Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
gokuthelegend, on 24 Dec 2015 - 9:36 PM, said:

Οι λογαριασμοί έρχονται σαν έναντι και σαν εκκαθαριστικοί. Στους έναντι υπολογίζουν στο περίπου βάσει στατιστικών, ορισμένες φορές μπορεί να σε χρεώσουν παραπάνω, ορισμένες φορές μπορεί και παρακάτω, και γίνεται συμψηφισμός στον εκκαθαριστικό. Αν δηλώνεις εσύ ακριβώς πόσα χάλασες τότε δεν θα σου έρχονται οι έναντι, θα σου έρχονται πάντα εκκαθαριστικοί και θα πληρώνεις πάντα ακριβώς όσα κατανάλωσες. Επίσης μερικοί το εκμεταλλεύονται αυτό και μπορεί να δηλώνουν λιγότερα για να τους έρχεται μικρότερος λογαριασμός για να γλυτώσουν λίγα χρήματα έστω και προσωρινώς, και για αυτό ανα τακτά χρονικά διαστήματα έρχεται ο υπάλληλος της ΔΕΗ και δηλώνει το πραγματικό νούμερο που βλέπει, οπότε μετράει και τις "χαμένες" κιλοβατώρες.

Ετσι ακριβως !!!!

• Απαντ. 252
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Οι λογαριασμοί έρχονται σαν έναντι και σαν εκκαθαριστικοί. Στους έναντι υπολογίζουν στο περίπου βάσει στατιστικών, ορισμένες φορές μπορεί να σε χρεώσουν παραπάνω, ορισμένες φορές μπορεί και παρακάτω, και γίνεται συμψηφισμός στον εκκαθαριστικό. Αν δηλώνεις εσύ ακριβώς πόσα χάλασες τότε δεν θα σου έρχονται οι έναντι, θα σου έρχονται πάντα εκκαθαριστικοί και θα πληρώνεις πάντα ακριβώς όσα κατανάλωσες.

Το γνωριζω οτι οι εναντι ειναι στο περιπου, ενω ουτε και οι εκκαθαριστικοι ειναι παντα ακριβεις, αφου οι εκλεγκτες δε περνανε παντα για να μετρησουν. Περαν ομως της ακριβειας της μετρησης, κερδιζει κατι ο καταναλωτης? μαλλον οχι.

Επίσης μερικοί το εκμεταλλεύονται αυτό και μπορεί να δηλώνουν λιγότερα για να τους έρχεται μικρότερος λογαριασμός για να γλυτώσουν λίγα χρήματα έστω και προσωρινώς,

Αυτο δε μου φαινεται και πολυ σοβαρο :) Μπορει βεβαια να ειναι ενας λογος.

Δημοσ.

Το γνωριζω οτι οι εναντι ειναι στο περιπου, ενω ουτε και οι εκκαθαριστικοι ειναι παντα ακριβεις, αφου οι εκλεγκτες δε περνανε παντα για να μετρησουν. Περαν ομως της ακριβειας της μετρησης, κερδιζει κατι ο καταναλωτης? μαλλον οχι.

Αυτο δε μου φαινεται και πολυ σοβαρο :) Μπορει βεβαια να ειναι ενας λογος.

Εκτός από την ακρίβεια της μέτρησης ώστε να σου έρθει κανονικός λογαριασμός, δηλαδή για όσα κατανάλωσες, δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος άλλος σοβαρός λόγος για να κάνεις μόνος σου την καταμέτρηση. Βασικά όμως έχω ακούσει ότι σε συγκεκριμένες περιπτώσεις οι υπάλληλοι της ΔΕΗ αργούν να περάσουν, μπορεί να έρχονται 3 φορές τον χρόνο, ή 2, και γίνεται ένα μπέρδεμα με τις μετρήσεις και μπορεί να χρεωθείς περισσότερο λόγω κλιμακωτών χρεώσεων. Οπότε αν είσαι σε αυτή την περίπτωση είναι καλό να κάνεις μόνος σου την καταμέτρηση και να την δηλώνεις ώστε να σου έρχεται η κανονική χρέωση και να μην υπερχρεώνεσαι.

• Like 1
Δημοσ.

Βασικά όμως έχω ακούσει ότι σε συγκεκριμένες περιπτώσεις οι υπάλληλοι της ΔΕΗ αργούν να περάσουν, μπορεί να έρχονται 3 φορές τον χρόνο, ή 2

3 ειναι οι φορες που πρεπει να περασουν ετησιως, αφου 3 ειναι και τα 4μηνα.

και γίνεται ένα μπέρδεμα με τις μετρήσεις και μπορεί να χρεωθείς περισσότερο λόγω κλιμακωτών χρεώσεων. Οπότε αν είσαι σε αυτή την περίπτωση είναι καλό να κάνεις μόνος σου την καταμέτρηση και να την δηλώνεις ώστε να σου έρχεται η κανονική χρέωση και να μην υπερχρεώνεσαι.

Αν γινει υπερχρεωση τοτε θα αντιλογιστει σε επομενο λογ/σμο, σωστα?

Ή μηπως υπονοοεις οτι θα σε κλεψουν?

Δημοσ.

Οι μετρήσεις (κανονικά) γίνονται ανά 4μηνο. Το ίδιο και η εκκαθάριση του λογαριασμού.

Το τι θα πληρώσεις εσύ μέσα στο 2μηνο (εναντι) εχει μόνο σημασία για το ποσό που θα αφαιρεθεί στον εκκαθαριστικό. Να γλιτώσεις λεφτά φυσικά και δεν γίνεται, απλά να καθυστερήσεις 2 μήνες να τα δώσεις.

Πάντα η εκκαθάριση γίνεται ανά 4μηνο και εκεί υπολογίζονται οι κλιμακωτές (και όχι πάντα κλιμακωτές) χρεώσεις

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

καλησπερα,εχει ερθει στης κοπελας μου το σπιτι οπου μενει με την μητερα της λογαριασμος 600ευρω.

αρκετα απλη χρηση,τιποτα το ιδιαιτερο,παρα μονο τις κλασσικες λευκες συσκευες & επιπλεον μια σομπα καινουργιας τεχνολογιας που να δουλεψε αντε ενα μηνα...

μπορει να γινει επελεγχος η να εγινε λαθος?

που να απευθυνθει?

Δημοσ.

Ο λογαρισμος ειναι εναντι ή εκκαθαριστικος ?

Για πιθανη λαθος καταμετρηση στον ΔΕΔΔΗΕ αλλα δυσκολο να εχει γινει . Υπαρχει προσβαση στο ρολοι για ληψη ενδειξεων ?

Δημοσ.

Ο λογαρισμος ειναι εναντι ή εκκαθαριστικος ?

Για πιθανη λαθος καταμετρηση στον ΔΕΔΔΗΕ αλλα δυσκολο να εχει γινει . Υπαρχει προσβαση στο ρολοι για ληψη ενδειξεων ?

Εμένα σχεδόν πάντα ο σιχαμενος που κάνει την καταμέτρηση κάνει λάθος και στον επόμενο λογαριασμό έρχεται πιστωτικό ως " διόρθωση ". Βέβαια 600 ευρώ είναι τρομακτικό ποσό, ίσως και έχει χαλάσει ο μετρητής. Και η ρευματοκλοπη στις μέρες μας δεν είναι σπάνια. Να ζητήσει από τη ΔΕΗ να έρθουν για έλεγχο.

Δημοσ.

Ειναι πιθανό να ειναι ο πρώτος εκκαθαριστικός μετά από πολύ καιρό.

Συνέβη στον κολλητό και νοικάρη ενός διαμερίσματος που έχω. Του ερχόντουσαν πολύ μικροί λογαριασμοί δεν έδινε σημασία και μετά από ένα χρόνο του σκάει η χήνα στην κεφάλα. Ψάξαμε τους περασμένους λογαριασμούς και για ένα χρόνο ερχόταν έναντι.....

Δημοσ.

Να γλιτώσεις λεφτά φυσικά και δεν γίνεται, απλά να καθυστερήσεις 2 μήνες να τα δώσεις.

Μα φυσικά και γίνεται. Λαμβάνεις μόνο εκκαθαριστικούς και με φυσιολογική χρήση δεν ξεπερνάς τα όρια ώστε να σου έρχονται ακριβότερες οι κιλοβατώρες. Επίσης οι χρεώσεις ΥΚΩ είναι κι αυτές λιγότερες.

Εγώ με αυτόν τον τρόπο + ΚΟΤ + νυχτερινό γλίτωσα κάπου 100 ευρώ το τετράμηνο σε σχέση με πέρυσι και μάλιστα κάνω μεγαλύτερη κατανάλωση φέτος.

Δημοσ.

Λαμβάνεις μόνο εκκαθαριστικούς και με φυσιολογική χρήση δεν ξεπερνάς τα όρια ώστε να σου έρχονται ακριβότερες οι κιλοβατώρες.

Αν ομως δεν κανεις "φυσιολογικη χρηση"? Εδω ειν το θεμα...

Δημοσ.

Μα φυσικά και γίνεται. Λαμβάνεις μόνο εκκαθαριστικούς και με φυσιολογική χρήση δεν ξεπερνάς τα όρια ώστε να σου έρχονται ακριβότερες οι κιλοβατώρες. Επίσης οι χρεώσεις ΥΚΩ είναι κι αυτές λιγότερες.

Εγώ με αυτόν τον τρόπο + ΚΟΤ + νυχτερινό γλίτωσα κάπου 100 ευρώ το τετράμηνο σε σχέση με πέρυσι και μάλιστα κάνω μεγαλύτερη κατανάλωση φέτος.

Μα μιλάω για την εκκαθάριση.

Το τιμολόγιο της ΔΕΗ χρεώνεται ανά 4μηνο (εκκαθαριστικός) στο οποίο ισχύουν τα όρια και οι κλίμακες για τις KWh. Το τι θα πληρώσεις στον λογαριασμό έναντι (2μήνου) αφαιρείται από το 4μηνο.

Δεν μπορείς να γλιτώσεις χρήματα. Θα εκκαθαριστούν στο 4μηνο.

Δημοσ.

Δεν κατάλαβες, αν δηλώνεις την ένδειξη του μετρητή θα λαμβάνεις μόνο εκκαθαριστικούς.

Τι χρήση κάνεις ρε Ιορδάνη? Εγώ έχω ένα desktop που δεν κλείνει ποτέ, 3-4 πλυντήρια/στεγνωτήρια  τη μερα, home cinema, φωτα που βαριέμαι να κλείσω, air-condition, κουζίνα που μαγειρευω 2 φορες τη μερα κλπ κλπ. Κανω κατω απο 900 kw σε ΚΟΤ (εκτος απροόπτου).

Παράδειγμα με περυσι ιδιο καιρο, εκκαθαριστικος μετα απο εναντι και φετος εκκαθαριστικος μετα απο εκκαθαριστικο (δηλωσα τις ενδειξεις μετρητη)

ΠΑΓΙΑ ΧΡΕΩΣΗ 11,31
kWh 1525Χ0,04977€/kWh= 75,90
kWh 270Χ0,09460€/kWh= 25,54
ΠΑΓΙΑ ΧΡΕΩΣΗ ΝΥΚΤΑΣ 2,03
kWh 547Χ0,06610€/kWh= 36,16
ΧΡΕΩΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ : 150,94

Πάγια Χρέωση 6,59
kWh 698X0,04867€/kWh 33,97
Πάγια Χρέωση Νύχτας 1,18
kWh 154X0,06610€/kWh 10,18
ΧΡΕΩΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ : 51,92

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...