DrLo Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Το λάθος του τύπου είναι ότι προσπάθησε να διακιολογήσει με τη δικιά σου, λάθος λογική γιατί έχει αυτή τη τιμή. Η τίμια και σωστή απάντηση "χοντρά χοντρά" είναι "γιατί έτσι γουστάρω" ...
whodatinsomniaK Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Ο τύπος έχασε πελάτη που σχετικά εύκολα τον είχε. Βλαμμένος για πωλητής αυτός που έγραψε τo email. 1
Joshua21 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Λοιπόν, μιας και το ψειρίζουμε το θέμα να ενημερώσω ως προς την τιμή που με ένα απλό ψάξιμο μπόρεσα να βρώ είναι 22.50$/κομμάτι (aliexpress) δηλαδή 18.15 ευρώ. Μιλάμε πλέον για τιμή 275% επί της βασικής, ΧΩΡΙΣ να υπολογίσουμε εκπτώσεις που προφανώς θα κάνει ο προμηθευτής για παραγγελίες άνω του ενός τεμαχίου. Η τιμή του 18.15 ευρώ είναι αυτή που έχει το αντίστοιχο "κατάστημα" στην Κίνα, και όχι η τιμή κατ' ευθείαν από τον κατασκευαστή. Μια και το ψειρίζουμε, ας συμπληρώσω και εγώ ότι δεν υπολογίζουμε ούτε τον ΦΠΑ που είναι ενσωματωμένος στην τιμή πώλησης στα ελληνικά καταστήματα(23%), ούτε δασμούς, ούτε αμοιβή εκτελωνιστή, ούτε το πλιάτσικο των τελωνειακών, ούτε τη βαρύτατη ελληνική φορολογία, ούτε ότι στο "κατάστημα" στην Κίνα προπληρώνεις και παραλαμβάνεις όποτε και αν ενώ στο Ελληνικό κατάστημα το παίρνεις αμέσως. Μόνο τον ΦΠΑ να υπολογίσεις, το 49,90 γίνεται 40,57... ΥΓ Το aliexpress σε ευρώ βγάζει τιμή €18,34/piece και όχι 18,15
d_gkal Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Κάποιος εκανε λογο για ελευθερη αγορα. Δε μπορω παρα να συμφωνησω. Αν δε σε αρεσει η τιμή στο Χ καταστημα, παρτο απ το Ψ. Ετσι παει. Επισης δικαιολογημενα εχουμε υψηλες τιμες στα προϊόντα (λογω φόρου, κλπ) Οσο για την απαντηση του κατατηματος, απλα τραγική. Κι οχι, δν αξιζει να ασχοληθει κανεις
Bisbing2 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Link: hxxp://www.aliexpress.com/store/product/SHARK-Analog-Digital-LED-Stainless-Full-Steel-Black-Red-Date-Day-Alarm-Men-s-Sports-Outdoor/217199_818717050.html 22.50$/piece. Βάσει της (παραπέουσας) ισότιμίας του ευρώ (1.23729$ ανά ευρώ από xe.com) αυτό μου βγάζει αυτήν τη στιγμή 18.18 ευρώ. Σήμερα τα χαράματα είχαμε 1.24922$ ανά ευρώ στα high του άρα 18,01 ευρώ/κομμάτι. Σε κάθε περίπτωση για "bulk" αγορά από το συγκεκριμένο πωλητή (6 κομμάτια!) κάνει 18.00$/κομμάτι, δηλαδή 14,55 ευρώ. Είμαι σίγουρος οτι αν τον χρησιμοποιήσεις για προμηθευτή του μαγαζιού σου θα σου κάνει κάτι καλύτερο. 49,90/14,55= 343% ... Εγώ έτυχε να το βρώ παράλογο, περιμένω να δω αν θα είμαι ο μόνος. Σε κάθε περίπτωση ισχύει αυτό που είπα προηγουμένως Κάτι σίγουρα δεν πάει καλά είτε αυτό είναι υπερφορολόγηση είτε αδικαιολόγητα υψηλές τιμές. Αν δε σε αρεσει η τιμή στο Χ καταστημα, παρτο απ το Ψ. Ετσι παει. Ως προς αυτό, επειδή όλοι εδώ εστιάζετε, ΔΕΝ αγόρασα το ρολόι, και συμφωνώ με την παραπάνω λογική. Η ερώτηση είναι, είναι όντως αναγκασμένος λόγω φορολογίας ένας πωλητής να το πουλάει (τουλάχιστον) στο 340% της τιμής που το παίρνει ώστε να "βγαίνει"; Αυτή είναι η ερώτηση. Όσο και αν σας φαίνεται περίεργο, αυτό μου έκανε εντύπωση
Joshua21 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Link: hxxp://www.aliexpress.com/store/product/SHARK-Analog-Digital-LED-Stainless-Full-Steel-Black-Red-Date-Day-Alarm-Men-s-Sports-Outdoor/217199_818717050.html 22.50$/piece. Βάσει της (παραπέουσας) ισότιμίας του ευρώ (1.23729$ ανά ευρώ από xe.com) αυτό μου βγάζει αυτήν τη στιγμή 18.18 ευρώ. Σήμερα τα χαράματα είχαμε 1.24922$ ανά ευρώ στα high του άρα 18,01 ευρώ/κομμάτι. Σε αυτό το link που δίνεις, αν βάλεις τιμή σε ευρώ θα σου βγάλει 18,34. Τόσο θα πληρώσεις, αν επιλέξεις πληρωμή σε δολάρια θα σου βγει παραπάνω(θα σε φάει στη μετατροπή το paypal). Σε κάθε περίπτωση για "bulk" αγορά από το συγκεκριμένο πωλητή (6 κομμάτια!) κάνει 18.00$/κομμάτι, δηλαδή 14,55 ευρώ. Είμαι σίγουρος οτι αν τον χρησιμοποιήσεις για προμηθευτή του μαγαζιού σου θα σου κάνει κάτι καλύτερο. 49,90/14,55= 343% ... Εσύ 6 κομμάτια θέλεις να αγοράσεις? Αν ναι τότε μόνο έχει σημασία για σένα η "bulk" αγορά(αν και με 6 κομμάτια διακινδυνεύεις τελωνείο), αν όχι τὀτε δεν έχει σημασία. Εκτός αν το θέμα σου είναι μόνο και μόνο το ποσοστό κέρδους του Έλληνα πωλητή, αλλά τότε πρέπει να συνυπολογίσεις και όλα όσα ανέφερα στο προηγούμενο μήνυμα μου. Μονά ζυγά δικά σου δεν γίνεται. Κάτι σίγουρα δεν πάει καλά είτε αυτό είναι υπερφορολόγηση είτε αδικαιολόγητα υψηλές τιμές. Και γιατί να θεωρήσουμε αδικαιολόγητα υψηλές τις τιμές του ενός, και όχι αδικαιολόγητα χαμηλές τις τιμές του άλλου?
d_gkal Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Μπορει να το δινει 1000 ευρω. Δε σε νοιάζει. Παρτο απ οπου σε συμφερει
Bisbing2 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Εκτός αν το θέμα σου είναι μόνο και μόνο το ποσοστό κέρδους του Έλληνα πωλητή, αλλά τότε πρέπει να συνυπολογίσεις και όλα όσα ανέφερα στο προηγούμενο μήνυμα μου. Μονά ζυγά δικά σου δεν γίνεται. Δεν ζήτησα τίποτα δικό μου, και δεν αναίρεσα τα λεγόμενά σου. Ναι με ενδιαφέρει να ξέρω αν το καπέλο που σου περιγράφω τόση ώρα δικαιολογείται από τη φορολογία. Αυτή ήταν η ερώτηση εξ αρχής. Γιατί με ενδιαφέρει; Για να ξέρω αν με κλέβει αυτός ή το κράτος. Τίποτε παραπάνω. Δεν αγοράζω από αυτόν. Και γιατί να θεωρήσουμε αδικαιολόγητα υψηλές τις τιμές του ενός, και όχι αδικαιολόγητα χαμηλές τις τιμές του άλλου? Δες το post #30 έχω απαντήσει ακριβώς στην ίδια ερώτηση.
GreyHorse Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δεν ζήτησα τίποτα δικό μου, και δεν αναίρεσα τα λεγόμενά σου. Ναι με ενδιαφέρει να ξέρω αν το καπέλο που σου περιγράφω τόση ώρα δικαιολογείται από τη φορολογία. Αυτή ήταν η ερώτηση εξ αρχής. Γιατί με ενδιαφέρει; Για να ξέρω αν με κλέβει αυτός ή το κράτος. Τίποτε παραπάνω. Δεν αγοράζω από αυτόν. Δες το post #30 έχω απαντήσει ακριβώς στην ίδια ερώτηση. Μπορείς να συνειδητοποιήσεις, επιτέλους, ότι στην ελεύθερη αγορά κανείς δεν σε κλέβει και πουλάει όσο γουστάρει; Θα σε έκλεβε αν σου έλεγε 5 ευρώ και σε χρέωνε κρυφά 15.
MikeJ Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Μαζί με φόρους και λειτουργικά κόστη και ένα μικρό περιθώριο κέρδους, λογική μοιάζει η τιμή...Σε εσένα φαίνονται πολλά γιατί κρίνεις με βάση τη τιμή του χονδρέμπορα ουσιαστικά... Κυρίως το κράτος κλέβει που απαιτεί σχεδόν το 1/4 της τιμής σε κάθε πώληση, συν άλλους φόρους, συν υψηλό κόστος ασφάλισης στο ΤΕΒΕ κλπ... Ξαναλέω υπάρχουν πολύ χειρότερα.... Στο club όταν σου πουλάνε 7 ευρώ τη Corona, που κάνει 1,8 σε σουπερμάρκετ της ίδιας χώρας , ρωτάς τον μαγαζάτορα γιατί τη πουλάει 3-4 φορές επάνω ; Όταν σου χρεώνουν νερό μαζί με 1-2 κουταλιές καφέ και ζάχαρη 4,5 ευρώ, τους ρωτάς ποτέ "Μα καλά τόσο κάνει το κουτί το νεσκαφέ που βγάζει 100 καφέδες ; "
RottenLungs Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Εγω εκεί που έχω απορία είναι όταν σε ελληνικά μαγαζιά βλέπεις διαφορές της κλάσης του 25% και η πλάκα είναι οτι συνήθως τα φθηνότερα τα έχουν συνοικιακά μαγαζιά (ενω τα άλλα είναι τεράστιες αλυσίδες). Αγορά τηλεόραση που μου την έφεραν σε ούτε 1 εργάσιμη μέρα (παραγγελία απόγευμα Παρασκευής και παράδοση Δευτέρα απόγευμα) την πήρα 460€ ενω τα γνωστά σε όλου μαγαζιά την έχουν 550€ και στο skroutz βλέπεις κάτι άλλα μαγαζιά να την έχουν απόθεμα 620€ ++++ Πως γίνεται αυτό ρε παιδιά και ποιος θα πάει στο μαγαζί που την έχει 620 να την πάρει; Πως στον κόρακα βγαίνει αυτός ο καταστηματάρχης;
Gtr34 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Αυτο σε ενα μεγαλο βαθμο οφειλεται στην φορολογια, χαρατσια, αυξηση τιμων προιοντων πρωτης αναγκης,αυξησεις Δεη κλπ. Καπως πρεπει να βγαλουν τα σπασμενα και αυτοι.
RottenLungs Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Επίσης κάτι άλλο λάθος που ειπώθηκε παραπάνω σχετικά με την εγγύηση. Ποιος είπε οτι άμα πάρεις απο έξω προϊόν δεν έχεις εγγύηση απο τον αντίστοιχο αντιπρόσωπο στην Ελλάδα ή έστω στέλνοντας το στο εξωτερικό στην σπάνια περίπτωση που δεν υπάρχει έλληνας αντιπρόσωπος;;; Εγω ακόμα και απο ελληνικό κατάστημα να πάρω προϊόν, Ποτέ δεν το πάω στο κατάστημα αλλα κατευθείαν στην εταιρεία. Άμα το πας στο κατάστημα, θα περιμένουν 1-2 μέρες να το στείλουν, μετα άντε να το φτιάξει ο άλλος και έπειτα άντε να το στείλει στο μαγαζί και αυτοί να σε ειδοποιήσουν.........
Joshua21 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Δεν ζήτησα τίποτα δικό μου, και δεν αναίρεσα τα λεγόμενά σου. Ναι με ενδιαφέρει να ξέρω αν το καπέλο που σου περιγράφω τόση ώρα δικαιολογείται από τη φορολογία. Αυτή ήταν η ερώτηση εξ αρχής. Γιατί με ενδιαφέρει; Για να ξέρω αν με κλέβει αυτός ή το κράτος. Τίποτε παραπάνω. Δεν αγοράζω από αυτόν. Πιστεύω πως η επιλογή της λέξης "καπέλο" είναι ατυχής, το σωστό θα ήταν να έγραφες "διαφορά". Και η διαφορά αυτή εν μέρει δικαιολογείται από τη φορολογία(μόνο το φπα κάνει τα 50 40), από την γραφειοκρατία και από το καθαρό κέρδος του εμπόρου. Και αυτά στην περίπτωση που ο έμπορος τα φέρνει μόνος του, αν υπάρχει εισαγωγέας στη μέση κερδίζει και αυτός. Επίσης γιατί όταν υπάρχει μεγάλη διαφορά τιμής πρέπει ντε και καλά να σε κλέβει κάποιος? Όταν το διυληστήριο πουλάει βενζίνη με 50 λεπτά(προ φόρων) και εγώ βάζω στο βενζινάδικο με 1,45 με κλέβουν? Όταν το νταμάρι ζητάει 6€ για κάθε κυβικό αμμοχάλικο και η μάντρα οικοδομικών υλικών μου το παραδίδει στην πόρτα μου με 25€, με ληστεύει? Δες το post #30 έχω απαντήσει ακριβώς στην ίδια ερώτηση. Sorry δεν το είχα δει, αλλά και τώρα που το είδα ένα κατεβατό είναι χωρίς ουσιαστική απάντηση. Ή έστω εγώ δεν κατάφερα να διακρίνω ουσιαστική απάντηση.
Bisbing2 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2014 Μπορείς να συνειδητοποιήσεις, επιτέλους, ότι στην ελεύθερη αγορά κανείς δεν σε κλέβει και πουλάει όσο γουστάρει; Θα σε έκλεβε αν σου έλεγε 5 ευρώ και σε χρέωνε κρυφά 15. Αφού καταλήξαμε εδώ, τότε φαντάζομαι καταλαβαινεις και εσύ οτι δεν διαφωνούμε. Τώρα αν εγώ θεωρώ κατακριτέο κάποιος να χρεώνει παραπάνω απλά πουλώντας "αέρα" είναι άλλο καπέλο. Εσύ μπορεί να μην έχεις θέμα με αυτό. Ο καθένας έχει τη δική του αίσθηση της δικαιοσύνης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα