Γιάννης Platano Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Επειδη με την...τσιπλα στο ματι δεν ειναι και το πιο ευκολο να φτιαχνω καθε μερα αξημερωτα ελληνικο καφε και επειδη χωρις ελληνικο καφε...δεν ανοιγει το ματι υπαρχει καποια μηχανη για ελληνικο καφε ?? Μονο αυτη του Λουμιδη βρισκω http://www.skroutz.gr/s/331225/Beko-BKK-2113-M.html Την εχει χρησιμοποιησει καποιος ? Ευχαριστω.
d_gkal Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Ποσο ωραια μπορει να ψήνει τον ελληνικο μια μηχανη? Να πω την αληθεια, μονο σε χοβολη καταλαβαινω πραγματικο καφε. Ηλεκτρικο μπρικι δοκιμασες?
rupak Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Μόνο για ηλεκτρικό μπρίκι δες, τα υπόλοιπα δεν αξίζουν για ελληνικό.
Ison_ Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 O καφές σε μπρίκι τι παραπάνω έχει από κάποιον που θα γίνει σε μηχανή; Θέλω να πω o ελληνικός καφές είναι σαν τους υπόλοιπους, απλά η σκόνη του καφέ κάθεται στο φλυτζάνι και έχει και λίγο αφρό από πάνω. Πράματα τα οποία μπορεί να κάνει μια μηχανή. Αν πρόκειται καθαρά για την ιεροτελεστία της προετοιμασίας, τότε πάω πάσο...
Γιάννης Platano Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Εχω δοκιμασει και μπρικι και μια χαρα φτιαχνει κλπ αλλα νομιζω εξηγησα τους λογους που προσπαθω να βρω καποια μηχανη. Στη χοβολη προφανως και θα ειναι πιο καλος ισως αλλα ειναι αντικειμενικα δυσκολο να φτιαξει καποιος στο σπιτι.
zio10 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 O καφές σε μπρίκι τι παραπάνω έχει από κάποιον που θα γίνει σε μηχανή; Θέλω να πω o ελληνικός καφές είναι σαν τους υπόλοιπους, απλά η σκόνη του καφέ κάθεται στο φλυτζάνι και έχει και λίγο αφρό από πάνω. Πράματα τα οποία μπορεί να κάνει μια μηχανή. Αν πρόκειται καθαρά για την ιεροτελεστία της προετοιμασίας, τότε πάω πάσο... Νομίζω ότι επειδή γίνεται πιο αργά στο μπρίκι είναι πιο νόστιμος. Στην μηχανή γίνεται κάπως απότομα-βίαια 2
VonLoutsos Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Έχω δοκιμάσει σε ένα Coffee Brands εδώ στην περιοχή, ελληνικό από αυτήν την μηχανή. Χωρίς να ξέρω από ελληνικό θεωρώ οτι είναι πολύ καλός ο καφές που φτιάχνει και τον συγκρίνω με καφέδες που έχω πιει από μαγαζιά που τον φτιάχνουν και σε μπρικι αλλά και στην μηχανή του εσπρεσσο(εκείνο το καβλιτσίκι που βγάζει τον ζεστό ατμό). Και δεν είναι οτι τον κάνει πολύ γρήγορα, σε σχετικά καλό χρονικό διάστημα τον φτιάχνει. Ούτε ο καφές να μένει επάνω και να τον πίνεις (όπως ήπια σήμερα το πρωί και πραγματικά νευρίασα). Αν βρεις κάπου προφανώς να δοκιμάσεις για να πάρεις ο ίδιος άποψη. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Έχω δοκιμάσει σε ένα Coffee Brands εδώ στην περιοχή, ελληνικό από αυτήν την μηχανή. Χωρίς να ξέρω από ελληνικό θεωρώ οτι είναι πολύ καλός ο καφές που φτιάχνει και τον συγκρίνω με καφέδες που έχω πιει από μαγαζιά που τον φτιάχνουν και σε μπρικι αλλά και στην μηχανή του εσπρεσσο(εκείνο το καβλιτσίκι που βγάζει τον ζεστό ατμό). Και δεν είναι οτι τον κάνει πολύ γρήγορα, σε σχετικά καλό χρονικό διάστημα τον φτιάχνει. Ούτε ο καφές να μένει επάνω και να τον πίνεις (όπως ήπια σήμερα το πρωί και πραγματικά νευρίασα). Αν βρεις κάπου προφανώς να δοκιμάσεις για να πάρεις ο ίδιος άποψη. Ευχαριτω πολυ !
MikeJ Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Ακριβή πολύ η μηχανή μου φαίνεται για αυτό που προσφέρει.... Πάντως δεν καταλαβαίνω τι όφελος θα έχεις... Ο ελληνικός είναι ο πιο εύκολος καφές για να φτιάξεις... Να μου έλεγες ότι πίνεις καπουτσίνο και βαριέσαι να φτιάχνεις αφρόγαλα και εσπρέσο να σου έλεγα πάρε μια dolce gusto να γίνεται πιο γρήγορα και εύκολα...και χωρίς να λερώνεις... Με τη μηχανή του ελληνικού λογικά θα χάσεις σε ποιότητα έναντι του μπρικιού και επίσης δε νομίζω να γλυτώσεις ιδιαίτερα σε σε χρόνο και κόπο... Εγώ βάζω νερό στο μπρίκι, μια κουταλιά ζάχαρη μια κουταλιά καφέ και ανακάτεμα για 10 δευτερόλεπτα μέχρι να διαλυθούν όλα και μόλις πάει να φουσκώσει τον βγάζω και πετυχαίνω ωραίο καφέ και με καιμάκι... Δε χρειάζεται διαρκές ανακάτεμα όπως κάποιοι προτείνουν... και εγώ παλιά τον ανακάτευα διαρκώς αλλά πλέον απλά με λίγο καλό ανακάτεμα στην αρχή έχω αντίστοιχο αποτέλεσμα.... 3
gatokoritso Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 ο ελληνικος ειναι ευκολος και γρηγορος.τι ακριβως σε δυσκολευει? εχεις σκεφτει να δοκιμασεις καφε σε γαλλικη πρεσσα? απλα βαζεις μεσα καφε ριχνεις ζεστο νερο μετα απο λιγο κατεβαζεις και ετοιμος.μπορεις να το κανεις οσο δυνατο θελεις και δεν εχει φοβο για φουσκώματα και τετοια σε περιπτωση που ξεχαστεις με τον ελληνικο.μονο που δεν περνει ελληνικο αλλα φιλτρου καφε. τη μηχανη που λες δεν την εχω δοκιμασει αλλα μια γνωστη που την ειχε παρει ειπε τη βολεψε.η τιμη ειναι τσιμπημενη παντως.
Gtr34 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Ο Ελληνικος εχει καλυτερη γευση αν παρει 2-3 βρασεις. Απο μηχανες δεν ξερω αλλα εχει αρκετα σχολια στο Skroutz για να παρεις μια ιδεα.Απ οτι λενε δεν εχει διακοπτη on/off. 1
Liverpool89 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Ενα κολπακι που κανω εγω ειναι να βαζω ηδη ζεστο νερο μεσα στο μπρικι, ετσι μολις βαλω το καφε εχει γινει κιολας... 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Παιδια δεν διαφωνω καθολου οτι η παρασκευη ενος ελληνικου καφε ειναι απολουστατη διαδικασια και δεν θελει που χρονο Απλα επειδη ξυπναω καθε μερα στις 5 δεν θα ειχα αντιρρηση μεχρι να παω να πλυθω να ειναι ετοιμο το ακρως απαραιτητο καφεδακι ...για να ανοιξει το ματι . 2
agrio.imeros Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Γιάννη αυτό το είδος καφετιέρας ελληνικού που διάλεξες βλέπω να το χρησιμοποιούνπολλά κυλικεία στη φάση τρέχω να εκτελέσω τις παραγγελίες των πελατών χωρίς ναέχω το μυαλό μου στο μπρίκι αν υπήρχε καμινέτο . Έχω πιει και προσωπικά τον βρήκακαλύτερο από το ηλεκτρικό μπρίκι . Αυτά από άποψης γεύσης και χρηστικότητας .Τώραγια τις επιδόσεις του σε χρόνο και οικονομία ρεύματος - μιας και αυτό θα είναι πιο"ερασιτεχνικό" από αυτά που χρησιμοποιούν τα καταστήματα - δυστυχώς δε γνωρίζω ... 1
zio10 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2014 Ακριβή πολύ η μηχανή μου φαίνεται για αυτό που προσφέρει.... Πάντως δεν καταλαβαίνω τι όφελος θα έχεις... Ο ελληνικός είναι ο πιο εύκολος καφές για να φτιάξεις... Να μου έλεγες ότι πίνεις καπουτσίνο και βαριέσαι να φτιάχνεις αφρόγαλα και εσπρέσο να σου έλεγα πάρε μια dolce gusto να γίνεται πιο γρήγορα και εύκολα...και χωρίς να λερώνεις... Με τη μηχανή του ελληνικού λογικά θα χάσεις σε ποιότητα έναντι του μπρικιού και επίσης δε νομίζω να γλυτώσεις ιδιαίτερα σε σε χρόνο και κόπο... Εγώ βάζω νερό στο μπρίκι, μια κουταλιά ζάχαρη μια κουταλιά καφέ και ανακάτεμα για 10 δευτερόλεπτα μέχρι να διαλυθούν όλα και μόλις πάει να φουσκώσει τον βγάζω και πετυχαίνω ωραίο καφέ και με καιμάκι... Δε χρειάζεται διαρκές ανακάτεμα όπως κάποιοι προτείνουν... και εγώ παλιά τον ανακάτευα διαρκώς αλλά πλέον απλά με λίγο καλό ανακάτεμα στην αρχή έχω αντίστοιχο αποτέλεσμα.... Εγώ δεν τον ανακατεύω καθόλου και πάλι μια χαρά βγαίνει! Νερό, καφές, το αφήνω στη φωτιά, διαλύεται μόνος του, φουσκώνει, έτοιμος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα