fylatos Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Πιστεύω ότι είναι σωστό. Εννοούν δήμος των Αθηναίων και το χρησιμοποιούν λογικά υπό την έννοια ότι ο Δήμος είναι το σύνολο των δημοτών του. Το γιατί δεν λένε δήμος των Αθηναίων είναι λογικά θέμα συντομίας και όπως και σε πολλές άλλες περιπτώσεις στα ελληνικά, μεταφοράς του προφορικού λόγου στον γραπτό.
Porg Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Ας το κλειδώσει κάποιος μέχρι να μάθει ο ts γραμματική και τρόπους
michael92 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Μαρέσει που πέσαν όλοι πάνω μου να με φάνε λες και απηύθυνα τις προσβολές στους ίδιους. Μπορεί να είναι κάτοικοι του δήμου Αθηναίος και να θίχτηκαν. Οκ το ότι έγραψα ένα τσαπατσούλικο προσβλητικό first post δεν σημαίνει ότι σοβαρολογούσα στις προσβολές ή ότι πρέπει οπωσδήποτε να γίνει το θέμα derail. Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβουν κάποιοι; Ας το κλειδώσει κάποιος μέχρι να μάθει ο ts γραμματική και τρόπους OP won't deliver, sorry
pournaras Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Μια που αναφέρατε και τα Ιωάννινα, και εκεί ο δήμος λέγεται Ιωαννιτών. Επίσης, και Δήμος Ναυπλιέων για το Ναύπλιο. Και Δημος Πατρεων Δημος Κορινθιων Δημος Αρταιων Δημος Θηβαιων Δημος Λεβαδεων Δημος Χαλκιδεων Δημος Καλλιεων και δεκαδες αλλοι. 1
Dagobert Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Και για να ξεκαθαρίσω, παρότι ξεκίνησα με ιδιαίτερα καυστικό ύφος, δεν έχω σκοπό να τρολλάρω. Νομίζω είναι πρόβλημα να μην μπορούμε να ξεκαθαρίσουμε πως είναι σωστό να λέμε βασικά πράγματα όπως τους δήμους και τις περιφέρειες στην δημοτική, ανάλογα την σημερινή τους σημασία. Για μένα, από τη στιγμή που ο δήμος σαν οργανισμός είναι ένας (νομικό πρόσωπο), η ονομασία του πρέπει να είναι σε ονομαστική (το λέει και η λέξη) και όχι σε γενική και πληθυντικούς. Δεν φωνάζουμε την Άννα, Άννας ή Άννης. Ούτε τον Γιώργο, Γιώργου. Γιατί λοιπόν να λέμε Δήμος Αθηναίων και όχι Δήμος Αθήνα; κλπ Δήμος (Ονομαστική ενικού) Αθηναίων (Γενική Πληθυντικού) ακούγεται τόσο σωστό όσο: Είμαι ο γνωστός (Ονομαστική ενικού) Μιχάληδες (Γενική Πληθυντικού) http://el.wiktionary.org/wiki/%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82 Χρησιμοποιείται και σήμερα η λέξη με άλλη σημασία. Δέχομαι κριτική μόνο για τις δοτικές μου. Αλλά ναι το κωμικοτραγικός ταιριάζει πιο πολύ. Τόσα kb για να πεις το γνωστό: όντως, πλέον δεν ξέρουμε Ελληνικά.
Lucifer Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Μέχρι τέλος της άλλης βδομάδας πρέπει να 'χει βγει μια άκρη, αλλιώς πραγματικά δεν ξέρω τι συνέπειες μπορεί να έχει όλο αυτό. 4
dezon Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 για να ασχολεισαι με κατι τοσο ασημαντο και να μοιραζεις καρκικο κι ολας παει να πει οτι εχεις λυσει ολα τα προβληματα της ζωης σου.
Basilhs23___ Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Εμένα πάντως, ασχέτως αν η λέξη είναι στην καθαρεύουσα ή όχι, μου ακούγεται καλύτερο και σωστότερο να λέω την λέξη ως Αθηναίων παρά Αθηνών. Καλύτερα να μας διαφωτίσει κάποιος φιλόλογος που να μπαίνει στο forum.
TriLoBiTe Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Μέχρι τέλος της άλλης βδομάδας πρέπει να 'χει βγει μια άκρη, αλλιώς πραγματικά δεν ξέρω τι συνέπειες μπορεί να έχει όλο αυτό. Κάνω έκκληση να μείνει ανοιχτό το thread μέχρι τέλος του άλλου χρόνου. Το βλέπεις πως Η ΟΡΓΗ ΞΕΧΕΙΛΙΖΕΙ. Κάπου πρέπει να βρει διέξοδο όλο αυτό. Δε θες να ξυπνήσεις μια μέρα και να δεις καμμένο τον Δήμο Αθηναίων (μπαρδόν Μιχαλιό) Αθήνας.
Donalhioy Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 κανονικα η πολη λεγεται Αθηναι.. οχι αθηνα και οι κατοικοι λεγονται αθηναιοι και οχι αθηνοι ή αθηνεις! και το κανονικο ειναι φυσικοθεραπεια και οχι φυσιοθεραπεια "ασχετο" αλλαγες σε ονομασιες για να ακουγονται πιο ευηχα δεν ειναι και κατι καινουργιο.... και οι ονομασιες αυτες στην καθαρευουσα ειχαν δοθει.. στην καθαρευουσα τις λεμε.. ή μηπως εσυ το dvd το λες ψηφιακο ευελικτο δισκο?
whodatinsomniaK Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Φούρνος μικροκυμάτων για ανθρώπους. Εχθές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις