Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είχα παραγγείλει παπούτσια από Αγγλία και είχα πληρώσει για συστημένο... (international signed for) γύρω στις 10 λίρες (δε το λες και λίγο) Τα συστημένα από Αγγλία πλέον τα φέρνει η ACS.... Τα άφησαν κάτω στην είσοδο σαν να ήταν απλός φάκελος (ενώ ήμουν σπίτι, δεν μπήκαν καν στο κόπο να χτυπήσουν ή να ανέβουν) και για καλή μου τύχη δεν μου τα έκλεψαν.... Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι και μπήκα στον πειρασμό να δηλώσω ότι δεν μου ήρθαν ποτέ... (όχι για να πάρω 2ο ζευγάρι ή τα λεφτά μου πίσω) απλά για το γαμώτο μπας και φάει καμιά καμπάνα ο άσχετος υπάλληλος ή η εταιρεία γενικά και βελτιώσουν τις υπηρεσίες τους, το μοναδικό που τελικά με απέτρεψε ήταν το ότι σκέφτηκα μήπως την πληρώσει τελικά ο κακομοίρης ο πωλητής που δεν έφταιγε σε τίποτα καθώς ήταν μέσω ebay και paypal η αγορά...(αν και αργότερα κατάλαβα ότι μόνο η ACS θα είχε το πρόβλημα αφού υπήρχε τρακινγκ και φαινόταν ότι ο πωλητής ήταν σωστός.)

Επίσης, δεν καταλαβαίνω το εξής τα ΕΛΤΑ ανάλογα με την πόλη λειτουργούν αλλιώς ; Γιατί στην Αθήνα πχ τα παρατάνε όλα κάτω στην είσοδο (και πιστεύω πως γι αυτό αρκετές παραγγελίες από Κίνα δεν εμφανίζονται ποτέ)  ενώ στην πόλη μου στην επαρχία ακόμα και για την πιο μικρή παραγγελία των 70 cents ο ταχυδρόμος  αφήνει χαρτάκι και δε χάνεται τίποτα... Είναι πολύ καλύτερος ο δεύτερος τρόπος, (αν και δε καταλαβαίνω γιατί αυτόματα αφήνει χαρτάκι και δεν χτυπάει πρώτα να δει αν είμαστε σπίτι αφού πολλές φορές ήμασταν σίγουρα εκεί αλλά και πάλι άφηνε χαρτάκι χωρίς να δει αν ήμασταν εκεί ή όχι...)

Μάλλον κάπως έτσι πρέπει να είναι, αναλόγως την κρίση του κάθε ταχυδρόμου. Δεν μπορείς να είσαι σίγουρος.

• Απαντ. 104
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Είχα παραγγείλει παπούτσια από Αγγλία και είχα πληρώσει για συστημένο... (international signed for) γύρω στις 10 λίρες (δε το λες και λίγο) Τα συστημένα από Αγγλία πλέον τα φέρνει η ACS.... Τα άφησαν κάτω στην είσοδο σαν να ήταν απλός φάκελος (ενώ ήμουν σπίτι, δεν μπήκαν καν στο κόπο να χτυπήσουν ή να ανέβουν) και για καλή μου τύχη δεν μου τα έκλεψαν.... Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι και μπήκα στον πειρασμό να δηλώσω ότι δεν μου ήρθαν ποτέ... (όχι για να πάρω 2ο ζευγάρι ή τα λεφτά μου πίσω) απλά για το γαμώτο μπας και φάει καμιά καμπάνα ο άσχετος υπάλληλος ή η εταιρεία γενικά και βελτιώσουν τις υπηρεσίες τους, το μοναδικό που τελικά με απέτρεψε ήταν το ότι σκέφτηκα μήπως την πληρώσει τελικά ο κακομοίρης ο πωλητής που δεν έφταιγε σε τίποτα καθώς ήταν μέσω ebay και paypal η αγορά...(αν και αργότερα κατάλαβα ότι μόνο η ACS θα είχε το πρόβλημα αφού υπήρχε τρακινγκ και φαινόταν ότι ο πωλητής ήταν σωστός.)

Επίσης, δεν καταλαβαίνω το εξής τα ΕΛΤΑ ανάλογα με την πόλη λειτουργούν αλλιώς ; Γιατί στην Αθήνα πχ τα παρατάνε όλα κάτω στην είσοδο (και πιστεύω πως γι αυτό αρκετές παραγγελίες από Κίνα δεν εμφανίζονται ποτέ) ενώ στην πόλη μου στην επαρχία ακόμα και για την πιο μικρή παραγγελία των 70 cents ο ταχυδρόμος αφήνει χαρτάκι και δε χάνεται τίποτα... Είναι πολύ καλύτερος ο δεύτερος τρόπος, (αν και δε καταλαβαίνω γιατί αυτόματα αφήνει χαρτάκι και δεν χτυπάει πρώτα να δει αν είμαστε σπίτι αφού πολλές φορές ήμασταν σίγουρα εκεί αλλά και πάλι άφηνε χαρτάκι χωρίς να δει αν ήμασταν εκεί ή όχι...)

Μάλλον κάπως έτσι πρέπει να είναι, αναλόγως την κρίση του κάθε ταχυδρόμου. Δεν μπορείς να είσαι σίγουρος.

Οπως εχει υποθει και στο διπλανό νήμα,το αν ο ταχυδρόμος θα αφήσει χαρτάκι ή πακέτο δεν εξαρτάται απο τον ίδιο αλλά απο το ταχυδρομείο .Του δίνουν μια βαλίτσα με γράμματα/πακέτα και του λένε "μοίρασέ τα" .Το αν θα χτυπησει το κουδουνι για να σε προειδοποιησει μη χαθει,εγκειται ατο φιλότιμό του και στον παράγοντα τύχη.Εμενα πχ 2-3 φορες που ετυχε ναμαι σπιτι,με χτυπησε και μουπε να κατεβω γρηγορα επειδη ειναι μικρό,μη χαθεί.Αν ελειπα εκεινη την ωρα απλά θα το αφηνε στα γραμματοκιβώτια.(Βασικά σε καθε γειτονιά -με την ευρυτερη εννοια- υπαρχει ενα κουτί που περναει το αυτοκινητο των ΕΛΤΑ και αφηνει τα πραγματα π ειναι να διανεμηθουν στη γειτονια.Παει επειτα ο ταχυδρομος με το κλειδι,τα παιρνει και τα μοιράζει.Αυτο για να μη τα κουβαλάει 80ωρες ολα πανω του)
Δημοσ.

Εγώ θα έκανα το εξής, θα έπαιρνα την παραγγελία μου κανονικά στα χέρια μου. Μετά θα έπαιρνα τηλέφωνο στο μαγαζί και θα έλεγα ότι η παραγγελία δεν ήρθε ποτέ. Υποθέτω ότι το μαγαζί έχει απόδειξη από το κούριερ/ταχυδρομείο αλλά ο κούριερ/ταχυδρόμος δεν θα έχει απόδειξη παραλαβής αφού δεν σε βρήκε και δεν υπόγραψες πουθενά, οπότε ενώ θα ψάχνετε να βρείτε το δέμα θα κάνετε μια ωραία καταγγελία στον κούριερ/ταχυδρόμο. Ο κούριερ/ταχυδρόμος την πληρώνει και εσύ παίρνεις τα λεφτά σου πίσω (ενώ έχεις ήδη το δέμα στην κατοχή σου) ή σου στέλνουν και 2η παραγγελία δωρεάν.

Μα καλά γιατί να σε αποζημιώσει το κατάστημα αφού δεν πλήρωσες για συστημένη παραγγελία?

Αυτό που φταίει αν στο έκλεψε ο γείτονας ή αν το έφαγε ο σκύλος? Απ την στιγμή που έχει απόδειξη ότι το έστειλε δεν έχει καμία υποχρέωση να σε αποζημιώσει ή να σου στείλει και 2η παραγγελία.

• Moderators
Δημοσ.

Αδιαννόητο μου φαίνεται. Η ACS όταν σου παραδίδει σου ζητάει υπογραφή ως αποδεικτικό παραλαβής. Τι υπογραφή θα έδειχνε ο συγκεκριμένος υπάλληλος; Η ACS θα την πλήρωνε, εννοείται.

Δημοσ.

Εγώ δουλεύω σε ελτα στην επαρχία ως αστικός διανομέας. Εγώ κάνω τη διαλογή το πρωί (σάκους με συστημένα, σάκους με elta courier, δέματα, απλή αλληλογραφία) κι εγώ κάνω Και την ταξινόμηση. Εγώ κρινω Αν θα παραδοσω ένα δέμα ή αν θα αφήσω ειδοποιηση λόγω όγκου.

Επίσης η οδηγία των ελτα είναι ξεκάθαρη. Γραμματοκιβωτιο σε εμφανές σημείο πλησίον του δρόμου με το ονοματεπώνυμο του παραλήπτη. Σε διαφορετική περίπτωση τα ελτα δεν ευθύνονται για τυχόν απώλεια

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ δουλεύω σε ελτα στην επαρχία ως αστικός διανομέας. Εγώ κάνω τη διαλογή το πρωί (σάκους με συστημένα, σάκους με elta courier, δέματα, απλή αλληλογραφία) κι εγώ κάνω Και την ταξινόμηση. Εγώ κρινω Αν θα παραδοσω ένα δέμα ή αν θα αφήσω ειδοποιηση λόγω όγκου.

Επίσης η οδηγία των ελτα είναι ξεκάθαρη. Γραμματοκιβωτιο σε εμφανές σημείο πλησίον του δρόμου με το ονοματεπώνυμο του παραλήπτη. Σε διαφορετική περίπτωση τα ελτα δεν ευθύνονται για τυχόν απώλεια

για το δεμα (headset+mouse) που μου κλέψανε (κατα ομολογια ελτα) θες να μου πεις οτι χώραγε στο γραμματοκιβωτιο;; και που ξερω εγω οτι ο ταχυδρόμος δεν εκανε την αρπαχτη?

Υ.Γ. ελτα=joker, δεν θα ξανασχοληθω μαζι τους.

• Like 1
Δημοσ.

για το δεμα (headset+mouse) που μου κλέψανε (κατα ομολογια ελτα) θες να μου πεις οτι χώραγε στο γραμματοκιβωτιο;; και που ξερω εγω οτι ο ταχυδρόμος δεν εκανε την αρπαχτη?

Είπαμε, μέχρι δύο κιλά μπορεί να αντιμετωπιστεί σαν αλληλογραφία και όχι πακέτο, οπότε άνετα το αφήνει στο σκαλί, πάνω στο γραμματοκιβώτιο, δίπλα στα γράμματα, κτλ

Ας το ασφάλιζες, ή συστημένο να μην το χάσεις.

Δημοσ.

Αν την εκανε την αρπαχτη ο ταχυδρομος,ας προσεχες πρωτα εσυ για την ασφαλεια του δικου σου πραγματος και ας το ασφαλιζες ή ας το εβαζες συστημενο.Δεν σου φταιει κανεις αλλος..

• Moderators
Δημοσ.

Αν την εκανε την αρπαχτη ο ταχυδρομος,ας προσεχες πρωτα εσυ για την ασφαλεια του δικου σου πραγματος και ας το ασφαλιζες ή ας το εβαζες συστημενο.Δεν σου φταιει κανεις αλλος..

Ο ταχυδρομος δεν φταει αλλα φταινε τα ΕΛΤΑ. Εγω χρησιμοποιω τις υπηρεσιες τους αν αυτοι εχουν οτι να 'ναι υπαλληλους δεν θα την πληρωσω εγω. 

Αν ειναι ετσι να παω και γω να γινω ταχυδρομος και οτι δεμα ερχεται να το κραταω για την παρτη μου. Αυτο που κανει ο ταχυδρομος -αν το πηρε αυτος- ειναι κλεψια. 

Δημοσ.

Ο ταχυδρομος δεν φταει αλλα φταινε τα ΕΛΤΑ. Εγω χρησιμοποιω τις υπηρεσιες τους αν αυτοι εχουν οτι να 'ναι υπαλληλους δεν θα την πληρωσω εγω. 

Αν ειναι ετσι να παω και γω να γινω ταχυδρομος και οτι δεμα ερχεται να το κραταω για την παρτη μου. Αυτο που κανει ο ταχυδρομος -αν το πηρε αυτος- ειναι κλεψια. 

Σαφως και ειναι κλεψια.. Οταν ομως παιρνεις ή στελνεις ενα δεμα το οποιο ΔΕΝ ειναι συστημενο,μην κλαιγεσαι μετα αν δεν το παρεις ποτε.Ειτε το φαει ο σκυλος,ειτε το παρει ο αερας,ειτε το "φαει" ο ταχυδρομος ειτε χαθει τελοσπαντων,δεν σου φταιει κανεις αλλος περα απο εσενα τον ιδιο πρωτιστως!

Δημοσ.

Δύο είναι τα τινά. Παίρνεις μεγάλο γραμματοκιβώτιο να χωράει και μικροδεματα είτε πετυχαίνεις ταχυδρόμο με φιλότιμο.

Εγώ προσωπικά αν δω ότι κάτι είναι αξίας δε το αφήνω έτσι χύμα. Γράφω ειδοποιητηριο για να έρθει να το πάρει. Σύγκρινε τώρα εσυ εμένα τον έκτακτο των 400€ με τον μονιμά που συνήθως απ τις 12 έχει τελειώσει.

Βέβαια εγώ ξέρω πως είναι να περιμένεις δέματα από εξωτερικο και να αγχώνεσαι όποτε θέλω να παραδίδω σωστά την αλληλογραφία και τα δέματα

• Moderators
Δημοσ.

Σαφως και ειναι κλεψια.. Οταν ομως παιρνεις ή στελνεις ενα δεμα το οποιο ΔΕΝ ειναι συστημενο,μην κλαιγεσαι μετα αν δεν το παρεις ποτε.Ειτε το φαει ο σκυλος,ειτε το παρει ο αερας,ειτε το "φαει" ο ταχυδρομος ειτε χαθει τελοσπαντων,δεν σου φταιει κανεις αλλος περα απο εσενα τον ιδιο πρωτιστως!

ωραια λογικη. Οποτε πας τον υπολογιστη σου για σερβις. Σου φτιαχνει το λειτουργικο και σου γρατζουναει οθονη κτλ, σου αλλαζει ψυκτρα, ισως σου βαζει και ενα αλλο επεξεργαστη αλλα δεν σου φταιει κανεις αλλος αλλα μονο εσυ γιατι δεν του ειπες οτι τα θες..

σκεφτειται και λιγο μερικοι..

Δημοσ.

Εμάς ο ταχυδρόμος ήταν πιο αλάνι.

Όταν έβλεπε ότι είχα ξερωγω πακέτο απ'το amazon το πέταγε στο μπαλκόνι (1ος όροφος) για να μην το κλέψει κανείς απ'την είσοδο του σπιτιού. Άνοιγα την μπαλκονόπορτα και στην αρχή αναρωτιόμουν πώς στον πέοντα βρέθηκε το δέμα εκεί πέρα.

Δημοσ.

Εμάς ο ταχυδρόμος ήταν πιο αλάνι.

Όταν έβλεπε ότι είχα ξερωγω πακέτο απ'το amazon το πέταγε στο μπαλκόνι (1ος όροφος) για να μην το κλέψει κανείς απ'την είσοδο του σπιτιού. Άνοιγα την μπαλκονόπορτα και στην αρχή αναρωτιόμουν πώς στον πέοντα βρέθηκε το δέμα εκεί πέρα.

που ηξερε ο ταχυδρομος ποιο ειναι το διαμέρισμα/μπαλκονι σου;;

Και αν είχε κάτι εύθραυστο;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...