Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και εσυ εισαι αναγκασμένος να απευθυνθείς σε ένα τέτοιο άτομο μιας κ πλεον ολα τα ακίνητα πωλούνται μεσω μεσιτη.... Να επισημανω πως στο εξωτερικο οι αγοραπωλησίες γίνονται αποκλειστικά μεσω μεσίτη και απογορευεται να γινονται ιδιωτικα. Για τετοια μαφια μιλαμε.....

Υπάρχει πιο σιχαμένο επάγγελμα;;;

Δεν ισχύει αυτό για το "εξωτερικό".

Αλλά ο μεσίτης στην Ελλάδα δεν έχει καμία υποχρέωση. (Ψέμματα έχει μία:

Να ενημερώνουν, πριν από τη σύναψη της κύριας σύμβασης, τους εντολείς τους και τους υποψήφιους αντισυμβαλλομένους, για τις ιδιότητες του ακινήτου της εντολής, καθώς και για τυχόν πραγματικά ελαττώματά του, που έχουν περιέλθει αποδεδειγμένα σε γνώση τους.

και να διατηρούν το απόρρητο των πελατών)

Στην Γαλλία το αντίστοιχο

Πρέπει να έχει περάσει από εκπαίδευση.

Πρέπει να έχει χρηματική εγγύηση σε κάποια τράπεζα.

Πρέπει να έχει νομική ασφάλιση για ζημιές σε τρίτους.

Αν πρόκειται για ενοικίαση,αναλαμβάνει όλα όσα έχουν να κάνουν με τον ενοικιαστή κατά την διάρκεια του συμβολαίου, ζημιές, προβλήματα, εκείνος θα τα λύσει και θα ασχοληθεί.

Στην ελλάδα η μεσιτεία είναι κομπίνα. Καμία ευθύνη, μαξιμουμ κέρδος. Τουλάχιστον ήταν όταν ήμουν εγώ Ελλάδα.

• Like 1
Δημοσ.

Αλλά ο μεσίτης στην Ελλάδα δεν έχει καμία υποχρέωση. (Ψέμματα έχει μία:

Να ενημερώνουν, πριν από τη σύναψη της κύριας σύμβασης, τους εντολείς τους και τους υποψήφιους αντισυμβαλλομένους, για τις ιδιότητες του ακινήτου της εντολής, καθώς και για τυχόν πραγματικά ελαττώματά του, που έχουν περιέλθει αποδεδειγμένα σε γνώση τους.

και να διατηρούν το απόρρητο των πελατών)

"που έχουν περιέλθει αποδεδειγμένα σε γνώση τους", δλδ με λίγα λόγια δεν έχει υποχρέωση να μάθει αν έχουν ελαττώματα τα ακίνητα που προωθεί. Ευθύνη θα έχει μόνο στην περίπτωση που ο αγοραστής αποδείξει ότι ο μεσίτης ήξερε τα τυχόν ελαττώματα. Δεν το λες και υποχρέωση αυτό...

Δημοσ.

Τσαμπα φαια ουσια χαλατε καποιοι. Η ιδανικη απαντηση για τα "οι μεσιτες ειναι απατεωνες και βγαζουν 1000δες ευρω στην καθισια τους και και και και" ειναι "ε γινε μεσιτης λοιπον".

Στην Ελλαδα, υπαρχουν καλοι και κακοι μεσιτες. Οπως καθε επαγγελμα (ειδικα στην Ελλαδα) εχει καλους και κακους επαγγελματιες. Δεν αναλυψατε την Αμερικη.

Ομως, ο μεσιτης ειναι απαραιτητος σε πολλες καταστασεις. Το αν θα πεσετε σε απατεωνισκο ή σε σωστο επαγγελματια ειναι αλλο ζητημα. Επισης το αν περιμενετε απο καποιον να εργαζεται, να σας εξυπηρετει κλπ κλπ χωρις να εχει κερδος, τοτε ειναι δικο σας ζητημα. Το κερδος απο την εργασια δεν ειναι κλεψια ουτε απατεωνια. Εκτος αν εσεις θα πηγαινατε να δουλεψετε τσαμπα  (δωστε μου το τηλ σας σε τετοια περιπτωση να σας εχω στα υποψιν).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ενδεχομενο να εχει ο μεσιτης μερικους σπασικλες να σε περνουν καθε τρεις και λιγο τηλεφωνο οταν θες να νοικιασεις ενα ακινητο χωρις μεσιτη το αποκλειουμε ?

Οι σπασικλες θα σου δινουν ραντεβου οπου δεν θα τους βρισκεις επιτηδες για να σου σπασουν τα νευρα ειτε για να πουλησεις ειτε για να παραδωσεις σε μεσιτη το ακινητο

Μου εχει τυχει το εξης θεμα

Κοντα στο σπιτι που ηθελα να διαθεσω προς ενοικιαση η πωληση ανοιξε ενα μεσιτικο

Οταν πηγα λοιπον να ρωτησω πληροφοριες κτλ λεγοντας οτι εχω ενα διαμερισμα στην ταδε πολυκατοικια ο τυπος (βοηθος του μεσιτη μαλλον δεν ξερω τι ρολο βαραει και δεν μου αρεσε και καθολου η φατσα του) χωρις να εχει καταλαβει οτι το διαμερισμα ειναι δικο μου αρχισε να μιλαει με πολυ ασχημο τροπο και εντελλως απαξιωτικα για το οικημα (την πολυκατοικια  γενικως) οτι μενουν γυφτοι κτλ κτλ παλιοοικογενειες και δεν συμμαζευεται κατι που δεν ισχυει.....

Καποια στιγμη του λεω θελω να το πουλησω και ειναι δικο μου

Τοτε μου λεει οτι αυτο δεν αξιζει τιποτα και πανω απο 15-20 χιλιαρικα δεν πιανει με τιποτα

Τοτε κι εγω τα πηρα στο κρανιο και του ειπα ρε φιλε 25 χιλιαρικα κοντα μου κοστισε η ανακαινηση του και δεν θα το χαρισω κιολας και εφυγα

Σε περιπτωση που θελω να το ενοικιασω απο οτι μου ειπε πανω απο 200-210 ευρω δεν πιανω

οταν του ειπα θελω δυο μηνιατικα εγγυηση μονο τρελο δεν με ειπε.....

Μια ζημια να γινει τα 200 ευρω δεν φτουρανε ουτε για πλακα, αρα δεν με συμφερει η ενοικιαση του με αυτα τα δεδομενα και με τετοιου βαθμου ανακαινηση.....

Ενω παλιοτερα εβρισκα ευκολα λογω σημειου ενοικιαστες τωρα δεν μπορω να κανω τιποτα

Πιστευω οτι με καποιον τροπο μου το σαμποταρει ενω ειδα κι εναν που μου ειχε τηλεφωνησει να το δει να μιλαει μαζι του την ημερα που ηρθε να το δει

Τωρα σκεφτομαι να το κλεισω και να κοψω και το ρευμα και να το κανω αποθηκη πηγαινοντας οτι δεν χρειαζομαι αμεσα εκει ωστε να αδειασω χωρους απο το σπιτι που μενω

Τα ερωτηματα που θετω ειναι τα εξης

Πως το χειριζομαι με δαυτον που ξεφυτρωσε ?

Αν το κανω αποθηκη θα εχω μπλεξιμο λογω τεκμηριων με την εφορια ?

Επεξ/σία από Gannicus
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φιλε μου αν το μεσιτιλικι ειναι δουλεια τοτε εγω ειμαι πατινι με ροδακια.... Εγω δεν ειπα να μην βγαλει κερδος, εγω ειπα να δουλεψει κ να βγαλει, οχι να μου δειχνει ενα ακινητο,να αραδιαζει τις παπατζες του κ μετα να απαιτει το 2%. Επισης γτ να ειμαι αναγκασμένος απο τη στιγμη που εχω ορεξη κ χρόνο να ψαξω μονος μου ενα ακίνητο να πρεπει να πρεπει να το δω μεσω μεσίτη. Εγω αυτο παντως το λεω νταβατζιλίκι.

Και για τον φιλο πιο πανω που μας παροτρυνει να γίνουμε μεσίτες εχω να του πω πως καποιοι εχουμε και μια αξιοπρέπεια και προτιμουμε καποια τιμια δουλεια....

Επεξ/σία από bill999r
Δημοσ.

Ειναι δουλεια το μεσιτιλικι γιατι δεν ειναι ευκολο να τρεχεις να δειχνεις το σπιτι στον καθεναν οταν εισαι και μακρια αλλα σε γενικες γραμμες ναι ειναι και νταβατζιλικι

Δημοσ.

Τσαμπα φαια ουσια χαλατε καποιοι. Η ιδανικη απαντηση για τα "οι μεσιτες ειναι απατεωνες και βγαζουν 1000δες ευρω στην καθισια τους και και και και" ειναι "ε γινε μεσιτης λοιπον".

Στην Ελλαδα, υπαρχουν καλοι και κακοι μεσιτες. Οπως καθε επαγγελμα (ειδικα στην Ελλαδα) εχει καλους και κακους επαγγελματιες. Δεν αναλυψατε την Αμερικη.

Ομως, ο μεσιτης ειναι απαραιτητος σε πολλες καταστασεις. Το αν θα πεσετε σε απατεωνισκο ή σε σωστο επαγγελματια ειναι αλλο ζητημα. Επισης το αν περιμενετε απο καποιον να εργαζεται, να σας εξυπηρετει κλπ κλπ χωρις να εχει κερδος, τοτε ειναι δικο σας ζητημα. Το κερδος απο την εργασια δεν ειναι κλεψια ουτε απατεωνια. Εκτος αν εσεις θα πηγαινατε να δουλεψετε τσαμπα (δωστε μου το τηλ σας σε τετοια περιπτωση να σας εχω στα υποψιν).

Για πολλά λολ η τροπή της κουβέντας. Περιμένω αλληλο-likes μεταξύ εκείνων που δεν είναι μεσίτες αλλά έχουν χόμπυ να γράφουν για τα μεσιτικά στο ινσόμνια, εκείνων που ενοχλούνται από το δικό μου ύφος αλλά γουστάρουν χαρακτηρισμούς, μηδενισμούς και ισοπεδωτικές απόψεις και αυτών που με την άπειρη σοφία τους χαρακτηρίζουν ολόκληρους κλάδους (των οποίων τη χρησιμότητα, παρόλη τη σοφία τους, δεν κατανοούν).

Αχ, το ίντερνετ...

Δημοσ.

Και για τον φιλο πιο πανω που μας παροτρυνει να γίνουμε μεσίτες εχω να του πω πως καποιοι εχουμε και μια αξιοπρέπεια και προτιμουμε καποια τιμια δουλεια....

Να με συγχωρας, αλλα απο τα γραφομενα σου στο παρον τοπικ το ευκολο και αβιαστο συμπερασμα οτι απο δουλεια...δεν.

Φοιτητη ή κατι παρεμφερες σε κοβω να ειμαι ειλικρινης.

Αλλιως, αν ειχες δουλεψει, δυσκολο να αφοριζες ολοκληρους επαγγελματικους κλαδους ως απατεωνες. Για αρχη προσπαθησε να κατανοησεις τι σημαινει αυτο που εγραψα σε bold.

Δημοσ.

Φιλε μου επειδη δουλευω εδω και 9 χρονια και ξερω πως βγαινουν τα λεφτα εχω σχηματισει αυτη την αποψη γιατον συγκεκριμένο "επαγγελματικο" κλαδο. Και φυσικα δεν ειναι μονο αυτος ο κλαδος αλλα κ αλλοι που παρασιτουν και επιζουν εις βαρος αλλων εργατικων ομαδων. Απλα επειδη γνωριζω ακριβως τις διαδικασίες που ακολουθουν και τις μεθοδους τους , και τις αναφερω και πιο πανω, μπορεις κ μονος σου να συμπερανεις γιατι τους θεωρω αν οχι αχρηστους τουλαχιστον περιττους. Αν θελουν να χαρακτηρίζονται επαγγελματίες ας φερθουν επαγγελματικά και ας μην γινονται νταβατζήδες και μαφια των ακινήτων.

Δημοσ.

Α, είναι και άλλοι κλάδοι αχρείαστοι και απατεώνες; Με ενδιαφέρει να τους ακούσω.

Επίσης, το να φερθούν επαγγελματικά σε ένα κλάδο που δεν έχει λόγο ύπαρξης, δε το καταλαβαίνω. Να αλλάξουν επάγγελμα;

Δημοσ.

Φιλε μου επειδη δουλευω εδω και 9 χρονια και ξερω πως βγαινουν τα λεφτα εχω σχηματισει αυτη την αποψη γιατον συγκεκριμένο "επαγγελματικο" κλαδο. Και φυσικα δεν ειναι μονο αυτος ο κλαδος αλλα κ αλλοι που παρασιτουν και επιζουν εις βαρος αλλων εργατικων ομαδων. Απλα επειδη γνωριζω ακριβως τις διαδικασίες που ακολουθουν και τις μεθοδους τους , και τις αναφερω και πιο πανω, μπορεις κ μονος σου να συμπερανεις γιατι τους θεωρω αν οχι αχρηστους τουλαχιστον περιττους. Αν θελουν να χαρακτηρίζονται επαγγελματίες ας φερθουν επαγγελματικά και ας μην γινονται νταβατζήδες και μαφια των ακινήτων.

Περιττους ε;

Λοιπον ακου φαση.

Πριν καποια χρονια μετακομισα σε μια πολη ξενη ολοτελα. Δεν ηξερα ανθρωπους, δεν ηξερα τιμες, δεν ηξερα καν τους κεντρικους δρομους της. Επισης δεν ειχα αμαξι, δεν ειχα τιποτα, περα απο μια βαλιτσα ρουχα (και λεφτα). Τι επρεπε να κανω πρωτα; Να βρω σπιτι.

Νομιζω αρκετοι εχουν  βρεθει σε αναλογη περιπτωση ή θα βρεθουν σε καποια φαση της ζωης τους.

Για πες μου λοιπον, πώς θα εβρισκα σπιτι; Να σου πω πώς; Πηρα τηλεφωνο 3-4 μεσιτικα γραφεια , ωσπου βρεθηκε ενας, ο οποιος ηρθε με το αμαξι του και με γυρισε σε 2-3 σπιτια να τα δω αν μου κανουν. Δεν μου εκανε κανενα και ειπε οτι θα συνεχισει να ψαχνει. Δεν ζητησε ουτε μισο ευρω , παροτι προσφερθηκα να του πληρωσω τον χρονο, τους κοπους και τις βενζινες του. Μετα απο 2 μερες με παιρνει τηλεφωνο, κλεινουμε ραντεβου στο ξενοδοχειο που εμενα, ερχεται με παιρνει και με γυρναει σε αλλα 2 σπιτια. Το ενα μου εκανε, το εκλεισα και μια χαρα.

Ασχετως τις χρεωσεις του (που εγω προσωπικα τις βρηκα λογικοτατες), εσυ ολη αυτην την υπηρεσια την θεωρεις αχρηστη,  περιττη κλπ. Ε μεγεια σου με χαρα σου, αλλα δεν εχεις ιδεα.

Επισης, τετοιους αφορισμους μπορω να σου κανω για οτι επαγγελμα γουσταρεις και να στους παρουσιαζω και λογικοτατους.

Πχ ο καθηγητης σιγα το επαγγελμα. Καθεται και λεει μεσα στην ταξη αυτα που γραφει το βιβλιο και τον πληρωνουν.

Ο ντελιβερας, σιγα το επαγγελμα. Καθεται και κανει μια διαδρομη για να φερει το φαι σπιτι, ενω μπορω να την κανω εγω με το αμαξι μου τσαμπα. Και πληρωνεται.

Αμ ο δικηγορος; Παει λεει 5 ψεματα στο δικαστηριο, στο τελος χανει και τη δικη και πληρωνεται κι απο πανω.

Να μην πω για τους συμβολαιογραφους που για να βαλουν μια σφραγιδα ζητανε 100 ευρω.

Γεματη αχρηστα επαγγελματα ειναι η κοινωνια, ας παμε να γινουμε ολοι οικοδομοι να προσφερουμε στο κοινωνικο συνολο.

• Like 4
Δημοσ.

Σαφώς και έχεις δίκιο στο συγκεκριμένο που έγραψες, η διαφορά είναι ότι το επάγγελμα του μεσίτη στην Ελλάδα το εξασκούν με τυχοδιωκτικό και ανήθικο τρόπο(έχω κάνει λεπτομερέστατη επεξήγηση σε προηγούμενα post). Μάλιστα μερικοί από αυτούς απαιτούν να έχουν όλα τα "δικαιώματα" που έχουν οι συναδέλφοι τους στο εξωτερικό, χωρίς όμως να αναλάβουν καμία από τις αντίστοιχες υποχρεώσεις.

Περιττους ε;

Λοιπον ακου φαση.

Πριν καποια χρονια μετακομισα σε μια πολη ξενη ολοτελα. Δεν ηξερα ανθρωπους, δεν ηξερα τιμες, δεν ηξερα καν τους κεντρικους δρομους της. Επισης δεν ειχα αμαξι, δεν ειχα τιποτα, περα απο μια βαλιτσα ρουχα (και λεφτα). Τι επρεπε να κανω πρωτα; Να βρω σπιτι.

Νομιζω αρκετοι εχουν  βρεθει σε αναλογη περιπτωση ή θα βρεθουν σε καποια φαση της ζωης τους.

Για πες μου λοιπον, πώς θα εβρισκα σπιτι; Να σου πω πώς; Πηρα τηλεφωνο 3-4 μεσιτικα γραφεια , ωσπου βρεθηκε ενας, ο οποιος ηρθε με το αμαξι του και με γυρισε σε 2-3 σπιτια να τα δω αν μου κανουν. Δεν μου εκανε κανενα και ειπε οτι θα συνεχισει να ψαχνει. Δεν ζητησε ουτε μισο ευρω , παροτι προσφερθηκα να του πληρωσω τον χρονο, τους κοπους και τις βενζινες του. Μετα απο 2 μερες με παιρνει τηλεφωνο, κλεινουμε ραντεβου στο ξενοδοχειο που εμενα, ερχεται με παιρνει και με γυρναει σε αλλα 2 σπιτια. Το ενα μου εκανε, το εκλεισα και μια χαρα.

Ασχετως τις χρεωσεις του (που εγω προσωπικα τις βρηκα λογικοτατες), εσυ ολη αυτην την υπηρεσια την θεωρεις αχρηστη,  περιττη κλπ. Ε μεγεια σου με χαρα σου, αλλα δεν εχεις ιδεα.

Μια και σου αρέσουν τα παραδείγματα, άκου και εσύ μια φάση.

Ένας μπάρμπας μου είχε προς ενοικίαση ένα διαμέρισμα, είχε βάλει ενοικιαστήριο στην πόρτα, αγγελία στη χε, και είχε δώσει εντολή σε έναν μεσίτη. Πριν κανα χρόνο μια χωριτοπούλα απέκισα πέρασε στα ΤΕΙ και άρχισε να ψάχνει διαμέρισμα εκεί κοντά να νοικιάσει. Βλέπει την αφίσα του μεσιτικού στην πόρτα(το ενοικιαστήριο του ιδιοκτήτη δεν υπήρχε), παίρνει τηλ τον μεσίτη, και σκάει μύτη αυτός μετά από 10 λεπτά με την εντολή στο χέρι. Αφού τη βάζει να υπογράψει της το δείχνει, της άρεσε, το θέλω λέει, οπότε της έδωσε το τηλέφωνο του ιδιοκτήτη για τα περαιτέρω.

Η αμοιβή του ήταν 270€ τα οποία φυσικά και η χωριατοπούλα τα βρήκε εξωφρενικά, σύν άλλα τόσα από τον ιδιοκτήτη.

Τώρα αν εσένα σε τέτοια περίπτωση θα σου φαινόταν απαραίτητος ο μεσίτης και λογικές οι χρεώσεις του, πάσο.

Δημοσ.

Ρε φιλε συγκρινεις επαγγελματα παραγωγικα οπου οι εργαζόμενοι παραγουν εργο με αυτο του μεσιτη? Τωρα αυτα ειναι λογικα επιχειρηματα?

Δεν ξερω τι εμπειρια είχες εσυ ατο εξωτερικό αλλα εγω αναφερομαι στην εμπειρία μου απο τους ιθαγενείς επαγγελματίες. Αναφερω ξανα πως το μεγαλυτερο κόλλημα μου ειναι οτι λυμαίνονται την αγορά και μαλιστα θετουν πλαφον τιμών. Δεν με νοιαζει αν καποιος θελει να βαλει μεσίτη αλλα με νοιάζει εγω που δεν θελω να βαλω να μην ειμαι υποχρεωμένος να βαλω.

Τελος για να σου πω κ εγω ενα λογικό επιχειρημα απο τη στιγμη που αποφάσισες να μεταναστεύσεις καλο θα ηταν να ανοιξεις ενα google και να δεις αμεσα τι γινεται με τα ενοικια και τα σπιτια στο εξωτερικο. Εγω τουλαχιστον θα έκανα μια ερευνα αγορας γτ μπορει να επεφτε και σε κανεναν " κακο" του κλαδου.

Παιδια δεν εχω διαθεση να προσβάλω κανεναν απλα κατι τετοιες μονοπωλιακες καταστασεις προσβαλουν την νοημοσύνη μας.

Δημοσ.

Σαφώς και έχεις δίκιο στο συγκεκριμένο που έγραψες, η διαφορά είναι ότι το επάγγελμα του μεσίτη στην Ελλάδα το εξασκούν με τυχοδιωκτικό και ανήθικο τρόπο(έχω κάνει λεπτομερέστατη επεξήγηση σε προηγούμενα post). Μάλιστα μερικοί από αυτούς απαιτούν να έχουν όλα τα "δικαιώματα" που έχουν οι συναδέλφοι τους στο εξωτερικό, χωρίς όμως να αναλάβουν καμία από τις αντίστοιχες υποχρεώσεις.Μια και σου αρέσουν τα παραδείγματα, άκου και εσύ μια φάση.Ένας μπάρμπας μου είχε προς ενοικίαση ένα διαμέρισμα, είχε βάλει ενοικιαστήριο στην πόρτα, αγγελία στη χε, και είχε δώσει εντολή σε έναν μεσίτη. Πριν κανα χρόνο μια χωριτοπούλα απέκισα πέρασε στα ΤΕΙ και άρχισε να ψάχνει διαμέρισμα εκεί κοντά να νοικιάσει. Βλέπει την αφίσα του μεσιτικού στην πόρτα(το ενοικιαστήριο του ιδιοκτήτη δεν υπήρχε), παίρνει τηλ τον μεσίτη, και σκάει μύτη αυτός μετά από 10 λεπτά με την εντολή στο χέρι. Αφού τη βάζει να υπογράψει της το δείχνει, της άρεσε, το θέλω λέει, οπότε της έδωσε το τηλέφωνο του ιδιοκτήτη για τα περαιτέρω.Η αμοιβή του ήταν 270€ τα οποία φυσικά και η χωριατοπούλα τα βρήκε εξωφρενικά, σύν άλλα τόσα από τον ιδιοκτήτη.Τώρα αν εσένα σε τέτοια περίπτωση θα σου φαινόταν απαραίτητος ο μεσίτης και λογικές οι χρεώσεις του, πάσο.

Να σε ρωτήσω κάτι, ο μπάρμπας σου σού είπε πόσες φορές κουβαλήθηκε ο μεσίτης μέχρι την πόρτα του διαμερίσματος;

Επίσης, ο μπάρμπας σου ήταν σε θέση να του τηλεφωνήσει κάποιος και μέσα σε 10 λεπτά να είναι εκεί να δείξει το διαμέρισμα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...