mix@lis Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2014 Καλησπέρα σε όλους, επειδή υπάρχει πιθανότητα να με πάρουν σε πολυεθνική εταιρεία, πόσο περίπου θα είναι ο καθαρός μισθός μου? Έχω πτυχίο, χωρίς προυπηρεσία και άνω των 25. Μπορώ να διεκδικήσω κάτι παραπάνω απο τον βασικο? Ευχαριστώ πολύ!
defacer Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2014 Αν σκεφτείς ότι με βασικό προσλαμβάνεται ο απόφοιτος λυκείου τότε θα έλεγα ότι όχι μόνο μπορείς αλλά και επιβάλλεται. Common sense. Επίσης γενικά μιλώντας στις πολυεθνικές περιμένεις κάπως καλύτερες αποδοχές απ' το αν έκανες την ίδια δουλειά σε μικρή επιχείρηση. 1
Ison_ Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2014 Τι δουλειά θα κάνεις; Σαν γενική απάντηση θα σου πω ότι θα προσληφθείς με βασικό μισθό. Όχι ότι δε μπορείς να το διαπραγματευτείς, αλλά σκέψου ότι η εταιρεία έχει να επιλέξει από χιλιάδες άλλους πρόθυμους να δουλέψουν με βασικό. 1
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2014 Διάθεση , φιλότιμο , θέληση να μάθεις και να κοιτάς την δουλειά σου. Το τελευταίο να το τηρήσεις. Τα 2 πρώτα όσο μπορείς για να μην σε καβαλήσουν. Το 3 θα το κάνεις για σένα και για το μέλλον σου για να αποκομίσεις πράγματα. Και αν είσαι οκ θα σου προσφέρουν κάτι παραπάνω σε εύλογο διάστημα. 1
GreyHorse Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2014 Αν σκεφτείς ότι με βασικό προσλαμβάνεται ο απόφοιτος λυκείου τότε θα έλεγα ότι όχι μόνο μπορείς αλλά και επιβάλλεται. Common sense. Επίσης γενικά μιλώντας στις πολυεθνικές περιμένεις κάπως καλύτερες αποδοχές απ' το αν έκανες την ίδια δουλειά σε μικρή επιχείρηση. Επέτρεψέ μου να διαφωνήσω με την εμπειρία μου σε 2 πολυεθνικές + άλλη μία φίλης. Περισσότερες πιθανότητες για αύξηση έχεις σε (σωστή) μικρή επιχείριση παρά σε πολυεθνική που με τους δικηγόρους παραμάσχαλα 24/7 γνωρίζει και τα πιο μικρά παράθυρα των νόμων και βλέπουν να βγάλουν από τη μύγα ξίγκι μια που γι'αυτήν ο υπάλληλος δεν έχει όνομα παρά έναν αριθμό που θα του δωθεί με την πρόσληψη και θα τον ακολουθεί μια ζωή ακόμα και αν φύγει. Το καλό των πολυεθνικών είναι ότι πληρώνουν στην ώρα τους. Για απάντηση στην ερώτηση του ts, όχι, δεν μπορείς να διεκδικήσεις παραπάνω χρήματα. Οι μισθοί στις πολυεθνικές είναι ντε φάκτο ανάλογα με τη θέση, δεν πας να έχεις και διδακτορικό. Κάτι θέσεις νομικών συμβούλων ίσως να μπορούν να κάνουν παζάρι. Εκτός αν έχεις ΤΑ προσόντα και είσαι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ και ΔΥΣΕΥΡΕΤΟΣ, που αν ήσουν κάτι τέτοιο δεν θα ρωτούσες καν. 2
mix@lis Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2014 ευχαριστω πολύ για τις απαντήσεις παιδια! δηλαδη πόσο να υπολογίζω περίπου για καθαρα?γυρω στα 500?
defacer Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2014 Για απάντηση στην ερώτηση του ts, όχι, δεν μπορείς να διεκδικήσεις παραπάνω χρήματα. Οι μισθοί στις πολυεθνικές είναι ντε φάκτο ανάλογα με τη θέση, δεν πας να έχεις και διδακτορικό. Νομίζω ότι κάπου χάθηκε η διαφορά ανάμεσα στο "να διεκδικήσω παραπάνω από το βασικό μισθό" και το "να διεκδικήσω παραπάνω από όσα μου προσφέρουν". Granted "διεκδικήσω" δεν είναι η καλύτερη λέξη για το λόγο που αναφέρεις. Αν το αλλάξουμε σε "περιμένω" συμφωνήσαμε; Επίσης, ποιός μίλησε για αύξηση; δηλαδη πόσο να υπολογίζω περίπου για καθαρα?γυρω στα 500? Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε τέτοια εκτίμηση χωρίς να μας πεις τουλάχιστον ποιός είναι ο τίτλος και οι αρμοδιότητες της θέσης.
NickTG Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2014 Δεν μπορεί να απαντηθεί αυτό. Πάει ανάλογα την εταιρεία και τη θέση. Για παράδειγμα στην τελευταία που πήγα για συνέντευξη ο καθαρός μισθός βγαίνει πάνω απο 1000€ για τη θέση εκείνη και ανάλογα την προϋπηρεσια και τα χαρτιά ανεβαίνει.
Miracle Worker Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2014 Πολλές πολυεθνικές, πληροφορικής, συμβουλευτικές και άλλες στο χώρο των υπηρεσιών δίνουν πάνω από 800 καθαρά. Τώρα αν πας στα Lidl αποθηκάριος μάλλον βασικό θα παίρνεις.
mix@lis Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2014 Λοιπόν πρόκειται για εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και απ'οτι εχω δει ειναι μεγαλη εταιρεια γενικα και εχει σε πολλες χωρες γραφεια.ειμαι για την θεση του IT advisor και αρχικα μου ειπαν οτι θα ειμαι σαν βοηθος.Δεν εχω προυπηρεσια και εχω πτυχιο πληροφορικης.
qsis Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2014 ευχαριστω πολύ για τις απαντήσεις παιδια! δηλαδη πόσο να υπολογίζω περίπου για καθαρα?γυρω στα 500? 489.38 (6850 το χρόνο) λέει ο νόμος για 8ωρος άνω των 25 και άγαμος Το πτυχίο δεν παίζει κανένα ρόλο στην εθνική συλλογική σύμβαση, ο κατώτατος μισθός εξαρτάται από το αν είσαι άγαμος ή όχι και από τα χρόνια προϋπηρεσίας σε συγκεκριμένη ειδικότητα. Το αν θα πάρεις παραπάνω είναι δικό τους θέμα, σου λέω τα ελάχιστα που πρέπει να πάρεις. 1
doctor_667 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2014 Όπως σου είπαν και παραπάνω, αυτά είναι ψιλοφιξ στις πολυεθνικέςκαι δεν δέχονται διαπραγματεύσεις. Μπορεί να είναι παραπάνω από το βασικό αλλά παραμένει χάλια ο μισθός. Άκουσα πρόσφατα από άτομο με μάστερ πόσα παίρνει στην Accenture και έφριξα. 2
idomeneas7 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2014 Εγω ειμαι σε πολυεθνικη, με πτυχιο ΑΕΙ, χρονια προυπηρεσια, γαμο και σκιζομαι στην δουλεια. 500 ευρω παιρνω, συν απληρωτες υπερωριες, συν δουλεια για το σπιτι. Α, διαλειμα για φαγητο δεν εχει, τρωω στο γραφειο μια μπουκια, απανταω στο τηλεφωνο, τρωω αλλη μια μπουκια, απανταω στο αλλο τηλεφωνο και αυτο γινεται μεχρι να τελειωσω...
dezon Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Όπως σου είπαν και παραπάνω, αυτά είναι ψιλοφιξ στις πολυεθνικέςκαι δεν δέχονται διαπραγματεύσεις. Μπορεί να είναι παραπάνω από το βασικό αλλά παραμένει χάλια ο μισθός. Άκουσα πρόσφατα από άτομο με μάστερ πόσα παίρνει στην Accenture και έφριξα. και λενε στις παρουσιασεις τους οτι δεν δινουν μισθους πεινας
Backpacker Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Ανάλογα...πολυεθνική είναι η Lenovo πολυεθνική είναι και τα McDonalds ή το Lidl ή τα ΙΚΕΑ...δεν πληρώνουν το ίδιο όμως...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα