Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@adon τι μαλακια χαχχα κι εμεις το καναμε :P

@luci αγαπαμε gordons space, breezer, smirnoff ice... Συνηθως μ αυτα ξεκιναει καποιος το αλκοολ, μαζι με τη μπυρα ειναι αυτα που επιτρεπουν οι γονεις απο μια ηλικια κι επειτα.

Θυμαμαι ξερω γω γυμνασιο στις διακοπες να παιρνουμε μπριζερ απ το περιπτερο κ να νιωθουμε "μεγαλοι" :P

Κι εγω πχ μπορω να πιω 3 ποτηρια βοτκα αλλα τα 3 του κρασιου θα με βαρεσουν.

Και φυσικα εχει να κανει με την ωρα/διαθεση.. Αγαπω μπυριτσες στη παραλια αλλα κ λικερακι τα χριστουγεννα ξερω γω διπλα στο δεντρο.

Μικρες καθημερινες απολαυσεις :)

• Like 1
  • Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Προσωπικά μου αρέσει μόνο το κόκκινο κρασί αλλά το έχω κόψει εδώ και 2+ χρόνια.Δεν μου έχει λείψει καθόλου.

Γενικά πάντως δεν πίνω ούτε ποτά,ούτε αναψυκτικά,μόνο χυμούς και τσαι/καφέ.(και νερό φυσικά)

Δημοσ.

Εγώ μόνο κονιάκ και κρασί μπορώ να πιω ευχάριστα...Και αυτά σε μικρές ποσότητες

Το κακό είναι οτι άμα δεν πίνεις αλκοόλ αυτομάτως γίνεται δύσκολο να συμετάσχεις σε νυχτερινή διασκέδαση.

Αν βγεις χωρίς να πίνεις και οι άλλοι πίνουν τι νόημα έχει;Θα τους κοιτάς;

Είναι πάντως και θέμα συνήθειας..Ένα καιρό έπινα 2-3 ούισκιΑ και είχα συνηθίσει να το κατεβάζω με άνεση.Αν συνέχιζα μπορεί να έπινα και μπουκάλι.

Τώρα που έχω πολύ καιρό να πιω,και με ένα δάχτυλο ουίσκι μπορεί να το βγάλω...

Δημοσ.

το αλκοολ το πινεις για να κανεις κεφαλι

αν ηταν για γευση θα πιναμε ολοι κοκακολα η χυμο μανγκο.

• Like 2
Δημοσ.

Εννοώ, δε μπορείς να βγάλεις γενικό κανόνα για "τους ανθρώπους" για το "αλκοόλ" ή για όποια ναρκωτική ουσία.

Η γενική απάντηση είναι πως το αγαπάμε πάντως.

Nομίζω ένας γενικός κανόνας που μάλλον ισχύει είναι πως το αλκοόλ γενικά βελτιώνει τη διάθεση,αυξάνει την ευδαιμονία και με μερικά ποτηράκι παραπάνω σε ''πάει'' σε ένα άλλο state of mind το οποίο δεν μπορεί να επιτευθεί αλλιώς.Αρκεί να μιλάμε για λογικές ποσότητες και όχι για κραιπάλες και για βραδυνές ώρες γιατί ο εγκέφαλος δεν λειτουργεί το ίδιο όλη μέρα.

Δημοσ.

Απο τα ποτα μ'αρεσουν μοναχα (σα γευση) η μπυρα (ειδικα weiss) και το ουζο , ολα τα υπολοιπα δεν μου πολυ αρεσουν.

Δημοσ.

το αλκοολ το πινεις για να κανεις κεφαλι

αν ηταν για γευση θα πιναμε ολοι κοκακολα η χυμο μανγκο.

Μπύρα και κρασιά δεν πίνεις για το κεφάλι όμως αφού για να σε "πιασουν" πρέπει να καταναλώσεις ποσότητες

Δημοσ.

Προσωπικα μου αρεσει σαν γευση το ουισκι και η μπυρα , αντε και κανα ημιγλυκο. Αλλα και jin θα πιω και vodka και γενικα τα παντα , εκτος απο γλυκα ποτα τυπου north, baileys κτλ ,τα οποια απεχθανομαι.

Γενικα ειμαστε παρεα που οταν θα βγουμε θα πιουμε αρκετα.

Και κατι που κολλαει με το thread :P

https://www.youtube.com/watch?v=-9KX87QEWp0

• Like 2
Δημοσ.

Δε συμβαίνει το ίδιο και με τα ποτά. Π.χ Ουίσκι, βότκα κλπ.

Μας αρέσει όντως η γεύση από το ουίσκι ή το πίνουμε για να χαλαρώσουμε;

Καλά η βότκα είναι για πέταμα, αλλά το ουίσκι είναι το ανώτερο ποτό με διαφορά

Απλά πιστεύω ότι είσαι ακόμα στη φάση που "μαθαίνεις"

Δημοσ.

Nομίζω ένας γενικός κανόνας που μάλλον ισχύει είναι πως το αλκοόλ γενικά βελτιώνει τη διάθεση,αυξάνει την ευδαιμονία και με μερικά ποτηράκι παραπάνω σε ''πάει'' σε ένα άλλο state of mind το οποίο δεν μπορεί να επιτευθεί αλλιώς.Αρκεί να μιλάμε για λογικές ποσότητες και όχι για κραιπάλες και για βραδυνές ώρες γιατί ο εγκέφαλος δεν λειτουργεί το ίδιο όλη μέρα.

Διαφωνώ ως προς το ότι είναι γενικός κανόνας αυτό. Δεν έχεις ακούσει ποτέ για happy/grumpy drunk;

Προσωπικά μου έχει τύχει όσο πίνω να γίνομαι αχαχούχας, μου έχει τύχει (συχνότερο) και να τιγκάρω μισανθρωπία, να απομονώνομαι και να σηκώνομαι να φεύγω ή να μη μιλιέμαι μέχρι να μου ψιλοφύγει. Αν ήταν μόνο καλή διάθεση και ευδαιμονία δε θα υπήρχε το φαινόμενο της μπουκετίασης μεταξύ πιωμένων.

Και φυσικά, μπορεί να επιτευχθεί και αλλιώς, πολύ πιο ακίνδυνα και χωρίς hangover, απλώς όχι νόμιμα.

edit, "η βότκα είναι για πέταμα", λέει. "Είσαι στη φάση που μαθαίνεις", λέει.

• Like 1
Δημοσ.

Διαφωνώ ως προς το ότι είναι γενικός κανόνας αυτό. Δεν έχεις ακούσει ποτέ για happy/grumpy drunk;

Προσωπικά μου έχει τύχει όσο πίνω να γίνομαι αχαχούχας, μου έχει τύχει (συχνότερο) και να τιγκάρω μισανθρωπία, να απομονώνομαι και να σηκώνομαι να φεύγω ή να μη μιλιέμαι μέχρι να μου ψιλοφύγει. Αν ήταν μόνο καλή διάθεση και ευδαιμονία δε θα υπήρχε το φαινόμενο της μπουκετίασης μεταξύ πιωμένων.

Και φυσικά, μπορεί να επιτευχθεί και αλλιώς, πολύ πιο ακίνδυνα και χωρίς hangover, απλώς όχι νόμιμα.

Ναι εσύ λες για κατανάλωση σεβαστής ποσότητας που από άνθρωπο σε άνθρωπο έχει διαφορετικά αποτελέσματα,άλλοι γίνονται αστείοι,άλλοι παρεξηγούνται με το παραμικρό και γίνονται έως και βίαιοι,άλλοι προσβλητικοί και ξεστωμούν πράγματα που δε λέγονται υπό κανονικές συνθήκες.Αυτές όμως είναι καταστάσεις μέθης,εγώ πιο πολύ αναφέρθηκα σε μία λογική κατανάλωση,ακόμα και μια μπύρα να πιεις μπαίνει αλκοόλ στον οργανισμό το οποίο αρχίζει και επιδρά.Σε μικρές ποσότητες έχω την εντύπωση ότο τριγκάρει θετικά τον εγκέφαλο στους περισσότερους.

• Like 1
Δημοσ.

Καλά η βότκα είναι για πέταμα,

Αν, λέγοντας vodka, έχεις στο μυαλό σου κάτι τύπου absolut (πώς λέμε «amstel», μιλώντας για μπύρες; αυτό ακριβώς...) , συμφωνώ. Μόνο για να σφουγγαρίσεις το γκαράζ σου είναι κατάλληλη. Η καλή vodka όμως, είναι τουλάχιστον θεϊκό ποτό. Δεν έχει εν τω μεταξύ την παραμικρή σχέση (ούτε καν παραπλήσια γεύση) με τα πολυδιαφημισμένα ...paint removers, που πάει κι αγοράζει ο πολύς κόσμος στην Ελλάδα.

"η βότκα είναι για πέταμα", λέει. "Είσαι στη φάση που μαθαίνεις", λέει.

Έπρεπε να βρεθώ εδώ που είμαι για να πιω vodka και να νιώσω ότι απολαμβάνω ποτό. Μετά βέβαια, διαπίστωσα ότι βρίσκεις και στην Ελλάδα, απλώς όχι παντού.

• Like 4
Δημοσ.

Ναι εσύ λες για κατανάλωση σεβαστής ποσότητας που από άνθρωπο σε άνθρωπο έχει διαφορετικά αποτελέσματα,άλλοι γίνονται αστείοι,άλλοι παρεξηγούνται με το παραμικρό και γίνονται έως και βίαιοι,άλλοι προσβλητικοί και ξεστωμούν πράγματα που δε λέγονται υπό κανονικές συνθήκες.Αυτές όμως είναι καταστάσεις μέθης,εγώ πιο πολύ αναφέρθηκα σε μία λογική κατανάλωση,ακόμα και μια μπύρα να πιεις μπαίνει αλκοόλ στον οργανισμό το οποίο αρχίζει και επιδρά.Σε μικρές ποσότητες έχω την εντύπωση ότο τριγκάρει θετικά τον εγκέφαλο στους περισσότερους.

Α, αυτό κι εγώ πιστεύω ισχύει. Εξαιρούνται οι χωρισμένοι.

• Like 2
Δημοσ.

Αν, λέγοντας vodka, έχεις στο μυαλό σου κάτι τύπου absolut (πώς λέμε «amstel», μιλώντας για μπύρες; αυτό ακριβώς...) , συμφωνώ. Μόνο για να σφουγγαρίσεις το γκαράζ σου είναι κατάλληλη. Η καλή vodka όμως, είναι τουλάχιστον θεϊκό ποτό. Δεν έχει εν τω μεταξύ την παραμικρή σχέση (ούτε καν παραπλήσια γεύση) με τα πολυδιαφημισμένα ...paint removers, που πάει κι αγοράζει ο πολύς κόσμος στην Ελλάδα.

δεκτό γιατί δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία με πιο premium βότκες σε σχέση με ουίσκια 

απλά ποτέ δε μου καθόταν καλά η γεύση τους ώστε να προσπαθήσω να επενδύσω περισσότερο σε αυτές.

είναι μερικά ποτά που τα έχω πάρει αρνητικά από την αρχή 

το ουίσκι από την άλλη έχει πολλά πράγματα σε περίπτωση που θες να το ψάξεις πιο βαθιά το πράγμα.

δε το θεωρώ τυχαίο που έχει τη θέση που εχει ανάμεσα στα ποτά, απλά είναι δύσκολο να το εκτιμήσεις με τη πρώτη

πάντως μια και λέμε για ποτά που δε μας αρέσουν, αυτό που προσωπικά δεν αντέχω με τίποτα και δε νομίζω να υπάρχει "καλό" , είναι το ούζο , η ποιότητά του είναι κάκιστη και δε υπάρχει περίπτωση να πιεις αρκετό και να μην είσαι την άλλη μέρα χάλια (σε αντίθεση με άλλα καλά ποτά που μπορεί να κατεβάσεις και μπουκάλι και την άλλη μέρα να ξυπνήσεις σα να μην τρέχει τίποτα) 

τέλος σχετικά με  τις μπύρες, είναι πραγματικά δράμα αυτές που έχουμε εύκαιρες και καταναλώνουμε μαζικά στην ελλάδα

δε λέω, τις πίνω βέβαια σε κάποια ξεφτιλοφάση σε κάνα παρκάκι ή χαζεύοντας σπίτι μου στον υπολογιστή, αλλά κάθε φορά αισθάνομαι πολύ άσχημα για αυτό 

και πλέον η μπύρα είναι και το βασικό πράγμα που θα πιω όταν είμαι έξω, έχω πιει πολλά λίτρα μπόμπες στα νιάτα μου και δεν ήξερα πού βρίσκομαι μετά  , δε το ρισκάρω ξανά να πιω σκουπιδαριό. πίνω τις εμφιαλωμένες μπυρίτσες μου και τέλος (εκτός αν πάω σε μαγαζιά που τους ξέρω και με ξέρουν και ξέρω ότι δεν πουλάνε μαλακίες ή δε θα μου σερβίρουν μαλακίες) 

το ποτό πάντως είναι κάτι που σίγουρα απολαμβάνεις με παρέα περισσότερο από ότι μόνος σου, απλά είναι πιο καλό με χαλαρή παρέα σε χαλαρή φάση.

το θα πάω έξω και θα πιω για να περάσω καλά και να τα σπάσω είναι μεν μια κατάσαση από την οποία περνάμε πολλοί, αλλά κάποια στιγμή καταντάει χαζομάρα 

Δημοσ.

Ναι και εμένα μου περνάει συχνά από το μυαλό αυτή η σκέψη σχετικά με τα ποτά... Ακόμα και η μπύρα που πίνω αρκετά, αν πχ είσαι μόνος σου σε ένα δωμάτιο με απόλυτη ησυχία και πάρεις μια γουλιά και την επεξεργαστείς θα καταλάβεις ότι αηδία είναι... Το ίδιο και το κρασί , ουίσκι κλπ...  Μας αρέσουν κυρίως λόγου του ότι συνδυάζονται με εξόδους παρέες καλοπέραση δυνατή μουσική κλπ... 

Το ούζο αν και δεν πίνω ίσως είναι από τα μοναδικά αλκοολούχα με ευχάριστο άρωμα και μέχρι ένα βαθμό γεύση..

Το ίδιο σκέφτομαι πολλές φορές και για τον καφέ που επίσης πίνω πολύ... Ένας απλός σκέτος καφές αντικειμενικά είναι αηδία, δεν τον πίνουμε για νοστιμιά αλλά για να μας ξυπνήσει πχ... Πρέπει να βάλουμε ζάχαρη και συχνά γάλα για να πίνεται κάπως αλλά και πάλι η γεύση η αυτούσια δεν είναι ωραία...όπως είναι ένα ζεστό κακάο ας πούμε...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...