haris_216 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Θεωρώντας ότι είπα ότι είχα να πω πάνω στο θέμα, να κάνω μια μικρή μόνο παρατήρηση. Το ebay, αγορές από Κίνα, κλπ είναι ένα καλό εργαλείο που αν το διαχειριστούμε σωστά σαν καταναλωτές μπορεί να μας οφελήσει. Και δεν εννοώ το κοντόφθαλμο όφελος του "πήρα φθηνά ένα κινητό" αλλά του να υπάρξει ένας σωστός επαγγελματισμός από τα φυσικά καταστήματα λόγω ανταγωνισμού. Γιατί αν οδηγηθούμε στην εξάλειψή τους τότε το μονοπώλιο που θα δημιουργηθεί θα "χτυπάει παλαμάκια κι εμείς θα χορεύουμε"
Bisbing2 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Έχω σβήσει τη διεύθυνσή μου από την εικόνα, ελπίζω να μην προσβάλλω κανέναν με αυτό. Επίσης τα κενά που βλέπετε στο email της εξυπηρέτησης πελατών μετά από κάθε πρόταση, όπως και την περιφραστική περιγραφή στο link που τους έστειλα (το κομμάτι "SHARK-Mens-LED-Date-Day-Alarm-Sport-Army-Military-Quartz-Wrist-Watch-Gift-Box-") τα έχω αποκόψει από τα αρχικά quotes για να είναι πιο ευανάγνωστα. Δεν αλλάζει κάτι στο που παραπέμπει το link. 2
fylatos Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δε δικαιολογώ τον τύπο πάντως. Ποτέ δεν μιλάς σε πελάτη έτσι. Στη τελική δεν θα αγοράσει ο πελάτης από εσένα αλλά θα του μείνει καλή εντύπωση αν μιλήσεις σωστά. Μπορεί να σε προτείνει κιόλας
Unabomber Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Τα Shark watches στο amazon uk καπου στα 30 euros τα πουλανε..... Επισης αυτο απο το ebay, θα σου ερθει απο Γερμανια (5-7 εργασιμες περιπου) , οποτε γιατι να μπεις στον κοπο να κανεις ολο αυτο ? Ουτε καν θα εμπαινα στον κοπο να ρωτησω, θα το αγοραζα απο ebay or amazon.
Atallos1 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Τι παει να πει γιατι ? Γιατι ετσι του ηρθε , απο περιεργεια Τι σημασια εχει ? Δεν απαντας ετσι ακομα κ αν σου φαινεται αγενης η ερωτηση 5
Bisbing2 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Επισης αυτο απο το ebay, θα σου ερθει απο Γερμανια (5-7 εργασιμες περιπου) , οποτε γιατι να μπεις στον κοπο να κανεις ολο αυτο ? Πρώτα απ΄ όλα το σχόλιό σου "Αντε ακομα την φτιαχνεις την φωτογραφια ?" είναι... αστα να πάνε Δευτερον, έλαβα την απάντηση που είδες και προσπάθησα να μάθω αν όντως ο τύπος έχει δίκιο. Το θέμα ανήκει στο "μπλα μπλα" του insomnia όπως θα είδες. Το αν εσυ θα ασχολείσο μου είναι αδιάφορο, αλλά δεν σου το λέω εχθρικά. Επίσης, εγώ δεν έβρισα ούτε προσέβαλα κανέναν, εκτός και εάν η δημοσιοποίηση της απάντησης του τμήματος εξυπηρέτησης είναι προσβολή. Τελοσπάντων μετά από 3 σελίδες έχουμε τουλάχιστον 1 ουσιαστική απάντηση. Σε δεύτερο χρόνο ίσως την ψάξω πιο αναλυτικά 2
fylatos Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Πρώτα απ΄ όλα το σχόλιό σου "Αντε ακομα την φτιαχνεις την φωτογραφια ?" είναι... αστα να πάνε Δευτερον, έλαβα την απάντηση που είδες και προσπάθησα να μάθω αν όντως ο τύπος έχει δίκιο. Το θέμα ανήκει στο "μπλα μπλα" του insomnia όπως θα είδες. Το αν εσυ θα ασχολείσο μου είναι αδιάφορο, αλλά δεν σου το λέω εχθρικά. Επίσης, εγώ δεν έβρισα ούτε προσέβαλα κανέναν, εκτός και εάν η δημοσιοποίηση της απάντησης του τμήματος εξυπηρέτησης είναι προσβολή. Τελοσπάντων μετά από 3 σελίδες έχουμε τουλάχιστον 1 ουσιαστική απάντηση. Σε δεύτερο χρόνο ίσως την ψάξω πιο αναλυτικά Έχει δίκιο το χειρίστηκε όμως 100% λάθος 1
Unabomber Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Πρώτα απ΄ όλα το σχόλιό σου "Αντε ακομα την φτιαχνεις την φωτογραφια ?" είναι... αστα να πάνε Δευτερον, έλαβα την απάντηση που είδες και προσπάθησα να μάθω αν όντως ο τύπος έχει δίκιο. Το θέμα ανήκει στο "μπλα μπλα" του insomnia όπως θα είδες. Το αν εσυ θα ασχολείσο μου είναι αδιάφορο, αλλά δεν σου το λέω εχθρικά. Επίσης, εγώ δεν έβρισα ούτε προσέβαλα κανέναν, εκτός και εάν η δημοσιοποίηση της απάντησης του τμήματος εξυπηρέτησης είναι προσβολή. Τελοσπάντων μετά από 3 σελίδες έχουμε τουλάχιστον 1 ουσιαστική απάντηση. Σε δεύτερο χρόνο ίσως την ψάξω πιο αναλυτικά Απορω παντως με την υπομονη σου, που δεν εκατσες στο σημειο του email που σε βριζει. Αλλος στην θεση σου θα ειχε φυγει κατευθειαν για μηνυση.
idomeneas7 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Έχουμε και λέμε αν ας πούμε εισάγει 100 ρολόγια των 10 ευρώ έκαστο από την Κίνα. Έδωσε 1000 ευρώ για τα οποία πήρε τιμολόγιο για 1000 ευρώ που θα περάσει στα έξοδα. Όταν έφτασε το δέμα το εκτελωνισε με αμοιβή εκτελωνιστη 50Ε δασμό 10% και ΦΠΑ 23% επί του τιμολογίου. Σύνολο 1380Ε το ελάχιστο αν δεν υπήρχαν αποθηκευτρα κλπ που συνήθως πάνε κοντά στο 100αρι με τη διατακτική. Άρα 1480Ε για να φτάσει στο μαγαζί του. Λες ότι στο πουλάει δίπλα λεφτά, άρα 2000 ευρώ σύνολο πρόκειται να βγάλει. Αυτό σημαίνει 1626Ε συν 374Ε ΦΠΑ. Από αυτά έσοδα Λογίζονται τα 476Ε που τα φορολογείται με τουλάχιστον 26% χωρίς την προκαταβολή που δεν θα την υπολογίσω γιατί μπορεί να την πάρει πίσω από τα περσινά. Επίσης πρέπει να πληρώσει ΦΠΑ 144Ε. Σύνολο θα δώσει με άμεσους φόρους 124Ε. Συνεπώς του μένουν καθαρά (ντεμεκ) 352Ε ανά 100 τεμάχια άρα 3.52Ε ανά τεμάχιο. Και πληρώνει ΟΑΕΕ μίνιμουμ 450 το δίμηνο συν πιθανώς εισφορά ένα 700αρι συν ενοίκιο ρεύμα υπαλλήλους κλπ. Η γνώμη μου είναι ότι δεν βγαίνει. Εκτός αν κάνει τζίρο ένα εκατομμύριο και του μένουν. Σε γενικες γραμμες σωστο, μονο που το υποτιθεμενο ρολόι εχει χονδρική 10 ευρω, ο TS θα το επαιρνε πχ 15-20 απο τον Κινεζο και βασει της λιανικης λέει "τα διπλα" αρα μιλαμε για μεγαλυτερο περιθωριο κερδους αλλιως θα το ειχε κλεισει το μαγαζι ο τυπος.
gatokoritso Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Η ερώτηση είναι τραγική αλλά η απάντηση του επαγγελματία είναι το λιγότερο απαράδεκτη. Θα μπορούσε να εξηγησει με ευγενικό τρόπο ότι τα έξοδα (για να είναι νόμιμος) δεν του επιτρέπουν τιμές eBay και να σου προσφέρει ένα 10% έκπτωση για να σε γλυκανει . αλλά αντί να κυνηγήσει το πελάτη βρίζει και ολας...οτι να ναι... 2
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Απ'τα πιο εκνευριστικα πραγματα για εναν επαγγελματια ειναι να τον ρωτανε για τις τιμες του, γιατι χρεωνει τοσο κλπ. Προτιμω να με παζαρεψεις με τροπο ευγενικο και στην τελικη αυτες ειναι οι τιμες μου, αμα σε χαλουλου τραβα ψωνισε αλλου, δε θα κατσω να σου αναλυσω πώς δουλευω την επιχειρηση μου. Η ερωτηση λοιπον απο μονη της ειναι καθαρα provoke φαση, αν οχι αγαρμπη. Δεν καταλαβαινω τι απαντηση περιμενε να παρει ο @ts. Κι ο αλλος φυσικα τσιμπαει σαν να ειναι κανας γιδοβοσκος και χωνεται με τσαμπουκαδες και βρισιδια και το κανει 10 φορες χειροτερο. Και οι 2 πλευρες για κλαματα κοινως, με τον επαγγελματια να εχει παραπανω αδικο, διοτι πολυ απλα ειναι επαγγελματιας και πρεπει να συμπεριφερεται ως τετοιος, ενω ο αλλος μπορει να ειναι ενας οποιοσδηποτε random τυπος. Eγω δε θα απανταγα καν στο email του TS. Aκομα και υποψηφιος πελατης μου να ειναι (που φαινεται οτι ΔΕΝ ειναι απο το email), προτιμω τετοιου ειδους πελατες να μην τους εχω καν. 3
Unabomber Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Παντως στο site εχει και ρολογια με 10-15 euros.... αν στο shark ''βαζει καπελο'' 20-25 ευρω, αυτα των 10-15 ποσο θα τα παιρνει, 1 ευρω ? Tο πιο πιθανο ειναι να του τα εχουν πρηξει για το συγκεκριμενο ρολοι και να του λενε για το ebay..... και λογικα, ηταν θεμα ωρων οτι σε καποιον θα ξεσπαγε, οπως και εγινε στον ts....
DrLo Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Αν είναι αληθή όλα αυτά ... Όχι δεν έχει δίκιο ούτε στα νούμερα (πέρα από το ύφος) ... βαριέμαι να εξηγώ όμως. στο μόνο που μπορεί να έχει δίκιο είναι η "εγγύηση" (ποιότητας και προέλευσης) που μπορεί να δίνει ένα "επίσημο κατάστημα" από έναν οποιοδήποτε στο ebay
Bisbing2 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Παραδεχομαι οτι δεν αφιέρωσα παραπάνω από μερικά δευτερόλεπτα για να συντάξω την αρχική μου ερώτηση στο κατάστημα. Δεν ξέρω αν σας φαίνεται "τραγική" πάντως είτε της λείπει ο εκλεπτυσμός είτε όχι, αμφιβάλλω για το εάν πολλοί από εσάς θα μπορούσατε να απαντήσετε με ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ τρόπο. Λοιπόν, μιας και το ψειρίζουμε το θέμα να ενημερώσω ως προς την τιμή που με ένα απλό ψάξιμο μπόρεσα να βρώ είναι 22.50$/κομμάτι (aliexpress) δηλαδή 18.15 ευρώ. Μιλάμε πλέον για τιμή 275% επί της βασικής, ΧΩΡΙΣ να υπολογίσουμε εκπτώσεις που προφανώς θα κάνει ο προμηθευτής για παραγγελίες άνω του ενός τεμαχίου. Η τιμή του 18.15 ευρώ είναι αυτή που έχει το αντίστοιχο "κατάστημα" στην Κίνα, και όχι η τιμή κατ' ευθείαν από τον κατασκευαστή. Κάτι σίγουρα δεν πάει καλά είτε αυτό είναι υπερφορολόγηση είτε αδικαιολόγητα υψηλές τιμές.
zio10 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δεν είναι αδικαιολόγητα υψηλές, αυτό σου λέμε!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα