TeZaS Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 Θέλω να μάθω να χρησιμοποιώ συστήματα ERP, αλλά δεν ξέρω πως να ξεκινήσω. Με tutorials απο youtube? Να κατεβάσω κάποιο free και να πειραματιστώ? Μήπως δεν γίνεται αυτό που ζητάω και είναι κάτι που μαθαίνεις στην δουλειά ας πούμε?
agamoi-thytai Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 Για ποιο λόγο θες να μάθεις ERP ; Είναι τόσα πολλά και διαφορετικά που δεν είναι εύκολο να καταλήξεις κάπου. Αν έχεις κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό σου, πες το μήπως και βοηθήσουμε.
TeZaS Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 Την γενική ιδέα πως λειτουργεί ένα σύστημα ERP με νοιάζει να μάθω. Δηλαδή έστω οτι μου λέει κάποιος ξέρεις απο ERP να πω ναι τα βασικά. Να μην χρειάζεται να ρωτάω τι κάνει αυτο το κουμπί τι κάνει το άλλο...
παπι Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Πρεπει να σου πουν τι κανει το καθέ κουμπί. Erp είναι αρκετά γενική ορολογία, σα να λες "πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο". 1
chill Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Αυτό που μπορείς να κανεις για το cv σου ειναι να πάρεις μια πιστοποίηση πανω στο sap για να δείξεις ότι γνωρίζεις μερικά πράγματα πανω σε ERP systems (αν και στη συντριπτική πλειοψηφία οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλαδα χρησιμοποιούν άλλα) Απο εκει και πέρα η σωστή εκμάθηση θα έρθει μεσα από τη δουλειά. Δεν ειναι κατι δυσκολο και μην αγχώνεσαι επ´αυτού. Τα περισσότερα πράγματα θα τα κανεις μηχανικά ούτως ή άλλως αφότου σε καθοδηγήσει κάποιος. 1
Kapws Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 SAP όπως πολύ σωστά ανέφερε ο chill πιο πάνω είναι δυνατό χαρτί και μπορείς να δεις και τα αντίστοιχα certs της microsoft για το navision. 1
koulkos Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2015 Όπως είπαν και τα παιδιά από πάνω, SAP. Μέγα εργαλείο. Σημασία έχει όμως να ξέρεις γιατί θέλεις να το μάθεις. Αν είσαι λογιστής, αποθηκάριος, είναι ένα μεγάλο συν να το ξέρεις. Αν το θέλεις για να λες απλά ότι κάποτε είχα μια επαφή με το αντικείμενο και οι δουλειές που ψάχνεις/έχεις χρησιμοποιούν κάποιο σύστημα ERP σε αναλογία 1/10, δεν νομίζω πως θα σε βοηθήσει πολύ. Παίζουν πολλά προγράμματα erp έξω. Ένα από τα κορυφαία είναι το SAP αλλά το χρησιμοποιούν μεγάλες εταιρείες καθώς είναι πανάκριβο. Αν είσαι από Θεσσαλονίκη και θέλεις να ασχοληθείς με το SAP θα σου πρότεινα αυτό το πρόγραμμα από το ΤΕΙ Θεσ/νικης. Είναι πιστοποιημένοι συνεργάτες και οι καθηγητές είναι άψογοι. Ο ένας καθηγητής είναι και πρόεδρος της σχολής και επιπλέον τον καλούν κάθε χρόνο στα συνέδρια που κάνουν σαν ομιλητή. Το κατέχουν δηλαδή το αντικείμενο.
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Νομίζω κάποιες εταιρείες δίνουν και κάποια trial για να δοκιμάσεις. Κάνε μια έρευνα αγοράς και δες τι χρησιμοποιούν οι εταιρείες. Μίλα με εταιρείες που κατασκευάζουν erp μήπως μπορούν να σου διαθέσουν κάποια trials πχ για να κάνεις κάποια πρακτική . Όταν δούλευα εγώ σε κατάστημα με υπολογιστές πριν 4-5 χρόνια έπαιζε πολύ το panorama erp και παίζει ακόμα λογικά. Παλιότερα δούλευα το defacto (δεν νομίζω να το έχει κανένας πλέον) . Η singular βγάζει προγράμματα αλλά νομίζω υπάρχουν και δωρεάν κάποιες εφαρμογές στο ιντερνετ για 100 κωδικούς πχ προιοντων , αποθήκη , 10 κωδικούς πελατών κλπ κλπ
Miracle Worker Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Ελλάδα το Softone νομίζω ότι παίζει πολύ στις μικρομεσαίες. Είναι και ελληνικό.
DrLo Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 έχετε να προτείνετε κάποιο καλό βίβλίο βασικής εκμάθησης SAP και όταν λέω "εκμάθηση SAP" δεν εννοώ εκμάθηση του πως να στήνει/παραμετροποιεί/customize κάποιος "πληροφορικάριος" το SAP για μια εταιρεία , εννοώ απλής χρήσης από τον τελικό χρήστη , σαν να λέμε δε θέλω να μάθω VBA, να φτιάχνω μια εφαρμογή σε VBA κλπ κλπ , θέλω απλά να μάθω να χειρίζομαι το excel/word κλπ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα