efkola Δημοσ. 28 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2014 Καλημέρα σε όλες/όλους! Το Σεπτέμβριο πρόκειται να γίνω για πρώτη φορά νονός(μαζί με μία ακόμα φίλη του ζευγαριού) βαφτίζοντας ένα αγόρι που θα είναι ενός έτους τότε. Δεν έχω δει κάτι ακόμα..δεν είχα ασχοληθεί καν με το τι πρέπει να κάνω μέχρι και πριν από λίγες μέρες! Την τελευταία βδομάδα όμως έχω μιλήσει με φίλους που έχουν πρόσφατα γίνει νονοί/νονές και μου λένε για ένα "κουτί'' με κάποιο συγκεκριμένο θέμα και με διάφορα πράγματα μέσα: Βαπτιστικά ρούχα και παπούτσια, κάλτσες, εσώρουχα, λαδόπανα, πετσέτες(τρεις μικρές χεριών, μία για εμάς και μία για τον ιερέα και μία μεγάλη πετσέτα για να μπει πάνω από τα λαδόπανα όταν πιάσουμε το μικρό για να βγει από την κολυμπήθρα), λαμπάδα, μαρτυρικά, ένα μικρό μπουκαλάκι για το ελαιόλαδο και ένα μικρό σαπουνάκι. Κάτι σαν σετάκι όλα αυτά με κόστος κοντά στα 300-350€. Και επίσης απαραίτητος ο σταυρός από κάποιο κοσμηματοπωλείο με αντίστοιχο κόστος.. Υπάρχει κάτι άλλο;Θα με βοηθούσατε αν μου προτείνατε καταστήματα(κατά προτίμηση προς Νίκαια,Αιγάλεω,Κορυδαλλό,Κερατσίνι) με ποιοτικά και όσο γίνεται οικονομικά είδη ώστε να ξεκινήσω το ψάξιμο. Οποιαδήποτε πρόταση δεκτή.Ευχαριστώ προκαταβολικά!
TO_PAIDI Δημοσ. 28 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2014 Άσε τη νονά να ψάξει που θα το κάνει κέφι κι'όλας
CheOnWeb Δημοσ. 28 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2014 Άσε τη νονά να ψάξει που θα το κάνει κέφι κι'όλας Έτσι αλλά βάλ' της ταβάνι μη σε καταστρέψει! Εσύ ανέλαβε τη βιντεσκόπηση ( όχι να τραβάς ο ίδιος, έτσι; ). Τις ευχές μας!
efkola Δημοσ. 28 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2014 Ξέχασα να πω πως το μυστήριο θα γίνει σε εκκλησία της επαρχίας επειδή εκεί μένουν τα παιδιά ενώ εγώ ζω μόνιμα Αθήνα. Θα μπορούσε να γίνει κι αυτό που λέτε αλλά εγώ είμαι ο ''βασικός''...πώς να το πω,η άλλη κοπέλα είναι κάτι σαν υποχρέωση για τον κουμπάρο μου!
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 28 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2014 Mπα και προσπαθουν να σε προξενεψουν με την νονα;
efkola Δημοσ. 28 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2014 Ευτυχώς όχι για διάφορους λόγους! Αν έχετε την καλοσύνη όμως μην το γυρίσουμε εντελώς στην πλάκα και στο off topic.Αν κάποιος/α έχει την καλοσύνη να βοηθήσει,θα χαρώ να ακούσω τις προτάσεις και τις συμβουλές του/της
defacer Δημοσ. 28 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2014 Και επίσης απαραίτητος ο σταυρός από κάποιο κοσμηματοπωλείο με αντίστοιχο κόστος.. Ο σταυρός (και ειδικά με αντίστοιχο κόστος) είναι απαραίτητος μόνο αν εσύ συμφωνήσεις με τους γονείς πως είναι απαραίτητος.
haris_216 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2014 Προσωπικά θα έλεγα να μην μπεις στην διαδιακασία των "βαφτιστικών ρούχων". Συνήθως πρόκειται για πανάκριβα ρούχα τα οποία ταλαιπωρούν απείρως το παιδί (άντε τώρα σε ένα μωρό που έφαγε την ψυχρολουσία και έχει βαλαντώσει στο κλάμα με δεκάδες άγνωστες φάτσες γύρω του να προσπαθείς να του φορέσεις φανελάκι, πουκαμισάκι, γιλεκάκι, σακάκι, παπιονάκι και καπελάκι!!!) αλλά και σπανίως (συνήθως ποτέ) δεν πρόκειται να ξαναφορεθούν. Σε συνεννόηση με τους γονείς (ειδικά αν είναι απλοί άνθρωποι και όχι του δήθεν) πάρε ένα όμορφο σετ καλά ρούχα τα οποία και ωραία να δείχνουν και να μην σου πάνε ο "κούκος αηδόνι". 5
mathsrule Δημοσ. 28 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2014 Join the club my friend! Μην αγχώνεσαι βρε, μια χαρά θα είσαι. Το "Πιστεύω" να μην μπερδέψεις μόνο.
kargo130 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2014 Οταν πας στο καταστημα και διαλεξεις κουτι και ρουχα σου δινουν και ολα τα προβλεπομενα για το μυστηριο μην αγχωνεσαι. Τωρα για το σταυρο, κοσμηματοπωλειο δεν εχεις και αλλη επιλογη νομιζω. Γενικως η διαδικασια πριν ειναι καπως για αυτο βαλε γυναικες να το διεκπαιρεωσουν . Το μυστηριο και μετα δεν ειναι τιποτα το ιδαιτερο. Εγινα και εγω προσφατα νονος ειναι ωραια φαση. Το χιλιαρικο το πιανεις για πλακα.
Moderators stormrain Δημοσ. 28 Ιουλίου 2014 Moderators Δημοσ. 28 Ιουλίου 2014 Αν ειναι να δωσεις Χ ποσο για ρουχα και σταυρο (κατα τη γνωμη μου παντα) δωσε περισσοτερη βαση στο σταυρο παρα στα ρουχα. Σε καμια περιπτωση απο θρησκευτικης πλευρας, αλλα ειναι κατι που θα μεινει ενω τα ρουχα απλα δε θα φορεθουν ξανα. 2
SlimData Δημοσ. 28 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2014 Βαπτιστικά/μαρτυρικα δικά σου. Σταυρός δικός σου. Στολισμο τα τελευταία χρόνια συνήθως αναλαμβάνουν οι γονείς αλλά είναι προς συζήτηση. Μπομπονιερες/προσκλητηρια των γονιών. Από εκεί και πέρα εσύ θα δώσεις 50-100 στην εκκλησία και φυσικά έχεις και το ντύσιμο σου, αν χρειάζεσαι κανουρια ρούχα. Υπολόγισε τα έξοδα σου φτωχά φτωχά από 800€ και ανέβαινε. Μέσο όρο θα σου έλεγα 1000€ και κάτι. Τώρα που είστε δυο, περίεργη φάση. Άντε να βγάλετε άκρη και να μην παρεξηγηθεί ο ένας η ο άλλος.... Οι γονείς από τη μεριά τους κάνουν δώρο στους κουμπάρους. Λογικά θα σε ρωτήσουν τι χρειάζεσαι. Sent from my iPhone using Insomnia
mathsrule Δημοσ. 28 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2014 Από εκεί και πέρα εσύ θα δώσεις 50-100 στην εκκλησία Όταν είχα πάει να πληρώσω όταν βάφτιζα, μου λέει ο παπάς "Υποχρέωσή μας είναι να τελούμε τα μυστήρια και να το λέτε αυτό σε όλους όσους σας ζητάνε να πληρώσετε. Τα λειτουργικά έξοδα τα πληρώνει η Μητρόπολη." και δεν μου δέχτηκε τα λεφτά. 1
idomeneas7 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2014 Σταυρο να παρεις απο το ιντερνετ. Εμεις γυρισαμε ποσα κοσμηματοπωλεια και ηταν ολοι κλεφτες, βρες ενα αξιοπιστο κοσμηματοπωλειο online και παρε. Να ξερεις στα περισσοτερα η αλυσίδα πάει έξτρα ή σου δίνουν μια σκατενια μεσα στην τιμη του σταυρου, οποτε υπολογισε το και αυτο. Παντως με 300-350 παιρνεις πολυ καλο σταυρο, που θα τον πληρωνες τουλαχιστον 100-150 ευρω παραπανω σε φυσικο κοσμηματοπωλειο. Κατι αξιοπρεπες βρισκεται και με λιγοτερα παντως. Το σετ που λες μπορει να κανει και 250 ευρω, απο εκει ξεκινανε οι τιμες. Ομως ειναι λιγο αναλογα και τι θελουν οι γονεις αλλα και τι μπορεις κι εσυ να διαθεσεις. Υπαρχει περιπτωση οι γονεις να μην ενδιαφερονται τοσο να γινουν τα πραγματα με τον καθιερωμενο τροπο και να μην τους ενδιαφερουν τα φρου φρου και τα ασκοπα εξοδα. Καποιοι αλλοι περιμενουν να πληρωσεις και στολισμο της εκκλησιας... Για μαγαζια ψαξε αποθηκες και στοκατζιδικα, δεν εχει νοημα να παρεις τα μοντελα της κολεξιον Ανοιξη-Καλοκαιρι 2014. Εμεις ειχαμε παρει απο εναν στο Περιστερι αλλα δεν θυμαμαι πως τον λεγανε και δεν θα τον εγραφα κιολας μην θεωρηθει διαφημιση. Παντως απο το ιντερνετ τον ειχα βρει, ειχε ομορφα πακετακια με 250 ευρω. Τα λεφτα στην εκκλησια ΔΕΝ ειναι υποχρεωτικα, δινεις μονο ως δωρεα οποιο ποσο θελεις και αμα θελεις. Σου δινουν και αποδειξη (αν οχι, ζητα τη).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα