Anorymous Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 01=1 ρε συ, 10=2. Αν είναι να κάνεις κάτι, κάντο σωστά τουλάχιστον Εχω μια 4αδα απο ασους 1111 τοτε κατα σειρα παει 1248 και το αθροισμα βγαινει 15 οποτε 01 = 0χ1 + 1χ2= 2, μπορει να τα εχω ξεχασει κιολας αλλα νομιζω ετσι παει
Kostas93 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Εχω μια 4αδα απο ασους 1111 τοτε κατα σειρα παει 1248 και το αθροισμα βγαινει 15 οποτε 01 = 0χ1 + 1χ2= 2, μπορει να τα εχω ξεχασει κιολας αλλα νομιζω ετσι παει αναποδα το λες, ειναι 8421, για την ακρίβεια είναι 2 εις την θεση που βρίσκεται ξεκινώντας απο το μηδέν και τις θέσεις τις μετράμε απο δεξιά προς τα αριστερά (απο lsb προς msb). 0001=1 γιατί ειναι 2 εις την μηδενική=1 0010=2 γιατί ειναι 2 εις την πρώτη =2 0100=4 γιατί είναι 2 εις το τετράγωνο =4 1000=8 γιατί ειναι 2 εις τον κύβο =8 Με τη προυπόθεση πάντα ότι δε μιλάμε για προσημασμένους αριθμούς, γιατί τότε το msb παίζει το ρόλο του προσήμου. Σε έναν αριθμό ABCD το Α είναι το msb και το D το lsb.
Moderators Spect~ Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Moderators Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 και επισης μπερδεψες δυαδικο με δεκαδικο αρα ηταν ετσι και αλλιως λαθος η απαντηση σου!
Anorymous Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 αναποδα το λες, ειναι 8421, για την ακρίβεια είναι 2 εις την θεση που βρίσκεται ξεκινώντας απο το μηδέν και τις θέσεις τις μετράμε απο δεξιά προς τα αριστερά (απο lsb προς msb). 0001=1 γιατί ειναι 2 εις την μηδενική=1 0010=2 γιατί ειναι 2 εις την πρώτη =2 0100=4 γιατί είναι 2 εις το τετράγωνο =4 1000=8 γιατί ειναι 2 εις τον κύβο =8 Με τη προυπόθεση πάντα ότι δε μιλάμε για προσημασμένους αριθμούς, γιατί τότε το msb παίζει το ρόλο του προσήμου. Σε έναν αριθμό ABCD το Α είναι το msb και το D το lsb. Δηλαδη το 2 ειναι το 0010 ειχα την εντυπωση πως ηταν το 0100 μαλλον τα εχω ξεχασει τοσα χρονια, καποτε τα επαιζα στα δακτυλα και επισης μπερδεψες δυαδικο με δεκαδικο αρα ηταν ετσι και αλλιως λαθος η απαντηση σου! εσενα ποιος σου μιλησε
παπι Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Μ'αρεσει που έβαλα 4 αντί του 3 για να μην πεταχτεί κανείς και πει 11=3... 1
kalogeros Δημοσ. 16 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2015 Μ'αρεσει που έβαλα 4 αντί του 3 για να μην πεταχτεί κανείς και πει 11=3... Βάλε κι εσύ 2136454651 να είσαι σίγουρος.
BihlX Δημοσ. 20 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2015 Μια χαρα μπορουν γινουν ολα με καρτα. Το μονο πραγμα που χρειαζεται ειναι μειωση της προμηθειας των τραπεζων ωστε να γινει ελκυστικη η ζητηση και η τοποθετηση τους απο τα καταστηματα. Σημερα, αν εχεις POS και εχεις ενα 2.5% καπελο σε καθε πωληση σου, αναγκαστικα, ειτε το προσθετεις στην τιμη σου, οποτε γινεσαι πιο ακριβος απο καποιον που δεν εχει POS ειτε το επωμιζεσαι μονος σου, οποτε εχεις μικροτερο κερδος. Ολα τα αλλα περι μαθησης τους απο τους ηλικιωμενους κλπ, μου θυμιζουν τις ιδιες κουβεντες που καναμε, οταν εγιναν τα τηλεφωνα ψηφιακα (και χαθηκε το στρογγυλο καντραν), οταν ηρθαν τα κινητα τηλεφωνα, οταν ηρθε η ψηφιακη (με τα απεριγραπτα σχολια περι προβληματων των ηλικιωμενων με το νεο τηλεκοντρολ), και παει λεγοντας. Ολα τα εμαθαν, ολα πλεον τα χρησιμοποιουν μια χαρα. Ξερετε πλεον πολλους ηλικιωμενους χωρις κινητο ας πουμε; Ε.Κ.: Πλαφόν στις προμήθειες συναλλαγών με κάρτες 1
jmirko15 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 γιατι τωρα δεν κρεμεσαι θες να μου πεις ε? 1)για πες μου ποτε ακριβως δεν εξαρτασαι ολη την ωρα 3)να εξεφανιστει τελειως το χρημα δε νομιζω και αυτο ειναι τελειως αλλο σεναριο το οποιο δεν εχει καμια σχεση στο θεμα μας δηλαδη εσενα το προβλημα σου ειναι αν θα ξερει το κρατος το οτι εσυ ο Χ χαλασες 100€ για καρτα αν καταλαβα καλα και να ρωτησω εγω, τι ειναι το τοσο σημαντικο που θες να κρυψεις? Ο λογος που θα πρεπει να φαινεται οτι εσυ συγκεκριμενα εβαλες καρτα ειναι για να μην μπορεις να φοροδιαφυγεις 1) Εφόσον δεν έχω όλα τα λεφτά μου στην τράπεζα και δεν χρησιμοποιώ κάρτες δεν θεωρώ ότι κρέμομαι όλη την ώρα. Εμένα το "πρόβλημα" μου είναι να μην μπορεί να δημιουργήσει καταναλωτικό profile ούτε το Χ Ψ Ω μαγαζί/super market/etc ούτε το κράτος. Γι'αυτό είπα για 100eu κάρτα. (Σαν ανώνυμη προπληρωμένη) Και αυτό είναι το θέμα. Δεν δίνω λογαριασμό σε κανέναν και είναι δικαίωμα μου να "κρύψω" ότι θέλω. Εφόσον θα ξέρει το κράτος ότι ξόδεψα 100eu για κάρτα (δεν το νοιάζει σε τι αντικείμενα μετά από εκεί) και αυτό το ποσό πάει σε Χ Ψ Ω μαγαζιά (που θα φαίνεται ότι κάποιος αγόρασε από εκεί) δεν βλέπω το πρόβλημα. PS: Sorry που άργησα να απαντήσω, έπεσε αρκετή δουλειά..
leukonas Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 1) Εφόσον δεν έχω όλα τα λεφτά μου στην τράπεζα και δεν χρησιμοποιώ κάρτες δεν θεωρώ ότι κρέμομαι όλη την ώρα. Εμένα το "πρόβλημα" μου είναι να μην μπορεί να δημιουργήσει καταναλωτικό profile ούτε το Χ Ψ Ω μαγαζί/super market/etc ούτε το κράτος. Γι'αυτό είπα για 100eu κάρτα. (Σαν ανώνυμη προπληρωμένη) Και αυτό είναι το θέμα. Δεν δίνω λογαριασμό σε κανέναν και είναι δικαίωμα μου να "κρύψω" ότι θέλω. Εφόσον θα ξέρει το κράτος ότι ξόδεψα 100eu για κάρτα (δεν το νοιάζει σε τι αντικείμενα μετά από εκεί) και αυτό το ποσό πάει σε Χ Ψ Ω μαγαζιά (που θα φαίνεται ότι κάποιος αγόρασε από εκεί) δεν βλέπω το πρόβλημα. PS: Sorry που άργησα να απαντήσω, έπεσε αρκετή δουλειά.. Μερικες παρατηρησεις απο τη δικι μου σκοπια, Εφοσον καποιος εχει κατι να κρυψει, κατι παει λαθος, καποιον κλεβει, μαλλον το κρατος, δηλαδη εμας τους υπολοιπους..... Τυγχανει να ζω σε χωρα οπου χρηματα πιανω μονο οταν πηγαινω στην Ελλαδα για διακοπες, ακομα προσπαθω να βρω καποιο σοβαρο ελλατωμα της πληρωμης με καρτα.... 2
idomeneas7 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Εμένα το "πρόβλημα" μου είναι να μην μπορεί να δημιουργήσει καταναλωτικό profile ούτε το Χ Ψ Ω μαγαζί/super market/etc ούτε το κράτος. Θα βγω εκτός, αλλά μπορείς να εξηγήσεις γιατί? Τα tracking cookies και οι στοχευμενες διαφημίσεις δεν σε πειράζουν, αλλά να ξέρει το κράτος ή το s/m τι μακαρόνια τρως είναι κακό?
Moderators Spect~ Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Moderators Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Θα βγω εκτός, αλλά μπορείς να εξηγήσεις γιατί? Τα tracking cookies και οι στοχευμενες διαφημίσεις δεν σε πειράζουν, αλλά να ξέρει το κράτος ή το s/m τι μακαρόνια τρως είναι κακό? εδω ξερουν τι κανουμε, που ειμαστε, με ποιον , που πηγαμε σχολειο, που ζουμε τωρα ποτε χωρισαμε με ποιον ημασταν κτλ και μας πειραζει το να ξερει καποος τι ψωνιζεις απο το σμ? (δεν παει σε σενα συγκεκριμενα)
zeniath Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Έχουμε όλη την ζωή μας στο facebook. Μπαίνεις σε online store και σου προτείνει πράγματα σύμφωνα με το τι ψωνίζεις. Θα προτιμούσα να έχανα λίγη από την (και καλά) ιδιωτικότητά μου άμα αυτό σημαίνει πάταξη φοροδιαφυγής (όχι εντελώς αλλά σε ένα τεράστιο ποσοστό έστω), περισσότερα έσοδα για το κράτος με ότι συνεπάγεται αυτό κλπ κλπ Έτσι και αλλιώς την έχουμε καταστρέψει την ιδιωτικότητα μόνοι μας μέσω smartphone/pc/tablet και την προσφέρουμε απλόχερα στους ξένους 2
Joshua21 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Τυγχανει να ζω σε χωρα οπου χρηματα πιανω μονο οταν πηγαινω στην Ελλαδα για διακοπες, ακομα προσπαθω να βρω καποιο σοβαρο ελλατωμα της πληρωμης με καρτα.... Για να ακριβολογούμε ζεις σε μια χώρα που έχεις το δικαίωμα να επιλέξεις το πως θα πληρώσεις, δεν έχει κανένα νόημα η σύγκριση που κάνεις. Σοβαρά ελαττώματα είναι το ηλεκτρονικό φακέλωμα, η παραβίαση των προσωπικών δεδομένων, και η εξάρτηση που έχεις από τις τράπεζες. Ανά πάσα στιγμή μπορούν να σου επιβάλουν όρια/να σου μπλοκάρουν τις συναλλαγές, ή ακόμα και να σου κουρέψουν το υπόλοιπο σου. Άσε που στην τελική ο καταναλωτής είναι αυτός που πληρώνει τις προμήθειες των τραπεζών, άσχετα αν αυτό γίνεται έμμεσα ή άμεσα. Τώρα αν εσύ προσωπικά δεν θεωρείς όλα τα παραπάνω ελαττώματα, δεν έχει σημασία. 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Moderators Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Για να ακριβολογούμε ζεις σε μια χώρα που έχεις το δικαίωμα να επιλέξεις το πως θα πληρώσεις, δεν έχει κανένα νόημα η σύγκριση που κάνεις. Σοβαρά ελαττώματα είναι το ηλεκτρονικό φακέλωμα, η παραβίαση των προσωπικών δεδομένων, και η εξάρτηση που έχεις από τις τράπεζες. Ανά πάσα στιγμή μπορούν να σου επιβάλουν όρια/να σου μπλοκάρουν τις συναλλαγές, ή ακόμα και να σου κουρέψουν το υπόλοιπο σου. Άσε που στην τελική ο καταναλωτής είναι αυτός που πληρώνει τις προμήθειες των τραπεζών, άσχετα αν αυτό γίνεται έμμεσα ή άμεσα. Τώρα αν εσύ προσωπικά δεν θεωρείς όλα τα παραπάνω ελαττώματα, δεν έχει σημασία. ενω εσυ που πληρωνεις σε μετρητα ειδαμε ποσο δεν εισαι εξαρτημενος απο τραπεζες!
Joshua21 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 ενω εσυ που πληρωνεις σε μετρητα ειδαμε ποσο δεν εισαι εξαρτημενος απο τραπεζες! Ποιοι είδατε, και τι ακριβώς είδατε?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα