evoracing Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Καλησπέρα.. Σήμερα μου ήρθε ο λογαριασμός της ΔΕΗ. Θέλω να συγκρίνουμε λιγάκι τις καταναλώσεις και τι είναι αυτό που χρησιμοποιείτε και πάει τόσο. Το ποσό κατανάλωσης είναι στα 2788kw... Αυτό που δουλεύει όλη μέρα είναι 1 υπολογιστής (της υπογραφής) και αυτό για απλό internet και μπορεί καμιά ταινία, μετά άλλος ένας πολύ απλός με onboard κάρτα γραφικών παλιός. Αν όχι κάθε μέρα τότε πέρα παρά μέρα ανοίγουμε τον θερμοσίφωνα. Μετά από τηλεοράσεις 1.153W 2.55W (η οθόνη) 3.130W σχεδόν 6 ώρες μ/ω... Ε μετά είναι ότι άλλο λάμπες (οικονομικές), φορτίσεις κινητών. Επίσης έχουμε και ένα λέβητα με κυκλοφορητή που καίει περίπου 4 ώρες κάθε μέρα. Πως το βλέπεται είναι σωστή η κατανάλωση (του λογαριασμού) ή πολύ? Ερώτηση! άμα έχω τα ηχεία (με woofer 40W) ανοιχτά αλλά δεν παίζουν τίποτα, καίει ρεύμα?
tomato9 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 ο περυσινος της αντιστοιχης περιοδου αλλα και ο αμεσως προηγουμενος αυτου που αναφερεις ποσες κιλοβατωρες ηταν?
evoracing Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Πρέπει να ψάξω τα χαρτιά.. Αλλά τόσο πολύ δεν ήταν!
Basilhs23___ Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 2788? Πάρα πολλά φίλε μου. Εμείς κάψαμε 1970 kWh όπου μέσα σε αυτές συμπεριλαμβάνονται οι καταναλώσεις από το 13άρι κλιματιστικό μας που δούλεψε 280 ώρες, μέσα σε αυτά δούλεψε αρκετά ένα καλοριφέρ λαδιού καθώς και ένα αερὀθερμο με έναν θερμοπομπό. Ο υπολογιστής δουλεύει 10-12ώρες την ημέρα. Μια ερώτηση μόνο, πόσα λεπτά έχετε ανοιχτό τον θερμοσίφωνα μέχρι να ζεστάνει; Η γνώμη μου είναι να ελέγξεις αν σου κλέβει κανένας ρεύμα.
evoracing Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 2788? Πάρα πολλά φίλε μου. Εμείς κάψαμε 1970 kWh όπου μέσα σε αυτές συμπεριλαμβάνονται οι καταναλώσεις από το 13άρι κλιματιστικό μας που δούλεψε 280 ώρες, μέσα σε αυτά δούλεψε αρκετά ένα καλοριφέρ λαδιού καθώς και ένα αερὀθερμο με έναν θερμοπομπό. Ο υπολογιστής δουλεύει 10-12ώρες την ημέρα. Μια ερώτηση μόνο, πόσα λεπτά έχετε ανοιχτό τον θερμοσίφωνα μέχρι να ζεστάνει; Η γνώμη μου είναι να ελέγξεις αν σου κλέβει κανένας ρεύμα. Άμα το θέτεις έτσι, ναι είναι πολλά! Κοίταξε άμα είναι να κάνει ένα μπάνιο το αφήνουμε 30-40 λεπτά αλλιώς (τις Κυριακές συνήθως) που κάνουμε όλοι (4 άτομα) το αφήνουμε καθ όλη την διάρκεια ανοιχτό.
aposporis Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Για αρχή δες πόσες kwh ανά μέρα σου βγαίνουν. Εμένα το χειμώνα, με θερμοσίφωνο και aircondition, είναι περίπου στις 15kwh ανά μέρα. 2 άτομα.
evoracing Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Σκεφτομαι να αγοράσω μετρητή kwh ράγας να δω τι γράφει το ρολόι κάτω και τι του πίνακα. Έβλεπα αυτό, καλό είναι? και μπαίνει σε σειρά μετά τον γενικό? ή παράλληλα με τον γενικό διακόπτη? Θεωρητικά βγαίνουν 22kw την ημέρα, αλλά πραγματικά από τι?
NikosKallithea Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Αυτά που καταναλώνουν πολλά είναι, θερμοσίφωνας, κουζίνα, πλυντήριο, ηλεκτρικές σόμπες πάνελ κλπ, τωρα τι παροχή εχεις, μονοφασική ή τριφασική, έχεις νυχτερινό, εχεις ηλιακό, μαγειρεύετε κάθε μέρα κλπ κλπ, δεν είναι και τόσο άπλα τα πράγματα υγ πάντως για 4 άτομα η κατανάλωση είναι ψηλά 1
Basilhs23___ Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Σκεφτομαι να αγοράσω μετρητή kwh ράγας να δω τι γράφει το ρολόι κάτω και τι του πίνακα. Έβλεπα αυτό, καλό είναι? και μπαίνει σε σειρά μετά τον γενικό? ή παράλληλα με τον γενικό διακόπτη? Θεωρητικά βγαίνουν 22kw την ημέρα, αλλά πραγματικά από τι? Αν θες να μετρήσεις τις καταναλώνεις συνολικά δεν χρειάζεται να το βάλεις στο ρολόι αλλά μόνο στον πίνακα, αν θες να δεις αν σου κλέβουν ρεύμα απλά κλείσε τον γενικό και δες αν κουνιέται η ροδέλα στον μετρητή.
gokuthelegend Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Άμα το θέτεις έτσι, ναι είναι πολλά! Κοίταξε άμα είναι να κάνει ένα μπάνιο το αφήνουμε 30-40 λεπτά αλλιώς (τις Κυριακές συνήθως) που κάνουμε όλοι (4 άτομα) το αφήνουμε καθ όλη την διάρκεια ανοιχτό. Το αφήνετε ανοιχτό και κατά την διάρκεια που κάνετε μπάνιο; Κανονικά δεν κάνει. Όταν θα λείπουν όλοι από το σπίτι ή όταν δεν θα χρησιμοποιεί κανείς κάτι που θα χρειάζεται ηλεκτρικό, θα κάνεις το εξής. Θα κλείσεις όλες τις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές και θα ελέγξεις το ρολόι για να δεις αν κινείται γρήγορα η ροδέλα, αν κινείται γρήγορα τότε κάτι δεν πάει καλά. Μετά θα αρχίσεις να κατεβάζεις μία μία τις ασφάλειες και θα ελέγχεις αν πέφτει η ταχύτητα της ροδέλας. Αν δεις ότι όταν κατεβάσεις μια ασφάλεια τότε η ταχύτητα της ροδέλας πέφτει κατακόρυφα, τότε επίσης κάτι δεν πάει καλά και θα πρέπει να δεις τι ελέγχει η συγκεκριμένη ασφάλεια.
tarantules Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Προς ts: Τα λεφτά που έχετε σκάσει μέχρι τώρα στη ΔΕΗ που με βάση αυτά που λες υποθέτω κατά 99,9% είναι από το θερμοσύφωνο (εκτός εαν κάποιος σε κλέβει),εαν τα είχατε συγκεντρώσει θα είχατε πάρει τον καλύτερο ηλιακό θερμοσύφωνα. Εμείς στο σπίτι 3 άτομα είμαστε, μπάνιο κάθε μέρα , και οι κάθε είδους ηλεκτρικές συσκευές παίζουν αβέρτα χωρίς να στερούμαστε τίποτα απολύτως και στην τετραμηνία καίμε το πολύ 1200kW. Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με σένα έχει και ένας φίλος μου που δεν έχει ηλιακό για χρόνια τώρα και όλο του λέω να βάλει ηλιακό να γλυτώσει χρήματα και μυαλό δεν βάζει.Του έρχονται κάτι ξεγυρισμένοι λογαριασμοί ΔΕΗ 500άρες και 600άρες και επιμένει να μην θέλει να δώσει έστω και με δόσεις να πάρει έναν ηλιακό της προκοπής να κάνει δουλειά του.Με 1200 ευρώ παίρνεις τοπ ηλιακό αλλά μερικοί έχουν μυαλό κουκούτσι.
evoracing Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Το αφήνετε ανοιχτό και κατά την διάρκεια που κάνετε μπάνιο; Κανονικά δεν κάνει. Όταν θα λείπουν όλοι από το σπίτι ή όταν δεν θα χρησιμοποιεί κανείς κάτι που θα χρειάζεται ηλεκτρικό, θα κάνεις το εξής. Θα κλείσεις όλες τις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές και θα ελέγξεις το ρολόι για να δεις αν κινείται γρήγορα η ροδέλα, αν κινείται γρήγορα τότε κάτι δεν πάει καλά. Μετά θα αρχίσεις να κατεβάζεις μία μία τις ασφάλειες και θα ελέγχεις αν πέφτει η ταχύτητα της ροδέλας. Αν δεις ότι όταν κατεβάσεις μια ασφάλεια τότε η ταχύτητα της ροδέλας πέφτει κατακόρυφα, τότε επίσης κάτι δεν πάει καλά και θα πρέπει να δεις τι ελέγχει η συγκεκριμένη ασφάλεια. Κοίταξε επειδή είναι περίεργο στο σπίτι μου μένω, δεν το λες πολυκατοικία, δεν το αποκλείω... Και άμα είναι να κλέβουν δεν πιστεύω πως θα έχουν βάλει όλο το σπίτι αλλά κάποια συσκευή τους, οπότε δεν ξέρω πότε θα δουλεύει για να το δω αυτό. Προς ts: Τα λεφτά που έχετε σκάσει μέχρι τώρα στη ΔΕΗ που με βάση αυτά που λες υποθέτω κατά 99,9% είναι από το θερμοσύφωνο (εκτός εαν κάποιος σε κλέβει),εαν τα είχατε συγκεντρώσει θα είχατε πάρει τον καλύτερο ηλιακό θερμοσύφωνα. Εμείς στο σπίτι 3 άτομα είμαστε, μπάνιο κάθε μέρα , και οι κάθε είδους ηλεκτρικές συσκευές παίζουν αβέρτα χωρίς να στερούμαστε τίποτα απολύτως και στην τετραμηνία καίμε το πολύ 1200kW. Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με σένα έχει και ένας φίλος μου που δεν έχει ηλιακό για χρόνια τώρα και όλο του λέω να βάλει ηλιακό να γλυτώσει χρήματα και μυαλό δεν βάζει.Του έρχονται κάτι ξεγυρισμένοι λογαριασμοί ΔΕΗ 500άρες και 600άρες και επιμένει να μην θέλει να δώσει έστω και με δόσεις να πάρει έναν ηλιακό της προκοπής να κάνει δουλειά του.Με 1200 ευρώ παίρνεις τοπ ηλιακό αλλά μερικοί έχουν μυαλό κουκούτσι. Είναι δύσκολο γιατί δεν έχουμε ταράτσα (βασικά υπάρχει αλλά εμείς δεν έχουμε πρόσβαση και θες και σκάλα). Τώρα ψάχνομε να κάνω κάτι για να βάλω σαν σκεπή σε μια βεράντα 4χ4 που έχω για να μπει πάνω στην σκεπή. Μετά θα πάρω έναν 3πλης ενέργειας και θα τον έχω σαν τα μάτια μου με συντήρηση κάθε 6μηνο...
Porg Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Άμα το θέτεις έτσι, ναι είναι πολλά! Κοίταξε άμα είναι να κάνει ένα μπάνιο το αφήνουμε 30-40 λεπτά αλλιώς (τις Κυριακές συνήθως) που κάνουμε όλοι (4 άτομα) το αφήνουμε καθ όλη την διάρκεια ανοιχτό. Πες μου πως δεν εννοείς οτι τον αφήνεις ανοιχτό καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας
GreyHorse Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Άμα το θέτεις έτσι, ναι είναι πολλά! Κοίταξε άμα είναι να κάνει ένα μπάνιο το αφήνουμε 30-40 λεπτά αλλιώς (τις Κυριακές συνήθως) που κάνουμε όλοι (4 άτομα) το αφήνουμε καθ όλη την διάρκεια ανοιχτό. Τι 40 λεπτά θερμοσίφωνα ρε, με το γκαζάκι του ελληνικού καφέ ζεσταίνει το νερό; 5 λεπτά το πολύ ο θερμοσίφωνας, και μάθε να κλείνεις το νερό όταν είσαι στο μπάνιο. Δυο άτομα άνετα κάνουν ντους, μαζί με ξέπλυμα μαλλιού γυναικείου (μακρύ, τρία ξεπλύματα η καθεμιά). Επίσης, όταν είσαι στο μπάνιο κλείνεις το θερμοσίφωνα. Πάντα. Και όπως είπαμε, δεν τρέχει το νερό συνέχεια. Με την χρήση του θερμοσίφωνα που κάνεις μια χαρά κατανάλωση έχεις. Τράβα δες το ρολόι σου πως πάει, και μετά άναψε τον θερμοσίφωνα και ξαναδές το ρολόι να δεις πως τρέχει λες και το κυνηγάνε 5 αραπάδες ανθρωποφάγοι.
nvel Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Τι 40 λεπτά θερμοσίφωνα ρε, με το γκαζάκι του ελληνικού καφέ ζεσταίνει το νερό; 5 λεπτά το πολύ ο θερμοσίφωνας, και μάθε να κλείνεις το νερό όταν είσαι στο μπάνιο. Δυο άτομα άνετα κάνουν ντους, μαζί με ξέπλυμα μαλλιού γυναικείου (μακρύ, τρία ξεπλύματα η καθεμιά). ένας θερμοσίφωνας 80l θέλει πάνω από ώρα για να ζεστάνει κρύο νερό στους 55οC, για να γίνει αυτό σε 5λεπτα χρειάζεται αντίσταση πάνω από 50kW οποτε είναι κάπως αδύνατο να συμβεί σε σπίτι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα