Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γι αυτό είπα θεωρητικά. Ε πάντως πιο πολλές πιθανότητες ύπάρχουν από Έλληνες ιδιωκτήτες τα κέρδη να μείνουν ή να επενδυθούν στην Ελλάδα παρά από μια ξένη πολυεθνική.

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Παντως δε ξερω τη λετε για την Αρτα και την Ιον σοκολατα, αλλα ουτε αυτη εχει 520 κωδικο. Το να υπαρχει το εργοστασιο Ελλαδα και τα κερδη να πηγαινουν εξωτερικο, δε ειναι ο,τι καλυτερο.

Σοκολατα υγειας με κωδικο 520 υπαρχει; Εκτος απο την απλη παυλιδη που εχει 35% κακαομαζα. Μιλαω για 70% και ανω.

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι δύσκολο να δώσουμε σαφή ορισμό αλλά υπάρχει μια βάση ότι η κυρία παραγωγική δραστηριοτητα πρέπει να είναι στην Ελλάδα, από εκεί κι πέρα συζητάμε για εθνικότητα ιδιοκτητων. Αλλά λίγη σημασία έχει γιατί δεν με νοιάζει να διαλέξω Έλληνα ή ξένο μεγαλοβιομηχανο.. Εκεί που νομίζω καταλήγουμε είναι στηρίζουμε τοπική παραγωγή, όχι εισαγωγές κατά κάποιο τρόπο και ιδίως αν έχουμε κάποια πληροφόρηση περί της φιλοσοφίας της εταιρίας (με απολύσεις κλπ)...

Εν το μεταξύ πόσα προϊόντα τώρα που το σκέφτομαι λένε πάνω ελληνικό προϊόν άρα μάλλον η έδρα παίζει ρόλο;

• Super Moderators
Δημοσ.

Παντως δε ξερω τη λετε για την Αρτα και την Ιον σοκολατα, [...]

Κάνε σε παρακαλώ μια προσπάθεια να αντιληφθείς ότι είναι εξαιρετικά αγενές να σου παραθέτει κάποιος στοιχεία, και να απαντάς "δεν ξέρω τι λέτε". 

Επαναλαμβάνω, και κωδικό 520 να έχει ένα προϊόν δεν σημαίνει απαραίτητα πως παράγεται, ούτε καν ότι συσκευάζεται στην Ελλάδα. Προσπάθησε να αποσυνδέσεις σε παρακαλώ το 520 από την όποια "ελληνικότητα" του προϊόντος. Το υποψιαζόμουν ότι θα είχες μια δυσκολία, γι' αυτό και σου έβαλα και φωτογραφία προϊόντος με κωδικό 520 παραγόμενο και συσκευαζόμενο στη Γερμανία.

Προσπάθησε να καταλάβεις επίσης ότι και κωδικό 520 να έχει ένα προϊόν, από πουθενά δεν προκύπτει ότι τα κέρδη "θα μείνουν στην Ελλάδα". Άπαξ και φορολογηθούν, ο Έλληνας, Κογκολέζος, Γερμανός, Εσκιμώος βιομήχανος μπορεί κανονικά και με το νόμο να τα κάνει μασούρι και να τα στείλει στα Κέιμαν. Να τα κάψει. 

Η σοκολάτα υγείας Παυλίδη (να σου θυμίσω -γιατί γράφηκε ήδη, αλλά για κάποιο λόγο που εξακολουθεί να διαφεύγει της αντίληψής μου επιμένεις να συσχετίζεις το 520 της Παυλίδη με την "ελληνικότητα" ενός προϊόντος- ότι η Παυλίδης είναι εξαγορασμένη από την Αμερικανική πολυεθνική Montelez,) δεν έχει ποσοστό στερεών κακάο 35%. Σε όλες τις εκδοχές της (σκέτη, με αμύγδαλο, με γεύσεις πορτοκαλιού, λεμονιού κτλ.) έχει ποσοστό τουλάχιστον 43%. Κάτω από 40% δεν χαρακτηρίζεται μαύρη (υγείας, δηλαδή).

Για του λόγου το αληθές:

YGEIAS_zpsibdebxez.jpg

Και να είχε, βέβαια (που δεν έχει, αλλά, εντάξει) να σου θυμίσω ότι στο πρώτο μήνυμά σου δεν είχες θέσει κανενός είδους όριο στο ποσοστό κακάο. Εν πάση περιπτώσει, υπάρχει η Παυλίδης Υγείας Εκλεκτή με 70%. Μαύρη συσκευασία, μπλε γράμματα.

EKLEKTH3_zpsjfngkmhx.jpg

Καλή συνέχεια.

• Like 8
Δημοσ.

Κάνε σε παρακαλώ μια προσπάθεια να αντιληφθείς ότι είναι εξαιρετικά αγενές να σου παραθέτει κάποιος στοιχεία, και να απαντάς "δεν ξέρω τι λέτε".

Γιατί πιστεύεις οτι διαβάζει ποτέ τις άλλες απαντήσεις;

• Like 2
Δημοσ.

Καλά ηρεμήστε κουβέντα για σοκολάτες κάνουμε κ μαλιστα τις πικρές...

Δεν λέμε και για καμιά μπύρα σιγά σιγά άρχισαν οι λιακαδες..

Δημοσ.

Παντως δε ξερω τη λετε για την Αρτα και την Ιον σοκολατα, αλλα ουτε αυτη εχει 520 κωδικο. Το να υπαρχει το εργοστασιο Ελλαδα και τα κερδη να πηγαινουν εξωτερικο, δε ειναι ο,τι καλυτερο.

Σοκολατα υγειας με κωδικο 520 υπαρχει; Εκτος απο την απλη παυλιδη που εχει 35% κακαομαζα. Μιλαω για 70% και ανω.

Και κωδικο 45 χιλιαδες να εχει, η σοκοφρετα φτιαχνεται εδω κοντα (στα 2-3 χλμ απο εδω που βρισκομαι) :) .

• Super Moderators
Δημοσ.

Καλά ηρεμήστε κουβέντα για σοκολάτες κάνουμε κ μαλιστα τις πικρές...

Δεν λέμε και για καμιά μπύρα σιγά σιγά άρχισαν οι λιακαδες..

Δεν ξέρω για τους άλλους, προσωπικά είμαι απόλυτα ήρεμος.

Άλλωστε, μόνο με ηρεμία μπορεί να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο να γράφεις με στοιχεία και να σου απαντούν με "δεν ξέρω τι λέτε".

Εξήγησα πως ο κωδικός ενός προϊόντος (που αρχικά αποτελούσε στο σκεπτικό του ts κριτήριο "ελληνικότητας") από μόνος του δε λέει απολύτως τίποτε. Έδωσα και φωτογραφικό παράδειγμα, μεταξύ άλλων. Υπάρχουν πολλά. Υπάρχουν γάλατα που εισάγονται σε παγοκολώνα (Βέλγιο-Γαλλία) και παίρνουν κωδικό 520. Όποιος πραγματικά ενδιαφέρεται, ψάχνει. Μια παιδικής δυσκολίας αναζήτηση είναι στο διαδίκτυο.

Εξήγησα επίσης πως η "ελληνικότητα" δεν αποτελεί ασφαλές κριτήριο ούτε και για το πού "θα καταλήξουν τα κέρδη". 

Αυτό που συμπτωματικά ξέρω, στο θέμα μας, είναι ότι η ΙΟΝ βρίσκεται στα χέρια δύο ελληνικών οικογενειών (Κωτσιόπουλος-Καρκαζής). Ξέρω ότι έχει και τρία εργοστάσια στην Ελλάδα. Δίνουν δουλειά και σε περίπου χίλιους συνανθρώπους μας. Τώρα, αν είναι πατριώτες και τα κέρδη τους τα κρατάνε εδώ ή τα κάνουν κονφετί, δεν ξέρω.

Το κακάο το εισάγουν (προφανώς, θα έγραφα εδώ, αλλά στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας πολλά αυτονόητα δεν είναι καθόλου προφανή) και όχι μόνο δεν το κρύβουν, υπερηφανεύονται γι' αυτό. Όπως και να 'χει, αν "ελληνικό" σημαίνει "φτιαγμένο με 100% παραγόμενες στην Ελλάδα πρώτες ύλες" δεν υπάρχει καμία ελληνική σοκολάτα, ούτε υγείας ούτε ασθένειας, γιατί δεν υπάρχει ελληνικό κακάο.

Αλλά, ειλικρινά, προσπαθώ να καταλάβω τι ακριβώς ζητάει ο ts. Και φοβάμαι πως ούτε καν ο ίδιος ξέρει.

Υ.Γ. Για μπύρες, εδώ.

• Like 3
Δημοσ.

Μπορει μια εταιρια να μην εχει καν εργοστασιο στην ελλαδα, αλλα να συμεργαζεται με ενα παρομοιο εργοστασιο εδω και να βγαζει απευθειας τα προιοντα της...

Πχ υπαρχει ενα εργοστασιο που βγαζει σοκολατες, ερχεται μια εταιρια χ και κανει μια συμφωνια που αυτο το εργοατασιο θα βγαζει τις ιδιες σοκολατες με τα ιδια υλικα που θα εβγαζε η εταιρια αν ειχε δικο της εργοστασιο...

Αρα το ερωτημα ειναι αν τις εχουν ελληνες; αν παραγονται εδω;

Και το barcode τι να δηλωσει σε αυτη την περιπτωση, θα ναι μια εταιρια που θα προσφερει δουλεια σε ενα ελληνικο εργοστασιο, που θα φορολογειται, θα δινει δουλεια, αλλα εμεις θα λεμε δεν εχει 520 δεν το αγοραζω, με συνεπεια πτωση στις πωλησεις, δεν θα παραγει την ιδια ποσοτητα, μπορει και καθολου. Το εργοστασιο θα μειωσει των αριθμο μαλλον των εργαζομενων κλπ...

Καλυτερα να ψαχνουμε τα προιοντα ακομη και απο ξενες εταιριες που παραγονται, αν παραγονται εδω, αγοραζοντας τα προσφερουμε δουλεια σε δικους μας ανθρωπους.

Δημοσ.

Εγώ θα έλεγα να διαλέγουμε τις σοκολάτες αλλά και το κάθε προϊόν με βάση το Value For Money δηλαδή την ποσοστιαία υψηλότερη δυνατή ποιότητα σε σχέση με το κόστος.... και δε πα να είναι και από το Τατζικιστάν... μόνο έτσι επιβραβεύονται οι εταιρείες που πρέπει και δημιουργείται πραγματικός ανταγωνισμός στην αγορά προκειμένου και οι υπόλοιπες εταιρείες να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους και να βελτιώσουν την ποιότητα και να χαμηλώσουν τις τιμές... 

• Super Moderators
Δημοσ.

Η Παυλιδη και η Ιον δεν ειναι ελληνικες σοκολατες, καθως δεν εχουν τον κωδικο 520. Υπαρχουν πραγματικα ελληνικες σοκολατες υγειας ή οχι;

Λοιπόν, νομίζω πως βρήκα ό,τι κοντινότερο υπάρχει στα στοιχεία που (υποθέτω ότι) θέλεις:

Σοκολάτα Πολυτελείας Oscar και Σοκολάτα Bitter Λάβδας.

Τις συγκεκριμένες σοκολάτες δεν τις έχω πετύχει κάπου, όμως σε άλλα προϊόντα τους υπάρχει το πολυπόθητο 520 (σοκολατάκια και γκοφρέτες που έχω δει). Έχουν φόρμες επικοινωνίας να ρωτήσεις από πού μπορείς να τις προμηθευτείς, αν σε ενδιαφέρουν.

Δεδομένο (ελπίζω) πως δεν ξέρω τι κάνουν τα κέρδη τους.

Δημοσ.

Εγώ θα έλεγα να διαλέγουμε τις σοκολάτες αλλά και το κάθε προϊόν με βάση το Value For Money δηλαδή την ποσοστιαία υψηλότερη δυνατή ποιότητα σε σχέση με το κόστος.... και δε πα να είναι και από το Τατζικιστάν... μόνο έτσι επιβραβεύονται οι εταιρείες που πρέπει και δημιουργείται πραγματικός ανταγωνισμός στην αγορά προκειμένου και οι υπόλοιπες εταιρείες να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους και να βελτιώσουν την ποιότητα και να χαμηλώσουν τις τιμές... 

με αυτη την λογικη πρεπει να αγοραζουμε μονο απο Πλαισιο, Jumbo και απο μεγαλα SM

Μηπως ειναι προτιμοτερο να προτιμαμε να τα ακουμπαμε σε επιχειρησεις που δεν κοιτανε μονο το κερδος, αλλα και την καλοπεραση των εργαζομενων* και την γενικοτερη βελτιωση της κοινωνιας; Να κοιταμε και λιγο το ηθος τους; (ναι στα site της καθε εταιρειας, ολοι ειναι αγιοι)

*που και αυτο θα δουλεψει προς οφελος του εργοδοτη, γιατι ο ευτυχισμενος υπαλληλος ειναι τερμα οσο δεν παει αποδοτικος και αξιοπιστος

Δημοσ.

Καλά δεν υπήρχε παλιά μια συγκινητική κτλ διαφήμιση με έναν μπάρμπα στα 1900 να φτιάχνει την πρώτη ελληνικη σοκολάτα και τέτοια? Τί δούλεμα πέφτει γαμώ. Το θεωρούσα αυτονόητο πως ήταν ελληνικά προιόντα.

Για να ολοκληρωθεί λοιπόν και ο σκοπός του thread, υπάρχει ελληνική σοκολάτα? Που να επεξεργάζεται δηλαδή στην Ελλάδα με εισαγόμενη την πρώτη ύλη.

Και κάτι άσχετο, γιατί τις λένε υγείας? Μου θυμίζει το χαρτί και μου φέρνει συνειρμούς ότι άμα την φας θα σε κάνει να τρέχεις τουαλέτα.

Ε γιατί, δεν υπάρχει ένας τελικός αγοραστής με κάποια εθνικότητα? Εκτός κι αν ανήκει σε 50 διαφορετικά άτομα.

Αυτές οι εταιρίες μαζί φτιάχνουν σοκολάτες?

Δεν είναι ανταγωνιστικές?

Και εγω αυτη την διαφημηση ειχα δει και με αγγιξε και αγοραζα παυλιδη και καλα νομιζα οτι στηριζω ελληνικη εταιρεια  :-(

Υγειας λεγετε η σοκολατα που δεν εχει γαλα, εχει μεγαλη περιεκτηκοτητα σε κακαο και πολυ λιγη εως καθολου ζαχαρη.

Δημοσ.

Δε τρωτε καμια σοκολατα υγειας, αντι να φατε εμενα;

Αυτο που εξ'αρχης ρωταω, επειδη θελω να ψωνιζω Ελληνικα, αν υπαρχει καποια σοκολατα που τα κερδη απο την αγορα της να μενουν Ελλαδα. Οπως κατα την ταπεινη μου αποψη, γινεται με τα περισσοτερα προϊοντα που εχουν κωδικο 520. Και μη συνεχισετε οτι δε διαβαζω προηγουμενα ποστ.

Δεδομένο (ελπίζω) πως δεν ξέρω τι κάνουν τα κέρδη τους.

Αυτο το εχετε πει τουλαχιστον 5 ατομα μεχρι στιγμης. Το κερδος η καθε εταιρια το κανει οτι θελει. Μπορει να το παιξει και στο χρηματιστηριο. Μας ενδιαφερει το εργατικο δυναμικο να ειναι Ελληνες και οι φοροι που αποδιδουν να πηγαινουν στην Ελλαδα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...