Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγω αν αρχισω να σπαω γραμμες πανω στο τραπεζι της καφετεριας απο νομιμες ψυχοτροπες ουσιες, τι αντιμετωπιση θα εχω?

Θα σε τρελάνουνε στην τράκα...

• Like 1
Δημοσ.

Σε μια κοινωνία όπου όλοι θα είχαν ίση πρόσβαση στη γνώση και την ικανότητα να την κατανοήσουν, μπορεί και να συμφωνούσα. Όταν όμως υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό ατόμων που λένε τα εξής:

εγώ θεωρώ ότι είναι χρέος της πολιτείας να τους προστατέψει με τη νομοθεσία. Και μιλάμε για άτομο που έχει υπολογιστή και ίντερνετ και με 2 κλικ μπορεί να δει αυτό:

Screen-Shot-2014-01-21-at-4.21.28-PM-620

Σκέψου τώρα τον 18χρονο τσιγγάνο που ψάχνει για δουλειά και δεν έχει πάει σχολείο ή για τον 50χρονο άνεργο που πήγε μόνο δημοτικό. Εσύ μπορεί να διαφωνείς στο ότι είναι ευθύνη της πολιτείας να τους προστατέψει, οπότε δε θα βρούμε και σημείο συμφωνίας σε αυτό.

Επίσης, εκτός από αυτούς που δεν γνωρίζουν, υπάρχουν και αυτοί που γνωρίζουν, αλλά είναι απελπισμένοι για δουλειά. Θεωρώ ότι και αυτούς έχουμε χρέος να προστατεύσουμε ως κοινωνία, εμποδίζοντας τον κάθε εργοδότη να εκμεταλλευτεί την ανάγκη τους.

Ρε Φίλιππε τι κάθεσε και εξηγείς τώρα...αν ο άλλος είναι ενήλικος άνθρωπος και λέει φράσεις όπως "το κάπνισμα δεν σκοτώνει" τι να λέμε τώρα...ο παππους πεθανε 90 και καπνιζε και τέτοια..

Και ο Κιθ Ρίτσαρντς έχει ρουφηξει περισσότερη κόκα και έχει κάνει περισσότερες καταχρήσεις από όσο ζάχαρη και αλάτι έχουμε φάει εμείς στην ζωή μας...ε τότε μάλλον η κόκα τα αλκοόλια τα ψυχεδελικά δεν σκοτώνουν...#not

Οι καπνιστές που λένε ότι ειναι ευγενικοί και είναι κατά τις απαγόρευσης γιατί το λένε?Αν είσαι όντως ευγενικός δεν ρωτάς τον άλλον αν μπορείς να καπνίσεις γιατί τότε μπορεί να τον φέρνεις σε δύσκολη θέση για να μην σε "ξεβολεύει" ή γιατί μπορεί να φοβάται ότι θα τον πεις περίεργο ή και ναζιστοαντικαπνιστη...αν θέλεις να λέγεσαι ευγενικος βγαίνεις εξω απτο μαγαζί 3 λεπτά....τόσο απλό.

Όπως δεν οταν θες να κατουρησεις δεν κατουρας στο ποδι του διπλανου σου και σηκωνεσαι 3 λεπτα και πας στην τουαλέτα..έτσι και με το τσιγάρο που ειναι ανάγκη σου θα σηκώνεσαι 3 λεπτά και θα βγαίνεις έξω. Αν είσαι τοοοοοσο εθισμένος μάσα καμια τσίχλα νικοτίνης στο ενδιάμεσο...

Επίσης αφού δεν το κάνετε για μόστρα και μούρη οι περισσότεροι όπως λέτε γιατί δεν παίρνεται για αυτές τις περιπτώσεις των δημόσιων χώρων καπνό μασητό? Στις ΗΠΑ ειναι αρκετα δημοφιλής...

Δημοσ.

Αν είσαι όντως ευγενικός δεν ρωτάς τον άλλον αν μπορείς να καπνίσεις γιατί τότε μπορεί να τον φέρνεις σε δύσκολη θέση για να μην σε "ξεβολεύει" ή γιατί μπορεί να φοβάται ότι θα τον πεις περίεργο ή και ναζιστοαντικαπνιστη...

Εγώ στη θέση του θα ανησυχούσα περισσότερο για το ότι δεν έχω σπονδύλους παρά για το τσιγάρο του δίπλα πάντως.

Δημοσ.

Κάθεστε και μου βάζετε link και γραφήματα με το τι επηρεάζει το τσιγάρο κτλ κτλ λες και τα καταλαβαίνετε... αν δείτε τις παρενέργειες που έχει η ασπιρίνη χωρίς να σας πω πως το χαρτί που τις αναφέρει ειναι απο ασπιρίνη θα νομίζεται ότι ειναι κάποιο δηλητήριο....

για αυτό τον λόγο καλό ειναι να μην μιλάμε για πράγματα που δεν ξέρουμε (και επαναλαμβάνω δεν αμφισβητώ ότι το τσιγάρο κάνει κακό στην υγεία απλα λέω πως η αρνητική διαφήμιση που έχει πάρει το όλο αυτό θέμα ειναι υπερβολική σε σχέση με την πραγματικότητα)

Αν σκότωνε το τσιγάρο τόσο όσο λένε (στατιστικά να το δούμε) ή μισή ελλάδα θα πέθαινε!!!! ο παπούς μου (καπνιστής από τα ~20) δεν θα παίθεναι στα 112 (και ακόμη κάπνιζε.. και πέθανε απο τέτανο λόγω μιας ελιάς του που έκοψε με τον σουγιά του) 

Το παραπάνω ήταν η μεγαλύτερη ηλιθιότητα που έχω διαβάσει στη ζωή μου. Ευτυχώς έχεις έτοιμα και τα βιντεάκια απο πάνω, με γλύτωσες απο τον κόπο.

Κατά τα άλλα το τσιγάρο πρέπει να απαγορευτεί. Οι άνθρωποι που καπνίζουν απλά δεν είναι σε θέση να καταλάβουν απο μόνοι τους οτι κάνει κακό γιατί είναι εθισμένοι. Όπως και οι ναρκομανείς. Όσο και να τους λες να σταματήσουν αυτοί συνεχίζουν. Μόνο αν το θέλουν πραγματικα το κόβουνε.

Δημοσ.

αφού δεν το κάνετε για μόστρα και μούρη οι περισσότεροι όπως λέτε γιατί δεν παίρνεται για αυτές τις περιπτώσεις των δημόσιων χώρων καπνό μασητό?

Αν σού αποκαλύψω το λόγο για τον οποίο, εγώ τουλάχιστον, δεν το κάνω, θα αρχίσεις να εξετάζεις έστω και ως αμυδρό, το ενδεχόμενο να μην καπνίζω για «μόστρα και μούρη»;

Θα σού απαντήσω ούτως ή άλλως, απλώς για να διαπιστώσεις το πόσο απλός είναι ο λόγος: Διότι αφενός δε μού αρέσει ούτε ως γεύση, ούτε ως διαδικασία, αφετέρου ο συνδυασμός του με το ποτό ή τον καφέ μου δε μού προσφέρει την ίδια απόλαυση (ακριβολογώντας, δε μού προσφέρει καμία απόλαυση).  

Στις ΗΠΑ ειναι αρκετα δημοφιλής...

Αλλά, εφόσον είναι αρκετά δημοφιλής στις Η.Π.Α., τι σημασία μπορεί να έχουν τα παραπάνω; Βουρ για μασούλημα καπνού και διαγωνισμό χλέπας στο πτυελοδοχείο, α λα Far West...

(Σε προλαβαίνω, υπενθυμίζοντας ότι δεν καπνίζω σε δημόσιους χώρους όπου απαγορεύεται το κάπνισμα, ούτε καν σε ιδιωτικούς χώρους - εκτός τού σπιτιού μου - όπου υπάρχουν άνθρωποι που ενοχλούνται, όπως π.χ. σπίτια άλλων. Άσε το ότι, από τη στιγμή που είμαι καπνιστής, επιλέγω να βρίσκομαι όσο το δυνατόν σπανιότερα και για τον ελάχιστο δυνατό χρόνο, σε χώρους όπου δε μπορώ να καπνίσω ελεύθερα. Η απάντησή μου είχε να κάνει αποκλειστικά με το αναφέρω το γιατί δε βάζω στο στόμα μου αυτή την αηδία...) 

Δημοσ.

Νομίζω το θέμα δεν είναι κατά πόσο είναι επικίνδυνο το κάπνισμα η όχι, αλλά κατά πόσο έχουμε ξεφύγει τόσο σε αυτή την χώρα που γράφουμε τους νόμους του κράτους στα @@ μας, γιατί είμαστε τσαμπουκαλεμένοι και μάλιστα σαν να μην συμβαίνει τίποτα..

είτε αυτό γίνεται καπνίζοντας ενώ απαγορεύεται, είτε γίνεται για οποιοδήποτε άλλο λόγο, αυτό είναι χαρακτηριστικό τριτοκοσμικής χώρας. 

Όταν πήγα στην Πολωνία για δουλειές πέρυσι είχαν έναν παν ηλίθιο νόμο. Τα αυτοκίνητα απαγορεύεται να κινούνται χωρίς να έχουν αναμμένα τα φώτα είτε είναι μέρα είτε νύχτα, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών. 

Αν νομίζετε ότι είδα έστω και ένα αυτοκίνητο με σβηστά φώτα γελιέστε.. δείχνει την διαφορά νοοτροπίας και μιλάμε για Πολώνια τώρα.. όχι καμιά χώρα που είναι 1000 χρόνια μπροστά γιατί αν αρχίσω συγκρίσεις με καμιά Ιαπωνία θα κλειδωθεί το thread. 

Το νομισμα παντα εχει δυο οψεις. Οταν ενας νομος μας επηρρεαζει αμεσα, τοτε βαζουμε μεσα και το ηθικον του πραγματος, και σκεφτομαστε και τον καημενο τον συνανθρωπο και φωναζουμε για το οτι τα οριζοντια μετρα δεν ωφελησαν ποτε κανεναν (παρε παραδειγμα τοσα χρονια τα φορολογικα μετρα).

Οταν ομως ο νομος δε μας επηρρεαζει αμεσα, τοτε γινομαστε υπερ-υποστηρικτες, ο νομος γινεται αυτοματα δικαιος, ο συνανθρωπος γινεται αυτοματα υπανθρωπος (γιατι δε συμφωνει) κλπ.

Γενικα αλλαζουμε 180 μοιρες, αναλογα το συμφερον μας.

PS: ο νομος για τα φωτα ισχυε-ισχυει στις περισσοτερες χωρες, αυτος ειναι και ο λογος που ας πουμε τα γερμανικα ολα, πλεον εχουν μονιμα καποια φωτα αναμμενα (βλεπε κανουρια audi με τις λωριδες led, bmw με το "στεφανι" γυρω απο τα φωτα αναμμενο κλπ).

Δημοσ.

Το παραπάνω ήταν η μεγαλύτερη ηλιθιότητα που έχω διαβάσει στη ζωή μου.

Μιλώντας για μεγάλες ηλιθιότητες ανακρίβειες - θα προτιμήσω το συγκεκριμένο όρο, για να μη θεωρηθεί ότι επιτίθεμαι προσωπικά - πού να δεις αυτή:

Οι άνθρωποι που καπνίζουν απλά δεν είναι σε θέση να καταλάβουν απο μόνοι τους οτι κάνει κακό γιατί είναι εθισμένοι. Όπως και οι ναρκομανείς.

πόσο μεγάλη είναι!...

...Σοβαρά τώρα, μήπως εννοούσες κάτι άλλο και δεν το διατύπωσες σωστά; Πες μου ότι όντως κάτι τέτοιο συμβαίνει. Πραγματικά πιστεύεις ότι οι καπνιστές δεν καταλαβαίνουμε  - ή δε γνωρίζουμε - ότι η συνήθειά μας αυτή μας βλάπτει, γι' αυτό και δε σταματάμε το κάπνισμα;

Ακριβώς το ότι πρόκειται περί ισχυρότατου εθισμού, είναι η αιτία για το ότι μας είναι από πολύ δύσκολο για κάποιους, έως σχεδόν αδύνατο για κάποιους άλλους, να σταματήσουμε, δε μας μειώνει την ικανότητα αντίληψης και κατανόησης τού προφανούς. Δε μας καθιστά βλάκες ο εθισμός, ώστε να μην καταλαβαίνουμε ότι η συνήθειά μας είναι επιβλαβής. Το ότι κάποιες δραστηριότητές μας - όπως το ποτό στο οποίο αναφερόμουν σε προηγούμενα post - τις απολαμβάνουμε περισσότερο καπνίζοντας, φυσικά και δεν αναιρεί τα παραπάνω.

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τους ναρκομανείς. Ποιος σού είπε ότι δε γνωρίζουν το κακό που κάνουν στον εαυτό τους; Συνειδητοποιείς το τι σημαίνει «εθισμός»;

Όσο και να τους λες να σταματήσουν αυτοί συνεχίζουν. Μόνο αν το θέλουν πραγματικα το κόβουνε.

Τι ωραία που θα ήταν αν, για να απαλλαγεί κάποιος από έναν ισχυρό εθισμό, αρκούσε το να τού το πουν κάμποσοι, ή έστω να το θέλει. Λες και ο καπνιστής γουστάρει το ότι έχει μειωμένη αντοχή, ή ο ναρκομανής τη βρίσκει να βλέπει τον εαυτό του χωρίς δόντια και με τιναγμένες στον αέρα φλέβες...

• Like 1
Δημοσ.

εγω εχω κοψει τον καφε εξω τωρα που αρχισαν παλι να μην επιτρεπουν το καπνισμα.και γενικα εχει σπασει πολυ ο κοσμος που θα βγει απογευμα για καφε για τον συγκεκριμενο λογο.αν δεν καπνισεις με το καφεδακι σου δεν εχει νοημα να πας εξω.τωρα που ανοιξε ο καιρος βεβαια καθομαι εξω οποτε βγαινω.

Δημοσ.

η Ελλάδα είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ χώρα στον κόσμο που οι καπνιστές είναι πλειοψηφία και το πνεύμα του νόμου θα έπρεπε να το λαμβάνει αυτό υπόψιν

Αν ο καπνός του τσιγάρου ήταν κάτι το αβλαβές το πνεύμα του νόμου θα το λάμβανε υπόψην. Αλλά δυστυχώς είναι γεμάτος δηλητήρια.

• Moderators
Δημοσ.

Deesnider αν ο καπνιστής ξέρει πόσοι κακό κάνει τότε όταν με αναγκάζει να αναπνέω τον καπνό του όπου και αν παω δείχνει ότι δεν σέβεται εμένα και γενικά τον κόσμο γύρω του.

Όσο για αύριο που είπες αν θα ήθελε ο καπνιστής να έχει πιο μεγάλη αντοχή κτλ Η απάντηση είναι ότι δεν θέλει. αν θα ήθελε να έχει ένα διαφορετικό αποτέλεσμα από αυτό που βλέπει θα πρέπει να κάνει κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνει.

Δεν ξέρω πώς οι Έλληνες θέλουν συνέχεια να αλλάζουν τα πράγματα χωρίς να αλλάζουν τίποτα αυτοί

Δημοσ.

Το ότι το κάνουν οι περισσότεροι πρέπει να κάνει πιο προσεκτικό το κράτος στην εφαρμογή του και πχ δίνοντας μια περίοδο χάριτος για να προετοιμαστούν τα μαγαζιά καταλλήλως, φτιάχνοντας καπνιστήρια. Μιλάμε ακόμα για κάτι που θεωρούταν αυτονόητο παντού στον κόσμο μέχρι πριν μερικά χρόνια. Η διαφορά με τις άλλες χώρες είναι ότι εκεί φοβούνται ότι θα τους πιάσουν και υπακούουν (όπως το ίσιο συμβαίνει και με την φοροαπαλλαγή πχ). Σε ξένη χώρα ζω που άλλαξε σχετικά πρόσφατα ο νόμος και τα ίδια ακριβώς ακούω, η διαφορά είναι ότι δεν τους παίρνει να μην ακούσουν γιατί ξέρουν ότι θα φάνε πρόστιμο.

είχαν δώσει 6 μήνες μέχρι τα μαγαζιά να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. πολύ ίγα το έκαναν και αυτοί με τον ανάποδο τρόπο. δηλαδή αντί να έχουν έναν μικρό χώρο με τζαμαρία για τους καπνίζοντες έγινε το άκρως αντίθετο. τώρα θα μου πείς " ε και!" υποτίθεται΄πως οι οδηγίες ανέφεραν την πρώτη περίπτωση να εφαρμοστεί έτσι ώστε να ενεργοποιείται υποσυνείδητα πως το κάπνισμα σε περιθωριοποιεί. εδώ , όπως πάντα και με τη σχετική υπερεκμετάλλευση των λέξεων στην Ελλάδα το βαπτίσαμε ανθρώπινο δικαίωμα , ακροδεξιά συμπεριφορά , χίτλερ και άλλα τέτοια γραφικά λες και απευθύνονταν σε ανεγκέφαλους και μικρα παιδιά.

Δημοσ.

Το οτι κανουν πολλοι κατι λαθος δεν το νομιμοποιει ουτε το κανει υποχρεωτικο και για τους αλλους

Ειναι δυσκολο να  κανουν καποια μαγαζια μονο για μη καπνιζοντες και  καποια μαγαζια μονο για καπνιζοντες δηλ αν δεν καπνιζεις να σου απαγορευει να μπεις μεσα, ωστε οι παρεες που εχουν και μη καπνιζοντες να μπορουν να επιλεξουν σε ποιο θα πανε 

Γιατι τωρα αυτοι που υποχωρουν συνηθως ειναι οι μη καπνιζοντες 

Και επειδη οπως λετε οι καπνιζοντες ειναι πιο πολλοι καθε μαγαζατωρας θα επιλεξει να το κανει καπνιζοντων 

Οοτε η μονη λυση ειναι η ολικη απαγορευση 

Ολα τα κρατη το εχουν κανει εμεις γιατι προβληματιζομαστε?

Δημοσ.

...Σοβαρά τώρα, μήπως εννοούσες κάτι άλλο και δεν το διατύπωσες σωστά; Πες μου ότι όντως κάτι τέτοιο συμβαίνει. Πραγματικά πιστεύεις ότι οι καπνιστές δεν καταλαβαίνουμε  - ή δε γνωρίζουμε - ότι η συνήθειά μας αυτή μας βλάπτει, γι' αυτό και δε σταματάμε το κάπνισμα;

Ακριβώς το ότι πρόκειται περί ισχυρότατου εθισμού, είναι η αιτία για το ότι μας είναι από πολύ δύσκολο για κάποιους, έως σχεδόν αδύνατο για κάποιους άλλους, να σταματήσουμε, δε μας μειώνει την ικανότητα αντίληψης και κατανόησης τού προφανούς. Δε μας καθιστά βλάκες ο εθισμός, ώστε να μην καταλαβαίνουμε ότι η συνήθειά μας είναι επιβλαβής. Το ότι κάποιες δραστηριότητές μας - όπως το ποτό στο οποίο αναφερόμουν σε προηγούμενα post - τις απολαμβάνουμε περισσότερο καπνίζοντας, φυσικά και δεν αναιρεί τα παραπάνω.

Το πρόβλημα είναι οτι μέχρι (πολύ) πρόσφατα,οι περισσότεροι καπνιστές θεωρούσαν βλάκες όλους τους υπόλοιπος,μόνο και μόνο για να κάνουν το "κομμάτι" τους.Το γεγονός οτι πλέον ένας non smoker (το αντικαπνιστής δέν μου λέει κάτι/δέν έχουμε πόλεμο μεταξύ factions) μπορεί να εισακουστεί χωρίς να ξεκινήσουν ειρωνείες,είναι κάτι το θετικό και σημάδι οτι πλέον κάτι αλλάζει στον τρόπο σκέψης του Έλληνα.

Αυτό μπορώ να συμπεράνω απο τα πλέον 200+ μηνύματα στο παρόν νήμα,που υπο άλλες συνθήκες θα έπεφτε λουκέτο στην δεύτερη σελίδα,μεταξύ του "τι ζόρι τραβάς ρε μίζερε","δουλειά σου",'ναφύγετεναπάτεαλλου" και αναφορές σε μητέρες που στην πορεία θα οδηγούσαν σε σπασμένα κρανία...

Δημοσ.

Όχι μασώμενο καπνό παιδάκια, ούτε το ντιπ γενικά το αμερικάνικο, για να έχετε δοντάκια, ουλάκια και στοματάκι ακόμη σε μερικά χρόνια, μόνο snus παιδάκια μου, που έχει πολύ λιγότερες νιτροζαμίνες και είναι συνολικά πολύ πιο ασφαλές. Deesnider αν και εν μέρει συμφωνώ, δοκίμασε και κάποιo extra stark snus με το ποτάκι σου αν δεν το έχεις κάνει ήδη, και γενικά δοκίμασε snus (ξεκίνα με κάτι πιο μέτριο) αν δεν το έχεις κάνει, η διαθεσιμότητα της νικοτίνης είναι μεγαλύτερη με αποτέλεσμα ακόμη και όταν οι συνθήκες στο στόμα δεν είναι βέλτιστες για την απορρόφηση της να έχεις κάποιες απολαβές, η αμεσότητα απόδοσης νικοτίνης πάντως του τσιγάρου είναι αμίμητη ακόμη, συν την όποια απόλαυση δίνει η γεύση βεβαίως βεβαίως αν μιλάμε για αξιοπρεπής ποιότητας καπνά, και κει όλα τα άλλα πάσχουν.

Δημοσ.

Deesnider αν ο καπνιστής ξέρει πόσοι κακό κάνει τότε όταν με αναγκάζει να αναπνέω τον καπνό του όπου και αν παω δείχνει ότι δεν σέβεται εμένα και γενικά τον κόσμο γύρω του.

Όσο για αύριο που είπες αν θα ήθελε ο καπνιστής να έχει πιο μεγάλη αντοχή κτλ Η απάντηση είναι ότι δεν θέλει. αν θα ήθελε να έχει ένα διαφορετικό αποτέλεσμα από αυτό που βλέπει θα πρέπει να κάνει κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνει.

Δεν ξέρω πώς οι Έλληνες θέλουν συνέχεια να αλλάζουν τα πράγματα χωρίς να αλλάζουν τίποτα αυτοί

Ο Deesnider  μιλησε για ελαχιστους συγκεριμενους χωρους οπου θα ηθελε να επιτρεπεται, τωρα πως καταφερατε παλι και το γενικευσατε στο "οπου κι αν παω"...

Το οτι κανουν πολλοι κατι λαθος δεν το νομιμοποιει ουτε το κανει υποχρεωτικο και για τους αλλους

Ειναι δυσκολο να  κανουν καποια μαγαζια μονο για μη καπνιζοντες και  καποια μαγαζια μονο για καπνιζοντες δηλ αν δεν καπνιζεις να σου απαγορευει να μπεις μεσα, ωστε οι παρεες που εχουν και μη καπνιζοντες να μπορουν να επιλεξουν σε ποιο θα πανε 

Γιατι τωρα αυτοι που υποχωρουν συνηθως ειναι οι μη καπνιζοντες 

Και επειδη οπως λετε οι καπνιζοντες ειναι πιο πολλοι καθε μαγαζατωρας θα επιλεξει να το κανει καπνιζοντων 

Οοτε η μονη λυση ειναι η ολικη απαγορευση 

Ολα τα κρατη το εχουν κανει εμεις γιατι προβληματιζομαστε?

Ρε παιδια, γιατι βγαζετε αυθαιρετα σμπερασματα; Που ακριβως ειπωθηκε κατι τετοιο; Σε ενα μαγαζι καπνιζοντων, αμα γουσταρει παει οποιος θελει, απλα θα υποστει τον καπνο, οπως και σε ενα μαγαζι μη καπνιζοντων, θα παει οποιος θελει, απλα δε θα καπνισει. Που τις ειδατε τις απαγορευσεις ατομων; Απογορευσεη μιας συγκεκριμενης συνηθειας γινεται, οχι ατομων.

Οι καπνιζοντες ειναι λιγοτεροι, το εδειξε με λινκς ο Φιλιππος.

Ολα τα κρατη δεν το εχουν κανει, πολλα ναι, αλλα καθε κρατος εχει τους δικους του νομους

http://www.nosmoke.gr/prohibitionsofsmokingabroad.html

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...