Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι αισίως στα 29 και εδώ και 3 χρόνια που επέστρεψα από τις σπουδές μου πίσω στους δικούς μου η συμβίωση στο σπίτι με γονείς δεν παλεύεται...

Η μεν μητέρα όλη τη μέρα το πρόβλημα της είναι το τι θα μαγειρέψει σε σημείο που καταντάει ενοχλητικό.

Ο μεν πατέρας όλη τη μέρα μπροστά από μια τηλεόραση από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Δεν μπορώ να έχω καθόλου πρόσβαση στους άλλους χώρους, να δω λίγο τηλεόραση, να κάτσω να φάω με την ησυχία μου στη κουζίνα, τώρα αναγκάζομαι να το βάζω σε δίσκο και να το παίρνω στο δωμάτιο.

Επίσης ο πατέρας μου έχει δυνατο τόνο φωνής και πολλές φορές ακούω από τα άγρια χαράματα/μεσημέρια/αργά βράδυ να μιλάει λες και έχει ντουντούκα μπροστά του, χώρια ότι η λέξη ησυχία πρέπει να είναι άγνωστη στο λεξιλόγιο του...

Επίσης στην πολυκατοικία έχει έρθει και μένει και ο ξάδερφος μου και σε καθημερινή σχεδόν βάση τον έχουμε επισκέπτη. Δεν έχω κάποιιο θέμα μαζί του, αλλά δεν μπορώ να είμαι παρόν όταν τον φωνάζουν οι δικοί μου και δη ο πατέρας μου, μιας και αυτός είναι φοιτητής και έχει αρκετό ελεύθερο χρόνο μπροστά του και όταν έρχεται οι γονείς μου έρχονται στο δωμάτιο και με φωνάζουν ενώ εγώ μπορεί μόλις να έχω ξαπλώσει....

Όσες παρατηρήσεις/συζητήσεις και αν έχω κάνει μαζί τους τόσα χρόνια τώρα όλο τα ίδια και τα ίδια... Δεν έχει αλλάξει κάτι...

Τα προηγούμενα χρόνια μπρούσα να ξεφεύγω και λίγο να παίρνω το αμάξι, να βγαίνω καμιά βόλτα με φίλους να ξελαμπικάρω αλλά πλέον είναι έτσι το ωράριο της προσωρινής δουλειάς/ρουτίνας που δεν παίζει και όρεξη να βγαίνω βόλτες.

Έχω φτάσει πλέον στα όρια μου και έχω αρχίσει να νευριάζω εύκολα και να τσακώνομαι μαζί τους....

Δυστυχώς τα λεφτά για να πάω να νοικιάσω κάπου μόνος δεν παίζουν εύκολα, χώρια τα υπόλοιπα έξοδα συντήρησης.

Και από τη μεριά τους επίσης όντας και οι 2 συνταξιούχοι πλέον δεν μπορούν φυσικά να την κοπανήσουν από το σπίτι. Είναι και περίεργοι καιροί...

Εννοείται τους αγαπάω ίσως επειδή είχα μάθει με το φοιτητιλίκι έτσι να ζω σαν εργένης τώρα νιώθω  σαν φυλακισμένος!!!!

Δεν ξέρω τι μπορώ να κάνω εκτός από υπομονή... Αντιμετωπίζει κανείς  πρόβλημα συμβίωσης με γονείς;

• Like 9
  • Απαντ. 150
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πιστεψε με οποιος εχει γυρισει απο φοιτητης παλι σπιτι του ζει αυτο το πραγμα ενω παλια δεν το εβλεπε η δεν του φαινοταν και εγω οταν γυρισα επαθα σοκ...

Δημοσ.

Φίλε μου, έτσι όπως περιγράφεις την κατάσταση, το πρόβλημα είναι δικό σου και όχι δικό τους. Όπως λες είσαι σχεδόν 30, οι γονείς σου για να λες ότι είναι συναξιούχοι θα είναι κάποιας ηλικίας, στην οποία είναι λογικό πλέον να αρχίσουν να αποκτούν ''παραξενιές'' και να τους ενδιαφέρουν πάρα πολύ μικροπράγματα όπως το να μαγειρέψουν.

Κι εγω είχα μικροθέματα στο σπίτι μου με τους γονείς μου (τις τυπικές βλακείες), αλλά δεν μπορούσα να πω τίποτα διότι ήταν το σπίτι τους, και ημουν εγω αυτός που έπρεπε να φύγει και όχι αυτοί.

Με λίγα λόγια, αν στην ηλικία των 30 μένεις ακόμα με τους γονείς σου (και δεν το λεω προσβλητικά, το πιθανότερο με την κατάσταση στην Ελλάδα είναι ότι κι εγω αν ήμουν τώρα 30 δεν θα είχα άλλη επιλογή) δεν μπορείς να έχεις και απαιτήσεις απο αυτούς. Κάπως έτσι το βλέπω.

• Like 17
Δημοσ.

ε και γω ειμαι 24 και δεν έχω φράγκα να νοικιάσω και ζω στο πατρικό μέχρι να παίξει καμια σοβαρή δουλειά (#$^@% τα προγράμματα του οαεδ )
αλλα και πάλι έχω θέσει κανόνες και ο χώρος μου ειναι δικός μου (μόνο τους τοίχους δεν κατουράω , σα τις γάτες) 
βέβαια δεν ενοχλώ τους υπόλοιπους ούτε κ αυτοί με ενοχλούν
Παίζει ρόλο κ οτι ειμαι και οξύθυμος βέβαια κ κανένας δε θέλει αντιπαραθέσεις μαζι μου, αλλα γενικά υπάρχει κατανόηση μεταξύ μας  ;) 

βέβαια η μάνα έριξε καλή ιδέα τελευταία 
λέει θα πουλήσει το σπίτι (που ειναι πολύ μεγάλο) και θα πάρουμε όλοι απο ενα δυάρι ή γκαρσονιέρα.
ούτε συμφέρει να συντηρεί τόσο μεγάλο σπίτι αλλα και θα έχουμε και ένα boost στο ξεκίνημα της ζωής μας 

α ρε μάνα ήρωα, με ανέχεσαι τόσα χρόνια  :devil: 

• Like 2
Δημοσ.

Αν και το πρόβλημα είναι δικό σου και δεν το προκαλούν οι γονείς...

Ψάξε για συγκάτοικο.

Στείλε τον ξάδερφο στους δικού σου και πήγαινε σπίτι του.

Μείνε με τον ξάδερφο.

Βρες κάποια/κάποιον να συζητήσετε (αν έχει και σπίτι ακόμη καλύτερα :P).

• Like 1
Δημοσ.

Αδελφέ... Η λύση ειναι μια. Συγκατοικιση με καποια κοπέλα που γουσταρεις η με κάποιον καλο φίλο. Πολλοί νέοι ανθρωποι εκεί στα 30 κάνουν το ίδιο πλέον αφού τα χρήματα δε φτάνουν. Ενα 2αρι στη Καλλιθέα πχ δε παει πάνω από 250 ευρω και γενικα αν περιοριστούν τα έξοδα, και εργάζεστε φυσικά και οι 2, ζείτε αξιοπρεπώς και περνάτε καλα, σε φοιτητικό φυσικά επίπεδο.

• Like 6
Δημοσ.

Μερικοί άνθρωποι όταν μεγαλώνουν γίνονται πολύ ενοχλητικοί....True Story

Όλοι οι άνθρωποι όταν μεγαλώνουμε γινόμαστε ενοχλητικοί (στους άλλους). Λίγο έως πολύ

• Like 6
Δημοσ.

Και από τη μεριά τους επίσης όντας και οι 2 συνταξιούχοι πλέον δεν μπορούν φυσικά να την κοπανήσουν από το σπίτι.

Δηλαδή αν δεν ήταν συνταξιούχοι με ποιά λογική θα την "καπανούσαν" από το σπίτι τους (κατά πάσα πιθανότητα).

Την όλη κατάσταση την βλέπεις λάθος ως "συμβίωση".

Η ωμή αλήθεια είναι πως είσαι φιλοξενούμενός τους (όπως πολλοί στην ηλικία σου στην Ελλάδα) οπότε να λες "πάλι καλά"

• Like 3
Δημοσ.

Να το στείλεις για σενάριο στις οικογενειακές ιστορίες το έχεις σκεφτεί; :)

Ήδη βλέπω την επικεφαλίδα να γράφει:

Νίκος 30 ετών

Αντιμετωπίζει προβλήματα με το σπίτι μετά απο την επιστροφή του ως φοιτητής

• Like 3
Δημοσ.

Ο άνθρωπος έγραψε ότι έχει πρόβλημα συμβίωσης αν κατάλαβα καλά. Δεν είπε να τους στείλει στο διάολο ούτε να τους σφάξει...

Το πρόβλημα είναι υπαρκτό και αναγκαστικά πρέπει να γίνουν παραχωρήσεις και από τις δύο πλευρές. Και δυστυχώς σωστά γράφτηκε παραπάνω: όσο μεγαλώνουν κάποιοι τόσο πιο περίεργοι γίνονται...

Δημοσ.

Μια κουβέντα θα σου πω αγορίνα....1000 φορές αν βγάζεις 500 ευρώ να ζεις σε μια τρυπα ενοικιο κοινοχρηστα ρευμα 300 και να τα κουτσοβολευεις με τα 200..ή να βρεις συγκάτοικο παρά σπίτι με γονείς και τα 500 ευρώ να τα τρως σε βλακείες έξω απ'το σπιτι το οποίο θα θες να είσαι όλη την ώρα εκτός δουλειάς γιατί δεν θα την παλεύεις σε αυτό.

Δες αυτή την ταινιούλα 45μ2 λέγεται και είναι ακριβώς πάνω στο πρόβλημα που έχεις εσύ και άλλοι πολλοί νέοι στην Ελλάδα του 2014.

• Like 7
Δημοσ.

Δεν μπορείς να κάνεις κάτι,θα το υπομείνεις μέχρι να γίνεις οικονομικά ανεξάρτητος είτε μέχρι να βρεις μια ματσό γκόμενα,

Υπομονή.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...