MariosX Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 Πως γίνεται να εργάζεσαι "ανεπίσημα" μέσω voucher?Δεν κολλάνε ένσημα Ένα πρότυπο Βιογραφικού θα ήταν καλό να υπάρχει
DrLo Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 Δεν κολλάνε ένσημα και τι σχέση έχει αυτό με την "επισημότητα" ή όχι μιας δουλειάς ? Δε μπορώ να φανταστώ πιο "επίσημη" δουλειά από τη συμμετοχή σε ένα κρατικό sponsored scheme ?
Notis_xalandri Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 και τι σχέση έχει αυτό με την "επισημότητα" ή όχι μιας δουλειάς ? Δε μπορώ να φανταστώ πιο "επίσημη" δουλειά από τη συμμετοχή σε ένα κρατικό sponsored scheme ? Το συγκεκριμενο voucher ειναι καταστροφη για τους ανεργους. Στα στατιστικα πεφτει μονο η ανεργια,επισης οταν μια εταιρεια για πλακα μπορει να εχει 20 υπαλληλους ΤΖΑΜΠΑ εντελως τζαμπα ομως γιατι να μπει στην διαδικασια να προσλαβει καποιον? 1
Backpacker Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 Υπάρχει καμιά έρευνα στην Ελλάδα που να λέει με το τέλος ενός προγράμματος voucher τι ποσοστό εργοδοτών έκανε κανονική πρόσληψη τον υπάλληλο που είχε τζάμπα μέσω του voucher?
mary Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 βασικό λάθος που κάνου πολλοί. πάντα προσαρμόζουμε το cv μας στα δικά μας δεδομένα αλλά και στην εταιρία - θέση που απευθυνόμαστε. (εκτός αν θες το format μόνο οπότε πάσο) Συμφωνω. Ειδικα αυτα τα αθλια βιογραφικα 4-5 σελιδων απο europass ειναι οτι χειροτερο. Το καλο βιογραφικο πρεπει να ναι 2 σελιδες και απλα γραμμενο. 2
DrLo Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 Το συγκεκριμενο voucher ειναι καταστροφη για τους ανεργους. Στα στατιστικα πεφτει μονο η ανεργια,επισης οταν μια εταιρεια για πλακα μπορει να εχει 20 υπαλληλους ΤΖΑΜΠΑ εντελως τζαμπα ομως γιατι να μπει στην διαδικασια να προσλαβει καποιον? Τι σχέση έχει αυτό με το επίσημα vs ανεπίσημα ? Δεν είπα ότι είναι κάτι καλό ή κακό, είπα επίσημο. Είναι σαν να λες πήγα "ανεπίσημα" στρατό επειδή είναι χαμένος χρόνος.
gatokoritso Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 Συμφωνω. Ειδικα αυτα τα αθλια βιογραφικα 4-5 σελιδων απο europass ειναι οτι χειροτερο. Το καλο βιογραφικο πρεπει να ναι 2 σελιδες και απλα γραμμενο. το καλο βιογραφικο πρεπει απανω να εχει γραμμενο το ονομα του μαγκα που σε φερνει στη δουλεια. αλλα γενικα 2 max σελιδες με καθαρο περιεχομενο ειναι μια χαρα.ουτε πολυ μπλαμπλα ουτε αχρηστες πληροφοριες. 1
Beastakos Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 Έχω τελειώσει Τεχνικός Η/Υ σε ΙΕΚ αλλά είμαι τεχνικός από χόμπι περισσότερο. Έχω και εργασιακή εμπειρία πάνω σε αυτό αλλά περισσότερο σε Δημόσιες Επιχειρήσεις όπως στα κεντρικά των ΕΛ.ΤΑ και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων από πρακτικές σχολών, ΑΣΕΠ και Ανθρώπινου Δυναμικού Manpower κτλ. Έχω επίσης 1 χρόνο προ-υπηρεσία σε Multirama που πλέον έχουν κλείσει. Το κακό σε μένα είναι επειδή γνωρίζω ότι όντως η ανεργία βαράει κόκκινο και γι αυτό οι συνεντεύξεις έχουν γίνει πολύ δύσκολες και αγχώνομαι. Πιστεύω πως το βλέπουνε πολύ μείον και δύσπιστο που έχω δουλέψει στο παρελθόν σε δημόσιο τομέα σαν Τεχνικός Η/Υ αλλά τι να έκανα; εκεί έβρισκα εκεί πήγαινα και επειδή έκανα ότι περνούσε από το χέρι μου, μου ανανεωνόταν η σύμβαση μέσω εταιριών ενοικιαζόμενων υπαλλήλων όπως Manpower, Skycom κτλ και γω αν ήμουν στην θέση τους και μου λέγανε ότι έχουν δουλέψει σαν Τεχνικοί Η/Υ σε Ελληνικά Ταχυδρομεία σίγα μην τους πίστευα. Επίσης, επίσημα είμαι 2,5 χρονιά άνεργος, ανεπίσημα όμως δουλεύω μέσω προγράμματος voucher και καμία φορά σαν σερβιτόρος και επίσης επιδιορθώνω προβλήματα υπολογιστών γνωστών για να μπορώ να συντηρούμαι και να βγάζω τα έξοδα μου. Αλλά ακόμα κι εκεί δυσκολεύομαι υπερβολικά γιατί την μία βδομάδα μπορεί να βγάλω 20 ευρώ την άλλη 50, την παραλή 100 και μπορεί και τίποτα. Δεν γνωρίζω αν είναι καλό σε μία συνέντευξη είναι καλό να αναφέρω ότι δουλεύω μαύρα ή κάτι που να μην ταιριάζει με το επάγγελμά που επιθυμώ Προσπαθώ να βρω δουλεία σαν Τεχνικός Η/Υ ή/και κινητών τηλεφώνων, πωλητής ή promoter Η/Υ, Laptop, TV και γενικά ότι έχει σχέση με τεχνολογία γιατί έχω γνώσεις σε ότι αφορά με αυτά και γενικότερα ψάχνομαι με αυτά Είναι σκούρα τα πράγματά σε αυτούς τους τομείς; Αυτά που ξέρεις/έχεις κάνει δε σε ξεχωρίζουν ούτε στο ελάχιστο από όλους τους υπόλοιπους ανέργους. Το βλέπω πολύ λογικό να μην σε καλούν για συνεντεύξεις. Το "ξέρω να επιδιορθώνω προβλήματα Η/Υ" στην αγορά εργασίας ακούγεται ως "ξέρω να φτιάχνω καλό φραπέ". Είναι κάτι που κάνουν τα 15χρονα μόνα τους στα pc τους, είναι κάτι που κάνουν οι φοιτητές στις συμφοιτίτριες με απώτερο σκοπό να τις ρίξουν, είναι η αγγαρεία που θα κάνει ένας επαγγελματίας σε μια επιχείρηση για να βοηθήσει ένα συνάδελφο του. Η προυπηρεσία σου λοιπόν, είναι meh όχι λόγω δημοσίου αλλά λόγω αντικειμένου. Αντί λοιπόν να αναρωτιέσαι για το πώς θα συντάξεις το βιογραφικό σου, είναι προτιμότερο να φροντίσεις να το εμπλουτίσεις πρώτα. Όσο καλαίσθητα κι αν γράψεις το "φτιάχνω καφέδες"/"πλένω τζάμια"/"επιδιορθώνω υπολογιστές", οι εργοδότες δεν ειναι κορόιδα για να τους ξεγελάσει η καλαισθησία και να νομίσουν οτι έκανες πυρηνική σύντηξη. ΑΡΑ: Τον ελεύθερο σου χρόνο (που όπως καταλαβαίνω είναι αρκετός) να τον επενδύσεις στο να διευρύνεις τις γνώσεις σου σε κανένα πιο περιζήτητο αντικείμενο απο τις "επιδιορθώσεις υπολογιστών". Δίκτυα, web design, developing, databases κλπ κλπ κλπ. Kαι κάτι τελευταίο. Το να βλέπω άτομα 30+ ετών να ισχυρίζονται οτι έχουν γνώσεις στην επιδιόρθωση υπολογιστών (και τέλος) αυτομάτως θα με παρέπεμπε ως εργοδότη σε άτομο χωρίς κίνητρα, διάθεση και όρεξη για διάβασμα/γνώση/στρώσιμο. Θα το δικαιολογούσα σε εναν 25ρη, αλλά ο 30ρης αν έχει μείνει σε τέτοιου επιπέδου γνώσεις σημαίνει οτι έμαθε στο Λύκειο να κάνει κάτι απλό κι επαναπαύτηκε εκεί για την επόμενη 10ετία, χωρίς να κυνηγήσει ποτέ του το κάτι παραπάνω κυρίως για τον ίδιο του τον εαυτό. Κάποτε υπήρχε η απάντηση σε αυτό "δεν είχα λεφτά να σπουδάσω". Αυτή η απάντηση πέθανε πλέον καθώς η σπουδή απέχει 30 εκατοστά και είναι σχεδόν δωρεάν. Τα παραπάνω τα λέω σε απόλυτα φιλικό τόνο με σκοπό να ταρακουνήσω όσους έχουν την ικανότητα να ταρακουνηθούν και να επιδιώξουν να βελτιώσουν-προσαρμόσουν τον εαυτό τους μέσα σε μια πολύ ζόρικη αγορά εργασίας. 1
ntinos19 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 βασικό λάθος που κάνου πολλοί. πάντα προσαρμόζουμε το cv μας στα δικά μας δεδομένα αλλά και στην εταιρία - θέση που απευθυνόμαστε. (εκτός αν θες το format μόνο οπότε πάσο) το format με ενδιαφέρει, έχω 3-4 διαφορετικά format και ανάλογα την εποχή και την επιχείρηση ψάχνομαι και το προσαρμόζω όσο μπορώ... Για την ώρα είμαι σε ένα πρόγραμμα voucher αλλά σε κανά 2μηνο για βγω πάλι στη γύρα (ελπίζω μπας και με κρατήσει αλλά για καβάτζα να υπάρχει)
NickTG Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2015 Το συγκεκριμενο voucher ειναι καταστροφη για τους ανεργους. Στα στατιστικα πεφτει μονο η ανεργια,επισης οταν μια εταιρεια για πλακα μπορει να εχει 20 υπαλληλους ΤΖΑΜΠΑ εντελως τζαμπα ομως γιατι να μπει στην διαδικασια να προσλαβει καποιον? Πώς πέφτουν τα στατιστικά αφού η κάρτα ανεργίας συνεχίζει κανονικά?
Backpacker Δημοσ. 5 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2015 Πώς πέφτουν τα στατιστικά αφού η κάρτα ανεργίας συνεχίζει κανονικά? Μένει η κάρτα ανεργίας ενώ μπαίνουν ένσημα?Πως γκένεν αυτό? 1
NickTG Δημοσ. 5 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2015 Δεν ξέρω πως πάει. Το μόνο που ξέρω είναι πως όσοι φίλοι είναι με voucher έχουν κάρτα κανονικά και αυτό είχα διαβάσει και εγώ.
ntinos19 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2015 η κάρτα ανεργίας παγώνει όσο θα βρίσκετε κάποιος εντός του προγράμματος και είναι υποχρεωτικό να την ανανεώνει (αυτή τη στιγμή είμαι με voucher)
maniac89 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2015 γεια σας και από μένα, μόλις έχω τελειώσει από την σχολή και προσπαθώ να βρω άκρη τί συμβαίνει στην πραγματική ζωή και ομολογουμένως έχω χαθεί λίγο οπότε μην αρχίζετε και βρίζεται αν ρωτάω βλακείες. έχω πτυχίο Μηχανικού Η/Υ δεν έχω ακόμη άδεια άσκησης από το ΤΕΕ, μπορώ να γραφτώ σε αυτά τα προγράμματα voucher;δηλαδή σε αυτά μπαίνεις στην σελίδα κάθε μέρα και βλέπεις πότε θα ανακοινωθεί κάποιο πρόγραμμα κάνεις την αίτηση και περιμένεις; πρέπει να πάω να γραφτώ στον οαεδ; ας πούμε δικαιούμε να γραφτώ στον οαεδ; έχω κάποιο κέρδος να το κάνω αυτό σαν πρώτη κίνηση;
ntinos19 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2015 γεια σας και από μένα, μόλις έχω τελειώσει από την σχολή και προσπαθώ να βρω άκρη τί συμβαίνει στην πραγματική ζωή και ομολογουμένως έχω χαθεί λίγο οπότε μην αρχίζετε και βρίζεται αν ρωτάω βλακείες. έχω πτυχίο Μηχανικού Η/Υ δεν έχω ακόμη άδεια άσκησης από το ΤΕΕ, μπορώ να γραφτώ σε αυτά τα προγράμματα voucher;δηλαδή σε αυτά μπαίνεις στην σελίδα κάθε μέρα και βλέπεις πότε θα ανακοινωθεί κάποιο πρόγραμμα κάνεις την αίτηση και περιμένεις; πρέπει να πάω να γραφτώ στον οαεδ; ας πούμε δικαιούμε να γραφτώ στον οαεδ; έχω κάποιο κέρδος να το κάνω αυτό σαν πρώτη κίνηση; το voucher είναι 1 απο εκεί και πέρα είναι τα κεκ που θα σε αναλάβουν και είναι επιλογή σου που θα πας. http://www.dimitra.gr/default.el.asp http://www.aketh.gr/ http://www.oaed.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=851&Itemid=786&lang=el αυτά τα 3 γνωρίζω εγώ. τώρα σε ποια περιοχή είσαι και αν έχει εκεί ένα απο αυτά δεν γνωρίζω. αυτό που έχεις να κάνεις είναι να πας σε ένα κεκ και ρώτα τους για προγράμματα τι έχουν ενεργά, πότε θα βγει κάποιο καινούριο. (απο το site του ακεθ μπορείς να έχεις μια ενημέρωση και μέσο email. σε εμένα μου στέλνουν και μέσο sms)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα