Tilemaxx Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Ας πάει 10€ το πακέτο, δεν με απασχολεί αφού δεν καπνίζω. Δυστυχώς όποιος θελήσει να διασκεδάσει κάπου έξω, είναι αναγκασμένος να εισπνεύσει το δηλητήριο του άλλου και να του γίνουν τα ρούχα κώλος, μόνο και μόνο επειδή σαν κράτος είμαστε ανίκανοι να φτιάξουμε μια νομοθεσία της προκοπής.Εκεί όπου στο εξωτερικό η απαγόρευση καπνίσματος εφαρμόζεται ρητά, εδώ το νομοθέτημα πέρασε και δεν ακούμπησε. Ειδικά στα νυχτερινά κέντρα όπου πλέον πηγαίνω μια φορά το μήνα και άν, εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί. 1
LongTom Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Πάντως εδώ που είμαι είναι η καλύτερη λύση. Πουλάν κανονικά και πανάκριβα τα τσιγάρα(για να μην λέμε για "καταπίεση"),αλλά οι εθισμένοι δεν επιτρέπεται να καπνίσουν μέσα σε κλειστούς χώρους. Όλοι κερδάνε έτσι.
Backpacker Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Γιατί, ποιός μη καπνιστής είπε ότι νοιάζεται για την υγεία των καπνιστών; Γιατί να νοιαστώ για την υγεία κάποιου από την στιγμή που προφανώς ούτε ο ίδιος δεν νοιάζεται για την ίδια του την υγεία?Μπαμπάδες του καθενός θα το παίζουμε? 1
DrLo Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Βάσει ισχύοντος νόμου όμως - εντελώς παράλογα κατά τη γνώμη μου - ένα μαγαζί δε μπορεί να στοχεύει σε πελάτες καπνιστές. Ένα μαγαζί μπορεί να στοχευει σε όσους του επιτρέπει ο νόμος. Μπορεί πχ να ανοίξει (υποθέτω) ένα "καπνιστικό όμιλο" και να πουλά τσιγάρα και πούρα ... κάτι σαν "cigar bar". Το ότι δεν επιτρέπεται σε ένα μαγαζί (αν και νομίζω ότι σε κάποια επιτρέπεται υπό προϋποθέσεις) να έχει καπνό στην ατμοσφαιρά του δεν είναι διαφορετικό από το να του απαγορέυεται να έχει "ατμούς αμμωνίας" (που λέει ο λόγος). Θεωρώ δηλαδή δικαίωμα της μιας επιχείρησης να πουλά υπηρεσίας γύρω από μια νόμιμη συνήθεια των ανθρώπων (κάπνισμα) αλλά και δικαίωμα της πολιτείας να ελέγχει που και πότε.
adi32 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Για μενα πρεπει να γινει πληρης απαγορευση σε ολους τους δημοσιους χωρους γιατι εκτος απο τους πελατες υπαρχουν και οι εργαζομενοι Οποιος θελει τσιγαρακι στο σπιτι του και στο δρομο Την κακη συνηθεια τους δε θα την επιβαλλουν στους αλλους Πως θα τους φαινοταν αν εμενα ηταν το χομπυ μου να καιω πλαστικα μπουκαλια στο μαγαζι που πηγαινουν να φανε ? 1
kirileman Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Γιατί να νοιαστώ για την υγεία κάποιου από την στιγμή που προφανώς ούτε ο ίδιος δεν νοιάζεται για την ίδια του την υγεία?Μπαμπάδες του καθενός θα το παίζουμε? Υποτίθεται ότι το σκεπτικό των ίδιων των αντικαπνιστικών νόμων είναι η μείωση του αριθμού των καπνιστών (εκεί εντοπίζεται μια υποκρισία από την πλευρά του κράτους), θα έχουν γίνει και οι σχετικές μελέτες για να το λένε και φυσικά, τα πάντα καταλήγουν στην οικονομία. Το δικό μου το ζητούμενο δεν είναι αυτό (και θα περίμενα να συμφωνούσαν όλοι) ήταν, είναι και θα είναι η εξασφάλιση συνθηκών για μια αρμονική συνύπαρξη μεταξύ ανθρώπων με διαφορετικές ανάγκες, συνήθειες και τρόπο ζωής. Αν δε μπορούμε ως κοινωνία να εξασφαλίσουμε αυτές τις συνθήκες (που αυτό υποχρεωτικά περιλαμβάνει τη θέσπιση νόμων και κανόνων συμπεριφοράς), καλύτερα να γυρίσουμε όλοι στα χωριά μας. Εκεί θα μπορούμε όλοι ελεύθερα να καπνίζουμε, να πίνουμε, να κλάνουμε, να ρευόμαστε, να κάνουμε σεξ στην ύπαιθρο, να ακούμε δυνατά μουσική, να ανάβουμε φωτιές, να κόβουμε ξύλα μεσημεριάτικα, να έχουμε όσα ζώα γουστάρουμε, να ρίχνουμε σμπάρα χωρίς λόγο και άλλα πρωτόγονα.
FilipposMD Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Deesnider, δε βλέπω να διαφωνούμε κάπου. Εγώ είπα ότι ΑΝ δεν υπήρχε το κάπνισμα, το ελληνικο κράτος θα έχανε 2,7 δις από φόρους, αλλά θα κέρδιζε λίγα παραπάνω επειδή δε θα αρρώσταινε ο κόσμος. Δεν είπα ότι θα έπαιρνε τα 2,7 από αλλού. Ένα ποσό όμως θα το έπαιρνε (πχ 0,5 δις) άρα η σύγκριση είναι ακόμα πιο ευνοϊκή. Επίσης, αυτά που λες για τα λαθραία κτλ υποστηρίζουν αυτό που είπα κι εγώ. Δε θα εφαρμοζόταν η απαγόρευση γι' αυτό και δεν είναι ρεαλιστική η κουβέντα αυτή τη στιγμή! Τέλος, η απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους γίνεται για την προστασία από το παθητικό κάπνισμα, δευτερευόντως για την αποτροπή των νέων να αρχίσουν το κάπνισμα και τριτευόντως για να μειωθεί το κάπνισμα γενικά. Το βασικό είναι κυρίως τα δικαιώματα των εργαζομένων που σε όλες τις υπόλοιπες δουλειές θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτο να εκτίθενται σε καρκινογόνες ουσίες.
Tilemaxx Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Και το αλκοόλ σκοτώνει. Και το κόκκινο κρέας. Κι εγώ αν κάποιος πάει να μου τα απαγορεύσει. Το αλκοόλ σου δεν μπορείς να μου το επιβάλλεις. Το κρέας σου ούτε. Το τσιγάρο σου όμως το τρώω στη μάπα όπου σταθώ και όπου βρεθώ. ΠΑΝΤΟΥ στην Ελλάδα χωρίς ίχνος σεβασμού για τον διπλανό. Νομίζω οτι έχει τεράστια διαφορά.
SilkyN Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Το αλκοόλ σου δεν μπορείς να μου το επιβάλλεις. Το κρέας σου ούτε. Το τσιγάρο σου όμως το τρώω στη μάπα όπου σταθώ και όπου βρεθώ. ΠΑΝΤΟΥ στην Ελλάδα χωρίς ίχνος σεβασμού για τον διπλανό. Νομίζω οτι έχει τεράστια διαφορά. Κοίτα, τις προάλλες μας έφεραν στο νοσοκομείο δύο κοπέλες. Η μία ήταν ήδη νεκρή, η άλλη πήγε στην εντατική. Ήταν μέσα σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο, όταν έπεσε πάνω τους ένα αγροτικό. Ο οδηγός έχασε τον έλεγχο γιατί ήταν πίτα. Οπότε ναι... Το αλκοόλ σου μπορείς να το επιβάλεις στους άλλους. Και πολύ άμεσα. 3
SilkyN Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Μα νομιζω απαγορευται να οδηγας μεθυσμενος Και όμως συνεχίζει να γίνεται όλη την ώρα σε όλο τον κόσμο. Είδες ν' ανοίγει κάποιο topic γι' αυτό το θέμα;
adi32 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Αυτοι που οδηγουν μεθυσμενοι συλλαμβανονται και αν κανουν και κακο πανε φυλακη και ειναι καποιοι λιγοι σχετικα Αυτοι που μας κανουν συνεχεια τη ζωη μαρτυριο στη δουλεια στην ταβερνα στο μπαρακι στην καφετερια και παντου γενικα ειναι εκατονταδες χιλιαδες και δεν τους κανει κανεις τιποτα 3
Tilemaxx Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Όχι πιο άμεσα απ' το κάπνισμα, το οποίο υπάρχει παντού στην Ελλάδα. Smokefree χώροι σχεδόν σε όλη την Β. Ευρώπη, μπουχός ακόμα και στην πιο μικρή τρύπα στο Ελλαδιστάν. Ατυχήματα λόγω αλκοόλ γίνονται αλλά τιμωρούνται οι ένοχοι, του καπνίσματος όμως ποτέ. Έχει περάσει αυθαιρέτως στην Ελλάδα οτι είναι κάτι το φυσικό να είναι όλοι οι χώροι θαλάμοι αερίων, χωρίς περιορισμούς.
michael92 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Πιο άμεσα από το κάπνισμα μπορείς να επιβάλεις το κρέας. Χίλιες φορές να μου φυσήξουν καπνό στην μούρη από την μυρωδιά μισο-χωνευμένου λιπαρού χωριάτικου λουκάνικου
SilkyN Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2014 Αυτοι που οδηγουν μεθυσμενοι συλλαμβανονται και αν κανουν και κακο πανε φυλακη και ειναι καποιοι λιγοι σχετικα Αυτοι που μας κανουν συνεχεια τη ζωη μαρτυριο στη δουλεια στην ταβερνα στο μπαρακι στην καφετερια και παντου γενικα ειναι εκατονταδες χιλιαδες και δεν τους κανει κανεις τιποτα Το αλκοόλ είναι η απ' τις κυριότερες αιτίες τροχαίων. Σύμφωνα με την τροχαία Ηρακλείου είναι η νούμερο ένα αιτία τροχαίων στην Κρήτη. Δεν έχω αντίρρηση στο πόσο κακό προκαλεί το κάπνισμα. Έχω αντίρρηση στο κάτα πόσο λιγότερο κακό προκαλεί το αλκοόλ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα