Giannis L. Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Καλησπέρα σε όλους σας. Είμαι καινούριος στο φόρουμ και αποφάσισα να παραθέσω κάποια θέματα που με βασανίζουν καιρό και να ακούσω διαφορετικές γνώμες και απόψεις. Σπουδάζω ηλεκτρολόγος στο Τει της Πάτρας και είμαι σε δίλημμα. Αξίζει να συνεχίσω σαν ηλεκτρολόγος; Υπάρχουν προοπτικές; Δεν μιλώ για Ελλάδα απαραίτητα. Επίσης πιστεύω πως έχω κάποιο ενδιαφέρον για υπολογιστές, περισσότερο για προγραμματισμό αλλά έχω μόνο κάποιες βασικές γνώσεις. Αξίζει να κάνω κάποιο μεταπτυχιακό σε κλάδο υπολογιστών; Υπάρχει η δυνατότητα για κάτι τέτοιο ή να κάτσω στ' αυγά μου; Επίσης ακόμα δεν έχω κάνει την πρακτική μου και δεν ξέρω αν πρέπει να βρω σαν ηλεκτρολόγος ή αν πρέπει να κοιτάξω για κάτι σχετικό με υπολογιστές. Μετράει για προϋπηρεσία; Μετράει σε κάποιο πιθανό μεταπτυχιακό; Μήπως είναι καλύτερα να κάνω την πτυχιακή μου πχ σε κάτι που να θέλει προγραμματισμό και την πρακτική μου σαν ηλεκτρολόγος έτσι ώστε να καταλάβω τι μου αρέσει περισσότερο; Οι περισσότεροι γνωστοί μου μου λένε να σκεφτώ τη ζωή μου σε 5-10 χρόνια απο τώρα και να πράξω ανάλογα. Το πρόβλημα είναι πως πραγματικά δεν ξέρω τι θέλω ούτε τώρα ούτε σε 5-10 χρόνια. Ευχαριστώ για το χρόνο σας. Κάθε άποψη δεκτή!
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Αποτι καταλαβα με τον προγραμματισμο αυτη τη στιγμη εχεις τοση σχεση οση και η Μπεζαντακου με το αρχαιο θεατρο. Οταν λοιπον δεν εχεις ιδεα απο ενα αντικειμενο (στο οποιο αν ειχες potential επρεπε ηδη να το εχεις δειξει και να ακονιζεις το μυαλο σου πανω του, σε καθημερινη πολυωρη βαση), πώς ακριβως γινεται να αγχωνεσαι για το αν θα το ακολουθησεις ή οχι; Μηπως επειδη ειναι Σαββατο σημερα; Κατ'αντιστοιχια επρεπε να αγχωνονται οι αγροτες μηπως πρεπει να γινουν πυρηνικοι φυσικοι, επειδη ξερουν λιγα πραγματα απο... φυσικη. Αν ησουν into στο θεμα του προγ/σμου επρεπε ηδη να το εχεις συνηδητοποιησει, εφοσον πρωτα ειχες φαει μηνες πανω στην οθονη ενος pc ασχολουμενος με το συγκεκριμενο κομματι. 1
NikosKallithea Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Ο υδραυλικός μπορει να πάρει ενα έργο κατασκευής μια σελίδας ή να φτιάξει ενα πρόγραμμα και να το πουλήσει, κανένας όμως πλην του ηλεκτρολόγου δεν μπορεί να υπογράψει μια άδεια εγκατάστασης. Διαλεξε 2
Basilhs23___ Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Αν δεν σε ενδιαφέρει αποκλειστικά η Ελλάδα θα έλεγα μείνε ως ηλεκτρολόγος αφού είσαι απο τμήμα ηλεκτρολογίας ΤΕΙ και κοίτα κάτι για το εξωτερικό. Οι ηλεκτρολόγοι έρχονται συχνά σε επαφή με γλώσσες προγραμματισμού στις σχολές παρά ταύτα θέλεις πολύ διάβασμα ή και κανένα μεταπτυχιακό για να πεις οτι έχεις καλές γνώσεις προγραμματισμού.
Giannis L. Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Αν δεν σε ενδιαφέρει αποκλειστικά η Ελλάδα θα έλεγα μείνε ως ηλεκτρολόγος αφού είσαι απο τμήμα ηλεκτρολογίας ΤΕΙ και κοίτα κάτι για το εξωτερικό. Οι ηλεκτρολόγοι έρχονται συχνά σε επαφή με γλώσσες προγραμματισμού στις σχολές παρά ταύτα θέλεις πολύ διάβασμα ή και κανένα μεταπτυχιακό για να πεις οτι έχεις καλές γνώσεις προγραμματισμού. Έχεις υπόψη σου κανένα μεταπτυχιακό να προτείνεις;
Xvipes Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2015 Imho αν μέχρι στιγμής δεν σ'αρέσει η σχολή σου τότε ναι κοίτα αλλού, και αν σε παίρνει ηλικιακά κοίτα για σχολή πάλι.Αν θες να γίνεις προγραμματιστής ξεκίνα από τώρα μόνος σου είσαι δεν είσαι κάπου. Αποτι καταλαβα με τον προγραμματισμο αυτη τη στιγμη εχεις τοση σχεση οση και η Μπεζαντακου με το αρχαιο θεατρο. Οταν λοιπον δεν εχεις ιδεα απο ενα αντικειμενο (στο οποιο αν ειχες potential επρεπε ηδη να το εχεις δειξει και να ακονιζεις το μυαλο σου πανω του, σε καθημερινη πολυωρη βαση), πώς ακριβως γινεται να αγχωνεσαι για το αν θα το ακολουθησεις ή οχι; Μηπως επειδη ειναι Σαββατο σημερα; Κατ'αντιστοιχια επρεπε να αγχωνονται οι αγροτες μηπως πρεπει να γινουν πυρηνικοι φυσικοι, επειδη ξερουν λιγα πραγματα απο... φυσικη. Αν ησουν into στο θεμα του προγ/σμου επρεπε ηδη να το εχεις συνηδητοποιησει, εφοσον πρωτα ειχες φαει μηνες πανω στην οθονη ενος pc ασχολουμενος με το συγκεκριμενο κομματι. Σκληρός... ιφνοτΣάββατο
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Εγώ λέω να μην μείνεις στην ηλεκτρολογία μόνο. Πήγαινε λίγο παραπάνω στο τομέα αυτό . Δηλαδή , ασχολήσου με θέματα εξοικονόμησης ενέργειας , παρακολούθησης κατανάλωσης μέσω κεντρικών συστημάτων διαχείρισης , φωτοβολταικά . Αλλιώς θα είσαι ένας ακόμα ηλεκτρολόγος τον οποίο θα τον φωνάζουν να εκδώσει κανά πιστοποιητικό , να αλλάξει καμιά λάμπα η καμιά πρίζα η το πολύ κανά κεντρικό πίνακα. Αν δεν έχεις ασχοληθεί με προγραμματισμό δεν είναι αργά αλλά θέλει πολλά χρόνια διαβάσματος και πρακτικής . Οι προγραμματιστές που ξέρω στην ηλικία μου συνήθως έχουν αρχίσει από το γυμνάσιο λύκειο (είμαι 35 τώρα) οπότε καταλαβαίνεις. Και φυσικά μπορεί να είναι ένα επάγγελμα ενδιαφέρον αλλά αν μπεις με τα μπούνια στον χώρο θα είσαι όλη τη μέρα μπροστά από ένα pc . Αν γουστάρεις ξεκίνα mysql , php , html , css και αν σε ενδιαφέρει χώσου στην αγορά σαν σχεδιαστής ιστοσελίδων. Πιο ενδιαφέρον κομμάτι κατ'εμέ αν και έχει γεμίσει η αγορά
nvel Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Εγώ λέω να μην μείνεις στην ηλεκτρολογία μόνο. Πήγαινε λίγο παραπάνω στο τομέα αυτό . Δηλαδή , ασχολήσου με θέματα εξοικονόμησης ενέργειας , παρακολούθησης κατανάλωσης μέσω κεντρικών συστημάτων διαχείρισης , φωτοβολταικά . Αλλιώς θα είσαι ένας ακόμα ηλεκτρολόγος τον οποίο θα τον φωνάζουν να εκδώσει κανά πιστοποιητικό , να αλλάξει καμιά λάμπα η καμιά πρίζα η το πολύ κανά κεντρικό πίνακα. όλα αυτά που αναφέρεις είναι αντικείμενα ηλεκτρολογίας, η ηλεκτρολογία δεν είναι μόνο οι πριζοδιακοπτες οι ηλεκτρολόγοι δεν σπουδάζουν τόσα χρονια για να αλλάζουν λάμπες και ρευματοδότες ούτε για να εκδίδουν ΥΔΕ 1
DrLo Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Ο υδραυλικός μπορει να πάρει ενα έργο κατασκευής μια σελίδας ή να φτιάξει ενα πρόγραμμα και να το πουλήσει, κανένας όμως πλην του ηλεκτρολόγου δεν μπορεί να υπογράψει μια άδεια εγκατάστασης. Διαλεξε Από τις μεγαλύτερες καραμέλες και τις μεγαλύτερες πληγές της ελληνικής οικονομίας/παραγωγικότητας Σχεδόν τόσο θλιβερό όσο να σου λέει κάποιος σπουδάζω ηλεκτρολόγος και αυτόματα να πηγαίνει το μυαλό σου σε αδειες εγκαταστάτη σαν αυτόυς που κολλάνε χαρτάκια εˊξω από τα καταστήματα της ΔΕΗ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα