deesnider Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 1)Ο ιονιστης δεν ελεγχει τι μπαινει στον οργανισμο σου.Βελτιωνει την ποιοτητα ως ενα βαθμο αλλα δεν ελεγχει.Επισης, στον οργανισμο σου δεν μπαινει αερας μονο αλλα και τροφες.Υπεδειξε μου μηχανημα που ελεγχει την ποιοτητα των τροφων. Ο ιονιστής ελέγχει το τι εισπνέεις στο βαθμό του εφικτού, απαλάσσοντάς σε από ένα μεγάλο ποσοστό επιβλαβών συστατικών του αέρα. Ελέγχει λοιπόν, αλλά όχι στο 100%. Εγώ το προτιμώ από το καθόλου. Αν εσύ προτιμάς το καθόλου, είναι δικό σου θέμα (ή, μάλλον, πρόβλημα...) Το ...«μηχάνημα» που ελέγχει την ποιότητα των τροφών, το έχουμε διαθέσιμο όλοι μας. Αν τώρα μερικοί, το χρησιμοποιούν μόνο σα βάση τής κόμμωσής τους, τους συμπονώ μεν, δε μπορώ να τους βοηθήσω δε... 2)Θεωρεις πρακτικο τροπο να βρισκεις απο που προερχεται το καθε τι που τρως?Μιλαμε για εκατονταδες τροφες στις οποιες δε μπορεις να βρεις σε ολες τον παραγωγο οπως προιοντα που παραγονται σε αλλες περιοχες η και αλλες χωρες. Γιατί; Εσύ που δε μπορείς να βρεις πρακτικό τρόπο να μάθεις από που προέρχεται το κάθε τι που τρως, τρως κάθε είδος τροφίμου που υπάρχει στον πλανήτη; Αν το κάνεις αυτό, εντάξει, για 'σένα δεν υπάρχει τρόπος. Για τις τροφές που καλύπτουν πλήρως τις διατροφικές ανάγκες και τις γευστικές απαιτήσεις ενός ...κανονικού ανθρώπου - που δεν πέφτει σε στερητικό σύνδρομο, αν δε φάει φιλέτο καγκουρό - υπάρχει. Σού είπα, τον εφάρμοζα και συνεχίζω να το κάνω. Το γεγονός ότι εσύ βαριέσαι να ασχοληθείς, δε μού λέει κάτι. 3)Εστω οτι βρηκες τον παραγωγο.Πως θα ξερεις αν ειναι καλος η οχι?Θα τον παρακολουθεις ολο τον χρονο η θα στηριχτεις στο λογο του?Και πως θα παρακολουθεις ολους τους παραγωγους ταυτοχρονα?Ο καθε ενας παραγει 2-3 αντε 4 προιοντα. Αυτή τη στιγμή και εδώ και τρία χρόνια, αγοράζω τα τρόφιμά μου από τρία συγκεκριμένα καταστήματα στην πόλη μου (ένα κρεοπωλείο, ένα μανάβικο και ένα «γενικής φύσης παντοπωλείο» ), στο σύνολο τής γκάμας τροφίμων των οποίων, βρίσκω οτιδήποτε θελήσω. Μέχρι στιγμής, το ότι προμηθεύονται συγκεκριμένη και υψηλή ποιότητα, από συγκεκριμένους παραγωγούς, είναι απολύτως επιβεβαιωμένο και διασταυρωμένο από κάθε πιθανή πλευρά. Ότι κι αν έχω αγοράσει τα τρία αυτά χρόνια από οποιοδήποτε εκ των συγκεκριμένων καταστημάτων, δε μ' έχει απογοητεύσει ποτέ, όντας πάντα εντός των «προδιαγραφών» που θεωρώ απαραίτητες. Αν κάποιος απ' αυτούς κάνει λαδιά, θα το καταλάβω αμέσως μόλις αγοράσω κάτι που δεν είναι σωστό. Θα χάσω τα λεφτά μου μία φορά, θα με χάσει από πελάτη για πάντα (δόξα τω Θεώ, ανταγωνισμός υπάρχει άφθονος). Ποιος λες να έχει μεγαλύτερο άγχος; Εγώ ή ο καταστηματάρχης; 4)Απο που και ως που ειναι διαδικασια που την κανεις μια φορα και ξεμπερδεψες?Ποιος σου λεει οτι τα καταστηματα που ψωνιζεις αγοραζουν συνεχεια απο τον ιδιο παραγωγο? Απάντησα αμέσως πιο πριν (στο 3...) 5)Σχετικα με τα βιολογικα προιοντα ριξε μια ματια ξανα στις τιμες.Ριξε μια ματια στην τιμη των φρουτων για παραδειγμα.Το κοστος ειναι τουλαχιστον 50% μεγαλυτερο και αγγιζει το διπλασιο.Οταν ο μισθος του μεσου Ελληνα φτανει ισα ισα για να βγαλει το μηνα ουτε 5% παραπανω δε μπορει να διαθεσει εκτος αν κοψει ολα τα υπολοιπα για να τρωει μονο σωστα. Κατ' αρχήν, το ότι ένα προϊόν είναι «βιολογικής καλλιέργειας», δε σημαίνει απαραιτήτως ότι είναι ασφαλές, ούτε ότι είναι καλύτερο ποιοτικά. Το μόνο που σημαίνει, είναι ότι δεν έχουν χρησιμοποιηθεί χημικά λιπάσματα, φάρμακα και συντηρητικά, κατά τη διαδικασία καλλιέργειάς του. Δεν είναι όμως όλα τα χημικά επιβλαβή και, σε ορισμένες περιπτώσεις, η χρήση «μη φυσικών» μέσων είναι απαραίτητη. Μπορείς λοιπόν να προμηθευτείς άριστης ποιότητας και μηδενικής επισφάλειας «μη βιολογικό προϊόν», το οποίο δε θα πληρώσεις βαπορίσιο. Το θέμα είναι να μη βαριέσαι να ασχοληθείς. Αλλά φαίνεται ότι για κάποιους το ν' ασχοληθούν με την υγεία τους είναι οδύσσεια, όταν εξαρτάται από τη δική τους δραστηριοποίηση. Οπότε ξεχαρμανιάζουν προσπαθώντας να περιορίσουν όλους τους υπόλοιπους, για να φέρουν τα νεύρα τους σε ισορροπία... 6)Ειδες καπου να λεω οτι ολοι οι ανθρωποι εχουν τα ιδια τεχνικα χαρακτηρηστικα?Το οριο ομως του καλυτερου ειναι πολυ πολυ κατω απο ενα μηχανημα.Ο μεσος ορος χρ. αντ. ενος οδηγου ειναι περιπου 1.5 sec σε απροσμενα περιστατικα και δε μπορει να μειωθει σε επιπεδα της ταξης cs η ms.Οτι και να κανεις. Εσύ, ως οδηγός, από τη στιγμή που θα διαπιστώσεις ότι έχει πεταχτεί μπροστά σου πεζός, μέχρι τη στιγμή που θα τερματίσεις τη διαδρομή τού πεντάλ του φρένου, χρειάζεσαι ...1,5 sec;;; Εντάξει, αν δεχτούμε ότι όλοι οι οδηγοί έχουν τη δική σου ταχύτητα αντίδρασης, τα αυτόνομα αυτοκίνητα δε μας γλυτώνουν από τίποτα. Αφρώδες περιτύλιγμα σε κάθε δέντρο, κολώνα και κοτρόνα πρέπει να βάλουμε και πάλι ρίσκο είναι... ...σοβαρά τώρα: 1,5 sec;;; 7)Η υπευθυνοτητα η προσοχη και ολα τα αλλα ειναι ευπροσδεκτα αλλα δε φτανουν τα επιπεδα "προσοχης" ενος μηχανηματος που μπορει να βλεπει και να ελεγχει πολυ καλυτερα.It's a fact. Περίμενε να το δεις στην πράξη. Εγώ, είπαμε, ότι - αν είμαι ζωντανός - μάλλον δε θα οδηγώ τότε, οπότε θα το βλέπω στην τηλεόραση και θα περνάω εύθυμα γεράματα... 8)Οι παπουδες παντα θα οδηγουν εφοσον τους δινει δικαιωμα ο νομος και ειναι δυσκολο να ορισεις ποιος ειναι παππους και ποιος οχι. Ο περίφημος «νόμος», θεωρεί λογικό και αποτελεσματικό να αποκλείσει την πιθανότητα να οδηγεί ένας υγιής, σωματικά και διανοητικά ικανός νέος άνθρωπος (επειδή ...υπάρχουν και μαλάκες!), αλλά θεωρεί παράλογο να αφαιρέσει τη δυνατότητα οδήγησης από ένα ραμολιμέντο 80 ετών, το οποίο χρειάζεται συνοδεία αποκλειστικής για να περπατήσει απ' το ένα δωμάτιο στο άλλο. Αυτό το νόμο αναφέρεις και νιώθεις καλυμμένος! O.K.... Το να ορίσεις ποιος είναι παππούς και ποιος όχι, ίσως είναι δύσκολο για 'σένα. Για 'μένα είναι πανεύκολο, διότι απλώς δε χρειάζεται να το ορίσω. Ορίζεται μόνο του, βάσει ηλικίας. 9)Οχι το παραδειγμα σου δεν ειναι αναλογο του θεματος.Ειναι αυτοκινητα ασχετως τι θεωρεις αυτοκινητο η οχι.Με την ιδια λογικη ακουω συχνα απο μεγαλυτερους οτι τα σημερινα αμαξια δεν ειναι αμαξια γιατι εχουν υδραυλικο τιμονι και ηλεκτρικα συστηματα.Ελεος. Όσο και να επιμένεις, είναι απολύτως ανάλογο παράδειγμα. Το αυτοκίνητο, στα χέρια τού ανεύθυνου/μεθυσμένου/καυλόγκαζου «οδηγού», είναι πρώτα όπλο και μετά όχημα. Όπως υπάρχουν οδηγοί και «οδηγοί», έτσι υπάρχουν κυνηγοί και «κυνηγοί». Οπλοφορούν και οι δύο. Των μεν το όπλο έχει ρόδες, των δε έχει κάννη. Ορισμένοι εκ των μεν πάνε στη δουλειά τους χωρίς να αποτελούν κίνδυνο για τους γύρω, άλλοι παίζουν Carmageddon. Ορισμένοι εκ των δε τουφεκίζουν λαγούς και τσίχλες, άλλοι τουφεκίζουν τον ξάδελφό τους στο χωριό με τον οποίο έχουν κληρονομικές διαφορές. Με ποιο κριτήριο ακριβώς, αφήνεται ελεύθερη η κατοχή και η χρήση τού όπλου τής μίας ομάδας, ενώ απαγορεύεται στην άλλη. Αλλά χρησιμοποιώ κι εγώ ο κερατάς κάτι λέξεις...ακούς εκεί «κριτήριο»! Δεν ξέρω σε ποιων μεγαλύτερων τις κουβέντες γίνεσαι μάρτυρας, αλλά ο πατέρας μου που είναι 73 ετών και οδηγεί εδώ και 53 χρόνια, όταν θυμάται τα αυτοκίνητα που πέρασαν απ' τα χέρια του που δεν είχαν υδραυλικό τιμόνι, πετάει καντήλες... 10)Το τι κανεις εσυ με το αμαξι σου εχει επιπτωσεις στους γυρω σου.Πιο απλο δε γινεται. Τι λες που δε γίνεται ποιο απλό; Ανοιχτά ματάκια και πάμε: ΔΕΝ-ΚΑΝΟΥΜΕ-ΟΛΟΙ-ΤΑ-ΙΔΙΑ-ΜΕ-ΤΟ-ΑΜΑΞΙ-ΜΑΣ!!! Ας κυνηγήσει ο νόμος, αυτούς που κάνουν μαλακίες. Όπως δε δίνει άδεια οπλοφορίας σε κάποιον με βεβαρυμένο ποινικό μητρώο, ας αφαιρεί κατά την ίδια συλλογιστική (και για πάντα), την άδεια οδήγησης όσων με το ένα χέρι κρατούν το τιμόνι και με το άλλο παίζουν το λεβέντη τους. Εφαρμόζεται, το ζω καθημερινά και τα αποτελέσματα είναι θεαματικά. Από βράχο που θα πέσει λόγω κατολίσθησης μπορεί να σκοτωθεί οδηγός. Από τροχαίο όχι. Από ανακοπή μπορεί να μείνει στον τόπο ο πεζός που περνάει τη διάβαση. Επειδή τον χτύπησε αυτοκίνητο όχι. Αλλά σιγά μη βάλουμε το νιονιό μας να πάρει στροφές! Ξηγιόμαστε ένα «όχι σε όλα» και μας μένει και χρόνος για μπαρότσαρκα... Aποχωρω και γω απο τη συζητηση γιατι ειναι κουραστικο να παιρνεις γενικολογες μακροσκελεις μη τεκμηριωμενες απαντησεις που θυμιζουν περισσοτερο πολιτικο σε τηλεοπτικο panel. Είδα τις δικές σου, τις ...συγκεκριμένες, επιγραμματικές και τεκμηριωμένες απαντήσεις και είπα να μην παίξω κι εγώ στο ίδιο μοτίβο... ...έτσι για ποικιλία. 1
NickTG Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Ακόμα κι αν αναφερόμαστε σε ΜΜΕ που κινούνται στους δρόμους όπως τα Ι.Χ. όμως (π.χ. λεωφορεία), δεν πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός ότι αυτά κινούνται σε λωρίδες αποκλειστικά γι' αυτά, ενώ τα Ι.Χ. μποτιλιάρονται το ένα πάνω στ' άλλο στον υπόλοιπο δρόμο. Οπότε οι στάσεις που κάνουν τα λεωφορεία και το συνεχές σταμάτα-ξεκίνα των Ι.Χ. (το οποίο, τουλάχιστον σε συνθήκες κέντρου μεγάλης πόλης και ακόμα χειρότερα σε ώρα αιχμής, μεταφράζεται σε απελπιστικά χαμηλή μ.ω.τ. διαδρομής), φέρνουν τα πράγματα στο μία η άλλη: Το λεωφορείο σταματάει μόνο στις προγραμματισμένες στάσεις και μετά μπορεί να αναπτύσσει ταχύτητα χωρίς να εμποδίζεται από άλλους παράγοντες. Το Ι.Χ. δε σταματάει μόνο στα κόκκινα φανάρια. Σταματάει, ή έστω επιβραδύνει δραματικά, ακόμα και στην κανονική του πορεία, για χίλιους λόγους (κίνηση, απρόοπτα λόγω μιας μαλακίας που έκανε κάποιος άλλος οδηγός, λόγω κάποιου αυτοκινήτου που ακινητοποιήθηκε λίγο πιο μπροστά κ.τ.λ.) Όλα τα παραπάνω δε, αναφέρονται αποκλειστικά σε συνθήκες πόλης. Στο ταξίδι, σ' ένα δρόμο με υψηλό όριο ταχύτητας, μπορείς να πηγαίνεις και με 60. Αν κινείσαι τέρμα δεξιά και δεν εμποδίζεις τους υπόλοιπους, δε θα σού πει κανείς τίποτα, ούτε θα σε γράψει καμιά τροχαία. Αν πηγαίνεις όμως με 140 στη λωρίδα όπου το επιτρέπουν οι συνθήκες και τα όρια, σαφώς και θα φτάσεις ταχύτερα στον προορισμό σου. Εδώ που μένω δεν υπάρχει ξεχωριστή λωρίδα για λεωφορείο πάντως. Αν βάλω και τις καθυστερησεις μέσα ή την πιθανή ανάγκη χρήσης 2 λεωφορειων η διαφορά πάει σε άλλο επίπεδο. Φυσικά όπου βολεύει μετρό και με παίρνει το ωραριο δεν σκέφτομαι καν για άλλο μέσο.
michael92 Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 @deesnider Από πότε έχεις να πάρεις λεωφορείο γιατί παίζει να μας κάνεις πλάκα... Θεσσαλονίκη, Δυτικά προάστεια - Κέντρο (1 λεωφορείο χωρίς μετεπιβίβαση): Ώρες αιχμής: Αυτοκίνητο: 25-30 λεπτά Λεωφορείο: 55-60 λεπτά Υπόλειπες ώρες Αυτοκίνητο: ~15-18 λεπτά Λεωφορείο: 35-40 λεπτά
deesnider Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 @deesnider Από πότε έχεις να πάρεις λεωφορείο γιατί παίζει να μας κάνεις πλάκα... Στην Αθήνα, χρησιμοποιώ μια δυο φορές το χρόνο πλέον, μόνο όταν επισκέπτομαι τους δικούς μου δηλαδή. Για όσες μέρες παραμένω εκεί όμως, όλες ανεξαιρέτως οι μετακινήσεις μου, γίνονται με λεωφορεία και - όπου υπάρχει η δυνατότητα - metro. Για Θεσσαλονίκη που λες, δεν έχω ιδέα τι συμβαίνει από κυκλοφορία στο κέντρο και τα πέριξ, αλλά στην Αθήνα - εφόσον υπάρχει λεωφορειόδρομος (που δεν παραβιάζεται από Ι.Χ. και ταξί) - τις διαφορές που αναφέρεις τις βλέπω κι εγώ, αλλά αντίστροφα: Σαφώς υπέρ τού λεωφορείου (Για όποιον ξέρει, το πατρικό μου είναι στα όρια Ακαδημίας Πλάτωνος και Μεταξουργείου. Συχνότατη μετακίνησή μου, αποτελούν οι επισκέψεις στην αδελφή μου, που μένει Φιλοπάππου και σε κάτι φιλαράκια στους Αμπελόκηπους. Ούτε για πλάκα το Ι.Χ. όμως, σε καμία από τις δύο διαδρομές, εκτός αν μιλάμε για καθημερινή, μετά τα μεσάνυχτα.) Το να περάσω δε από Ομόνοια, Σύνταγμα, Κάννιγγος, Πολυτεχνείο και τα σχετικά με το Ι.Χ., δεν το συζητώ καν. Καλύτερα να πάω με τα πόδια. Αν τώρα, το κέντρο αλλάζει πρόσωπο όταν φεύγω εγώ από Ελλάδα, δεν το ξέρω...
wazzaa Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Απίστευτο..... Μου κάνει τρομερή εντύπωση....Βέβαια θέλω να ακούσω και πόσο καίει στα 100...ΥΓ:Αν δεν βάζει και βενζινη μόνο του, είναι μαλ@@κ@@ 1
NickTG Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Στην Αθήνα, χρησιμοποιώ μια δυο φορές το χρόνο πλέον, μόνο όταν επισκέπτομαι τους δικούς μου δηλαδή. Για όσες μέρες παραμένω εκεί όμως, όλες ανεξαιρέτως οι μετακινήσεις μου, γίνονται με λεωφορεία και - όπου υπάρχει η δυνατότητα - metro. Για Θεσσαλονίκη που λες, δεν έχω ιδέα τι συμβαίνει από κυκλοφορία στο κέντρο και τα πέριξ, αλλά στην Αθήνα - εφόσον υπάρχει λεωφορειόδρομος (που δεν παραβιάζεται από Ι.Χ. και ταξί) - τις διαφορές που αναφέρεις τις βλέπω κι εγώ, αλλά αντίστροφα: Σαφώς υπέρ τού λεωφορείου (Για όποιον ξέρει, το πατρικό μου είναι στα όρια Ακαδημίας Πλάτωνος και Μεταξουργείου. Συχνότατη μετακίνησή μου, αποτελούν οι επισκέψεις στην αδελφή μου, που μένει Φιλοπάππου και σε κάτι φιλαράκια στους Αμπελόκηπους. Ούτε για πλάκα το Ι.Χ. όμως, σε καμία από τις δύο διαδρομές, εκτός αν μιλάμε για καθημερινή, μετά τα μεσάνυχτα.) Το να περάσω δε από Ομόνοια, Σύνταγμα, Κάννιγγος, Πολυτεχνείο και τα σχετικά με το Ι.Χ., δεν το συζητώ καν. Καλύτερα να πάω με τα πόδια. Αν τώρα, το κέντρο αλλάζει πρόσωπο όταν φεύγω εγώ από Ελλάδα, δεν το ξέρω... Οπότε στην ουσία μιλάς για πολύ συγκεκριμένες περιοχές στο κέντρο με μετρό και λεωφορειολωρίδες. Υπάρχουν όμως και περιοχές πέρα από εκεί που δεν έχουν τίποτα από τα 2.
Mau-Maus Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 6)Ειδες καπου να λεω οτι ολοι οι ανθρωποι εχουν τα ιδια τεχνικα χαρακτηρηστικα?Το οριο ομως του καλυτερου ειναι πολυ πολυ κατω απο ενα μηχανημα.Ο μεσος ορος χρ. αντ. ενος οδηγου ειναι περιπου 1.5 sec σε απροσμενα περιστατικα και δε μπορει να μειωθει σε επιπεδα της ταξης cs η ms.Οτι και να κανεις. δε διαβαζω σεντονια - ετυχε να πεσει στο ματι μου αυτο μονο - και αυτο μονο θα σχολιασω .. δεν ισχυει ουτε για αστειο αυτο που λες ουτε για παππουδε 100χρ! αν εχεις λινκ απο καποια ερευνα στειλε μου το να γελασω ! ο δικος μου χρονος αντιδρασης (οκ ειμαι πολυ κατω απ το μεσω ορο πιστευω) ειναι κατι κλασματα δευτερολεπτου, προφατα τσεκαρισμενος . οταν τρεχοντας αρκετα πεταχτηκε γατακι ακριβως πανω στις ροδες μου και σωθηκε κυριολεκτικα στο χιλιοστο χαρη της απιστευτα γρηγορης αντιδρασης μου σε συνδιασμο με το οτι ειχα την προσοχη μου 100% πανω στην οδηγηση ! ενας κανονικος μεσος ορος αντιδρασης πιστευω ειναι καπου κοντα στο μισο δευτερο ..
LongTom Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Άντε και εις ανώτερα... Σόρυ κιόλας,αλλά εσύ τώρα μεσ' στ' αμάξι κάνεις τζόκινγκ ή έχεις την ίδια κούρσα με τον Φρεντ(Φλιντστόουν);
Bermudakias33 Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Δημοσ. 30 Μαΐου 2014 Θεσσαλονίκη, ώρες αιχμής, διαδρομή ανατολικά προς κέντρο. Το λεωφορείο είναι 3 φορές πιο γρήγορο και χωρίς να υπολογίζω τον χρόνο παρκαρίσματος του αυτοκινήτου. Η αλήθεια είναι οτι με το αυτοκίνητο παίζει να μην βρεις ποτέ να παρκάρεις και να απολυθείς. Το μετρό είναι υπό κατασκευή.
DJTaurus Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Google who?... στο λούνα-παρκ της Google τεστάρω και εγώ το δικό μου αυτόματο αυτοκίνητο. Ευτυχώς όμως υπάρχουν και σοβαρές εταιρίες (Mercedes) σε αντίθεση με την beta queen (που ασχολείται με χίλια project χωρίς να κάνει ούτε 1 πράγμα σωστό για να ικανοποιεί τους επενδυτές) που περνάνε στην πράξη. https://www.youtube.com/watch?v=CKqJccK_EkM&feature=youtu.be 1
MavroManitari Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Δημοσ. 31 Μαΐου 2014 Σόρυ κιόλας,αλλά εσύ τώρα μεσ' στ' αμάξι κάνεις τζόκινγκ ή έχεις την ίδια κούρσα με τον Φρεντ(Φλιντστόουν); 1. Έχω 2τονο αυτοκίνητο χωρίς υδραυλικό τιμόνι...οπότε κάνω μπράτσα...σου φτάνει? 2. Έχεις δει την ταινία και την κατάσταση στην οποία παρουσιάζονται οι άνθρωποι ή σχολίασες το πάχος σε μια φωτογραφία που δεν γνωρίζεις καν τη συμβολίζει? Google who?... στο λούνα-παρκ της Google τεστάρω και εγώ το δικό μου αυτόματο αυτοκίνητο. Ευτυχώς όμως υπάρχουν και σοβαρές εταιρίες (Mercedes) σε αντίθεση με την beta queen (που ασχολείται με χίλια project χωρίς να κάνει ούτε 1 πράγμα σωστό για να ικανοποιεί τους επενδυτές) που περνάνε στην πράξη Καλύτερα beta παρά να κάνεις release το Καρα-fail...good job Mercy...
Moderators Gi0 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Moderators Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 δε διαβαζω σεντονια - ετυχε να πεσει στο ματι μου αυτο μονο - και αυτο μονο θα σχολιασω .. δεν ισχυει ουτε για αστειο αυτο που λες ουτε για παππουδε 100χρ! αν εχεις λινκ απο καποια ερευνα στειλε μου το να γελασω ! ο δικος μου χρονος αντιδρασης (οκ ειμαι πολυ κατω απ το μεσω ορο πιστευω) ειναι κατι κλασματα δευτερολεπτου, προφατα τσεκαρισμενος . οταν τρεχοντας αρκετα πεταχτηκε γατακι ακριβως πανω στις ροδες μου και σωθηκε κυριολεκτικα στο χιλιοστο χαρη της απιστευτα γρηγορης αντιδρασης μου σε συνδιασμο με το οτι ειχα την προσοχη μου 100% πανω στην οδηγηση ! ενας κανονικος μεσος ορος αντιδρασης πιστευω ειναι καπου κοντα στο μισο δευτερο .. Απο που αντλεις τοση σιγουρια σε σημειο που να λες πως δεν ισχυει ουτε γι αστειο και πως θα γελασεις με καποια ερευνα που το αποδεικνυει? Να ενα απο τα πλεον cited papers επι του θεματος στο scholar. (scholar link). When fully aware of the time and location of the brake signal, drivers can detect a signal and move the foot from accelerator to brake pedal in about 0.70 to 0.75 seconds. Response to unexpected, but common signals, such as a lead car's brake lights, is about 1.25 seconds, whereas RTs for surprise events, such as an object suddenly moving into the driver's path is roughly 1.5 seconds. These times are modulated somewhat by other factors, including driver age and gender, cognitive load, and urgency.
Mau-Maus Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 το βιαβασα οκ Gi0 ομως επετρεψε μου να πω το εξης εγω εννοουσα πως το 1.5 δευτερο για να παει το ποδι απο το γκαζι στο φρενο φανταζει στο μυαλο μου απιστευτα πολυς χρονος .. τωρα για τους αλλους παραμετρους οπως τα φρενα κτλ που λεει η ερευνα συμφωνω ! ομως εγω μιλουσα καθαρα για την ανθρωπινη αντιδραση ... '' When fully aware of the time and location of the brake signal, drivers can detect a signal and move the foot from accelerator to brake pedal in about 0.70 to 0.75 seconds .. ''
Moderators Gi0 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 Moderators Δημοσ. 1 Ιουνίου 2014 το βιαβασα οκ Gi0 ομως επετρεψε μου να πω το εξης εγω εννοουσα πως το 1.5 δευτερο για να παει το ποδι απο το γκαζι στο φρενο φανταζει στο μυαλο μου απιστευτα πολυς χρονος .. Μπορει να σου φαινεται προσωπικα, αλλα απ οτι φαινεται ο γενικος κανονας ειναι αλλος. Δεν ξερω εαν εισαι η εξαιρεση, εαν υπολογισες σωστα το χρονο ή απλα εκανες λαθος, το σιγουρο ειναι πως ο τυπικος οδηγος δεν εχει την αντιδραση που πιστευεις. τωρα για τους αλλους παραμετρους οπως τα φρενα κτλ που λεει η ερευνα συμφωνω ! ομως εγω μιλουσα καθαρα για την ανθρωπινη αντιδραση ... '' When fully aware of the time and location of the brake signal, drivers can detect a signal and move the foot from accelerator to brake pedal in about 0.70 to 0.75 seconds .. '' Μονο που το συγκεκριμενο δεν αναφερεται στην περιπτωση με το γατακι που αναφερεις απο τη στιγμη που δεν γνωριζες εκ των προτερων οτι θα σου πεταχτει στο συγκεκριμενο σημειο τη συγκεκριμενη στιγμη. Η περιπτωση του 1.5 sec αμεσως μετα, ειναι αυτη που περιγραφει την κατασταση και γι αυτο εβαλα αυτη σε bold προηγουμενως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα