Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, θέλω αν έχει κάποιον την εμπειρία, χρησιμοποιώ τα Libreoffice σε windows 7 , θα ήθελα να μου πει κάποιος αν τα έχει χρησιμοποιήσει στο γράψιμο της πτυχιακής του να μου πει τί γραμματοσειρά τον βόλεψε;

ευχαριστώ πολύ!

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το guideline της σχολής τι λέει;

Προφανώς το Libre/Open Office, δεν έχει τις ίδιες γραμματοσειρές με το Microsoft Office.
Μια χαρά ωραιότατα τις έχει.
Δημοσ.

Το guideline της σχολής τι λέει;

δυστυχώς δεν έχει guideline η σχολή

arial ή times new roman 12, 1,5 διαστιχο, πληρη στοιχιση...

ευχαριστώ πολύ, δεν ήξερα για το διάστιχο και ήταν default σε single line, τώρα που το έβαλα σε 1.5 φαίνεται πιο καλογραμμένο το κείμενο. Ευχαιρστώ πολύ

Δημοσ.

δυστυχώς δεν έχει guideline η σχολή

ευχαριστώ πολύ, δεν ήξερα για το διάστιχο και ήταν default σε single line, τώρα που το έβαλα σε 1.5 φαίνεται πιο καλογραμμένο το κείμενο. Ευχαιρστώ πολύ

τίποτα, και δώσε σημασία στην πλήρη στοίχιση και στο κενο που βάζει (αν βάζει δε το ξερω το προγραμμα) μετα την παραγραφο. Το Word κανει του κεφαλιού του...

Δημοσ.

τί είναι καλύτερο να το βάζει αυτό το κενό ή όχι;στην ουσία είναι σαν να αφήνει μια επιπλέον γραμμή κενή. Το libreoffice το κάνει αυτό αλλά εύκολα με shift+enter το αποτρέπεις

Δημοσ.

τί είναι καλύτερο να το βάζει αυτό το κενό ή όχι;στην ουσία είναι σαν να αφήνει μια επιπλέον γραμμή κενή. Το libreoffice το κάνει αυτό αλλά εύκολα με shift+enter το αποτρέπεις

Το διάστιχο; Δεν είναι απλά καλύτερο, επιβάλλεται.

• Like 3
Δημοσ.

Η Times New Roman είναι η πιο κουραστική γραμματοσειρά για ανάγνωση και απορώ πως ανήκει στις οδηγίες πολλών σχολών... Γενικά προτίμησε κάποιο font χωρίς πατούρες.

Δημοσ.

Αν θες κατι πραγματικα καλο, δοκιμασε LaTeX

I second that. 

Τα έχω πει πάρα πολλές φορές... δεν έχει βγει ακόμα λογισμικό που να ξεπερνάει το LaTeX στη δημιουργία εγγράφων. Έχει λίγα κακά, αλλά τα καλά του είναι απλά άφταστα. 

• Like 1
Δημοσ.

ευχαριστώ, νόμιζα πως το LaTex είναι μόνο για μαθηματικές εκφράσεις. Άμα βρω χρόνο(πάρει καμιά παράταση η παρουσίαση) θα το δω και αυτό. Προς το παρών θα έχω σαν back up τα παραπάνω. 

Ευχαριστώ και πάλι για την βοήθειά σας.

Κάτι τελευταίο, βλέπω σε πολλές πτυχιακές τα κείμενα να έχουν ένα μεγάλο κενό κυρίως από την αριστερή μεριά, αυτό είναι απαραίτητο η απλά βοηθάει καλύτερα όταν θα το εκτυπώσεις;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...