jimmmysil Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Καλημέρα παιδιά, θέλω μια διευκρίνηση αν ξέρει κάποιος. Πήγε η κοπέλα μου και κατέθεσε τα χαρτιά της στο αστυνομικό τμήμα για την έκδοση άδειας εργασιας 7/11 και ακόμα να την βγάλουν. Κάθε φορά που παίρνει τηλέφωνο για να ρωτήσει τι έγινε και πότε θα εκδοθεί της λένε ότι δεν τους έστειλαν ακόμα τον αριθμό ποινηκού μητρώου απο την αρμόδια υπηρεσία. Τι γίνεται με αυτό; Ξέρει κανείς σε πόσο χρονικό διάστημα είναι υποχρεωμένη να την εκδόσουν και αν δεν το κάνουν τι παίζει σε αυτή την περίπτωση; Δεν είναι δυνατόν να κάνει 4 μήνες+ για να βγεί η άδεια εργασίας. Ξέρω ότι υπάρχει στο φόρουμ ένα παρόμοιο θέμα αλλά μιας και είναι αρκετά παλιό και μάλον κανείς πλέον δεν το παρακαολουθεί άνοιξα νέο μιας και είναι λίγο επείγων το θέμα. Ευχαριστώ και ζητώ συγνώμη για το dublicate.
deesnider Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Καλημέρα παιδιά, θέλω μια διευκρίνηση αν ξέρει κάποιος. Πήγε η κοπέλα μου και κατέθεσε τα χαρτιά της στο αστυνομικό τμήμα για την έκδοση άδειας εργασιας 7/11 και ακόμα να την βγάλουν. Κάθε φορά που παίρνει τηλέφωνο για να ρωτήσει τι έγινε και πότε θα εκδοθεί της λένε ότι δεν τους έστειλαν ακόμα τον αριθμό ποινηκού μητρώου απο την αρμόδια υπηρεσία. Τι άδεια εργασίας είναι αυτή - για ποιο αντικείμενο εργασίας εννοώ, διότι υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις - που απαιτεί κατάθεση δικαιολογητικών στην αστυνομία και έχει να κάνει με ποινικό μητρώο; Δεν ξέρω αν έχουν αλλάξει τα πράγματα τα τελευταία χρόνια, αλλά όσα χρόνια εργαζόμουν στην Ελλάδα, δεν ασχολήθηκα ποτέ ο ίδιος με άδεια εργασίας, πόσο μάλλον με αστυνομία. Διευκρίνιση: Η κοπέλα είναι Ελληνίδα, ή αλλοδαπή; Αν ισχύει το δεύτερο, η άδεια εργασίας στην πλειονότητα των περιπτώσεων, παρέχεται μαζί με την άδεια διαμονής (εφόσον δεν είναι πολίτης χώρας τής Ε.Ε.). Ουσιαστικά πρόκειται για ένα, ενιαίο έγγραφο («άδεια διαμονής και πρόσβασης στην αγορά εργασίας») η οποία για να χορηγηθεί όντως ζητείται και βεβαίωση λευκού ποινικού μητρώου (από την πατρίδα της αρχικά), την οποία πρέπει να έχει φροντίσει να προμηθευτεί από την αρμόδια υπηρεσία τής χώρας από την οποία έρχεται και να καταθέσει επίσημη μετάφρασή της μαζί με τα υπόλοιπα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Την έχει αυτή τη βεβαίωση; Σού ζητώ αυτή τη διευκρίνιση, διότι η γυναίκα μου είναι αλλοδαπή και, όταν παντρευτήκαμε και ήθελα να τής κάνω πρόσκληση για να έλθει ως σύζυγός μου στην Ελλάδα, μέσα στην ατέλειωτη χαρτούρα που χρειαζόταν, ήταν και αυτό, το οποίο όντως ήταν αρμοδιότητα τής αστυνομίας.
phanispal Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Νομίζω αναφέρεται σε άδεια εργασίας προσωπικού ασφαλείας aka security.
jimmmysil Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Αναφέρομαι σε άδεια εργασίας για σερβις σε καφέ και η κοπέλα μου είναι Ελληνίδα. Απλά στο αστυνομικό τμήμα μου φαίνεται ότι καθυστέρησαν υπερβολικά για την εύρεση του αριθμού ποινικού μητρόου.
phanispal Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Έλα ρε, πλέον χρειάζεσαι άδεια εργασίας για να γίνεις σερβιτόρος;
jimmmysil Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2014 Ναι, ζητάνε το βιβλιάριο υγείας και άδεια εργασίας. Το πρώτο στην ουσία είναι μια βεβαίωση που σου δίνουν μετά απο εξετάσεις. Το δεύτερο ενώ είναι ντεμέκ απλά διαδικαστικό κάπου κόλλησε... Μάλον καθυστερούν στο αστυνομικό τμήμα γιατί κάποιος δεν κάνει σωστά τη δουλειά του... Δεν παίζει να θέλει η αστυνομία 3 μήνες να βρεί το ποινικό μητρώο κάποιου... Βλακεία δικαιολογία μου ακούγεται το οτι και καλά περιμένουμε να μας στείλουν το ποινικό μητρωο απο την αρμόδια αρχή. Απλά ήθελα να μάθω αν σαν πολίτης έχεις δικαίωμα να το πάρεις μέσα σε ορισμένο χρονικό διάστημα για να τους πάρω να τους τα τρίξω λίγο...
mr.Vox Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Μιας και το θέμα είναι άδειες εργασίας και δεν βλέπω να υπάρχει σχετική ανάρτηση θα αναφερθώ στις άδειες εργασίας προσωπικού ασφαλείας, στις λεγόμενες άδειες security. Πήγα σήμερα να παραλάβω την ανανεωμένη άδεια εργασίας ως προσωπικό ασφαλείας σύμφωνα με αυτό: * Για τις ανανεώσεις των αδειών εργασίας που λήγουν, όπως ορίζει το άρθρο 9 παρ.1 του Ν.3707/08, δεν απαιτούνται οι τίτλοι επαγγελματικής κατάρτισης για πέντε (5) έτη από τη δημοσίευση του νόμου, δηλαδή έως την 07-10-2013 https://tinyurl.com/ad-security-ell-ast Είχα πάει τον Σεπτέμβριο πριν από αυτήν την ημερομηνία που λέει παραπάνω. Έληγε η άδεια τον Νοέμβριο. Ήμουν μέσα στ όρια. Και πήγαν να μου δώσουν άνανεωμένη άδεια μόνο για έξι μήνες. Μάλλον για πέντε μήνες γιατί ήδη έχει περάσει και ένα διάστημα. Δεν ήξεραν για πιό λόγο και αναμένουμε μέχρι νεωτέρας. ¨Είναι η πρώτη άδεια που βλέπω διάρκειας έξι μηνών μνου λέει οι αστυνομικός που ήταν εκεί.¨ Όλες μέχρι σήμερα έβγαιναν για πέντε χρόνια. Αν και δεν εργάζομαι πλέον στον χώρο αλλά αυτό είναι απάτη γιατί πλήρωσα παράβολα και γιατρούς χώρια η ταλαιπωρία.
phanispal Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Εδώ εμείς δώσαμε ~600€ για σεμινάρια, εξετάσεις, παράβολα κ.λπ., και η όλη διαδικασία πήρε 6+ μήνες, και μιλάς εσύ για ταλαιπωρία που πήγες στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής κι έκανες απλά μια αίτηση;
mr.Vox Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Μάλλον δεν κατάλαβες. Να μου έλεγαν από την αρχή ότι δεν ανανεώνεται η ήδη υπάρχουσα άδεια για πέντε χρόνια επειδή δεν έχεις ΙΕΚ. Διάβασε καλά τι γράφω παραπάνω. Ποιά αίτηση; Δικαιούμαι να ανανεώσω για πέντε χρόνια χωρίς να πάω στα ΙΕΚ σύμφωνα με την νομοθεσία; Ναι ή όχι; Τριάντα χρόνια ήμουν στην δουλειά όχι χθεσινός. Το κατοστάρικο για παράβολα και γιατρούς τι το πήραν; Για να μου δώσουν παράταση πέντε μήνες και να πληρώσω μετά και το εξακοσάρι για να την ξαναβγάλω. Δεν πάμε καλά.
jimakos1981 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Έλα ρε, πλέον χρειάζεσαι άδεια εργασίας για να γίνεις σερβιτόρος; Εγώ για dj έχω άδεια εργασίας ως dj από την αστυνομία. Ένα άσπρο δίφυλλο βιβλιαράκι σε στυλ και διαστάσεις σαν το παλιό χάρτινο ροζ δίπλωμα. Και μου το ζήτησε το αφεντικό επειδή του το'πε η λογίστρια σύμφωνα με τους νόμους. Μάλλον δεν κατάλαβες. Να μου έλεγαν από την αρχή ότι δεν ανανεώνεται η ήδη υπάρχουσα άδεια για πέντε χρόνια επειδή δεν έχεις ΙΕΚ. Διάβασε καλά τι γράφω παραπάνω. Ποιά αίτηση; Δικαιούμαι να ανανεώσω για πέντε χρόνια χωρίς να πάω στα ΙΕΚ σύμφωνα με την νομοθεσία; Ναι ή όχι; Τριάντα χρόνια ήμουν στην δουλειά όχι χθεσινός. Το κατοστάρικο για παράβολα και γιατρούς τι το πήραν; Για να μου δώσουν παράταση πέντε μήνες και να πληρώσω μετά και το εξακοσάρι για να την ξαναβγάλω. Δεν πάμε καλά. Μάλλον δεν κατάλαβες. Να μου έλεγαν από την αρχή ότι δεν ανανεώνεται η ήδη υπάρχουσα άδεια για πέντε χρόνια επειδή δεν έχεις ΙΕΚ. Διάβασε καλά τι γράφω παραπάνω. Ποιά αίτηση; Δικαιούμαι να ανανεώσω για πέντε χρόνια χωρίς να πάω στα ΙΕΚ σύμφωνα με την νομοθεσία; Ναι ή όχι; Τριάντα χρόνια ήμουν στην δουλειά όχι χθεσινός. Το κατοστάρικο για παράβολα και γιατρούς τι το πήραν; Για να μου δώσουν παράταση πέντε μήνες και να πληρώσω μετά και το εξακοσάρι για να την ξαναβγάλω. Δεν πάμε καλά. Εγώ έδωσα το Δεκέμβριο του 2014 για τη βεβαίωση επάρκειας και διάβασα μόνο ένα φυλλάδιο με 250 ερωτήσεις και απαντήσεις που δίνουν τα ΚΕΚ (που οι περισσότερες είναι βλακείες ή διπλές), και πέρασα χωρίς την κατάρτιση των 105 ή 108 ωρών αν θυμάμαι καλά. Δηλαδή έδωσα μόνο 150 ευρώ (100 ευρώ ο ΕΟΠΠΕΠ και 50 ευρώ το ΚΕΜΕΑ) και πέρασα με 16 μέσο όρο. Άρα όχι 600άρι που λες φίλε μου. Βρες κανένα συνάδελφο που να έδωσε εξετάσεις και πάρε του τις ερωτήσεις με τις απαντήσεις και διάβασέ τες. Ποινικά πλέον δεν ζητάνε. Γιατί μάλλον τους έβαλαν χέρι. Αυτά ούτε οι αστυνομικοί δεν υποχρεούνται να τα ξέρουν όσο μάλλον εμείς ου δεν παραπέμπουμε σε εισαγγελέα κανέναν παρά μόνο ειδοποιούμε ανάλογα σε κάθε περιστατικό.
idomeneas7 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Η άδεια εργασίας για σερβιτόρα είχα την εντύπωση είναι μόνο για ανήλικους.
panos2171 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Όχι δεν είναι, είχα βγάλει κι εγώ τον Ιανουάριο. Μια βδομάδα έκανε.
pournaras Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Η άδεια εργασίας για σερβιτόρα είχα την εντύπωση είναι μόνο για ανήλικους. Οχι, ειναι υποχρεωτικη για ολους οσους εργαζονται σε καταστηματα εστιασης και δεν ειναι κατι νεο, υπαρχει απο πολυ παλια. 1
tehAllantin Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 άδεια εργασίας μου είχαν πει χρειάζεσαι αν δουλεύεις σε μπαρ κλαμπ κλπ. Ενώ σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος/εστίασης κλπ ζητούσαν το βιβλιαράκι εκεινο (εμενα ηταν πράσινο) που βγάζεις κάνοντας ακτινογραφια θώρακος/αιματολογικες/pootest και τα πας αυτά στον υπεύθυνο κάθε νομαρχίας (τώρα δεν ξέρω που τα πας, λογικα στην περιφέρεια ) 1
pournaras Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2015 άδεια εργασίας μου είχαν πει χρειάζεσαι αν δουλεύεις σε μπαρ κλαμπ κλπ. Ενώ σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος/εστίασης κλπ ζητούσαν το βιβλιαράκι εκεινο (εμενα ηταν πράσινο) που βγάζεις κάνοντας ακτινογραφια θώρακος/αιματολογικες/pootest και τα πας αυτά στον υπεύθυνο κάθε νομαρχίας (τώρα δεν ξέρω που τα πας, λογικα στην περιφέρεια ) Και τα δυο χρειαζονται σε καταστηματα εστιασης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα