Valerie_ Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Εγω λεω στη συνελευση να τους εξηγήσεις ακριβώς τα πράγματα πως εχουν προτείνοντας να πληρώνεις οσα μπορείς το χειμωνα, και να ξεπληρωνεις σιγα σιγα. Τωρα αν κάποιος χλευάσει ειναι δικο του θεμα και οχι δικο σου, εσυ κοιτα να εισαι διπλωματικός (δηλαδή ξεκάθαρος αλλα χωρίς να έρθεις σε ρήξη) 1
Moderators Malthador Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Moderators Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Ακομη και να χαν κεντρικη με πετρελαιο και καποιος/οι να βαζαν ατομικο λεβητα τα τζιμανια του κρατους ειπαν οτι θα δεινει κ ενα 25% και για τα παγια πετρελαιου... Μα πώς να γίνει διαφορετικά; Αφού οι σωληνώσεις περνάνε μέσα από τους τοίχους και όταν ανάβει ο λέβητας ζεσταίνονται όλα τα διαμερίσματα από τα οποία περνάνε. Πού βρίσκεις την αδικία σε αυτό; Απολύτως λογικό είναι.
hurin Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Σε καταστατικά 2 πολυκατοικιών που έχω δει, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για μή πληρωμή εξόδων θέρμανσης παρά μόνο άν είναι κλειστό και ακατοίκητο και το βεβαιώνουν οι διαχειριστές, οπότε και πληρώνουν το 30%. Οι πολυκατοικίες αυτές κατασκευάστηκαν 40 χρόνια πριν και λογικό είναι τα καταστατικά να μην ανταπεξέρχονται στα σημερινά δεδομένα και δυστυχώς ούτε λόγος για αλλαγή καταστατικού καθώς απαιτείται συμφωνία και απαρτία του 100% των ιδιοκτητών. Εκεί που χρειάζεται κρατική παρέμβαση, το κράτος παραμένει στα ευχολόγια. Δημιούργησε το "Εξοικονομώ κατ'οίκων" και προώθησε την αυτονομία με φυσικό αέριο και τις αντλίες θερμότητας, χωρίς να λύνει το βασικό πρόβλημα της απαλλαγής από τα έξοδα θέρμανσης. Έχοντας δώσει αξιοσέβαστο ποσό σε αντλία θερμότητας επειδή μείναμε χωρίς πετρέλαιο επί 3 χρόνια αφού πληρώναμε μόνο οι μισοί, εξακολουθώ να μην μπορώ να βρω λύση πως να μην πληρώσω άν και όποτε αποφασίσουν να βάλουν πετρέλαιο. Τελικά, θα σταματήσω αυθαίρετα να πληρώνω όπως έκαναν και αυτοί που με οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση. 1
zio10 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 ^Δεν νομίζω ότι θα βρεις λύση. Ακόμα και σε κλειστό, ξενοίκιαστο διαμέρισμα σε καινούργια πολυκατοικία εμείς πληρώναμε κανονικά το ποσοστό που αναλογεί.
australis Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Οπως και να τους πεις οποιος εχει θεση εργασιας διαθεσιμη να με ειδοποιησει. π.χ. κανα 100-200ε δεν δεινουν για καθαρισμο;να στα δεινουν εσενα για να τους πληρωνεις το πετρελαιο. Τελος γιατι οχι δωσε ενα cv και που ξερεις.... Αυτο είναι το καλυτερο απ'ολα. Δείξε φιλοτιμο και εργατικότητα ...
παπι Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Μα πώς να γίνει διαφορετικά; Αφού οι σωληνώσεις περνάνε μέσα από τους τοίχους και όταν ανάβει ο λέβητας ζεσταίνονται όλα τα διαμερίσματα από τα οποία περνάνε. Πού βρίσκεις την αδικία σε αυτό; Απολύτως λογικό είναι. Παει με την λογική οτι παίρνεις θερμότητα απο τους διπλανούς σου. Κάτι το οποίο είναι λάθος και άδικο.
haris_216 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Δεν έχει να κάνει με το γεγονός της παλιάς πολυκατοικίας αφού και στις νεότερες ισχύει το ίδιο (30% στα πάγια). Ακόμα και η ζητούμενη (και συζητούμενη) αποκοπή από την κεντρική θέρμανση με εξαίρεση από τα πάγια, θα αφορά (όταν/αν γίνει) μόνο τις περιπτώσεις που αυτός που "φεύγει" το κάνει για να πάει σε ατομικό λέβητα αερίου. Και φαντάζομαι δεν θα είναι στο μιλητό "ναι σας υπόσχομαι ότι θα βάλω ατομικό λεβητάκι" αλλά με τα σχετικά χαρτιά/αποδείξεις εγκατάστασης. Όπως καταλαβαίνετε δεν αφορά αυτούς που είτε "θέλουν" να ξεπαγώσουν είτε θέλουν να πάνε σε άλλες εναλλακτικές (κλιματιστικά, σόμπες, κλπ). Για μένα (που είμαι κακόπιστος ) η όλη ιστορία βρωμάει παρεμβάσεις/πιέσεις να παραμείνει ο κόσμος δεσμευμένος σε πετρέλαιο/αέριο, όχι γιατί έτσι "κλέβει" από τη θερμότητα του γείτονα (ναι, ενδιαφέρθηκε το κράτος για τις απώλειες του γείτονά μου στον 3ο), αλλά γιατί δεν θέλει να δώσει την δυνατότητα της πλήρους αποδέσμευσης φοβούμενοι το τι είχε να γίνει τότε και πόσοι θα έβαζαν πετρέλαιο!!!. Μεγάλες απώλειες για "ορισμένους"
kage Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Μα πώς να γίνει διαφορετικά; Αφού οι σωληνώσεις περνάνε μέσα από τους τοίχους και όταν ανάβει ο λέβητας ζεσταίνονται όλα τα διαμερίσματα από τα οποία περνάνε. Πού βρίσκεις την αδικία σε αυτό; Απολύτως λογικό είναι. γιατι οταν ανοιγει αυτος με τον αεριο δεν θα γινετε το ιδιο?ποιος θα ανοιγει περισσοτερο αυτος που ειχε τα 3χιλ. να βαλει το συστημα ή το κοινοχρηστο συστημα? http://koinoxrista24.gr/blog/2010/11/%CF%80%CE%AC%CE%B3%CE%B9%CE%BF-%CE%B8%CE%AD%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CF%81%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CE%BC/ Πάγιο θέρμανσης και τρόπος υπολογισμού των καυσίμων http://www.tanea.gr/news/economy/article/5172857/dyomisi-mhnes-gia-na-aytonomhthei-kapoios-apo-thn-kentrikh-thermansh-ths-polykatoikias/
Moderators Malthador Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Moderators Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 γιατι οταν ανοιγει αυτος με τον αεριο δεν θα γινετε το ιδιο? Αν έχεις ατομικό λέβητα στο μπαλκόνι σου και ζεσταίνει μόνο τις σωληνώσεις και τα σώματα του σπιτιού σου δεν βλέπω πως είναι το ίδιο.
kage Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 edit: υπαρχουν αυτονομο με σωληνωσεις που ξεκινανε απο τον κοινοχρηστο συστημα(αρα θα περναει απο αλλους οροφους) ή καθετη κεντρικη με οριζοντιες σωληνωσεις που εκει υποθετω θα απομονωνεται απο την καθετη και θα συνδεεται στην ατομικη... εγω διαβασα οτι το κανουν για να μην αυξηθει το κοστος στους υπολοιπους που θα μεινουν με την κεντρικη... γιατι ο καυστηρας θα καιει για ολα τα διαμερισματα οπως ειχε σχεδιαστει...
gia_nnis Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 οι ατομικοι λεβητες φυσικου αεριου ειναι 100% αυτονομες.. δεν μπορει ομως να βαλει μονο ενας. Θελει την πλειοψηφια.. και αυτοι που δεν θελουν δεν βαζουν και δεν εχουν καμια επιβαρυνση απο τους αλλους.. οι ατομικοι λεβητες φυσικου αεριου ειναι 100% αυτονομες.. δεν μπορει ομως να βαλει μονο ενας. Θελει την πλειοψηφια.. και αυτοι που δεν θελουν δεν βαζουν και δεν εχουν καμια επιβαρυνση απο τους αλλους.. δηλαδη δεν πληρωνουν παγιο!
nvel Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 αν εισαι στον 5ο οι σωληνωσεις δεν περνανε απο τους υπολοιπους 4 οροφους? οι σωληνες για το αεριο ειναι εξωτερικες οι αλλες για το νερο παραμενουν ως εχουν... εγω διαβασα οτι το κανουν για να μην αυξηθει το κοστος στους υπολοιπους που θα μεινουν με την κεντρικη... οι ατομικοί λέβητες τοποθετούνται στα μπαλκόνια των διαμερισμάτων του εξυπηρετούν οχι στα ισόγεια/υπόγεια, το διαμέρισμα αποκόπτεται από το κοινόχρηστο υδραυλικό δίκτυο
kostask91 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Φιλε ψηλε εγω θα το παω αλλου. Η απορια μου ειναι ,γιατι μενεις ακομα Αθηνα ? Ελπιζοντας για τι ? Για κανα 5μηνο του ΟΑΕΔ ? Εσυ που το βιωνεις και τοσο δυσκολα ,οπως λες ,γιατι επαναπαυεσαι σε αυτο το τροπο ζωης ? Αποψη μου ειναι οτι πρεπει να παλεψεις στη ζωη σου και οχι να περιμενεις απραγος να κανουν αλλοι κατι για σενα. Εχω φιλο , ορφανος απο γονεις στα 22 του , ο οποιος αναγκαστηκε να ξενιτευτει (Γερμανια) χωρις πτυχια χωρις τιποτα, δουλευοντας σαν εργατης ,οπως οι παππουδες μας. Δυσκολο δε λεω, αλλα τωρα μετα απο 1 χρονο εχει ορθοποδησει . Αν δεν το εκανε αυτο , θα ηταν στην ιδια μοιρα με σενα, σε δικο του σπιτι , με χαρτζιλικι απο την αδερφη του για τα προς το ζην. Εγω εχω αλλον 1 χρονο λογικα σπουδων για πτυχιο (μακαρι ) . Ειμαι απο πολυτεκνη οικογενεια με χαμηλο εισοδημα . Το χω σαν δεδομενο οτι αν δε βρω δουλεια , θα φυγω προς τα εξω να το κυνηγησω. Δε θα μεινω με σταυρωμενα χερια , και ουτε θα το αφησω να με παρει απο κατω, οπως λες οτι το ιντερνετ ειναι ο μονος λογος που "δεν φουνταρεις απο το μπαλκονι" κι ας το λες για υπερβολη. Το οτι ζησαμε καποια ευκολα χρονια δε σημαινει οτι πρεπει να επαναπαυτουμε μεχρι να ξαναρθει η απαπτυξη ( γελια ) .. 1
Anorymous Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Τελος γιατι οχι δωσε και ενα paypal/iban για donations ή cv και που ξερεις.... μηπως να παω και στο παμε πακετο ? To θεμα ρε δεν το εκανα για να με λυπηθουν οι συμφωρουμητες απλα μερικοι κραζουν χωρις να ξερουν τι περναει ο καθενας και για αυτο ειπα τα πρωσοπικα μου, εγω στειλει αρκετα cv αυτο το μηνα μαζι με προκηρηξεις για 8 μηνα και προγραμματα του οαεδ ελπιζω φετος καπου να με παρουν. Φιλε ψηλε εγω θα το παω αλλου. Η απορια μου ειναι ,γιατι μενεις ακομα Αθηνα ? Ελπιζοντας για τι ? Για κανα 5μηνο του ΟΑΕΔ ? Εσυ που το βιωνεις και τοσο δυσκολα ,οπως λες ,γιατι επαναπαυεσαι σε αυτο το τροπο ζωης ? Αποψη μου ειναι οτι πρεπει να παλεψεις στη ζωη σου και οχι να περιμενεις απραγος να κανουν αλλοι κατι για σενα. Εχω φιλο , ορφανος απο γονεις στα 22 του , ο οποιος αναγκαστηκε να ξενιτευτει (Γερμανια) χωρις πτυχια χωρις τιποτα, δουλευοντας σαν εργατης ,οπως οι παππουδες μας. Δυσκολο δε λεω, αλλα τωρα μετα απο 1 χρονο εχει ορθοποδησει . Αν δεν το εκανε αυτο , θα ηταν στην ιδια μοιρα με σενα, σε δικο του σπιτι , με χαρτζιλικι απο την αδερφη του για τα προς το ζην. Εγω εχω αλλον 1 χρονο λογικα σπουδων για πτυχιο (μακαρι ) . Ειμαι απο πολυτεκνη οικογενεια με χαμηλο εισοδημα . Το χω σαν δεδομενο οτι αν δε βρω δουλεια , θα φυγω προς τα εξω να το κυνηγησω. Δε θα μεινω με σταυρωμενα χερια , και ουτε θα το αφησω να με παρει απο κατω, οπως λες οτι το ιντερνετ ειναι ο μονος λογος που "δεν φουνταρεις απο το μπαλκονι" κι ας το λες για υπερβολη. Το οτι ζησαμε καποια ευκολα χρονια δε σημαινει οτι πρεπει να επαναπαυτουμε μεχρι να ξαναρθει η απαπτυξη ( γελια ) .. ρε κωστακι κοιταω και για εξω αλλα αν δεν εχεις λεφτα για εισητηρια και πρωτα εξοδα πως θα πας ? edit: υπαρχουν αυτονομο με σωληνωσεις που ξεκινανε απο τον κοινοχρηστο συστημα(αρα θα περναει απο αλλους οροφους) ή καθετη κεντρικη με οριζοντιες σωληνωσεις που εκει υποθετω θα απομονωνεται απο την καθετη και θα συνδεεται στην ατομικη... εγω διαβασα οτι το κανουν για να μην αυξηθει το κοστος στους υπολοιπους που θα μεινουν με την κεντρικη... γιατι ο καυστηρας θα καιει για ολα τα διαμερισματα οπως ειχε σχεδιαστει... νομιζω γινετε σαν το ρευμα δηλαδη ο καθενας εχει την γραμμη του και υπαρχει ειδικη μονωση για να μην εκμεταλλευεται ο αλλος την θερμανση σου αλλα δεν ειμαι σιγουρος .
fsbmaniac Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Αδερφέ καταρχήν καλο κουραγιο σε αυτο που περνάς. Σκεψου σοβαρα να φυγεις απο την πολη. Υπαρχουν τροποι ωστε να εισαι αξιοπρεπης και να ξεκινησεις μια νεα ζωη. Αναζητησε εργασια μαζι με εστια στην επαρχια. Πιστεψε με υπαρχει ...θα σου παρεχουν δωρεαν δωματιο νερο ρευμα και εναν μικρο μισθο (100Ε) αλλα θα μπορεις να εχεις δωρεαν φρουτα λαδι κτλ. Θα μαθεις να καλλιεργεις να κλαδευεις και να φροντιζεις την γη θα κανεις τετοιες δουλειες. Μπορεις να ασχοληθεις με ορθη συγκομιδη αγριων βοτανων στην συνεχεια και σιγα σιγα να αποκτησεις ενα αξιοπρεπη μισθο 500-600 ευρω που ζωντας στο χωριο θα ειναι σαν 900 στην πολη. Αν ολα αυτα σου μοιαζουν αδιανοητα και δυσκολα...θα σου προτεινω να ψαξεις να βρεις σπιτι ενοικιαζομενο απο πολλα ατομα 3+ εως 5 οπου ο καθενας εχει το δωματιο του και συνηθως υπαρχουν 1 κουζινα και 2 τουαλετες κοινοχρηστες. Δεν ειναι ασχημο θα εχεις εξοδα max 100-130 ευρω με ολα μεσα (θερμανση-νερο-δεη-internet)... Κανε κατι για σενα...υπαρχουν λυσεις και οι λυσεις ειναι στην υπαιθρο. Ψαξε να βρεις ανθρωπους που θελουν να κανουν το βημα... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ! Αν εχεις κοπελα μπορειτε να φυγετε μαζι και να βρειτε αλλα ζευγαρι απου θελουν να ξεκινησουν ενα τετοιο πραγμα... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα