Gtr34 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 Δεν υπαρχει συγκεκριμενος κανονας που να λεει οτι οποιος εχει κατωτερο επιπεδο μορφωσης δεν μπορει να σταθει σε μια σχεση με καποιον με ανωτερη . Οποιος πιστευει το αντιθετο , λυπαμαι αλλα διακατεχεται απο κοινωνικο ρατσισμο και ελιτισμο . Ο καθενας εχει τα γουστα του και τις προτιμησεις του και με βαση αυτα κανει τις επιλογες του , ας μεινουμε σε αυτο λοιπον χωρις γενικευσεις . 2
bluesattack Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 Αυτό το "που πρέπει να έχει ασχοληθεί" είναι που επισημαίνω. Δεν είναι θέμα δυνατότητας πάντα, συμφωνώ, πολλές φορές είναι απλούστατα λόγω χρονικών απαιτήσεων. Η θεμα πειραματισμου, ηλικιας , τυχαιας πολλες φορες συναναστροφης με συγκεκριμενους ανθρωπους , η και θεμα δηλωσης της κοινωνικης θεσης.Η κλασσικη μουσικη ας πουμε που ανεφερες προσδιζει ''πρεστιζ'' και μερικες φορες μπορει καποιος να την καταπιει και ως μουρουνολαδο για αυτον ακριβως το λογο.
poulinos Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2014 ενας εφυγε με 10 ημερο ban.οπως παντα το επιπεδο μορφωσης του καθενα και το μυαλο που κουβαλαει δειχνει και το επιπεδο που γραφει και τρολλαρει στο Forum. οπου βρει ευκαιρεια θα ξεφτυλισει το θεμα οπως παντα.μην χασει ευκαιρεια. stay in topic.so simple. 1
N3k21 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Κι εγώ δεν είπα ότι αυτοί οι δύο δεν μπορούν να κουβεντιάσουν. Απλά δε θα γίνουν κολλητοί! Ή αν γίνουν, θα είναι επειδή κάνουν μαζί ψαροντούφεκο ξέρω γω, όχι λόγω των συζητήσεών τους. Επειδή ανδροκρατείται το φόρουμ, να πω ένα "ανδρικό" παράδειγμα. Καμιά φορά έχει πλάκα να βλέπεις Τσάμπιονς Λιγκ με τη γυναίκα/γκόμενα. Της εξηγείς το offside, πόσο ήρθε το πρώτο ματς, ακούς τα σχόλιά της για το ποιος είναι ο πιο ωραίος παίκτης κτλ. Αλλά αν έχει φτάσει η ομάδα σου στον ημιτελικό, δε θα πάρεις εκείνη στο γήπεδο ή στην καφετέρια. Θα πάρεις τον φίλο σου που σε καταλαβαίνει. Μα αυτό ακριβώς ήθελα κι εγώ να τονίσω. Δηλαδή πως ακόμα και αν το μόνο κοινό τους σημείο είναι τελικά το ψαροντούφεκο, η δημιουργία σχέσης είναι εφικτή. Αν συνυπολογίσεις και την πιθανότητα να είναι π.χ. το ίδιο "έξυπνοι", κάποια στιγμή θα βρουν κι άλλα κοινά μεταξύ τους. Το καλυτερο βεβαια ειναι να εχεις ενα τετοιο φιλαρακι (ερχεται και μουντιαλ ) Ναι, φαίνεται μεγάλη μορφή ο τύπος με το "19"... Παιδιά αναφέρθηκα σε μόρφωση και όχι σπουδή, δεν ξέρω γιατί επαναλαμβάνομαι. Ο δικός μου προβληματισμός τουλάχιστον έγκειται στο ότι, παρά τον παραπάνω σαφή διαχωρισμό, νιώθω πως επιμένεις στο μόρφωση = Πανεπιστήμιο. Επιφυλάσσομαι βέβαια μιας και πιθανότατα μου διαφεύγει κάτι, γράφτηκαν πολλά πράγματα και το 'χασα. Αναφέρομαι σε εγκεφαλικό κούμπωμα και πολύ σωστά ειπώθηκε ότι σε σχολές υψηλού επιπέδου βρίσκεις πιο ευφυείς προσωπικότητες. Στη δική μου αντίληψη η ευφυία είναι μίξη IQ και EQ. Ίσως να είναι αυθαίρετο το συμπέρασμα, αλλά βάσει της προσωπικής μου εμπειρίας συνάντησα περισσότερο ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ αρτιμελή άτομα σε αυτού του είδους σχολές και οι συζητήσεις μαζί τους είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσες. Διευκρίνισα ότι δεν αναφέρομαι σε σχέσεις χαβαλέ, αλλά σε σχέσεις όπου επενδύεις να βρεις κάτι με το οποίο κουμπώνεις σε πολλά επίπεδα, και η μόρφωση κατέχει σημαντικό ρόλο, ναι. Πως ορίζεις το συναισθηματικά αρτιμελές άτομο; Γιατί -παρότι δε διαφωνώ επί της ουσίας μαζί σου-, κάποια συμπεράσματά σου μου φαίνονται όντως αυθαίρετα. Επίσης έχω δει ότι συνήθως δε σε εξυψώνει ο μορφωμένος - γιατί ο αμόρφωτος αρνείται να συνεργαστεί - και συνήθως καταντάς να σε υποβαθμίζει ο αμόρφωτος (συμβατική η χρήση των όρων όπως την εξήγησα σε προηγούμενα ποστ, απλά για να μην παρεξηγηθώ ) Ο αμόρφωτος έχει κλειστά τα κανάλια του μυαλού και δεν ξέρω τί κοινή γλώσσα βρίσκουν οι 2 τους για συζήτηση και ανάλυση κάποιου θέματος σε βάθος. Σκέφτηκα να αναφέρω κι εγώ την παραπάνω πιθανότητα στο προηγούμενο post μου. Δεν το έκανα όμως, επειδή πιστεύω πως πάνω απ' όλα ο μορφωμένος άνθρωπος, ακόμα και αν η μόρφωση του τελικά υστερεί σε σχέση με αυτή του συντρόφου του, είναι ικανός να διακρίνει μια τέτοια διαφορά και να προσπαθήσει συνειδητά να "ανέβει". Αν βέβαια ως αμόρφωτο ορίζεις τον τύπο της φάσης "σύνδεσμος, μπουζούκια, προπατζίδικο, έλα εδώ κ@υλα μου", τότε ναι, μια πραγματικά μορφωμένη και έξυπνη γυναίκα, μόνο λόγω κόμπλεξ θα μπορούσε να είναι μαζί του. Λάβε υπόψιν βέβαια πως τύποι σαν αυτόν του παραπάνω παραδείγματος, συναντώνται ολοένα και συχνότερα τα τελευταία χρόνια σε ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Σκέψου π.χ. το μέσο εκπρόσωπο φοιτητικής νεολαίας κόμματος και το πως αυτός λειτουργεί στην κοινωνία, πως διασκεδάζει και πως συνάπτει σχέσεις. Δυστυχώς τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν ακόμα και σε "κυριλέ" υψηλής βάσης σχολές. Και συνεχίζω. Ειδικά ο άντρας πρέπει να είναι 'ανώτερης' μόρφωσης και αυτό ίσως να είναι καθαρά ψυχολογικού χαρακτήρα παράγοντας. Ο άντρας πρέπει να εμπνέει και να σε διεγείρει εγκεφαλικά. Αλλιώς τί ενδιαφέρον υπάρχει; Για εμένα κανένα. Και προσωπικά δεν έτυχε να γνωρίσω μια σκεπτόμενη γυναίκα με επίπεδο που συνάπτει σχέσεις με τον κάθε άσχετο από διάθεση να πειραματιστεί. Συμφωνώ ότι δεν πρέπει να απορρίπτουμε de facto κανέναν, αλλά ούτε και το να δεχόμαστε τους πάντες βρίσκω έξυπνο. Μετράει περισσότερο η ποιότητα και όχι η ποσότητα σχέσεων κι ας περιορίζει αυτό τις όποιες επιλογές μας. Θα μου επιτρέψεις να επιμείνω, ο πιτσιρικάς/πιτσιρίκα, λειτουργεί σε μεγάλο βαθμό βάσει σεξουαλικών ορμών και περιέργειας. Από εκεί και πέρα, σε καμία περίπτωση δεν πρότεινα να δεχόμαστε τους πάντες, κυνηγώντας την περιβόητη "ποσότητα". Ζητώ μάλιστα συγγνώμη αν δεν εκφράστηκα σωστά. Τέλος πάντων, αυτό που ήθελα να πω είναι πως, εφόσον δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε την "ποιότητα" του καθένα, καλό είναι να μην απορρίπτουμε ανθρώπους βάσει σχετικών κριτηρίων. Δε λέω να συνάπτουμε σχέσεις με τον κάθε τυχάρπαστο, απλά προτείνω να έχουμε το μυαλό και τα μάτια μας ανοικτά. Επίσης συμφωνώ στο ότι ο κύριος όγκος μόρφωσης δεν προέρχεται από τα πανεπιστήμια, αλλά βασίζεται και σε αυτό (δεν καταλαβαίνω γιατί η πανεπιστημιακή μόρφωση με την κοινωνική πρέπει απαραίτητα να είναι αμοιβαία αποκλειόμενες); Γιατί το εκλαμβάνετε έτσι; Είναι λάθος κατα τη γνώμη μου. Αμοιβαία αποκλειόμενες σε καμία περίπτωση δεν είναι. Όμως, δεν είναι ούτε συνυφασμένες. Νομίζω πως πλέον, μετά απ' όσα γράφτηκαν, είναι σαφές το γιατί. Επιπλέον, για να φτάσεις να επιχειρηματολογήσεις σε κάποιο θέμα που αναλύεται σε βάθος, χρειάζεται σκέψη και λογική (το πανεπιστήμιο σε βοηθά να τις αναπτύξεις - μου φαίνεται απίστευτο που διαφωνείτε. Για ποιο λόγο σπουδάσατε τότε - αν σπουδάσατε - αν όχι για να μορφωθείτε; ) Προσωπικά σπούδασα προκειμένου να έρθω περισσότερο κοντά σε κάτι που αγαπώ, ως 18χρονος δεν είχα ακόμα προβληματιστεί σχετικά με την επαγγελματική μου αποκατάσταση, ούτε μπορούσα να διακρίνω το ίδιο εύκολα περισσότερο αφηρημένες έννοιες όπως αυτή της "μόρφωσης". Κατά τ' άλλα συμφωνούμε. Και ναι, συμφωνώ ότι μπορούμε να περάσουμε καλά και με άτομα με τα οποία αποκλίνουμε μορφωτικά, αυτό όμως δε σημαίνει και ότι πρέπει να τους δώσουμε μια πιο 'στενή και σοβαρή' θέση στη ζωή μας. Κι εγώ μπορεί να περνάω καλά σε πανηγύρια και εσύ μπορεί να περνάς καλά. Το να παρακολουθήσεις όμως κάτι κλάσης ανώτερο και να το κατανοήσεις, θέλει και μυαλό. Για σένα που είσαι σκεπτόμενος αυτό θα είναι ενδιαφέρον, για τον άλλο που δεν καταλαβαίνει, σκέτη ταλαιπωρία. Οπότε για να μην ταλαιπωρούνται σε μια δυνάμει κοινή πορεία αυτοί οι 2, καλύτερα να μη δένουν εξ αρχής, όχι για λόγους σνομπ, αλλά καθαρά λόγω εγκεφαλικής τους ανισορροπίας. Ρε παιδί μου, δεκτή η λογική σου, από ένα σημείο και μετά όμως πρέπει να οριστούν συγκεκριμένα κάποια πράγματα, να βρεθούν κάποια σημεία αναφοράς αν θες. Παρότι λοιπόν πιθανότατα εξακολουθώ να παρανοώ μέρος των γραφομένων σου, επιμένω πως κάπου το χάνουμε. Δώσε ας πούμε ένα παράδειγμα του τι εννοείς ως "κλάσης ανώτερο". Γιατί για κάποιον π.χ. μια ταινία όπως ο Κυνόδοντας αποτελεί ύψιστη μορφή Τέχνης, ενώ για εμένα εμετικό παραλήρημα θολοκουλτούρας. Για κάποιον άλλο η Metal Μουσική είναι βαβούρα, ενώ για μένα πάλι δείγμα εξέλιξης και ευστροφίας. Αντίστοιχα μια συζήτηση περί Αστροφυσικής μπορεί είναι για κάποιον συναρπαστική, ενώ κάποιος άλλος πάλι να την απεχθάνεται, προτιμώντας να μιλήσει για Ιστορία. Τέτοια παραδείγματα και συνδυασμούς μπορούμε να βρούμε άπειρα. Το θέμα είναι εσύ πως το βλέπεις το πράμα. Άσχετο, είναι τελικά "κλάσης ανώτερο" ή "κλάσεις ανώτερο"; Γενική ή πληθυντικός; Εν πάση περιπτώσει, δεκτό ότι δεν έχουν όλοι τα ίδια κριτήρια για να δώσουν μια ευκαιρία στον άλλο, αλλά σας ανέλυσα το συλλογισμό μιας μεγάλης μερίδας μορφωμένων γυναικών. Ξέρεις τι με προβληματίζει; Ότι παρόμοιους συλλογισμούς κάνουν και μεγάλες μερίδες αποφοίτων π.χ. ΑΕΙ θεωρώντας συχνά υποδεέστερους τους αποφοίτους ΤΕΙ, ή μεγάλες μερίδες αποφοίτων του Καποδιστριακού, οι οποίοι θεωρούν π.χ. κατ' αντίστοιχο τρόπο υποδεέστερους τους αποφοίτους ξέρω 'γω του Δημοκρίτειου. Αναρωτιέμαι λοιπόν στο τέλος, έχει νόημα αυτή η κατάσταση; Μήπως τελικά τέτοιες συλλογιστικές μέθοδοι αποτελούν προϊόν γενίκευσης;
Sova Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Αυτό σου λέω. Στα μάτια ενός εγκεφαλικά ανώτερου από εσένα άντρα, θα είσαι η εγκεφαλικά κατώτερη. Άρα γιατί να είναι μαζί σου και όχι με κάποια του επιπέδου του; Και θα σου θέσω πάλι την ερώτηση που σου έκανα πριν. Τον Gates και τον Edison, τους θεωρείς πνευματικά κατώτερους από κάποιον με μεταπτυχιακό απ' το Harvard ή το ΜΙΤ; Πολύ πιθανόν για το λόγο που είπε ο Lucifer. Και όχι, δε θεωρώ πνευματικά κατώτερο κανέναν, πόσο μάλλον τόσο καταξιωμένες προσωπικότητες.
Praetorianos Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Praetoriane η κοπέλα μιλούσε για σχέση με άτομα "κατώτερης σχολής". Δεν μιλούσε για σχέση μεταξύ συνδεσμίτη ΜΠΑΟΚ ΟΛΕ και πυρηνικού φυσικού. αυτά τα πράματα είναι εξωφρενικά, πέραν της πλάκας τώρα. H Sova έγραψε: [...]Μάλλον θα υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι που η τύχη ίσως να μη τους επέτρεψε να ανακαλύψουν και αναπτύξουν τα ταλέντα τους στα πανεπιστήμια, ως επι το πλείστων όμως, η συντριπτική πλειοψηφία των μη ακαδημαικά μορφωμένων εκλαμβάνεται ως υποδεεστερη ως προς τη νοημοσύνη της σε σχέση με τη 'μορφωμένη κοινωνία' (όπου μορφωμένη σημαίνει ΑΕΙ). Ίσως να στέκει αυτό, ίσως και όχι Αφ'ενός διατηρεί και η ίδια τις επιφυλάξεις, αφ'ετέρου χρησιμοποιεί το "συντριπτική πλειοψηφία". Η ίδια επίσης γράφει "Να είναι εγκεφαλικά ανώτερος και να σε εμπνέει. Το πιστεύω αυτό και προσωπικά ναι, ελκύομαι από αυτό." Δηλαδή, χωρίς να αναφέρει πουθενά ότι όσοι δεν πάνε ΑΕΙ είναι καθυστερημένοι, λέει ότι η πιθανότητα να πετύχει ανθρώπινους εγκεφαλικά ανώτερους (όπως το ορίζει αυτή το "εγκεφαλικά ανώτερους" **) είναι μεγαλύτερη στα ΑΕΙ. Για κάποιους νοήμων είναι αυτός που παίζει δεκαπέντε παρτιτούρες στο βιολί με το ένα χέρι(?), για κάποιους άλλους αυτός που απαγγέλει από μνήμης όλο το Ρίτσο, για άλλους αυτούς που χώνει κινητήρα αντιτορπιλικού στο GLX, την Sova την εμπνέει και την ελκύει αυτός που έχει το συγκεκριμένο είδος νοημοσύνης που απαντάται σε συντριπτική πλειοψηφία στα ΑΕΙ. Δεν βρίσκω κάτι το μεμπτό προσωπικά. (<-- υποκειμενική άποψη). Εγώ τη νοημοσύνη την μετράω με το να έχεις ορθολογική σκέψη. Είτε είσαι φιλόλογος της Παντείου, είτε μηχανικός του ΕΤΗ, είτε ΕΠΟΠ στον Έβρο. (<-- πάλι υποκειμενική άποψη περί νοημοσύνης) **ο Lucifer σωστά ανέφερε ότι η νοημοσύνη είναι υποκειμενική έννοια 2
alex_000 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 H Sova έγραψε: Νομίζω πως δεν αντιφάσκω. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι για να υπάρχει εγκεφαλική ταύτιση πρέπει οι 2 πλευρές να εκπέμπουν στο ίδιο μήκος κύματος. Και ειδικά όταν η γυναίκα είναι η μορφωμένη και ο άντρας τελείωσε απλά μια σχολή της πλάκας, τότε αδυνατώ να κατανοήσω το επίπεδο σχέσης τους σε εγκεφαλικό επίπεδο.
FilipposMD Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Sova, θέλω να σε ρωτήσω κάτι και από την απάντησή σου θα εξαρτηθεί αν συμφωνώ απολύτως ή καθόλου μαζί σου. Θεωρώ ότι η απόφοιτη του Harvard είναι γνωστή σου. Τον κομμωτή τον έχεις γνωρίσει ή τον κρίνεις από το γεγονός ότι είναι κομμωτής; Στη ζωή μου έχω μαζέψει ένα κάρο πτυχία, σπουδάζοντας part- ή full-time μέχρι τα 33 μου. Ωστόσο, τα βιβλία που διάβασα εκτός σπουδών, επειδή έτσι μου άρεσε, είναι απείρως περισσότερα από αυτά που διάβασα για τις σπουδές μου. Όπου βιβλία, βάλε και ταινίες, ντοκιμαντέρ, ομιλίες και δεν ξέρω εγώ τι άλλο που παρέχει γνώση και καλλιέργεια. Η διαφορά ανάμεσα σε μάστερ από το Harvard και την Γ' Λυκείου είναι μερικές δεκάδες βιβλία και πολλές ώρες μελέτης, οι οποίες όμως είναι ένα μικρό σχετικά κομμάτι της ζωής μας. Αν ο κομμωτής έγινε κομμωτής όχι γιατί ήταν βλήμα, αλλά γιατί εκεί ανακάλυψε ότι έχει ταλέντο και ενδεχομένως δεν είχε λεφτά για να σπουδάσει, μπορεί άνετα να έχει διαβάσει πιο πολύ από τη φίλη σου, να έχει ταξιδέψει στον κόσμο ανοίγοντας τους ορίζοντές του και να είναι δημιουργικός και καλός στη δουλειά του. Ή μπορεί η φίλη σου να πήρε το μάστερ, αλλά η περαιτέρω καλλιέργειά της να είναι περιορισμένη. Αν κολλάς στα πτυχία, διαφωνώ απολύτως μαζί σου. Αν όντως τους ξέρεις και τους δύο και βλέπεις ότι υπάρχει χαώδης "διαφορά επιπέδου", θα συμφωνήσω μαζί σου ότι δεν είναι το είδος της σχέσης που θα έκανε εμένα ευτυχισμένο. 1
Praetorianos Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 alex_00 δεν θεωρώ ότι αυτό που παρέθεσες αντικρούει αυτό που έγραψα περί υποκειμενικής νοημοσύνης.Σχολή της πλάκας <> της νοημοσύνης που η Sova βρίσκει θελκτική --> δεν μπορούν να συννενοηθούν σε εγκεφαλικό επίπεδο.ΥΓ δεν σημαίνει ότι δεν καταλαβαίνω τι εννοείς ή ότι σε βρίσκω λάθος. Καλή συνέχεια, 2
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Η αποτελεσματικότητα απαιτεί προσήλωση, η προσήλωση απαιτεί αφοσίωση, η αφοσίωση απαιτεί απομόνωση, η απομόνωση απαιτεί ελλείψεις. Η σκέψη απαιτεί ερέθισμα, το ερέθισμα αποκλείει την απομόνωση. Όχι; Νομίζω μπέρδεψα το 'σκεπτόμενος' με το 'σκεπτικός'. Στην αποτελεσματικότητα συμπεριλαμβάνεται και ο χρόνος εφαρμογής. Στην αφοσίωση/απομόνωση για να υπάρχει έλλειψη, μάλλον εξαρτάται από την φύση του ατόμου. Για να σου δώσω να καταλάβεις με επιχειρήματα-κατηγορίες. natural random thinking person vs natural focused thinking person. Ο πρώτος θα έχει αναγκαστικές ελλείψεις. Ο δεύτερος όχι κι εξηγούμαι με απλό παράδειγμα. Δεν μου αρέσει/ενδιαφέρει η Πάολα και η μουσική της άρα δεν γίνεται να έχω προσωπική έλλειψη όταν δεν ασχολούμαι. Θα έλεγα ότι διαφωνούμε μόνο σε μικρά λεπτά σημεία. FilipposMD Κατά τη δικιά μου γνώμη, έχεις ένα μικρό flaw στα επιχειρήματα σου. αυτό και ενδεχομένως δεν είχε λεφτά για να σπουδάσειμε αυτό να έχει ταξιδέψει στον κόσμο ανοίγοντας τους ορίζοντές του δεν βλέπω να κολλάνε. Αν δεν έχεις λεφτά να σπουδάσεις τότε μάλλον δεν θα έχεις λεφτά να πας σε άλλη πρωτεύουσα/χώρα. Όπως και να το κάνουμε, συνέχεια ταξιδάκια στο διπλανό χωριό ή στα ίδια οικονομικά μέρη, δεν ανοίγουν αρκετά οι ορίζοντες (πάντα έχοντας υπόψην ότι κάνεις σύγκριση με ένα πολύ ποιοτικό πανεπιστήμιο σε μία ανεπτυγμένη χώρα)
NickTG Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Είναι μέχρι οι "μορφωμένες" να φτάσουν σε μια ηλικία που δεν τις παίρνει άλλο και μετά να τους κάνει και ο αλκοολικός που κοιμάται στο παγκάκι της πλατείας! :P On a completely unrelated topic μερικοί έχουν φτάσει το ψώνισμα σε άλλο επίπεδο. 1
bluesattack Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Αν ο κομμωτής έγινε κομμωτής όχι γιατί ήταν βλήμα, αλλά γιατί εκεί ανακάλυψε ότι έχει ταλέντο και ενδεχομένως δεν είχε λεφτά για να σπουδάσει, Mπορει να μην εχει ουτε ταλεντο απλα να του αρεσει η κομμωτικη.Διακρινω μια αντιληψη, δεν αναφερομαι σε εσενα , οτι αυτοι που ξερουν καποια τεχνη ειναι μη επιτυχοντες σε καποια πανεπιστημιακη σχολη.Οχι μονο δεν ισχυει απαραιτητα αυτο αλλα μπορει η δουλεια τους να τους γεμιζει τοσο πολυ που αυτο θα εχει καταλυτικο ρολο τοσο σε αυτους οσο και στους γυρω τους.Σε αντιθεση με ενα πτυχιουχο που απλα πετυχε σε μια σχολη, η ικανοποιησε απαιτησεις η ονειρα του οικογενειακου του κυκλου καταπιεζοντας πιθανοτατα δικα του.Και φυσικα δυσανασχετει πισω απο ενα γραφειο.Εστω και σε ρετιρε
FilipposMD Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 δεν βλέπω να κολλάνε. Αν δεν έχεις λεφτά να σπουδάσεις τότε μάλλον δεν θα έχεις λεφτά να πας σε άλλη πρωτεύουσα/χώρα. Όπως και να το κάνουμε, συνέχεια ταξιδάκια στο διπλανό χωριό ή στα ίδια οικονομικά μέρη, δεν ανοίγουν αρκετά οι ορίζοντες (πάντα έχοντας υπόψην ότι κάνεις σύγκριση με ένα πολύ ποιοτικό πανεπιστήμιο σε μία ανεπτυγμένη χώρα) Μπορεί να μην έχει λεφτά η οικογένειά σου στα 18 σου για να σε στείλει να σπουδάσεις και να αναγκαστείς να δουλέψεις από μικρός. Ε, στα 25 σου μπορεί να έχεις πιάσει την καλή και να κάνεις ταξίδια. Ή να μην έχεις πιάσει και τόσο την καλή, αλλά να κάνεις backpacking. Ή να δούλεψες χρόνια στο εξωτερικό και να ήρθες σε επαφή με πολυ-πολιτισμικές κοινωνίες. Έτσι κι αλλιώς υποθέσεις κάνουμε.
bluesattack Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Τα ταξιδια ανοιγουν τους οριζοντες ? Με ποιο τροπο ? Με το να καθεται σε καποιο πολυτελες η μη ξενοδοχειο μερικες μερες ? Κανοντας μπανιο ?Βλεποντας μερικα αξιοθεατα ? Προτιμοτερο ειναι καποια ντοκυμαντερ με ολα τα σκοτεινα βρωμικα σημεια, αυτα που δεν θα δει συνηθως ποτε ενας τουριστας.Η καποιο ντοκυμαντερ για την τεχνη, σιγουρα προτιμοτερο απο την βιαστικη περιηγηση σε καποιο μουσειο.
Lucifer Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2014 ολα τα σκοτεινα βρωμικα σημεια Σιχτίρ ρε μπλουζ βραδιάτικο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις