bkran Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Στην περιοχή μου το 20αρικο είναι ένα νορμάλ ποσό για φαγητό και απεριόριστο ποτό. Σε άλλες περιοχές έχω ακούσει και φτηνότερα! Μιλάω για μαγαζί, όχι για ξενοδοχείο κλπ που συνήθως είναι ακριβότερα. Εσύ για τι ποσά μιλάς; Αθήνα κάτω από 40 το άτομο είναι πολύ δύσκολο. Προφανώς είναι ανάλογα το χώρο αλλά οποιοδήποτε κτήμα/χώρος εκδηλώσεων με catering δεν πέφτει πιο κάτω. Αν είναι κάτι χύμα ίσως, αλλά υπάρχουν και άλλες παράμετροι, ποτά κτλ κτλ
zio10 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Αθήνα κάτω από 40 το άτομο είναι πολύ δύσκολο. Προφανώς είναι ανάλογα το χώρο αλλά οποιοδήποτε κτήμα/χώρος εκδηλώσεων με catering δεν πέφτει πιο κάτω. Αν είναι κάτι χύμα ίσως, αλλά υπάρχουν και άλλες παράμετροι, ποτά κτλ κτλ Ναι ε;! Για επαρχία μιλάω, με 18-25€ έχεις μια χαρά μενού και απεριόριστα κρασιά-μπύρες, σε ωραίους χώρους!
SlimData Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Zio, το μαγαζί που θα πάμε εμείς η παρέα να φάμε και θα μας πάει με πλούσιο μενού 20άρικο, όταν του πεις "γάμος" έγινε 30άρι αμέσως. Και γιατί ο γάμος είναι μπίζνα, θα φάει κι αυτός και γιατί όπως και να το κάνεις θα σου έχει ας πούμε και 3 σερβιτόρους παραπάνω. Τώρα αν πας σε μεγάλη αίθουσα ή ¨κτήμα¨, δεν υπάρχει 30άρι. Μόνο ο χώρος και το φαγητό είναι 35+, φθηνά. Βάλε στολισμούς, dj, λουλούδια. +15 τουλάχιστον. Οπότε καταλαβαίνεις ότι με το 50ρικο που λες δεν μένει κάτι. ΑΛΛΑ, μια χαρά αξιοπρεπές είναι το πενηντάρι, δεν έχει σημασία αν θα μείνει κάτι ή όχι, σαν κίνηση είναι αξιοπρεπής. Εξάλου τα ζευγάρια από θείους-θείες περιμένουν παραπάνω λεφτά.. Και για το ontopic, φράγκα δώστους είπαμε.
FilipposMD Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Επαρχία είναι όντως πιο φθηνά. Αλλά τα έξοδα του γάμου δεν είναι μόνο το φαγητό και το ποτό. Βάλε DJ/ορχήστρα, νυφικά, στολισμοί, στέφανα, λουλούδια κτλ. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να τα πληρώσουν οι καλεσμένοι, έτσι; Αν εγώ θέλω να πάρω κοστούμι 2000 ευρώ, η θεία μου που την κάλεσα τι φταίει; Απλώς το λέω για να μη νομίζεις ότι "μένει" κανένα σοβαρό ποσό στο ζευγάρι.
zio10 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Επαρχία είναι όντως πιο φθηνά. Αλλά τα έξοδα του γάμου δεν είναι μόνο το φαγητό και το ποτό. Βάλε DJ/ορχήστρα, νυφικά, στολισμοί, στέφανα, λουλούδια κτλ. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να τα πληρώσουν οι καλεσμένοι, έτσι; Αν εγώ θέλω να πάρω κοστούμι 2000 ευρώ, η θεία μου που την κάλεσα τι φταίει; Απλώς το λέω για να μη νομίζεις ότι "μένει" κανένα σοβαρό ποσό στο ζευγάρι. Zio, το μαγαζί που θα πάμε εμείς η παρέα να φάμε και θα μας πάει με πλούσιο μενού 20άρικο, όταν του πεις "γάμος" έγινε 30άρι αμέσως. Και γιατί ο γάμος είναι μπίζνα, θα φάει κι αυτός και γιατί όπως και να το κάνεις θα σου έχει ας πούμε και 3 σερβιτόρους παραπάνω. Τώρα αν πας σε μεγάλη αίθουσα ή ¨κτήμα¨, δεν υπάρχει 30άρι. Μόνο ο χώρος και το φαγητό είναι 35+, φθηνά. Βάλε στολισμούς, dj, λουλούδια. +15 τουλάχιστον. Οπότε καταλαβαίνεις ότι με το 50ρικο που λες δεν μένει κάτι. ΑΛΛΑ, μια χαρά αξιοπρεπές είναι το πενηντάρι, δεν έχει σημασία αν θα μείνει κάτι ή όχι, σαν κίνηση είναι αξιοπρεπής. Εξάλου τα ζευγάρια από θείους-θείες περιμένουν παραπάνω λεφτά.. Και για το ontopic, φράγκα δώστους είπαμε. Είναι χαμηλότερες οι τιμές εδώ κάπου εκεί που έγραψα. Οκ ο υπολογισμός είναι λίγο χοντρικά, καταλάβατε τη λογική μου όμως. Πάω που πάω, μην τους βάλω και μέσα!
nicoc89 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 αν έχουν χώρο κάντους δώρο μερικές κότες να έχουν φρέσκα αυγά (σχεδόν όλοι τρώνε αυγά και δεν θέλουν φροντίδα οι κότες , νερό , αραποσίτι κ ειναι κομπλάν) 4
zio10 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 αν έχουν χώρο κάντους δώρο μερικές κότες να έχουν φρέσκα αυγά (σχεδόν όλοι τρώνε αυγά και δεν θέλουν φροντίδα οι κότες , νερό , αραποσίτι κ ειναι κομπλάν) Και αυλή να μην έχουν ας τις βάλουν σε μια γωνίτσα στο καθιστικό 1
Dakonblackblade Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 50άρικο το άτομο και 100 και πάνω για 2+άτομα είναι μια χαρά ποσά αν θέλει κάποιος να μη πάει με άδεια χέρια και να δώσει ΚΑΙ την χαρά του δώρου. Γιατί και το δώρο είναι χαρά . Μπορεί κανείς να πάει και με άδεια χέρια, πολύ καλύτερα από το να μην πάει. Δεν στενοχωρέθηκα για τα μικρά δώρα παρά μόνο για όσους δεν ήρθαν. Τα καλά δώρα όμως με έκαναν να χαρώ ακόμα περισσότερο.
MT60RS Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Οκ το βλέπουμε κάπως διαφορετικά. Εγώ θα ένιωθα άσχημα να πάω με άδεια χέρια. Θα προτιμούσα να μην πάω καθόλου! Και το ζευγάρι σε τιμάει με την πρόσκληση, κάνει και κάποια έξοδα να σε ταΐσει και να σε ποτίσει, το βλέπω σωστό και "δίκαιο" να τους κάνεις κι εσύ αντίστοιχα ένα δώρο! μηπως πρεπει και αυτοι να μου σκασουν κανα φραγκο που εγω θα ξεβολευτω και θα κανω την γλαστρα στην κιτς δεξιωση τους, μονο και μονο για να μην μου κοψουν την καλημερα στο γραφειο;
zio10 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 μηπως πρεπει και αυτοι να μου σκασουν κανα φραγκο που εγω θα ξεβολευτω και θα κανω την γλαστρα στην κιτς δεξιωση τους, μονο και μονο για να μην μου κοψουν την καλημερα στο γραφειο; Έχουνε σκάσει αρκετά για να φας και να πιείς όσο θες και να διασκεδάσεις
MT60RS Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 μα δεν θα διασκεδασω, ουτε με ενδιαφερει το σκατοφαγητο τους, παω εκει μονο και μονο λογω "υποχρεωσης"
Pa0ki Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 μα δεν θα διασκεδασω, ουτε με ενδιαφερει το σκατοφαγητο τους, παω εκει μονο και μονο λογω "υποχρεωσης" Μήπως σου λείπει ένα ζευγάρι όρχεις να τους πεις εξαρχής ότι δε θέλεις να πας? 3
zio10 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 μα δεν θα διασκεδασω, ουτε με ενδιαφερει το σκατοφαγητο τους, παω εκει μονο και μονο λογω "υποχρεωσης" Ε αν είναι τόσο αγγαρεία βρες μια δικαιολογία, τι να πω
MT60RS Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 οταν ο αλλος παντρευεται και καλει ολους τους συναδελφους του (και θα το δουν σαν προσβολη αν δεν πας στο πανηγυρι τους), δεν ειναι ατομο που σηκωνει δικαιολογιες. Η μονη λυση ειναι να πατε να κατσετε ενα διωρακι, και να την κανετε 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα