Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Θέλω να προβώ σε μια αγορά 700 ευρώ.Δυστυχώς όμως δεν μπορώ να πληρώσω με μετρητά και έτσι θέλω να βγάλω μια πιστωτική κάρτα αλλά μιας και δεν είχα ποτέ,δεν έχω ψαχτεί και δεν ξέρω ποιά ακριβώς να προτιμήσω και τι να προσέξω.

Αρχικά διάβασα κάπου για ετήσια συνδρομή.Μπορώ να βρω κάποια κάρτα που δεν θα χρειάζετε να πληρώνω ετήσια συνδρομή?

Επείσης τι άλλο πρέπει να προσέξω?Πολλοί οδηγοί πιστωτικών καρτών αναφέρουν μην πληρώνετε μόνο την ελάχιστη καταβολή κάθε μήνα.Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι σημαίνει αυτό.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

καμμιά. Στην εποχή που ζούμε μάλλον δεν ξέρεις τι πας να κάνεις.... Να μην τολμήσεις καν και να μην ανοιχτείς σε τέτοια αγορά αν δεν "έχεις"

Δημοσ.

το θέμα δεν είναι τι να προτιμήσεις εσύ αλλά ποια θα προτιμήσει εσένα.

πιστωτικές δύσκολα βγαίνουν πλέον.

και αν δε είσαι σε θέση να κάνεις την αγορά των 700€ δε σε κόβω να βγάζεις κάρτα.

• Like 1
Δημοσ.

καμμιά. Στην εποχή που ζούμε μάλλον δεν ξέρεις τι πας να κάνεις.... Να μην τολμήσεις καν και να μην ανοιχτείς σε τέτοια αγορά αν δεν "έχεις"

Συμφωνώ απολύτος σε αυτό που λες αλλά δεν μου περισσεύουν να τα δώσω όλα μάζι αλλά αν βάλω κάθε μήνα ένα συγκεκριμένο ποσό μπορώ να το πληρώνω άφοβα και στην ώρα του.

Το θέμα μου τώρα είναι όπως είπα παραπάνω ή ετήσια συνδρομή καθώς  και η ελάχιστη καταβολή

@torq Δουλεύω στο δημόσιο απλά έχω και υποχρεώσεις και δεν θέλω να δώσω τα 700 αμέσως οπότε προτειμώ να τα βάλω με δόσεις

Δημοσ.

Άμα έχεις ένα σταθερό εισόδημα κάθε μήνα το οποίο σου επιτρέπει με άνεση να πληρώνεις ένα ποσό της τάξης των 50-60 ευρώ, δεν βλέπω το λόγο μη χρήσης πιστωτικής κάρτας.

Ίσα ίσα συμφέρει από να σκάσεις 700 ευρώ ντούκου. Είμαι υπέρ των πιστωτικών καρτών. Αρκεί να χρησιμοποιούνται με σύνεση και λογική!

Δημοσ.

Τώρα τσέκαρα οτι η  Πειραιώς Life Card Visa έχει δωρεάν για πάντα ετήσια συνδρομή και με επιτόκιο 15,95%(απο τα καλύτερα στην αγορά)

Μπορείτε να μου πείτε εάν όντως πάω γι αυτήν την κάρτα την να προσέξω και αν υπάρχει κάτι καλύτερο απο θέμα επιτοκίου!

Εγώ μετά απο αυτήν την αγορά δεν έχω σκοπό να την ξαναχρησιμοποιήσω.Θα έχω θέμα?

Έτσι ακριβώς φίλε @skipperas

Δημοσ.

Τα επιτοκια πανω κατω ιδια ειναι. Δεν μπορεις να το βαλεις δοσεις απο το καταστημα αυτο που θα παρεις? Κριμα να πληρωνεις και επιτοκιο...Αν ειναι να κανεις εφαπαξ αγορα 700 ευρω και απλα να πληρωνεις 50 ευρω το μηνα που αναφερθηκε πιο πανω, ΔΕΝ συμφερει με τιποτα. Καλυτερα να κρατας 50 ευρω στην ακρη το μηνα και να το παρεις αργοτερα αμα ειναι ετσι.

Αν εχει ατοκες δοσεις και τις πληρωνεις εξ ολοκληρου καθε μηνα, σε συμφερει εννοειται.

Δεν εχεις θεμα που δεν θα χρησιμοποιηθει ξανα, καποια στιγμη θα ληξει, θα σου στειλουν νεα κι εσυ απλα δεν θα την ενεργοποιησεις ποτε.

Δημοσ.

Τώρα τσέκαρα οτι η  Πειραιώς Life Card Visa έχει δωρεάν για πάντα ετήσια συνδρομή και με επιτόκιο 15,95%(απο τα καλύτερα στην αγορά)

Μπορείτε να μου πείτε εάν όντως πάω γι αυτήν την κάρτα την να προσέξω και αν υπάρχει κάτι καλύτερο απο θέμα επιτοκίου!

Εγώ μετά απο αυτήν την αγορά δεν έχω σκοπό να την ξαναχρησιμοποιήσω.Θα έχω θέμα?

Έτσι ακριβώς φίλε @skipperas

Προϋποθέσεις μεταξύ άλλων:

1.   Επιλέγετε ασφαλιστή από το δίκτυο ασφαλιστών της Ευρωπαϊκής Πίστης.

2.  Συμπληρώνετε την αίτηση πιστωτικής κάρτας Πειραιώς Life Card Visa με τα στοιχεία σας και την υποβάλετε σε αυτό το συνεργάτη ασφαλιστή μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

3.  Η Τράπεζα Πειραιώς εξετάζει την αίτησή σας. Εφόσον την εγκρίνει, σας ενημερώνει πώς θα παραλάβετε την κάρτα σας και το PIN της.

Χωρίς παρεξήγηση φίλε μου αλλά πρώτα πρώτα βλέπουμε αυτά, αλλιώς πως θα καταλάβουμε τα μικρά γράμματα των τραπεζών.

Για ενημέρωση, με δηλωμένο ετήσιο εισόδημα πάνω από 14.000 τον χρόνο, χωρίς δάνεια, τηρεσίες κτλ κτλ η citibank μου απέρριψε την έκδοση κάρτας Diners στο όνομα μου... παρόλο που είμαι πάνω από το επιτρεπτό όριο εισοδήματος. Πλέον τα πράγματα είναι ποιο δύσκολα, για είναι κάποιος ποιο σίγουρος καλό είναι η τράπεζα του ενδιαφέροντος του να είναι και αυτή στην οποία τηρεί τυχόν λογαριασμούς μισθοδοσίας.

Δημοσ.

Μα ξέρω οτι πρέπει να μου την εγκρίνουν πρώτα.Ξέρω οτι την σήμερον εποχή τα πράγματα είναι δύσκολα και δεν δείνουν τόσο εύκολα κάρτες(παλιά με παρακαλούσαν,κάθε μέρα τηλέφωνα...)

Το μόνο που σκέφτομαι είναι οτι  ίσως επειδή είμαι δημόσιος υπάλληλος να μου την βγάλουν επειδή έχω την μονιμότητα άρα έχουν μία παραπάνω πιθανότητα απο εμένα να πληρωθούν στην ώρα τους.

Παλιότερα είχα τον λογαριασμό μισθοδοσίας μου στην alpha bank αλλά πλέον έχω πάνω απο 1 μιση χρόνο να τον χρησιμοποιήσω.

@idomeneas7 τι εννοείς με αυτό . Δεν μπορεις να το βαλεις δοσεις απο το καταστημα αυτο που θα παρεις

Δημοσ.

Εάν μπουν κάποιες δόσεις με κάρτα αλλά στη μέση των δόσεων αποφασίσεις ότι θέλεις να εξοφλήσεις όλο το υπόλοιπο, είναι εφικτό; Και αν ναι, το ποσό είναι με τον τόκο (σαν να το είχες δώσει στις δόσεις μόνο που το δίνεις μαζεμένο) ή είναι χωρίς τόκο σαν να το είχες δώσει μετρητοίς;

Δημοσ.

Δεν έχει νόημα να ξοφλήσεις όλο το ποσό, καθώς αν η αγορά έχει γίνει με έντοκες δόσεις, ο τόκος έχει ήδη ενσωματωθεί μέσα στις δόσεις. Και για να το ξεκαθαρίσουμε. Ο τόκος αυτός, δεν είναι της τράπεζας, αλλά του μαγαζιού που σου έσπασε το ποσό σε δόσεις.

Οπότε ανεξάρτητα από το αν είναι έντοκες ή όχι οι δόσεις, αν πχ έχεις 10 δόσεις των 70€, και στον τρίτο μήνα βάλεις όλο το υπόλοιπο ποσό, απλά το έξτρα ποσό που θα έχει μπει στην κάρτα σου, θα σου εξοφλεί αυτόματα τους υπόλοιπους εφτά μήνες έναν-έναν. Δεν θα πληρωθούν δηλαδή τον επόμενο μήνα και οι 7 δόσεις μονομιάς.

Ας δει ο φίλος, αν το μαγαζί από το οποίο θέλει να κάνει αγορά, μπορεί να εκδώσει γραμμάτια, ώστε να αποφύγει την πιστωτική.

Δεν μπορεις να το βαλεις δοσεις απο το καταστημα αυτο που θα παρεις

Ώπα, ώπα. Το μαγαζί θα σου χρεώσει μονομιάς 700€ στην κάρτα, χωρίς δόσεις δηλαδή;

Αν ναι, ούτε που να το σκέφτεσαι να το κάνεις αυτό. Ξέρεις τι σημαίνει; Ότι στον 1ο λογαριασμό που θα σου έρθει η πιστωτική, θα σου απαιτήσει και τα 700€.  Αν δεν τα βάλεις όλα, το υπόλοιπο ποσό τοκίζεται τρελά, με τόκους υπερημερίας. Θα μπλέξεις άσχημα καθώς την επόμενη φορά που θα πληρώσεις, θα εξοφλήσεις πρώτα τους τόκους κι αν μείνει κάτι, κι ένα μέρος του κεφαλαίου. 

Με την καμία μην το κάνεις αυτό φίλε μου.

• Like 1
Δημοσ.

Ούτως ή άλλως, αγορά 700€ μετρητοίς, πλέον δεν μπορείς να κάνεις, καθώς για οποιαδήποτε αγορά άνω των 500€, απαιτείται κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό ή πιστωτική.

Πιστωτική μπορείς να βγάλεις, αλλά έχουν κάποιο ημερήσιο (και μηνιαίο) όριο. Ανάλογα της σχέσης σου με την τράπεζα, μπορεί να μην σου δίνουν όριο πάνω από 500 την ημέρα.

Με χρεωστική, δεν γίνεται δουλειά;

Δημοσ.

Ούτως ή άλλως, αγορά 700€ μετρητοίς, πλέον δεν μπορείς να κάνεις, καθώς για οποιαδήποτε αγορά άνω των 500€, απαιτείται κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό ή πιστωτική.

1500€ είναι το όριο μετρητών ακόμα για ιδιώτες.

Τα τιμολόγια έχουν όριο 500€.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...