Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημερα

μηπως μπορειτε να μου πειτε πως λεγεται αυτο το ανταπτορακι εκει που τελειωνει η ταινια led και συνδεεται με την τροφοδοσια ρευματος;;

post-210891-0-73395900-1473397316_thumb.jpg

• Απαντ. 18,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μία σύντομη ερωτηση. Θέλω να αλλάξω αντιστάσεις στο φούρνο μου γτ κάηκαν. Δεν βρίσκω ομως ίδια Watt μπορώ να βάλω λιγότερα watt η θα καεί ή καινούργια αντίσταση;

Αν είναι σημαντικά μικρότερη πχ 20+%, ναι κινδυνεύεις μακροπρόθεσμα. Αν θεωρήσουμε ότι έχεις στάνταρ τάση, τότε η αύξηση του ρεύματος θα είναι η τετραγωνική ρίζα της μείωσης στην τιμή των watt. 

πχ Έστω νέα αντίσταση 0.8Χ watt (όπου Χ watt η αρχική), το νέο ρεύμα θα είναι (1+sqrt(0.2))A όπου Α το προηγούμενο ρεύμα.

Αν κάνω κάπου λάθος πείτε μου, δεν έχω πιει καφέ ακόμα.

Δημοσ.

Η κουζίνα έχει 2 αντιστάσεις,πάνω και κάτω μέρος.στο πάνω μέρος η μια αντιστάση που έχω βρει είναι στο 10% μικρότερη των αρχικών, και στο κάτω μέρος είναι 8% παρανω της αρχικής. Πόσο μεγάλο θέμα θα εχω;

Δημοσ.

Αν έχει σταθερό voltage και σταθερά βαττ, θα κινδυνεύει ελάχιστα. Αν δεν έχει σταθερά βαττ απλά δεν θα είναι τόσο δυνατή.

(Εξαρτάται αν το κύκλωμα του φούρνου ελέγχει την αντίσταση ή η αντίσταση τα βαττ του φούρνου).

Προσωπικά θα τα έβαζα. Αλλά δεν μπορώ να αναλάβω και την ευθύνη αν κάτι πάει στραβά. Δεν πιστεύω να πάθει κάτι πάντως.

Δημοσ.

Το κύκλωμα δεν μπορώ να το βγάλω. Θέλει πολύ ψάξιμο και δεν προλαβαινω. Ή κουζίνα δεν είναι ψηφιακή οπότε υποθέτω οι αντιστάσεις ορίζονται από τον αναλογικό διακόπτει. Αν δεν κάνω λάθος το εύρος της έντασης του ρεύματος το ρυθμιζω από κει,δηλαδή αν δεν αναψω τον φούρνο στο 100% της ισχύς οι αντιστάσεις θα δουλεύουν μέσα στα όρια τους. Μιλάμε για απλή χρήση. Προφανώς καμιά ευθύνη, το κάνω να γλιτωσω κάποια λεφτα, αλλά με φόβο μην πάρει καμιά φωτιά.

Δημοσ.

Υπάρχει κάποιος τύπος για υπολογισμό καθαρού μισθού?

Πχ ο μικτός 634,74€ 

Παρακαλώ οι απαντήσεις με παράθεση.  :-D

Δημοσ.

Υπάρχει κάποιος τύπος για υπολογισμό καθαρού μισθού?

Πχ ο μικτός 634,74€ 

Παρακαλώ οι απαντήσεις με παράθεση.  :-D

Ποντιακο ανεκδοτο ηταν αυτο? :)

Οι κρατησεις ποικιλουν, δεν ειναι ιδιες.

Δημοσ.

Δύσκολα, δεν πιστεύω να έχεις θέμα για ~6% overcurrent.

Το +6% παραπάνω ρεύμα δε θα με ανησυχούσε ούτε εμένα, αλλά το ότι η θερμοκρασία πλέον δε θα ορίζεται σωστά από το διακόπτη είναι πρόβλημα. Άμα το φαί θέλει 180° και το βάλεις (για την ίδια ώρα) στους 200° λογικά θα βγει αρκετά πιο "γριτζανιστό".

Δημοσ.

Το +6% παραπάνω ρεύμα δε θα με ανησυχούσε ούτε εμένα, αλλά το ότι η θερμοκρασία πλέον δε θα ορίζεται σωστά από το διακόπτη είναι πρόβλημα. Άμα το φαί θέλει 180° και το βάλεις (για την ίδια ώρα) στους 200° λογικά θα βγει αρκετά πιο "γριτζανιστό".

Βασικά με θερμοστάτη (ξεχωριστό όργανο) πρέπει να ρυθμίζεται η θερμοκρασία και όταν τα φτάσει, "κόβει" το ρεύμα στις αντιστάσεις.

Σε αυτήν την περίπτωση, αν δουλεύει και η συγκεκριμένη κουζίνα έτσι (δεν βλέπω γιατί όχι), δεν θα έχει θέμα.

• Like 1
Δημοσ.

μια προταση για φαγητο αποψε,εχπυμε βαρεθει ταβερνες κλασσικες..κατι διαφορετικο ψαχνουμε..κινεζικο...γενικα αλλες γευσεις εδω αθηνα. να μαζευει κοσμο.

Δημοσ.

Βασικά με θερμοστάτη (ξεχωριστό όργανο) πρέπει να ρυθμίζεται η θερμοκρασία και όταν τα φτάσει, "κόβει" το ρεύμα στις αντιστάσεις.

Σε αυτήν την περίπτωση, αν δουλεύει και η συγκεκριμένη κουζίνα έτσι (δεν βλέπω γιατί όχι), δεν θα έχει θέμα.

Ναι όντως. Την είπα την π#π#ριά πάλι. :P

Σκέφτηκα ότι, περισσότερο ρεύμα, ίσον περισσότερη ζέστη, τέλος. Ούτε που μου πέρασε απ' το μυαλό ο θεμροστάτης.

• Like 1
Δημοσ.

μια προταση για φαγητο αποψε,εχπυμε βαρεθει ταβερνες κλασσικες..κατι διαφορετικο ψαχνουμε..κινεζικο...γενικα αλλες γευσεις εδω αθηνα. να μαζευει κοσμο.

nice n easy κηφισσιά!!! διαφορετικό μενού πιο βιολογικό...ξέρεις τι τρως και πολύ νόστιμο

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...