναι πως στο αλλο συστημα που εχω και παιζει ο μικρος την καρτα (970) την αξιοποιει 100% οπου σηκωνει τα παντα full. αν ο δικος μου δεν μπορει αμαρτια ειναι να δωσω ενα 100αρι παραπανω για καρτα. Σορρυ για την 290 αναφερομουν.

Μιας και δεν ειμαι φανατικος gamer. μηπως θα ηταν να εχω την 290 ή καποια αλλη και να θυσιασω λιγο ποιοτητα ωστε να μου μεινει το 100αρι? ή δεν αξιζει? εκει θελω να καταληξω. συγνωμη αν δεν ημουν σαφης απο την αρχη.

Όπως λες δεν είσαι φανατικός gamer άρα δεν σε πειράζει να κάνεις κάποιες υποχωρήσεις στα παιχνίδια ας πούμε αντί για ultra να πας στο HIGH ,  οπότε εγώ λέω να κοιτάξεις και στις Nvidia GTX 960 & AMD 380 . Έτσι κι αλλιώς όλα τα παιχνίδια είναι port από τις κονσόλες  

• Like 1
Δημοσ.

Όπως λες δεν είσαι φανατικός gamer άρα δεν σε πειράζει να κάνεις κάποιες υποχωρήσεις στα παιχνίδια ας πούμε αντί για ultra να πας στο HIGH ,  οπότε εγώ λέω να κοιτάξεις και στις Nvidia GTX 960 & AMD 380 . Έτσι κι αλλιώς όλα τα παιχνίδια είναι port από τις κονσόλες  

σωστη σκεψη κι αυτη!

Δημοσ.

για 970 προτεινω κι εγω,εχει μεγαλες καταναλωσεις η 290χ  σε σχεση με την 970.δινεις κατι παραπανω αλλα αν το δεις αναλογικα οσα χρονια θα την εχεις θα κανεις αποσβεση απο την Δ.Ε.Η.  αλλιως κοιτα εδω...

Δεν κάνουν τη διαφορά σε λογαριασμούς τέτοιες καταναλώσεις,αν ήταν έτσι θα βλέπε αν χρησιμοποιούσε μια παλιά λάμπα παραπάνω  :) Και επιπλέον η διαφορά στη τιμή καινούριων 970-290 μπορεί να είναι μεγάλη.

Δημοσ.

290 η 290χ??γιατι οι τιμες διαφερουν...

290watt (r9290x) με 145watt (gtx 970) ειναι η μιση καταναλωση...

ας υποθεσουμε σε idle κατασταση μια 290..η διαφορα ειναι: μια λαμπα(αλογονου) επιπλεον να καιει για οσες ωρες ειναι αναμμενος ο υπολογιστης... τωρα, βαλε την τιμη της κιλοβατωρας επι την καταναλωση της λαμπας και πες μου ποσο βγαινει σε ενα χρονο με μεσο ορο 6 ωρες καταναλωσης την μερα.

ενας λογος που πηγα σε ιντελ απο amd που ημουν... υστερα το ποσο ποιο ευκολα τρωνε μπουκαλι οι ποιο αδυναμοι επεξεργαστες 

με την σειρα r9 σε σχεση με την οποιαδηποτε σειρα gtx...

Δημοσ.

ας υποθεσουμε σε idle κατασταση μια 290..η διαφορα ειναι: μια λαμπα(αλογονου) επιπλεον να καιει για οσες ωρες ειναι αναμμενος ο υπολογιστης... τωρα, βαλε την τιμη της κιλοβατωρας επι την καταναλωση της λαμπας και πες μου ποσο βγαινει σε ενα χρονο με μεσο ορο 6 ωρες καταναλωσης την μερα.

ενας λογος που πηγα σε ιντελ απο amd που ημουν... υστερα το ποσο ποιο ευκολα τρωνε μπουκαλι οι ποιο αδυναμοι επεξεργαστες 

145 watt η 970? Η stock  μπορει :P

Εμένα 210 watt σε full load και εχει και περιθωριο για αλλα 90 αν κανω oc.Καταναλωση full load δεν φενεται.Η διαφορα είναι θερμοκρασιες - καινουργιοι οδηγοι με μια 290x και το stepping που εχει η 970.Δηλαδη μπορεις να παιζεις χωρις να ειναι φουλ ρολογια .

Δημοσ.

Καλα για διαφορα της ταξης των 10 ευρω μιλαμε...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...