Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μου κανει εντυπωση ιδιαιτερα απο ατομα σε λιγο μεγαλυτερες ηλικιες που ακολουθουν πιστα προσωπα και κομματικες επιταγες χωρις καμια αμφισβητηση, και συνεχιζουν να ψηφιζουν τους ιδιους και τους ιδιους παρα την σημερινη κατασταση της κοινωνιας και την οικονομικη ανοχη . θα θελα να δω την αποψη σας σχετικα με το θεμα ,πιστευετε οτι οι πολιτικοι ενδιαφερονται για το καλο της χωρας τους ενδεχομενος η πρωτιστος για την θεση και το πως θα βολευτουν αμφοτεροι στο συστημα, και κατα τελευταιο ,εαν εχουν επιγνωση των συνεπειων των πραξεων τους στη κοινωνια.

το βημα σε σας

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Προφανώς πέφτει ψυχολογικό σεντόνι την ώρα των εκλογών.

Δεν εξηγείται αλλιώς πως άνθρωποι μορφωμένοι που έχουν δουλέψει στη ζωή τους, όταν φτάνουν οι εκλογές ψηφίζουν σαν managers της ζωής τους χωρίς να κοιτάζουν προγράμματα και άτομα που δεν έχουν παράξει τίποτα στη ζωή τους.

• Like 6
Δημοσ.

Έχω πετύχει πολιτικό που τρέχει από το πρωί ως το βράδυ σαν τον Βέγκο και προσπαθεί να βελτιώσει τον τόπο μου, αλλά έχω πετύχει και πολιτικό ο οποίος μπήκε στην πολιτική και το μόνο που έκανε ήταν να τάζει συνεχώς και να χώσει τα παιδιά του σε δουλειές που δεν τις αξίζουν, από την στιγμή που στην ουρά περιμένουν εκατοντάδες άνεργοι.

Εγώ πιστεύω ότι οι ψηφοφόροι που είναι συνειδητοποιημένοι, που θα το ψάξουν από πριν και θα ψηφίσουν κάποιον που πιστεύουν ότι πραγματικά το αξίζει, είναι πολύ λίγοι. Δυστυχώς το ποσοστό είναι πολύ μικρό για να αλλάξει κάτι. Κατά την γνώμη μου οι περισσότεροι ψηφίζουν τυφλοσούρτη.

Το ίδιο πιστεύω ότι ισχύει και για τους πολιτικούς, πιστεύω ότι υπάρχουν πολιτικοί που ασχολούνται με το καλό της χώρας, αλλά το ποσοστό είναι πολύ μικρό για να αλλάξει κάτι, οι περισσότεροι κοιτάνε την πάρτη τους. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να το συνειδητοποιήσουν ΟΛΟΙ οι ψηφοφόροι, αν δεν γίνει αυτό τότες δεν θα γίνει τίποτα.

• Like 2
Δημοσ.

Έχω πετύχει πολιτικό που τρέχει από το πρωί ως το βράδυ σαν τον Βέγκο και προσπαθεί να βελτιώσει τον τόπο μου, αλλά έχω πετύχει και πολιτικό ο οποίος μπήκε στην πολιτική και το μόνο που έκανε ήταν να τάζει συνεχώς και να χώσει τα παιδιά του σε δουλειές που δεν τις αξίζουν, από την στιγμή που στην ουρά περιμένουν εκατοντάδες άνεργοι.

Εγώ πιστεύω ότι οι ψηφοφόροι που είναι συνειδητοποιημένοι, που θα το ψάξουν από πριν και θα ψηφίσουν κάποιον που πιστεύουν ότι πραγματικά το αξίζει, είναι πολύ λίγοι. Δυστυχώς το ποσοστό είναι πολύ μικρό για να αλλάξει κάτι. Κατά την γνώμη μου οι περισσότεροι ψηφίζουν τυφλοσούρτη.

Το ίδιο πιστεύω ότι ισχύει και για τους πολιτικούς, πιστεύω ότι υπάρχουν πολιτικοί που ασχολούνται με το καλό της χώρας, αλλά το ποσοστό είναι πολύ μικρό για να αλλάξει κάτι, οι περισσότεροι κοιτάνε την πάρτη τους. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να το συνειδητοποιήσουν ΟΛΟΙ οι ψηφοφόροι, αν δεν γίνει αυτό τότες δεν θα γίνει τίποτα.

Στην δημοκρατία δικαιούσαι να πας και 'τυφλοσούρτη' αν θέλεις, απλά μετά δε μπορείς να διαμαρτυρυθείς για κάτι γιατί τότε είσαι διχασμένη προσωπικότητα.

Δημοσ.

Φυσικά και δεν τους νοιάζει για τη χώρα ούτε για τις συνέπειες των πράξεων τους γιαυτό και λένε όλο ψέματα και μισές αλήθειες

Όταν είναι κυβέρνηση αναγκαστικά λένε λιγότερα ψέματα και όταν δεν είναι κυβέρνηση πολύ περισσότερα

Δημοσ.

Πιστεύετε ότι κανείς δεν διαβάζει τους όρους του σάιτ;

Και αν ναι, πιστεύετε ότι σε αυτούς που ανοίγουν πολιτικά θέματα δεν τους κάνει εντύπωση ότι δεν υπάρχουν άλλα παρόμοια;

• Like 5
Δημοσ.

Οι πολιτικοιειναι απλα ο καθρεπτης της κοινωνιας.

Οποτε, στην πλειοψηφια, ειμαστε παρτακιδες σαν λαος.

• Like 8
Δημοσ.

Στην δημοκρατία δικαιούσαι να πας και 'τυφλοσούρτη' αν θέλεις, απλά μετά δε μπορείς να διαμαρτυρυθείς για κάτι γιατί τότε είσαι διχασμένη προσωπικότητα.

Εγώ προσωπικά προσέχω πάρα πολύ τι ψηφίζω και δεν ψηφίζω τυφλοσούρτη. Αν βγάλουμε σπουδές (που τελείωσα κανονικά στα 4 χρόνια, δεν έχασα ούτε μια χρονιά, πρώτος στην τάξη μου) και τον στρατό, έχω βγει στην αναζήτηση εργασίας εδώ και 6 χρόνια, και από αυτά τα 6 χρόνια έχω δουλέψει μόνο 15 μήνες. μου έχει τύχει πολιτικός ο οποίος μου έχει τάξει δουλειά, ξέρω όμως πως όπως και σε μένα, έχει τάξει δουλειά και σε άλλους 100. Φυσικά και ΔΕΝ θα τον σταυρώσω στο ψηφοδέλτιο. Το θέμα είναι να σκέφτονται ΟΛΟΙ τι θα ψηφίσουν, πριν ψηφίσουν, και να μην κάνουν τα στραβά μάτια.

Δημοσ.

Οι πολιτικοι ειναι απλα ο καθρεπτης της κοινωνιας.

Οποτε, στην πλειοψηφια, ειμαστε παρτακιδες σαν λαος.

Ακριβως.

Δημοσ.

Λοιπόν πως λειτουργεί το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα. Όποιος λομπύστας έχει το χρήμα κάνει κ τα κόμματα να ακολουθούν την Ατζέντα τους. Χέστηκαν αυτοί μαλάκα φτωχέ για σένα που είσαι άνεργος ή παίρνεις 500 ευρώ. Θα κάνουν ότι τους πει ο @@τος που έχει τους δρόμους κ ο άλλος με τα πλοία. Στην ουσία το σύστημα είναι φεουδαρχικό. Πως λειτουργεί τώρα ο μέσος ο μαλάκας ο Έλλην.

Το κόμμα 1 τα σκάτωσε. Το τιμωρούμε ψηφίζοντας το κόμμα 2 που "τα λέει έξω από τα δόντια" κ θα πάει το βασικό 160490942 ευρώ. Το κόμμα 2 τελικά κι αυτό τα σκάτωσε. Ψηφίζουμε πάλι το κόμμα 1 για να εκδικηθούμε το 2 που μας είπε ψέματα, κ.ο.κ. Οι ψαγμένοι, ενημερωμένοι, καμένοι, κ ιδεολόγοι της δεκάρας ψηφίζουν όλα τα υπόλοιπα. Όλα γίνονται για να δυσαρεστηθούν λιγότερο μια μεγάλη μερίδα από Έλληνες πολίτες οι οποίοι αποτελούν την πελατειακή τους βάση. Αν δείτε σε ποιούς αναφέρονται κάθε φορά που μιλάνε για μειώσεις, περικοπές κτλ, θα καταλάβετε ποιοι είναι...

• Like 3
Δημοσ.

Πιστεύετε ότι κανείς δεν διαβάζει τους όρους του σάιτ;

Και αν ναι, πιστεύετε ότι σε αυτούς που ανοίγουν πολιτικά θέματα δεν τους κάνει εντύπωση ότι δεν υπάρχουν άλλα παρόμοια;

δεν ασχολειται με την πολιτικη ως παραταξεις κλπ ,αλλα με ενα ερωτημα δεν δημιουργησα θεμα vs και τα τοιαυτα για να εμπιπτει στους κανονες οσο αφορα τα ιn between the lock καποιοι πρεπει να ωριμασουν εδω μεσα...

• Like 1
Δημοσ.

Πάντως το πελατειακό σύστημα δεν οδηγεί πουθενά και έχει πάντα άσχημο τέλος.

Για να καταλάβετε που μπορεί να σε φτάσει, αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι τελευταία στον κόσμο (ναι καλά διαβάσατε, αν θέλετε μπορώ να ποστάρω και link) σε επενδύσεις ως ποσοστό του ΑΕΠ(ένα από τα 7 χαμηλότερα του κόσμου (10%), συγκρινόμενοι με Αφρικανικές χώρες).

Δημοσ.

πάντως με τα χρόνια έχω παρατηρήσει πως οι πολιτικοί έχουν προσπαθήσει πάρα πολύ να διαγράψουν την έννοια πολιτική συνείδηση και πολιτική σκέψη. γι'αυτό και έχουν δημιουργήσει στρατούς κοινώς οπαδούς. τα τελευταία χρόνια ψιλο-αλλάζει αυτό αλλά δε νομίζω πως ξάφνου αποκτήσαμε πολιτική κριτική σκέψη αφού όπως πολλάκις έχει ειπωθεί από πολιτικούς αναλυτές , οι πολίτες της χώρας μας ψηφίζουν εκδικητικώς . 

αυτό, μεταξύ άλλων, είναι πιστεύω και ο λόγος που ακόμα στα τριτοβάθμια ιδρύματα (α.ε.ι.- α.τ.ε.ι.) υπάρχουν οι παρατάξεις τους. 

ποτε μου δε μπόρεσα να καταλάβω γιατί κάποιοι κατεβαίνουν στην ομονοια με "πυροτεχνήματα" και "σημαίες" να πανηγυρίζουν για τη νίκη ενός κόμματος. κοινώς σαν να πήρε πρωτάθλημα κάποια ομάδα. καθαρώς οπαδική ψήφος και όχι πολιτική. 

όλο αυτό αποτελεί απλώς μία γνώμη και όχι άποψη επομένως οποιαδήποτε άλλη οπτική δεκτή.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...