FilipposMD Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Για να είμαι ειλικρινής, εγώ δεν είπα ποτέ ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος. Παρότι έχουμε ένα από τα υψηλότερα ποσοστά υποστήριξης του νόμου στην Ευρώπη, μια που μιλάμε για πλειοψηφίες και δημοκρατία. Από έρευνα στον ελληνικό πληθυσμό του 2011, σε ερώτηση για τον νόμο της απαγόρευσης σε μπαρ και εστιατόρια: Πηγή: http://www.keelpno.gr/Portals/0/%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%B1/%CE%9A%CE%AC%CF%80%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1/ereuna_kapnisma.pdf Συμφωνία 83% δεν μπορείς να βρεις στους Έλληνες ούτε για το αν η γη γυρίζει γύρω από τον ήλιο. Και το εννοώ αυτό. Σε σχετική έρευνα του Ευρωβαρόμετρου, πάνω από 30% είπε ότι ο ήλιος γυρίζει γύρω από τη γη. Και όμως, δεν εφαρμόζεται ο νόμος, ούτε πρόκειται. Δε θα γράψω γιατί, για να μην παραβώ τους κανόνες του φόρουμ, αλλά όποιος θέλει μπορεί να ρίξει μια ματιά:http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26498&subid=2&pubid=113101860
Grey Warden Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Χθες μπήκα σε ταξί. Και καπάκι ο ταξιτζής ανάβει τσιγάρο χωρίς να με ρωτήσει... Τον βρίζεις ή του κάνεις καταγγελία; Τελικά δεν έκανα τπτ από τα δύο.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 ξερό πιστόλιασμα
silverado Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Χθες μπήκα σε ταξί. Και καπάκι ο ταξιτζής ανάβει τσιγάρο χωρίς να με ρωτήσει... Τον βρίζεις ή του κάνεις καταγγελία; Τελικά δεν έκανα τπτ από τα δύο. Αν τον βρισεις μετα θα του κανεις καταγγελια και για ξυλοδαρμο.
bkran Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Αυτό που λέτε πάντως για το διαχωρισμό καταστημάτων δεν είναι απαραίτητο να είναι προαιρετικό. Θα μπορούσε να είναι και υποχρεωτικό για κάποιο ποσοστό και ακόμα και εκ περιτροπής. Αναλαμβάνει δηλαδή ο δήμος να ξεχωρίσει καταστήματα και να δίνει άδειες για κάπνισμα εκ περιτροπής στο 20% πχ. Με ειδικά σήματα και τρελά πρόστιμα, ανώνυμες καταγγελίες και ότι άλλο για τους υπόλοιπους. Έτσι και οι μεν και οι δε, θα ήταν ευχαριστημένοι. Σίγουρα πάντως δεν πρέπει να είναι η απαγόρευση στους χώρους διασκέδασης ο σκοπός. Ο σκοπός πρέπει να είναι η καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας του τσιγάρου όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω. Με σχέδιο πχ σε βάθος εικοσαετίας και συγκεκριμένες κινήσεις και προς εμάς τους καπνιστές και ιδιαίτερα προς τα μικρά παιδιά. Ίσως και αυτό το βήμα να είναι προς αυτήν την κατεύθυνση αλλά εγώ δεν έχω ακούσει κανένα να το λέει ανοιχτά. Μόνο οι Αυστραλοί κάτι προσπαθούν αλλά ήδη κάπου διάβασα ότι τους έκανε μήνυση η Phillip Morris….. Με όλη αυτή την αντιπαράθεση πάντως, εκεί που σκέφτομαι να το κόψω, με πιάνει κι εμένα το επαναστατικό μου ρε γμτ!
Toufas Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 ναι, επειδη η διαφανεια ειναι κατι που αντιπροσωπευει το ελληνικο δημοσιο, θα πανε οι αδειες στα σωστα χερια 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Moderators Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 λουσιφερ τι εννοουσες οταν ειπες 2 ατομα? νενυα κατα το ψησιμο παραγονται καρκιγνογονες ουσιες οι οποιες απορροφουνται απο το ψητο ! μια μπριζολα στα καρβουνα λενε οτι ισοδυναμει με 600 τσιγαρα! κανε μια αναζητηση στο γοογλε και θα βρεις πολλα αν εχεις ορεξη να ψαξεις!
kirileman Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 ................................................ Τί διάολο; Απάντησες σε όλα τα μηνύματα του φόρουμ μαζί; 1
deesnider Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 (επεξεργασμένο) Πάντως παιδιά, να πούμε την αλήθεια, δεν ξέρετε αν είμαι γιατρός! Μπορεί να το παίζω απλώς. Στο ίντερνετ είμαστε. Α ναι, ε; Μπορεί και να μην είσαι γιατρός, ε; Όταν όμως σού ζήτησα μέσω p.m. την επιστημονική σου γνώμη για την αποτελεσματικότητα τού μεγεθυντή, μού έλεγες «Παρ'τον και θα με θυμηθείς! Τρίτο πόδι θα αποκτήσεις!» Τα λεφτά μου πίσω θα μού τα δώσεις τώρα, που παλεύω έξι μήνες με το μαραφέτι και δε μού έχει φτάσει ούτε μέχρι τα γόνατα ο μεγαλέξαντρος; «Τρίτο πόδι», έλεγε ο τύπος, για να τού στάζουν τη μιζούλα του οι εισαγωγείς τού «Super-Duper-Invader Magnum». Στους (κανονικούς) γιατρούς να τα φας ρε! αυτη ειναι λογικη παιδιων δημοτικου που κλαινε και παραπονιουνται στο δασκαλο οτι και το αλλο παιδακι το εκανε. Αντίστοιχα, η ...λογική( ;;; ) να μην υπάρχει ούτε ένα μαγαζί ανά γειτονιά π.χ., όπου θα επιτρέπεται το κάπνισμα, διότι «οι καημένοι οι εργαζόμενοι» και «γιατί να μη μπορώ να πάω κι εγώ σ' αυτό χωρίς να με πνίγει ο καπνός τους κι ας έχω τη δυνατότητα να πάω σε άλλα πεντακόσια, κάθε είδους, ύφους και μεγέθους όπου δεν καπνίζουν, εγώ σ' αυτό θέλω να πάω, διότι μετά, με τι θα γκρινιάζω σα γεροντοκόρη;», δεν είναι ούτε καν παιδιών βρεφονηπιακού σταθμού... νά'λεγες τα τηγανητά να πω ναι, οκ....αλλά τα ψητά στα κάρβουνα;;;; Γιατί ρε συ; Εσύ να μη μιλάς! Έχεις φάει βραστό κοκορέτσι και μας κάνεις την ξύπνια; Σε ενα μαγαζι που παιζει στα εδω και 30 χρονια στα 150db, οσο εισαι νεος γουσταρεις κι αντεχεις. Οσο περναν τα χρονια και θελεις πιο "χαλαροτητα", απλα μειωνεις τις επισκεψεις σου εκει, μεχρι που παυεις να πηγαινεις. Σε ολο αυτο το χρονικο διαστημα ο νομος ισχυει, ο υπαλληλος αναγκαστικα τρωει τα 150 db στα αυτια, αλλα εσενα στα @@ σου, απλα οταν εσυ δεν αντεχεις πλεον την ενταση, δεν ξαναπας. Σε καμμια περιπτωση δεν προκειται να κανεις καταγγελια "προφυλασσοντας" τον καημενο υπαλληλο. Στην αλλη περιπτωση τωρα, οταν ο καπνος σε ενοχλει, δεν παυεις να πηγαινεις, συνεχιζεις, απαιτεις την τηρηση του νομου και τασσεσαι ενεργα υπερ του καημενου υπαλληλου. Δυο μετρα και δυο σταθμα, οπως παντα σε ολα σε αυτη τη χωρα. Εγώ πάντως έκανα καταγγελία σ' ένα στριπτιτζάδικο, επειδή οι βρωμοκάμπιες εκεί μέσα, όλο τρίβονταν στα γκαρσόνια, μετά δεν τους κάθονταν και τα φουκαριάρικα τα εργαζόμενα νιάτα έπρεπε να κυκλοφορούν έτσι: στο δρόμο, για να μην τους μαζέψουν για προσβολή δημοσίας αιδούς. Έχεις ένα νησί με 10 ξενοδοχεία. Στα 9 απο αυτά πάνε κυρίως οικογένειες με παιδιά κλπ. ηλικιωμένοι και τέτοια. Στο Νο. 10 πάνε γυμνιστές. Άτομα που θέλουν να κυκλοφορούν στις διακοπές τους με την μαλαπέρδα έξω , ΧΩΡΙΣ όμως να επιθυμούν να σκανδαλίσουν τους πουριτανούς, τους χριστιανορθόδοξους, και τους αρτιριοσκληρωτικούς. Και βγαίνουν λοιπόν όλοι αυτοί (που έχουν 9 γαμημένα ξενοδοχεία να επιλέξουν) και λένε "όχι" σε αυτό το ξενοδοχείο, γιατί μπορεί εγώ (άσχετα που αν βλέπω πούτσους, σκανδαλίζομαι - εξοργίζομαι) μπορεί να θέλω να πάω και εκεί (μιας που τα άλλα 9 ξενοδοχεία δεν μου φτάνουν), και δεν γουστάρω ρε φίλε να βλέπω την ψωλή σου, γιατί έτσι. Γιατί μπορεί οι μισοί στην παρέα να είναι γυμνιστές, και οι άλλοι μισοί αντιγυμνιστές, και έτσι (μη μπορώντας να αποφασίσουμε σε πιο κωλοξενοδοχείο να πάμε) να χάσουμε τις διακοπές μας. Μα είναι σοβαρά επιχειρήματα αυτά? Τα σέβη μου! Δεν κάνω πλάκα... Με ποια κριτηρια θα μπορουσε να εχει ενα μαγαζι αδεια για να καπνιζουν? Τα κριτήρια θα μπορούσαν να είναι από πολλά, έως ελάχιστα. Δεν είμαι ειδικός για να κρίνω, αλλά πολύ απλοϊκά και καθαρά από τη σκοπιά τού υποψήφιου θαμώνα, μπορώ να σκεφτώ ένα βασικότατο, απαράβατο και κατά την άποψή μου - αυτή τού μη ειδικού, επαναλαμβάνω - απολύτως επαρκές: Άριστο σύστημα εξαερισμού και ανανέωσης τού αέρα. Το πως θα το επιτύγχανε ο ιδιοκτήτης δε με αφορά. Αυτό που με αφορά είναι να το επιτύχει (ιδανικά, όχι μόνο να υπάρχει και να λειτουργεί αυτό το σύστημα, αλλά να γίνονται και αιφνιδιαστικοί έλεγχοι, κατά τους οποίους θα μετρώνται οι προερχόμενοι από τον καπνό ρύποι τής ατμόσφαιρας στο χώρο). Χωρίς αυτό - στο άψογο σύστημα εξαερισμού αναφέρομαι, διότι αυτό με τη μέτρηση ρύπων, θα το ήθελα μεν, αλλά δεν ξέρω το αν και κατά πόσο είναι εφικτό και γίνεται κάπου - προσωπικά δε θα πήγαινα στο εν λόγω μαγαζί, όσο κι αν μού άρεσε σε όλους τους υπόλοιπους τομείς. Η οσμή τού καπνού, προφανώς δε μ' ενοχλεί μια και είμαι καπνιστής, αλλά δεν αντέχω να είμαι σ' ένα χώρο-τεκέ. Είναι σαν τα κράνη στους μοτοσικλετιστές. Βγάλε μερικές δεκάδες τροχονόμους, ρίξε κάποια πρόστιμα στην αρχή και κατά 90% έχεις πετύχει. Σε 2 χρόνια δε θα χρειάζεται καν έλεγχος, γιατί όλοι θα έχουν συνηθίσει. Δεν είναι απολύτως βέβαιη η επιτυχία. Παράδειγμα: Εδώ που ζω εγώ, αν και μοτοσυκλέτες δεν κυκλοφορούν σχεδόν καθόλου (ίσως διότι από τις 365 μέρες τού χρόνου, βρέχει τις ...400!), προφανώς κυκλοφορούν αυτοκίνητα. Ανέκαθεν, το να μη φοράς ζώνη ασφαλείας δεν αποτελούσε παράβαση τού τοπικού Κ.Ο.Κ. και όλοι σχεδόν, οδηγοί και επιβάτες, μετακινούνταν χωρίς να φορούν (Για τόσο μυαλό μιλάμε. Όχι ότι στην Ελλάδα είμαστε καλύτεροι πριν αρχίσουν να τσεκουρώνουν τα πρόστιμα, αλλά τέλος πάντων...) Εδώ και μόλις τρία χρόνια το συμπεριέλαβαν μεταξύ των παραβάσεων, το πρόστιμο είναι βαρύ και πλέον δε βλέπεις οδηγό ή επιβάτη χωρίς ζώνη. Μέχρι εδώ όλα καλά. Πριν από κάνα εξάμηνο όμως, για κάποιον ανεξήγητο λόγο (το απέδωσαν σε κάτι σχετικό με την περίοδο τον εκλογών...ανάθεμά με κι αν καταλαβαίνω!) ανακοίνωσε η τροχαία ότι για το διάστημα μέχρι τη λήξη τής εκλογικής διαδικασίας, δε θα κόβει κλήσεις για ζώνες. Ε, όλοι επέστρεψαν στην παλιά ...καλή(!) τους συνήθεια. Όταν λέμε «ούτε ένας με ζώνη», εννοούμε «ούτε ένας». Όταν άρχισαν πάλι οι κλήσεις, άρχισαν και τα μοσχάρια να φορούν ξανά... Τα ειπαμε 1000 φορες δεν μπορει να δωσει αδειες σε 10 μαγαζια απο τα 100 γιατι και τα υπολοιπα 90 θα θελουν κι αυτα αν δε θελουν να βαλουν λουκετο Τα είπατε 1000 φορές, αλλά η αιτιολόγησή σας ήταν και συνεχίζει να είναι παντελώς αστήρικτη. Τι αστήρικτη δηλαδή; Από σαράντα μεριές μπάζει! Θες μερικές απ' αυτές; Ορίστε: Το κράτος είναι κράτος, ή όχι; Τι θα πει «και τα υπόλοιπα 90 θα θέλουν κι αυτά»; Ας θέλουν! Συγκεκριμένο και αυστηρότατα τηρούμενο ποσοστό θα προβλέπεται. Πάμε και στην αυτό-ακύρωση των λεγομένων σας : Γιατί θα βάλουν λουκέτο, εφόσον όπως τα νούμερα αποδεικνύουν, η πλειοψηφία τού κόσμου πλέον είναι μη καπνιστές; Έχεις δει να συμβαίνει σε οποιαδήποτε άλλη αγορά κάτι τέτοιο; Να επιβιώνουν καταστήματα που έχουν λίγους πελάτες και να βαράνε κανόνι όσα έχουν δέκα φορές περισσότερους; Αν έχω σκοπό δηλαδή ν' ανοίξω εγώ ένα μαγαζάκι με μικροέπιπλα, οικιακά είδη κ.τ.λ. και πάω - επειδή νιώθω ...μάγκας! - και το στήσω δίπλα στο ...ΙΚΕΑ, ποιο απ' τα δυο το κόβεις πιθανότερο να αντιμετωπίσει πρόβλημα βιωσιμότητας και να κλείσει; Αφού λοιπόν θα είναι το δικό μου που θα κλείσει, φαντάζομαι ότι οφείλω κι εγώ να 'ξηγηθώ μια ξεγυρισμένη μήνυση στο ΙΚΕΑ, που μου έβαλε λουκέτο. Το ΙΚΕΑ φταίει, όχι εγώ που είμαι ηλίθιος... Μόνο σε μία περίπτωση μπορεί να συμβεί αυτό: Αν ανοίξουν μαγαζιά μη καπνιστών, δυσανάλογα περισσότερα από τον κόσμο που αποτελεί το πιθανό πελατολόγιό τους. Ε, συγνώμη, αλλά γι' αυτή την πιθανή εξέλιξη, δε φταίνε οι ιδιοκτήτες των μαγαζιών για καπνιστές, ούτε φυσικά και οι πελάτες, από τους οποίους θέλετε να στερήσετε με το έτσι γουστάρω, τη δυνατότητα να έχουν κι εκείνοι κάποια μέρη όπου θα διασκεδάζουν όπως τους κάνει κέφι. Ας έκαναν την έρευνά τους - όπως οφείλει να την κάνει ο κάθε υποψήφιος επιχειρηματίας πριν την τελική απόφαση - και ας μην άνοιγαν τόσα πολλά. Ή, στην τελική, αν αποδειχθεί κατόπιν εορτής ότι είναι περισσότερα απ' όσα αντέχει η αγορά, ας κλείσουν. Δεν είναι ευχή προφανώς! Ρεαλισμός και ψυχρή λογική είναι: τόσοι και τόσοι κλείνουν σε κάθε επαγγελματικό τομέα, από τότε που άρχισε να υπάρχει εμπόριο και παροχή υπηρεσιών. Τι είναι δηλαδή τα καφέ/μπαρ/εστιατόρια/χοροπηδάδικα/κωλόμπαρα, ώστε να εξαιρούνται απ' αυτό τον κανόνα; Παροχή υπηρεσιών προσφέρει το μπαρ, είτε είναι καπνιστών, είτε μη. Target group πελατών υπάρχει και για τα δύο και η απλή λογική λέει ότι ο κάθε εν δυνάμει επιχειρηματίας τού χώρου, θα έπρεπε να είναι ελεύθερος να αποφασίζει σε ποιο θα απευθυνθεί, επιλέγοντας το είδος των υπηρεσιών που θα παρέχει. Μία απ' αυτές είναι και η δυνατότητα να καπνίζουν οι πελάτες, εφόσον το κάπνισμα δεν είναι - ακόμα τουλάχιστον - παράνομη δραστηριότητα, όπως π.χ. η χρήση ναρκωτικών (δεν είπε κανείς να μπορεί κάποιος να ανοίξει στέκι ηρωινομανών με αποδείξεις παροχής υπηρεσιών για κάθε σουτάρισμα...) Βλέπει την αγορά ο άλλος, αξιολογεί ως ενδιαφέρον και ικανό να καταστήσει βιώσιμη και κερδοφόρα την επιχείρησή του, το ποσοστό αυτών που καπνίζουν και θέλουν να έχουν ένα χώρο διασκέδασης όπου δε θα απαγορεύεται να το κάνουν και την ξεκινά. Γιατί όχι; Επειδή θα «σπάσουν οι παρέες» όπως ειπώθηκε πριν; Που είναι το περίεργο; Για χίλιους δυο άλλους λόγους σπάνε οι παρέες κάποιες στιγμές και κάποιες άλλες είναι μαζί. Γιατί τότε δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά όταν ο λόγος είναι το κάπνισμα, σηκώνονται παντιέρες; Στο κάτω κάτω, όπως ο καπνιστής έχει το δικαίωμα να αποφασίσει να μην πάει κάπου όπου δε μπορεί να καπνίσει, κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο και ο μη καπνιστής μπορεί να πει «εγώ δεν έρχομαι μαζί σας διότι εκεί καπνίζουν και έχω πρόβλημα». Διότι ειπώθηκε από κάποιον νωρίτερα, ότι «οι καπνιστές επιμένουν και οι μη καπνιστές ...αναγκάζονται να τους ακολουθήσουν και να υποφέρουν! Ε, συγνώμη, αλλά αν επιτρέπεις στον εαυτό σου να αναγκάζεται να πάει κάπου που δε γουστάρει, δε βρίσκεσαι σε παρέα. Σκλάβος σε γαλέρα είσαι και δεν το έχεις πάρει ακόμα γραμμή. Το ότι εσύ, ο μη καπνιστής, παρουσιάζεις ως αιτιολογία το «εγώ θέλω να μπαίνω και εκεί, χωρίς να μ' ενοχλεί ο καπνός», από τη στιγμή που έχεις στη διάθεσή σου το σύνολο σχεδόν των ανάλογων μαγαζιών (πολλά εκ των οποίων είναι ίδια με αυτό σε όλα τ' άλλα στοιχεία τους) για να κάνεις το κέφι σου υπό τις συνθήκες που θέλεις, δεν είναι αιτιολογία. Είναι, στην ηπιότερη περίπτωση, παιδικό νάζι. Ε, με παιδικά ναζάκια, δεν κάνουμε συζήτηση. Φτάνουμε σ' αυτό που λέει ο λαός «Τώρα ή θα μιλάμε, ή θα βήχουμε» Εγώ όμως, επειδή όπως είπα και πριν είμαι ...καλό παιδί(!) παραβλέπω την απλή λογική και λέω: Αν η πλειοψηφία των πελατών είναι μη καπνιστές, πρέπει να είναι μη καπνιστών και η πλειοψηφία των μαγαζιών. Το ελάχιστο ποσοστό στο οποίο αναφέρομαι, το οποίο θα απευθύνεται σε καπνιστές, δε ρωτάω πλέον «γιατί σας ενοχλεί». Είναι ακατανόητο από τον κοινό νου το ότι σας ενοχλεί. Επειδή δε, το στυλ τής συζήτησης που κάνετε, είναι «μια έτσι, μια γιουβέτσι», αποφασίστε τελικώς, μήπως βγάλουμε καμιά φορά άκρη: Τη μία φωνάζετε «Είναι πρόβλημα υγείας, ως τέτοιο το σχολιάζουμε και δε σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας!» και την άλλη «...μα, θα βάλουν λουκέτα!». Τι από τα δύο σας καίει επιτέλους; Μας έχετε καταμπερδέψει.... Αν ειμαστε μειοψηφια οι μη καπνιζοντες δε με ενδιαφερει καθολου Δεν έχεις κανένα λόγο να σ' ενδιαφέρει, διότι ισχύει ακριβώς το αντίθετο και μάλιστα με μεγάλη διαφορά: Συντριπτική πλειοψηφία είστε. Μειοψηφία είμαστε η καπνιστές πλέον και το μόνο που μας ενδιαφέρει, είναι να μη μας τα παραφουσκώνετε, διότι λεφτά για καινούργια μποξεράκια δεν παίζουν. Ο νόμος με το μέρος σας είναι, να ζήσετε να τον χαρείτε. Εμείς μπορούμε να σας έχουμε στην απ' έξω και να προτιμάμε ακόμα και το παγκάκι τής πλατείας, απ' το να καθίσουμε έστω και μισή ώρα παρέα με τις γεροντοκόρες, ή θα μας το απαγορέψετε κι αυτό; Επεξ/σία 22 Μαρτίου 2014 από deesnider
lepaterious Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Ζώντας στην χωρα της Cultιλας ενα εχω να πω... Ξαφνικα ενα μεγαλο κομματι του πληθυσμου παθαινει σοκ να πηγαινει σε ενα μαγαζι και να καπνιζουν ενω ζουμε σε μια χωρα(που καπνιζαμε παντα και παντου) οπου επιτρεπεται η διαφθορα, ο εργασιακος μεσαιωνας, τα σκουπιδια σε ολα τα μηκη και πλατη της χωρας, ο θερμαικος να εχει γινει γηπεδο, αντιστοιχα μερη σε ολη την Ελλαδα οπου βγαινεις εξω περναει ο αλλος με το datsun που δεν εχει κανει ποτε σερβις και σου σκαει ενα μαυρο συννεφο στην μουρη, τα μηχανακια σπανε μπαλες που τα οδηγουν 14χρονοι, οι καγκουρες με τα αμαξια τους το ιδιο οπου περναει ο μπαρμπας και ριχνει την ροχαλα του οπου βρει, που η Αθηνα απο το νεφος εχει γινει hong kong. Αναπνεεις καθε μερα δηλητηριωδη ντουμανια απο τα τζακια, πας σε παραλιες ειναι γεματες σκουπιδια, σε παρκα το ιδιο, χεζει ο σκυλος του καθενος και εχουμε γεμισει σκατα παντου και ολα αυτα τα γραφουμε για να μπουμε σε ενα μαγαζι οπου θα υπαρχει ενας και θα μοιρασει καρκινο στους αλλους μιλαμε για τεραστια καλτιλα απο την πλευρα των αντικαπνιστων, Το καθαρο περιβαλλον ενος μαγαζιου πρεπει να εχει και απεξω καθαρο περιβαλλον απλα καποιοι μαλλον δεν βλεπετε μπροστα σας και σας ενοχλει τι κανει ο αλλος. Σαν καπνιστης σεβομαι τον διπλανο μου αλλα να μαθει να σεβεται και μενα αυτος οταν αυτος εχει αμαξι που βγαζει χειροτερα ντουμανια απο εμενα και πεταει σκουπιδια οπου βρει δεν μπορει να ερχεται με υφαρα και να μου λεει να σβησω το τσιγαρο... 1) Το να μην καπνιζεις σε αυτη την χωρα ειναι μεγαλο μπραβο αλλα γιατι γινεσαι ελιτιστης? 2)Αν ζουσαμε σε μια κοινωνια οπου δεν υπαρχει pollution δεν θα καπνιζα ουτε εγω οποτε θα ειμασταν και οι 2 ευτιχισμενοι. 3)Δεν σε κανει ανωτερο ειδος που δεν καπνιζεις και υποτιμας του καπνιστες και ξεχνας βεβαια τους παππουδες σου που τα πηγαιναν τα ντουμανια σε αλλο τοπο. 1
Toufas Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2014 Ζώντας στην χωρα της Cultιλας ενα εχω να πω... Ξαφνικα ενα μεγαλο κομματι του πληθυσμου παθαινει σοκ να πηγαινει σε ενα μαγαζι και να καπνιζουν ενω ζουμε σε μια χωρα(που καπνιζαμε παντα και παντου) οπου επιτρεπεται η διαφθορα, ο εργασιακος μεσαιωνας, τα σκουπιδια σε ολα τα μηκη και πλατη της χωρας, ο θερμαικος να εχει γινει γηπεδο, αντιστοιχα μερη σε ολη την Ελλαδα οπου βγαινεις εξω περναει ο αλλος με το datsun που δεν εχει κανει ποτε σερβις και σου σκαει ενα μαυρο συννεφο στην μουρη, τα μηχανακια σπανε μπαλες που τα οδηγουν 14χρονοι, οι καγκουρες με τα αμαξια τους το ιδιο οπου περναει ο μπαρμπας και ριχνει την ροχαλα του οπου βρει, που η Αθηνα απο το νεφος εχει γινει hong kong. Αναπνεεις καθε μερα δηλητηριωδη ντουμανια απο τα τζακια, πας σε παραλιες ειναι γεματες σκουπιδια, σε παρκα το ιδιο, χεζει ο σκυλος του καθενος και εχουμε γεμισει σκατα παντου και ολα αυτα τα γραφουμε για να μπουμε σε ενα μαγαζι οπου θα υπαρχει ενας και θα μοιρασει καρκινο στους αλλους μιλαμε για τεραστια καλτιλα απο την πλευρα των αντικαπνιστων, Το καθαρο περιβαλλον ενος μαγαζιου πρεπει να εχει και απεξω καθαρο περιβαλλον απλα καποιοι μαλλον δεν βλεπετε μπροστα σας και σας ενοχλει τι κανει ο αλλος. Σαν καπνιστης σεβομαι τον διπλανο μου αλλα να μαθει να σεβεται και μενα αυτος οταν αυτος εχει αμαξι που βγαζει χειροτερα ντουμανια απο εμενα και πεταει σκουπιδια οπου βρει δεν μπορει να ερχεται με υφαρα και να μου λεει να σβησω το τσιγαρο... 1) Το να μην καπνιζεις σε αυτη την χωρα ειναι μεγαλο μπραβο αλλα γιατι γινεσαι ελιτιστης? 2)Αν ζουσαμε σε μια κοινωνια οπου δεν υπαρχει pollution δεν θα καπνιζα ουτε εγω οποτε θα ειμασταν και οι 2 ευτιχισμενοι. 3)Δεν σε κανει ανωτερο ειδος που δεν καπνιζεις και υποτιμας του καπνιστες και ξεχνας βεβαια τους παππουδες σου που τα πηγαιναν τα ντουμανια σε αλλο τοπο. Απο καπου πρεπει να γινει η αρχη για να βγουν τα σκατα απο την χωρα ομως. 2
Grey Warden Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Ζώντας στην χωρα της Cultιλας ενα εχω να πω... Ξαφνικα ενα μεγαλο κομματι του πληθυσμου παθαινει σοκ να πηγαινει σε ενα μαγαζι και να καπνιζουν ενω ζουμε σε μια χωρα(που καπνιζαμε παντα και παντου) οπου επιτρεπεται η διαφθορα, ο εργασιακος μεσαιωνας, τα σκουπιδια σε ολα τα μηκη και πλατη της χωρας, ο θερμαικος να εχει γινει γηπεδο, αντιστοιχα μερη σε ολη την Ελλαδα οπου βγαινεις εξω περναει ο αλλος με το datsun που δεν εχει κανει ποτε σερβις και σου σκαει ενα μαυρο συννεφο στην μουρη, τα μηχανακια σπανε μπαλες που τα οδηγουν 14χρονοι, οι καγκουρες με τα αμαξια τους το ιδιο οπου περναει ο μπαρμπας και ριχνει την ροχαλα του οπου βρει, που η Αθηνα απο το νεφος εχει γινει hong kong. Αναπνεεις καθε μερα δηλητηριωδη ντουμανια απο τα τζακια, πας σε παραλιες ειναι γεματες σκουπιδια, σε παρκα το ιδιο, χεζει ο σκυλος του καθενος και εχουμε γεμισει σκατα παντου και ολα αυτα τα γραφουμε για να μπουμε σε ενα μαγαζι οπου θα υπαρχει ενας και θα μοιρασει καρκινο στους αλλους μιλαμε για τεραστια καλτιλα απο την πλευρα των αντικαπνιστων, Το καθαρο περιβαλλον ενος μαγαζιου πρεπει να εχει και απεξω καθαρο περιβαλλον απλα καποιοι μαλλον δεν βλεπετε μπροστα σας και σας ενοχλει τι κανει ο αλλος. Σαν καπνιστης σεβομαι τον διπλανο μου αλλα να μαθει να σεβεται και μενα αυτος οταν αυτος εχει αμαξι που βγαζει χειροτερα ντουμανια απο εμενα και πεταει σκουπιδια οπου βρει δεν μπορει να ερχεται με υφαρα και να μου λεει να σβησω το τσιγαρο... 1) Το να μην καπνιζεις σε αυτη την χωρα ειναι μεγαλο μπραβο αλλα γιατι γινεσαι ελιτιστης? 2)Αν ζουσαμε σε μια κοινωνια οπου δεν υπαρχει pollution δεν θα καπνιζα ουτε εγω οποτε θα ειμασταν και οι 2 ευτιχισμενοι. 3)Δεν σε κανει ανωτερο ειδος που δεν καπνιζεις και υποτιμας του καπνιστες και ξεχνας βεβαια τους παππουδες σου που τα πηγαιναν τα ντουμανια σε αλλο τοπο. Από την Πόλη έρχομαι και στη κορφή κανέλα... την επόμενη φορά για να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα γράψε οτι ολόκληρος ο πλανήτης δέχεται κοσμική ακτινοβολία και πόσοι μετεωρίτες πέφτουν στην επιφάνεια του και μας μολύνουν με ραδιενεργά στοιχεία. 1
lepaterious Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Απο καπου πρεπει να γινει η αρχη για να βγουν τα σκατα απο την χωρα ομως. Συμφωνω αλλα πρεπει πρωτα να ξεκινησει απο αυτο? Δηλ το point μου ειναι αυτο "μας πειραξε" τοσο πολυ Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα. and? Η Αθηνα εχει τα υψηλοτερα ποσοστα καυσαεριου στην χωρα... Δεν αναφερομαι μονο στην Αθηνα, δεν νομιζω να ειναι τοσο δυσκολο Από την Πόλη έρχομαι και στη κορφή κανέλα... την επόμενη φορά για να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα γράψε οτι ολόκληρος ο πλανήτης δέχεται κοσμική ακτινοβολία και πόσοι μετεωρίτες πέφτουν στην επιφάνεια του και μας μολύνουν με ραδιενεργά στοιχεία. Δεν δικαιολογω κατι αυτο που εγραψα εγω ειναι τελειος διαφορετικο απο δικαιολογηση κανω μια αναφορα εσυ αν ζεις σε αλλη χωρα και δεν τα βλεπεις δεν πειραζει παντα μπορεις να επισκευτεις την Ελλαδα να τα δεις..... Κανε μια προσπαθεια λιγο παραπανω δεν ειναι τοσο δυσκολο διαβασε το 5 με 10 φορες.. Επισης επειδη κανω μια αναφορα κατι προσπαθησε να με διαψευσεις αλλα μαλλον δεν παιζει κατι τετοιο.. θα ειναι λιγο δυσκολο.. Τωρα περα απο την ειρωνια το ποστ μου εχει σαν σκοπο να δειξει μια πραγματικοτητα του Ελληνα που ¨ολα τα ειχε η Μαριωρη" και ερχεται ο grey και στο επιβεβαιώνει..
Ntinaras Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2014 Ζώντας στην χωρα της Cultιλας ενα εχω να πω... Ξαφνικα ενα μεγαλο κομματι του πληθυσμου παθαινει σοκ να πηγαινει σε ενα μαγαζι και να καπνιζουν ενω ζουμε σε μια χωρα(που καπνιζαμε παντα και παντου) οπου επιτρεπεται η διαφθορα, ο εργασιακος μεσαιωνας, τα σκουπιδια σε ολα τα μηκη και πλατη της χωρας, ο θερμαικος να εχει γινει γηπεδο, αντιστοιχα μερη σε ολη την Ελλαδα οπου βγαινεις εξω περναει ο αλλος με το datsun που δεν εχει κανει ποτε σερβις και σου σκαει ενα μαυρο συννεφο στην μουρη, τα μηχανακια σπανε μπαλες που τα οδηγουν 14χρονοι, οι καγκουρες με τα αμαξια τους το ιδιο οπου περναει ο μπαρμπας και ριχνει την ροχαλα του οπου βρει, που η Αθηνα απο το νεφος εχει γινει hong kong. Αναπνεεις καθε μερα δηλητηριωδη ντουμανια απο τα τζακια, πας σε παραλιες ειναι γεματες σκουπιδια, σε παρκα το ιδιο, χεζει ο σκυλος του καθενος και εχουμε γεμισει σκατα παντου και ολα αυτα τα γραφουμε για να μπουμε σε ενα μαγαζι οπου θα υπαρχει ενας και θα μοιρασει καρκινο στους αλλους μιλαμε για τεραστια καλτιλα απο την πλευρα των αντικαπνιστων, Το καθαρο περιβαλλον ενος μαγαζιου πρεπει να εχει και απεξω καθαρο περιβαλλον απλα καποιοι μαλλον δεν βλεπετε μπροστα σας και σας ενοχλει τι κανει ο αλλος. Σαν καπνιστης σεβομαι τον διπλανο μου αλλα να μαθει να σεβεται και μενα αυτος οταν αυτος εχει αμαξι που βγαζει χειροτερα ντουμανια απο εμενα και πεταει σκουπιδια οπου βρει δεν μπορει να ερχεται με υφαρα και να μου λεει να σβησω το τσιγαρο... 1) Το να μην καπνιζεις σε αυτη την χωρα ειναι μεγαλο μπραβο αλλα γιατι γινεσαι ελιτιστης? 2)Αν ζουσαμε σε μια κοινωνια οπου δεν υπαρχει pollution δεν θα καπνιζα ουτε εγω οποτε θα ειμασταν και οι 2 ευτιχισμενοι. 3)Δεν σε κανει ανωτερο ειδος που δεν καπνιζεις και υποτιμας του καπνιστες και ξεχνας βεβαια τους παππουδες σου που τα πηγαιναν τα ντουμανια σε αλλο τοπο. γραψε απλα οτι δε σε νοιαζει για το καπνισμα και ασε τις politically correct φρασεις για να δικαιολογησεις τον σταρχιδισμο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα