zio10 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Για ώρα ανάγκης πάντως, ειδικά αν ο ιδιοκτήτης μένει κοντά, για μένα πρέπει να έχει κλειδί από το σπίτι (του). Τώρα το πως θα ελέγξεις αν θα μπαίνει και εκτός "ώρας ανάγκης" είναι θέμα συνεννόησης και ατόμου. 1
lefi Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Για ώρα ανάγκης πάντως, ειδικά αν ο ιδιοκτήτης μένει κοντά, για μένα πρέπει να έχει κλειδί από το σπίτι (του). Τώρα το πως θα ελέγξεις αν θα μπαίνει και εκτός "ώρας ανάγκης" είναι θέμα συνεννόησης και ατόμου. Εγώ το είχα κάνει αυτό, με το συγκεκριμένο σκεπτικό. Τι μου θύμησες τώρα. Όταν ήμουν φοιτητής και νοίκιαζα σπίτι, ο ιδιοκτήτης είχε στείλει πάνω στην εξεταστική κάτι εργάτες για κάτι επισκευές χωρίς καμιά απολύτως συνεννόηση, απλώς γύρισα κάποια στιγμή στο σπίτι από κάτι αγγαρείες και βλέπω τους εργάτες στην αυλή να ετοιμάζονται για δουλειά. Η εξεταστική τελείωσε και οι εργάτες δεν είχαν τελειώσει ακόμη. Κάθε μέρα ήταν ντάπα ντούπα, δεν μπορούσα να διαβάσω στο σπίτι. Φαντάσου σκηνικό, να πληρώνεις ενοίκιο και να πηγαίνεις σε βιβλιοθήκη για να διαβάσεις. 1
gokuthelegend Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Φαντάσου σκηνικό, να πληρώνεις ενοίκιο και να πηγαίνεις σε βιβλιοθήκη για να διαβάσεις. Τις πρώτες μέρες έκανα αυτό, αλλά όσο νάναι η βιβλιοθήκη (και οποιαδήποτε βιβλιοθήκη) δεν έχει την σπιτική ζεστασιά. Μέχρι το μεσημέρι πήγαινα σε σπίτι φίλων μου και από το απόγευμα γύρναγα στο δικό μου σπίτι.
Sorath Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Για ώρα ανάγκης πάντως, ειδικά αν ο ιδιοκτήτης μένει κοντά, για μένα πρέπει να έχει κλειδί από το σπίτι (του). Τώρα το πως θα ελέγξεις αν θα μπαίνει και εκτός "ώρας ανάγκης" είναι θέμα συνεννόησης και ατόμου. Ποια θεωρείται "ώρα ανάγκης", γιατί αυτό να δικαιολογεί την είσοδο στην οικία σου και γιατί παίζει ρόλο το πόσο κοντά μένει ο ιδιοκτήτης;
zio10 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Ποια θεωρείται "ώρα ανάγκης", γιατί αυτό να δικαιολογεί την είσοδο στην οικία σου και γιατί παίζει ρόλο το πόσο κοντά μένει ο ιδιοκτήτης; Ώρα ανάγκης είναι αν δει νερά να τρέχουν από την πόρτα ή καπνούς πχ. Ειδικά αν μένει κανένας φοιτητής που λείπει για μεγάλα διαστήματα. Παίζει ρόλο αν μένει κοντά γιατί μπορεί να επέμβει άμεσα
lefi Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Ποια θεωρείται "ώρα ανάγκης", γιατί αυτό να δικαιολογεί την είσοδο στην οικία σου και γιατί παίζει ρόλο το πόσο κοντά μένει ο ιδιοκτήτης; Όπως ειπώθηκε είναι θέμα συνεννόησης και ατόμου εάν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη δεν το κάνεις. Ακόμα και το να ξεχάσεις ανοικτή την ατομική θέρμανση είναι λόγος να μπει μέσα, καλύτερα βέβαια κατόπιν άδειας, άλλοι λόγοι είναι βέβαια πρόσβαση για εξωτερικές εργασίες, νερά ή καπνοί όπως ειπώθηκε, περίεργος θόρυβος ενώ λείπεις κ.α. εννοείται ότι όταν δεν λείπεις εκτός πόλης κτυπάει κουδούνι. 1
MT60RS Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 εχεις καβαντζωσει καπου ενα αντικλειδι. Σε περιπτωση αναγκης σε περνει τηλ και του λες που θα βρει το κλειδι. Μετα αλλαζεις θεση στο κλειδι, ή καλυτερα και κλειδαρια
zio10 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Εγώ το ενοίκιο δεν το βλέπω σαν ιδιοκτησία γενικά. Δεν θεωρώ ότι είναι σπίτι μου το σπίτι που νοικιάζω επειδή θα μείνω ένα διάστημα και θα δίνω ένα ενοίκιο....γι'αυτό λέω ότι ο ιδιοκτήτης πρέπει να έχει πρόσβαση αν χρειαστεί. Ξέρω ότι οι περισσότεροι δεν το βλέπουν έτσι όμως
Super Moderators Thresh Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 το θέμα είναι πως το βλέπει ο νόμος... 3
Joshua21 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Εγώ το ενοίκιο δεν το βλέπω σαν ιδιοκτησία γενικά. Δεν θεωρώ ότι είναι σπίτι μου το σπίτι που νοικιάζω επειδή θα μείνω ένα διάστημα και θα δίνω ένα ενοίκιο....γι'αυτό λέω ότι ο ιδιοκτήτης πρέπει να έχει πρόσβαση αν χρειαστεί. Ξέρω ότι οι περισσότεροι δεν το βλέπουν έτσι όμως Σαφώς και όταν νοικιάζεις ένα σπίτι δεν γίνεσαι ιδιοκτήτης του, ενοικιαστής γίνεσαι. Με ποια λογική όμως ο ιδιοκτήτης πρέπει να έχει πρόσβαση αν χρειαστεί?
jmirko15 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Σαφώς και όταν νοικιάζεις ένα σπίτι δεν γίνεσαι ιδιοκτήτης του, ενοικιαστής γίνεσαι. Με ποια λογική όμως ο ιδιοκτήτης πρέπει να έχει πρόσβαση αν χρειαστεί? Σου είπε πιο πάνω.. 1
The_Judas Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Νομίζω ότι είναι προφανές ότι δεν πρέπει να μπαίνει κανείς. Το άσυλο της κατοικίας (και όχι της ιδιοκτησίας) είναι από τα πιο βασικά άρθρα του συντάγματος. 1
Joshua21 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Σου είπε πιο πάνω.. Δεν μπορώ να το βρω, θα σου ήμουν υπόχρεος αν μου το έδειχνες.
Speculoos Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Συγχωρέστε την άγνοιά μου αλλά μου φαίνεται περίεργο να μπορεί ο ενοικιαστής να κάνει τόσο δραστικές αλλαγές στο σπίτι κάποιου άλλου, όπως να αλλάξει κλειδαριά. Δεν έχω εμπειρία ενοικίασης στην Ελλάδα αλλά στις χώρες που έχω ζήσει όχι μόνο ο ιδιοκτήτης είχε το κλειδί αλλά έτσι και έχανα το δικό μου έπρεπε να τον πληρώσω (και μιλάμε για ποσά της τάξης των 300+ ευρώ). Βέβαια στο σπίτι χωρίς την συγκατάθεσή μου δεν μπορεί να μπει. Η αλήθεια είναι ότι σε ένα διαμέρισμα που νοίκιαζα στο Βέλγιο κατάλαβα ότι είχε μπει (από παράθυρο που το είχα ανοίξει κ το βρήκα κλειστό) και έκτοτε έβαζα χαρτάκι. κατάλαβα ότι είχε ξαναμπει και του έκανα σοβαρή παρατήρηση. Μετά από ένα δίμηνο έφυγα από κει.
Moderators Spect~ Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Moderators Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 οταν νοικιαζεις ενα σπιτι το κανεις οτι θες αρκει να το επιστρεψεις στην κατασταση που το νοικιασες. εγω οταν νοικιαζα την πρωτη φορα που ειδα οτι ειχε μπει σπιτι απλα αλλαξα κλειδαρια και του εδωσα κλειδια οταν εφυγα απο το σπιτι! εχει περασει την "ιδιοκτησια" στον ενοικιαστη για οσο μενει μεσα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα