Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Τώρα εδώ αν είναι αθήνα το παιδί έχεις δίκιο..δεν έχω ζήσει αθήνα στην οποία το αμάξι φαντάζομαι λόγω αποστάσεων είναι ψιλοmust...Κρητη την έβγαζα με ένα μηχανάκι και εξωτερικό τα ΜΜΜ υπερκαλύπτουν τον καθένα με ένα 25ευρω τον μήνα...

Το αμάξι,σάν μέσο μετακίνησης στην Αθήνα,αποτελεί την χειρότερη δυνατή επιλογή.Για 10km,οδηγώντας στο κέντρο,υπο ιδανικές συνθήκες χρειάζεσαι περίπου 30' + 5~10' για να βρείς να παρκάρεις.Υπο ιδανικές συνθήκες!

Σάν επιλογή για εργένη που μένει μόνος στο ενοίκιο,μόνο σάν (οικονομική) μαύρη τρύπα θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω.

Πως το ξέρω;

Το ζώ κάθε μέρα...

• Like 1
  • Απαντ. 150
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το αμάξι,σάν μέσο μετακίνησης στην Αθήνα,αποτελεί την χειρότερη δυνατή επιλογή.Για 10km,οδηγώντας στο κέντρο,υπο ιδανικές συνθήκες χρειάζεσαι περίπου 30' + 5~10' για να βρείς να παρκάρεις.Υπο ιδανικές συνθήκες!

Σάν επιλογή για εργένη που μένει μόνος στο ενοίκιο,μόνο σάν (οικονομική) μαύρη τρύπα θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω.

Πως το ξέρω;

Το ζώ κάθε μέρα...

Επαναλαμβάνω δεν έχω ιδέα γιατί δεν ζω και δεν έχω ζήσει ποτέ αθήνα..απλά από οτι ακουω απο φίλους για καποιες συγκεκριμενες περιοχες με μεγαλες αποστασεις τις οποιες δεν εξυπηρετεί εύκολα Μετρό χρειάζεται αμάξι...εγώ είμαι τελείως αντίθετος σε χρήση αμαξιού ούτως ή αλλως ΚΑΙ για λόγους κόστους και για πιο πρακτικούς αλλά και για περιβαλλοντολογικούς λόγους.

Δημοσ.

Και εγώ μετά από μια δωδεκαετία//{από τα 18} κυρίως σαν εργένης δυστυχώς αναγκάστηκα να επιστρέψω στο πατρικό μου εδώ και αρκετό καιρό,Δεν έχω θέματα αλλωστε είμαστε μετριπαθείς και αρκετό χώρο εχω μια και τα αδέλφια μου παντρευτηκαν  αλλά και τους βοηθάω.Δυστυχώς κάποια περίοδο είχα ανάγκη το ενοίκιο που εισπράττω από το διαμέρισμα μου τα {'εχτρα λεφτά είναι πάντα χρήσιμα}.

Βασικά με όλους είτε πρόκειται για φίλο είτε με γκόμενα είτε με γονείς σημαντικό ρόλο παίζει η μετριοπάθεια και η αλληλοκατανόηση.Να είμαι ρεαλιστής μετά από μια περίεργη προσαρμογή στη αρχή μετά όλα οκ.Αλλά να μην μου γίνει συνήθεια διότι θα έχω μάλλον θέμα αργότερα με τον εαυτό μου κυρίως.Γιατι ρε γαμώτο μου τώρα δεν ξέρω αλήθεια τι στο διάολο θέλω στη ζωή.Τέσπα βλέπουμε.

Τέλος αυτοψυχανάλυσης.

Δημοσ.

Πιστέψτε με αν ξεπερνούσα τα 600 ευρώ/μηνα θα την έκανα. Τώρα μου μένουν κάποια στην άκρη αλλά και πάλι δε φτάνουνε προς το παρών για να την κάνω. Όταν μαζευτεί ένα ικανοποιητικό ποσό θα το σκεφτώ σοβαρά.

Εννοείται ξέρω ότι ζω στο σπίτι τους και με ταιζουνε. Το πρόβλημα το έχω με τη συμβίωση μέσα στο σπίτι.

Για συγκάτοικο το ξεχνάμε,σχέση επίσης αυτή την εποχή δεν παίζει.

Όσο για τον ξάδερφο έχει και κοπέλα μαζί του. Λέτε να πάω να φορτωθώ και εγώ μαζί; Η να τα ρίξω στη δικιά του και να πάμε μαζί να μείνουμε.

Τα πράγματα είναι απλά. 

Εάν δεν αντέχεις κάτι το σταματάς. Εάν όντως θέλεις κάτι, θα βρεις τρόπο να το πετύχεις. Στην τελική παίρνεις ένα βαλιτσάκι στον ώμο σου με μόνο τα ρούχα σου και μένεις με κάποιον φίλο μέχρι να μαζέψεις χρήματα για το πρώτο σου νοίκι (μαζί με την εγγύηση). Κάνεις την μετακόμιση με μέσα συγκοινωνίας σε 3ς - 4ς εβδομάδες και Κυριακή πρωί (7:00) που δεν έχει κόσμο. 

Θα φας ζόρι αλλά θα έχεις αρχίσει μόνος σου την ζωή σου. 

Η δικαιολογία "θέλω να μαζέψω λεφτά" είναι εντελώς για το "ανδρικό μόριο". 

Και κατά την γνώμη μου, κακώς ξαναγύρισες πίσω στους γονείς σου. Κακώς υπήρχε έστω σαν επιλογή αυτή η κίνηση. 

Που ακριβώς θα πάω να κουβαληθώ για ένα μήνα; H νομίζεις ότι οι παρέες μου είναι τπτ αργόσχολοι πιτσιρικάδες που έχουν τεράστια σπίτια να υποδέχονται κόσμο; Έχουν και αυτοί τα δικά τους θέματα.

Επίσης έξοδα για το ενοίκιο είναι το λιγότερο σε μια γκαρσονιέρα...

Φαγητά, λογαριασμοί/κοινόχρηστα, έξοδα μετακίνησης μαζεύονται εύκολα και απλά σε ένα μήνα έτσι όταν είσαι ημιαπασχολούμενος;

Για τη μετακόμιση με τα ΜΜΜ τι ακριβώς εννοείς; Να αρχίσω να φορτώνω κουβέρτες και κρεβάτια μέσα στα τρόλευ και το μετρό;;

Nαι κακώς ξαναγύρισα στους δικούς μου. Για πες μας εσύ τι έπρεπε να κάνω. Να πάω στο Ντουμπάι για εξαγωγές πετρελάίου; Όχι λάθος, έπρεπε να έχω μεριμνήσει να βρω μια καλή δουλειά ενώ ήμουν φοιτητής και να δηλώνω εισοδηματίας τώρα μακρυά από τους γονείς ...

Μιλάς σοβαρά ή τρολλάρεις;

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Αυτό με το "κάνε οικονομίες και φύγε" δείχνει, πραγματικά, πόσο καλομαθημένη είναι μία μερίδα των σημερινών ενήλικων. 

Οικονομίες για τι; Για να αγοράσει κανείς ρούχα; Για να μπορεί να βγαίνει έξω; Για να έχει την καλοπέρασή του; 

Στην τελική παίρνεις ένα βαλιτσάκι στον ώμο σου με μόνο τα ρούχα σου και μένεις με κάποιον φίλο μέχρι να μαζέψεις χρήματα για το πρώτο σου νοίκι (μαζί με την εγγύηση). Κάνεις την μετακόμιση με μέσα συγκοινωνίας σε 3ς - 4ς εβδομάδες και Κυριακή πρωί (7:00) που δεν έχει κόσμο.

Εεεε.. οχι?

Οικονομιες για να μπορεις να εχεις μια καβατζα σε περιπτωση που κατι παει στραβα και σε απολυσουν πχ και δεν εχεις να πληρωσεις το επομενο ενοικιο και αναγκαστεις ειτε α) να ζητησεις δανεικα απο τους γονεις σου ειτε β) να γυρισεις δευτερη φορα στο σπιτι?

Οσον αφορα το δευτερο που λες, γιατι, τι διαφορα εχει το να φορτωθεις σε καποιον φιλο μεχρι να μαζεψεις χρηματα με το να μεινεις ως εχεις μεχρι να μαζεψεις χρηματα? Ο τυχοδιωκτισμος του "παιρνω το δισακι μου στο ασχετο" κανει τη διαφορα?

Φυσικα και θεωρω πως ιδανικο ειναι να φυγει, αλλα οχι να κανει random κινησεις πανικου διχως να τις εχει μελετησει πριν. Γιατι το να επιστρεψει μετα τη φοιτητικη περιοδο ειναι ενδεχομενως αναμενομενο, αλλα το να επιστρεψει μετα απο κινησεις που δεν του βγηκαν ειναι αποδοχη λαθος επιλογων (ή εστω συγκυριων αν θελεις) που θεωρω πως θα προστεθουν στο "μενω με τους γονεις μου στα 30 μου". Στην ψυχολογια του τουλαχιστον, οχι απαραιτητα αντικειμενικα κρινομενο.

• Like 2
Δημοσ.

Κοιτάχτε μάγκες. Ντροπή δεν ειναι να μένει κάποιος στο πατρικό του τέτοιες εποχές.

Ξερω πολλούς 35αρηδες και 40άρηδες (άντρες γυναίκες) που υποχρεώθηκαν, όντας απολυμένοι, μετά απο μια 15ετία ίσως και 20ετία, να επιστρέψουν στα πατρικά τους και να συζούν με τους 70χρονους γονείς τους που τουλάχιστον έχουν 1 σύνταξη να τα βγάλουν πέρα.

Η καβάτζες τελειώνουν πολύ γρήγορα αν έχεις ενοικιο, αλλά ακομα και δικό σου σπίτι να έχεις, χωρις εργασία δε μπορεις να πληρωνεις τα χαράτσια.

Ο φίλος μας παρουσιάζει μια δυσκολη κατάσταση σπίτι του, την οποία ο ίδιος δεν αντέχει. Ξέρω όμως και κόσμο που μια χαρά έχει βολευτει στο εφηβικό του δωματιο και ακόμα και αφου βρουν εργασία, δε το κουνάνε απο εκεί. Έτοιμο φαγητό, καθαρό σπίτι, ελάχιστα έξοδα, χαβαλές με τους γονείς που τόσα χρόνια τους έλειψες και τέτοια.

Φυσικά δεν ειναι όλα ρόδινα.

Αλλά όχι, ντροπή σίγουρα δεν ειναι.

Λύσεις ειπώθηκαν...συγκατοίκηση, ακόμα και αρραβώνας ή γάμος. Ένας άνθρωπος να μοιραστείτε τα έξοδα.

Υ.Γ.- Πρόσφατα γνωστός μου, πήρε τη γυναίκα του και το 6 μηνών βρέφος τους και πήγαν ¨προσωρινά¨" να εγκατασταθούν στους γονείς του. Σε ένα σπίτι 80 τετραγωνικών. Απολυμένοι και οι 2. Υπάρχουν και χειροτερα...

• Like 9
Δημοσ.

εγώ έχω να πω οτι καμια ώρα θα τα πάρω στο κρανίο και θα τους διώξω όλους απ το σπίτι τους 
γιατι οκ ρε μάγκες , μένω εδώ επειδή ειμαι άνεργος , αλλα λίγος σεβασμός δεν βλάπτει. 
έχω φέρει μια γκόμενα τις προάλλες το βραδάκι και έχω βάλει μουσική για να μην ακουγόμαστε 
και γυρνάει η άλλη και μου χτυπάει την πόρτα και λέει "Ε ΜΑΛΑΚΑ ΔΟΥΛΕΥΩ ΑΥΡΙΟ , κλείσε τη μουσική να κοιμηθούμε )

πφφφφφφφφφτ βάρεσα μπιέλες.. δηλαδή και βάζω τη μουσική απο διακριτικότητα και τα ακούω κ απο πάνω

αλλα γενικά καταλαβαινόμαστε μεταξύ μας , αυτό ηταν μεμονωμένο περιστατικό
απλά το έγραψα για να δει ο topic starter οτι όλοι υποφέρουμε ζόντας στα πατρικά μας (άλλοι σπάνια όπως εγώ κ άλλοι κάθε μέρα)

η συμβουλή μου ? υπομονή φίλε μου , υπομονή να γίνεις ανεξάρτητος. 

• Like 2
Δημοσ.
και γυρνάει η άλλη και μου χτυπάει την πόρτα και λέει "Ε ΜΑΛΑΚΑ ΔΟΥΛΕΥΩ ΑΥΡΙΟ

xaxaxaxaxa...με πέθανες ρε...χαχαχαχαχαχα

Μου θυμισες παλιές φοιτητικές εποχές

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

απλά το έγραψα για να δει ο topic starter οτι όλοι υποφέρουμε ζόντας στα πατρικά μας (άλλοι σπάνια όπως εγώ κ άλλοι κάθε μέρα)

Έχεις δίκιο φίλε μου. Ανυπόφορο πράγμα να έχεις ζεστό σπιτικό φαγητό κάθε μέρα και πλυμένα/σιδερωμένα ρούχα όποτε τα χρειαστείς, ενώ την αράζεις στο ινσόμνια. Σκέτη κόλαση είναι να μην μπορείς να πηδήξεις ακούγοντας Barry White, σε νιώθω.

Αλλά δεν φταίτε εσείς. Φταίει που δεν έχετε δει παπά κώλο στη ζωή σας. Εντελώς φιλικά, να προσέχετε τι εύχεστε, μπορεί να σας τύχει.

• Like 7
Δημοσ.

Έχεις δίκιο φίλε μου. Ανυπόφορο πράγμα να έχεις ζεστό σπιτικό φαγητό κάθε μέρα και πλυμένα/σιδερωμένα ρούχα όποτε τα χρειαστείς, ενώ την αράζεις στο ινσόμνια. Σκέτη κόλαση είναι να μην μπορείς να πηδήξεις ακούγοντας Barry White, σε νιώθω.

Αλλά δεν φταίτε εσείς. Φταίει που δεν έχετε δει παπά κώλο στη ζωή σας. Εντελώς φιλικά, να προσέχετε τι εύχεστε, μπορεί να σας τύχει.

Εντάξει φίλε μου το "υποφέρουν" τα παιδιά το λένε μέσα σε πάρα πολλά αυτονόητα εισαγωγικά φαντάζομαι...δεν είπε κανένας ότι είναι μαρτύριο αυτό απλά μέσα στην σχετικότητα της κοινωνίας μας το να είσαι 30 χρονών και να είσαι κολλημένος μέσα σε ένα αδιέξοδο είναι όπως και να το κάνουμε δύσκολο...δεν το συνέκρινε κανένας ούτε με αρρώστιες ούτε με το να είναι άστεγος ούτε ζήτησε απ'την Unicef "νονό"...

• Like 1
Δημοσ.

τα ξύλα για να ειναι ζεστό το σπίτι τα έκοψα και τα μετέφερα μόνος μου

φαγητό μαγειρεύω μόνος μου

τα ρούχα μου τα βάζω για πλύσιμο και δεν τα σιδερώνω

δεν ακούω Barry White

καταλαβαίνω τι λες, δεν το πήρα στραβά αλλα έκανες υποθέσεις χωρίς να με ξέρεις

κ σου δίνω την αλήθεια

(θα μπορούσα να αγνοήσω το ποστ αλλα εδω μέσα μπορεί να τριγυρνάει η μέλλουσα γυναίκα μου , μην δίνω λάθος εντυπώσεις ).

κ όσο για παπά κώλο , άστο λος , έχω δει κ ζήσει αρκετά  ;) 

just for the record , αν ίσχυαν αυτά που υπέθεσες θα συμφωνούσα μαζι σου 

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

τα ξύλα για να ειναι ζεστό το σπίτι τα έκοψα και τα μετέφερα μόνος μου

φαγητό μαγειρεύω μόνος μου

τα ρούχα μου τα βάζω για πλύσιμο και δεν τα σιδερώνω

δεν ακούω Barry White

καταλαβαίνω τι λες, δεν το πήρα στραβά αλλα έκανες υποθέσεις χωρίς να με ξέρεις

κ σου δίνω την αλήθεια

(θα μπορούσα να αγνοήσω το ποστ αλλα εδω μέσα μπορεί να τριγυρνάει η μέλλουσα γυναίκα μου , μην δίνω λάθος εντυπώσεις ).

κ όσο για παπά κώλο , άστο λος , έχω δει κ ζήσει αρκετά  ;) 

just for the record , αν ίσχυαν αυτά που υπέθεσες θα συμφωνούσα μαζι σου 

Φυσικά και δεν σε ξέρω, εσύ είπες ότι «υποφέρεις» όμως επειδή μένεις στο πατρικό σου. Είναι βαριά λέξη, θα μπορούσες να πεις ότι «ενοχλείσαι» από κάποιες συμπεριφορές ξέρω 'γω. Αν το εννοούσες μεταφορικά, σόρυ για το κύρηγμα.

Ομοίως και για τον OP στον οποίο «συμπαραστάθηκες», παρουσιάζει μια ανυπόφορη κατάσταση για ποιό λόγο; Επειδή η μάνα του μιλάει για το φαγητό, επειδή ο πατέρας του είναι βροντόφωνος και επειδή φέρνουν κόσμο στο σπίτι τους. Και ας πούμε αυτά τώρα είναι σοβαρά επιχειρήματα από 30 χρονών άνθρωπο. Που στο κάτω κάτω μπορεί να πάρει τη ζωή στα χέρια του ώντας αρτιμελής ενήλικος.

• Like 1
Δημοσ.

Όποιος κάνει φορολογική δήλωση και μένει στο πατρικό (δεν έχει δικό του σπίτι ή δε νοικιάζει) θα ξέρει ότι εκεί που κανονικά μπαίνουν τα στοιχεία κατοικίας του, γράφει "φιλοξενούμαι από τους γονείς μου".

Αυτό λοιπόν το "φιλοξενούμαι" το οποίο αναγνωρίζει και η εφορία (όχι πως έχει σημασία) είναι αυτό που καθορίζει την συμπεριφορά που θα πρέπει να έχουμε. Άσχετα αν είσαι 25άρης ή 60άρης, αν έχεις ζήσει πολλά ή λίγα, αν είσαι εργάτης η επιστήμονας, φιλοξενείσαι. Και συνεπώς ακολουθείς τα δεδομένα του χώρου φιλοξενίας, τα αποδέχεσαι και σίγουρα δεν προσπαθείς να εφαρμόσεις (ακόμα χειρότερα, να επιβάλεις) άλλα.

Υπάρχουν και άλλοι (ίσως σημαντικότεροι ανάλογα με τον χαρακτήρα του καθενός μας) λόγοι, πχ είναι γονείς σου και τους "χρωστάς", είναι μεγαλύτεροι και άρα λιγότερο ευέλικτοι από σένα, κλπ αλλά θεωρώ πως απλά και μόνο ο πρώτος (φιλοξενία) αρκεί.

Ειδικά δε αν η συμμετοχή στη λειτουργία του σπιτιού (έξοδα, καθαριότητα, κλπ) είναι μικρή ή και ανύπαρκτη τότε σσσσσ...........!

Δημοσ.

φιλε αυτα ειναι τα καλα.οταν δεν εχεις την επιλογη να αρνηθεις να κανεις κατι για το χ ψ λογο και η πρωτη ατακα στο στομα τους ειναι γιατι τι κανεις ολη μερα ειναι ωραια?το να στη λενε που δεν βρισκεις δουλεια ειναιι ωραια?το οτι δεν μπορεις να κατσεις 5 λεπτα χωρις να στα πρηξουν ειναι ωραια?το οτι οποτε κατσεις στο ρημαδοπισι το βλεπουν σαν να παιζεις πακμαν και σου τη λενε γιατι δεν μπορουν καταλαβουν το οτι το πσ δεν ειναι μονο facebook ειναι ωραια?

ρουχα συμμετέχω στο πλυσιμο και στο μαγείρεμα του φαγητου.

απο οικονομικης αποψης ειναι μια χαρα να μενει καποιος με τους δικους του αλλα απο ψυχολογική ειδικα απο τα 20κατι και μετα καθε χρονο πηγαινει αντιστροφα.

προς τον op υπομονη μεχρι να βγουν τα λεφτα τουλαχιστον εχεις μια δουλεια..

• Like 3
Δημοσ.

Πως το ξέρω;

Το ζώ κάθε μέρα...

Εξαρτάται τι εννοείς Αθήνα.

Αν μιλάμε για άνθρωπο που κυκλοφορεί σε προάστια και δε χρειάζεται να ΔΙΑΣΧΙΣΕΙ κέντρο το αμάξι ή μηχανή για όσουν αντέχουν το κρύο είναι must. 

Πως το ξέρω

Ζω/κυκλοφορώ/οι φίλοι μου είναι όλοι δυτικά προάστια (Περιστέρι-Χαϊδάρι-Αιγάλεω-Νίκαια-Κορυδαλλός κλπ) παρότι οι αποστάσεις είναι μικρές απλά δε γίνεται να κυκλοφορείς με λεοφωρεία ... η κατάσταση είναι χάλι και το ΜΕΤΡΟ δε βολεύει τις περισσότερες φορές. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...