Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδη με την...τσιπλα στο ματι δεν ειναι και το πιο ευκολο να φτιαχνω καθε μερα αξημερωτα ελληνικο καφε και επειδη χωρις ελληνικο καφε...δεν ανοιγει το ματι υπαρχει καποια μηχανη για ελληνικο καφε ??

 

Μονο αυτη του Λουμιδη βρισκω

 

http://www.skroutz.gr/s/331225/Beko-BKK-2113-M.html

 

Την εχει χρησιμοποιησει καποιος ?

 

Ευχαριστω.

Δημοσ.

Ποσο ωραια μπορει να ψήνει τον ελληνικο μια μηχανη?

 

Να πω την αληθεια, μονο σε χοβολη καταλαβαινω πραγματικο καφε.

 

Ηλεκτρικο μπρικι δοκιμασες?

Δημοσ.

O καφές σε μπρίκι τι παραπάνω  έχει από κάποιον που θα γίνει σε μηχανή; Θέλω να πω o ελληνικός καφές είναι σαν τους υπόλοιπους, απλά η σκόνη του καφέ κάθεται στο φλυτζάνι και έχει και λίγο αφρό από πάνω. Πράματα τα οποία μπορεί να κάνει μια μηχανή.

Αν πρόκειται καθαρά για την ιεροτελεστία της προετοιμασίας, τότε πάω πάσο...

Δημοσ.

Εχω δοκιμασει και μπρικι και μια χαρα φτιαχνει κλπ αλλα νομιζω εξηγησα τους λογους που προσπαθω να βρω καποια μηχανη.

 

Στη χοβολη προφανως και θα ειναι πιο καλος ισως αλλα ειναι αντικειμενικα δυσκολο να φτιαξει καποιος στο σπιτι.

Δημοσ.

O καφές σε μπρίκι τι παραπάνω  έχει από κάποιον που θα γίνει σε μηχανή; Θέλω να πω o ελληνικός καφές είναι σαν τους υπόλοιπους, απλά η σκόνη του καφέ κάθεται στο φλυτζάνι και έχει και λίγο αφρό από πάνω. Πράματα τα οποία μπορεί να κάνει μια μηχανή.

Αν πρόκειται καθαρά για την ιεροτελεστία της προετοιμασίας, τότε πάω πάσο...

Νομίζω ότι επειδή γίνεται πιο αργά στο μπρίκι είναι πιο νόστιμος. Στην μηχανή γίνεται κάπως απότομα-βίαια

  • Like 2
Δημοσ.

Έχω δοκιμάσει σε ένα Coffee Brands εδώ στην περιοχή, ελληνικό από αυτήν την μηχανή. Χωρίς να ξέρω από ελληνικό θεωρώ οτι είναι πολύ καλός ο καφές που φτιάχνει και τον συγκρίνω με καφέδες που έχω πιει από μαγαζιά που τον φτιάχνουν και σε μπρικι αλλά και στην μηχανή του εσπρεσσο(εκείνο το καβλιτσίκι που βγάζει τον ζεστό ατμό). Και δεν είναι οτι τον κάνει πολύ γρήγορα, σε σχετικά καλό χρονικό διάστημα τον φτιάχνει. Ούτε ο καφές να μένει επάνω και να τον πίνεις (όπως ήπια σήμερα το πρωί και πραγματικά νευρίασα). Αν βρεις κάπου προφανώς να δοκιμάσεις για να πάρεις ο ίδιος άποψη.

  • Like 1
Δημοσ.

Έχω δοκιμάσει σε ένα Coffee Brands εδώ στην περιοχή, ελληνικό από αυτήν την μηχανή. Χωρίς να ξέρω από ελληνικό θεωρώ οτι είναι πολύ καλός ο καφές που φτιάχνει και τον συγκρίνω με καφέδες που έχω πιει από μαγαζιά που τον φτιάχνουν και σε μπρικι αλλά και στην μηχανή του εσπρεσσο(εκείνο το καβλιτσίκι που βγάζει τον ζεστό ατμό). Και δεν είναι οτι τον κάνει πολύ γρήγορα, σε σχετικά καλό χρονικό διάστημα τον φτιάχνει. Ούτε ο καφές να μένει επάνω και να τον πίνεις (όπως ήπια σήμερα το πρωί και πραγματικά νευρίασα). Αν βρεις κάπου προφανώς να δοκιμάσεις για να πάρεις ο ίδιος άποψη.

 

Ευχαριτω πολυ !

Δημοσ.

Ακριβή πολύ η μηχανή μου φαίνεται για αυτό που προσφέρει.... Πάντως δεν καταλαβαίνω τι όφελος θα έχεις... Ο ελληνικός είναι ο πιο εύκολος καφές για να φτιάξεις... Να μου έλεγες ότι πίνεις καπουτσίνο και βαριέσαι να φτιάχνεις αφρόγαλα και εσπρέσο να σου έλεγα πάρε μια dolce gusto να γίνεται πιο γρήγορα και εύκολα...και χωρίς να λερώνεις...

 

Με τη μηχανή του ελληνικού λογικά θα χάσεις σε ποιότητα έναντι του μπρικιού και επίσης δε νομίζω να γλυτώσεις ιδιαίτερα σε σε χρόνο και κόπο...

 

Εγώ βάζω νερό στο μπρίκι, μια κουταλιά ζάχαρη μια κουταλιά καφέ και ανακάτεμα για 10 δευτερόλεπτα μέχρι να διαλυθούν όλα και μόλις πάει να φουσκώσει τον βγάζω και πετυχαίνω ωραίο καφέ και με καιμάκι...

 

Δε χρειάζεται διαρκές ανακάτεμα όπως κάποιοι προτείνουν... και εγώ παλιά τον ανακάτευα διαρκώς αλλά πλέον απλά με λίγο καλό ανακάτεμα στην αρχή έχω αντίστοιχο αποτέλεσμα....

  • Like 3
Δημοσ.

ο ελληνικος ειναι ευκολος και γρηγορος.τι ακριβως σε δυσκολευει?

εχεις σκεφτει να δοκιμασεις καφε σε γαλλικη πρεσσα?

3666-Bodum-Chambord-press-0,35lt-290x140

απλα βαζεις μεσα καφε ριχνεις ζεστο νερο μετα απο λιγο κατεβαζεις και ετοιμος.μπορεις να το κανεις οσο δυνατο θελεις και δεν εχει φοβο για φουσκώματα και τετοια σε περιπτωση που ξεχαστεις με τον ελληνικο.μονο που δεν περνει ελληνικο αλλα φιλτρου καφε.

 

τη μηχανη που λες δεν την εχω δοκιμασει αλλα μια γνωστη που την ειχε παρει ειπε τη βολεψε.η τιμη ειναι τσιμπημενη παντως.

Δημοσ.

Ο Ελληνικος εχει καλυτερη γευση αν παρει 2-3 βρασεις.

 

Απο μηχανες δεν ξερω αλλα εχει αρκετα σχολια στο Skroutz για να παρεις μια ιδεα.Απ οτι λενε δεν εχει διακοπτη on/off.

  • Like 1
Δημοσ.

Παιδια δεν διαφωνω καθολου οτι η παρασκευη ενος ελληνικου καφε ειναι απολουστατη διαδικασια και δεν θελει  που χρονο

 

Απλα επειδη ξυπναω καθε μερα στις 5 δεν θα ειχα αντιρρηση μεχρι να παω να πλυθω να ειναι ετοιμο το ακρως απαραιτητο καφεδακι ...για να ανοιξει το ματι .

  • Like 2
Δημοσ.

Γιάννη αυτό το είδος καφετιέρας ελληνικού που διάλεξες βλέπω να το χρησιμοποιούν
πολλά  κυλικεία στη φάση τρέχω να εκτελέσω τις παραγγελίες των πελατών χωρίς να
έχω το μυαλό μου στο μπρίκι αν υπήρχε καμινέτο . Έχω πιει και προσωπικά τον βρήκα
καλύτερο από το ηλεκτρικό μπρίκι . Αυτά από άποψης γεύσης και χρηστικότητας .Τώρα
για  τις  επιδόσεις  του σε  χρόνο  και οικονομία  ρεύματος  - μιας και αυτό θα είναι πιο
"ερασιτεχνικό"  από αυτά που χρησιμοποιούν τα καταστήματα - δυστυχώς δε γνωρίζω ...

  • Like 1
Δημοσ.

Ακριβή πολύ η μηχανή μου φαίνεται για αυτό που προσφέρει.... Πάντως δεν καταλαβαίνω τι όφελος θα έχεις... Ο ελληνικός είναι ο πιο εύκολος καφές για να φτιάξεις... Να μου έλεγες ότι πίνεις καπουτσίνο και βαριέσαι να φτιάχνεις αφρόγαλα και εσπρέσο να σου έλεγα πάρε μια dolce gusto να γίνεται πιο γρήγορα και εύκολα...και χωρίς να λερώνεις...

 

Με τη μηχανή του ελληνικού λογικά θα χάσεις σε ποιότητα έναντι του μπρικιού και επίσης δε νομίζω να γλυτώσεις ιδιαίτερα σε σε χρόνο και κόπο...

 

Εγώ βάζω νερό στο μπρίκι, μια κουταλιά ζάχαρη μια κουταλιά καφέ και ανακάτεμα για 10 δευτερόλεπτα μέχρι να διαλυθούν όλα και μόλις πάει να φουσκώσει τον βγάζω και πετυχαίνω ωραίο καφέ και με καιμάκι...

 

Δε χρειάζεται διαρκές ανακάτεμα όπως κάποιοι προτείνουν... και εγώ παλιά τον ανακάτευα διαρκώς αλλά πλέον απλά με λίγο καλό ανακάτεμα στην αρχή έχω αντίστοιχο αποτέλεσμα....

Εγώ δεν τον ανακατεύω καθόλου και πάλι μια χαρά βγαίνει! Νερό, καφές, το αφήνω στη φωτιά, διαλύεται μόνος του, φουσκώνει, έτοιμος :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...