Porg Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Ποιοι είδατε, και τι ακριβώς είδατε? Κοίτα πίσω σου
Joshua21 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Κοίτα πίσω σου Κοίτα στη γωνία να δεις αν έρχομαι
Moderators Spect~ Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Moderators Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Ποιοι είδατε, και τι ακριβώς είδατε? με το εσυ δεν αναφερομαι σε σενα συγκεκριμενα αλλα γενικα στους ελληνες και το τι ειδαμε ειναι η γκρινια για το οτι δεν μπορουν να κανουν τις αγορες τους απο το εξωτερικο !
idomeneas7 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Για να ακριβολογούμε ζεις σε μια χώρα που έχεις το δικαίωμα να επιλέξεις το πως θα πληρώσεις, δεν έχει κανένα νόημα η σύγκριση που κάνεις. Σοβαρά ελαττώματα είναι το ηλεκτρονικό φακέλωμα, η παραβίαση των προσωπικών δεδομένων, και η εξάρτηση που έχεις από τις τράπεζες. Ανά πάσα στιγμή μπορούν να σου επιβάλουν όρια/να σου μπλοκάρουν τις συναλλαγές, ή ακόμα και να σου κουρέψουν το υπόλοιπο σου. Άσε που στην τελική ο καταναλωτής είναι αυτός που πληρώνει τις προμήθειες των τραπεζών, άσχετα αν αυτό γίνεται έμμεσα ή άμεσα. Τώρα αν εσύ προσωπικά δεν θεωρείς όλα τα παραπάνω ελαττώματα, δεν έχει σημασία. Το τυπωμένο ή μεταλλικό χρήμα δεν το πληρώνουμε? Τζάμπα κόβουν τα νομισματοκοπεία? Εδώ το κέρμα του ενός σεντ κοστίζει περισσότερο από ένα σεντ να φτιαχτεί. Χώρια η παραχάραξη, το κόστος μηχανημάτων που μετράνε και ελέγχουν την γνησιότητα των χρημάτων, τις ληστείες, το αυξημένο κόστος φύλαξης χρημάτων (χρηματοκιβώτια, φύλακες, συναγερμοί) κλπ. Φυσικά και τώρα είσαι εξαρτημένος από τις τράπεζες, εκτός και αν φυλάς τα λεφτά σου στο στρώμα. Για το ηλεκτρονικό φακέλωμα δεν κατάλαβα τι σε προβληματίζει ακριβώς.
leukonas Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Για να ακριβολογούμε ζεις σε μια χώρα που έχεις το δικαίωμα να επιλέξεις το πως θα πληρώσεις, δεν έχει κανένα νόημα η σύγκριση που κάνεις. Σοβαρά ελαττώματα είναι το ηλεκτρονικό φακέλωμα, η παραβίαση των προσωπικών δεδομένων, και η εξάρτηση που έχεις από τις τράπεζες. Ανά πάσα στιγμή μπορούν να σου επιβάλουν όρια/να σου μπλοκάρουν τις συναλλαγές, ή ακόμα και να σου κουρέψουν το υπόλοιπο σου. Άσε που στην τελική ο καταναλωτής είναι αυτός που πληρώνει τις προμήθειες των τραπεζών, άσχετα αν αυτό γίνεται έμμεσα ή άμεσα. Τώρα αν εσύ προσωπικά δεν θεωρείς όλα τα παραπάνω ελαττώματα, δεν έχει σημασία. Ναι εχεις δικιο, μπορω να επιλεξω να πληρωσω τους καφεδες μου με μετρητα... μην μαθει το κρατος αν πινω τον καπουτσινο διπλο η μονο..... Δεν πληρώνω καμία προμήθεια τραπεζών, όσο για την εξάρτηση απο τισ τράπεζες, αλήθεια στην Ελλάδα που παίζαμε με μετρητά τι έγινε? Ακόμα περιμένει ο κόσμος στα ATM? Εκτός και αν με το μετρητά, εννούμε, χρηματοκιβώτιο σπίτι και ανάληψη απο εκεί καθημερινα.....
jonkyr Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Δεν εχω διαβασει ολο το θεμα, αλλα νομιζω οτι ξεφυγατε λιγο Θα παρεμβω μονο για μερικες παρατηρησεις. Απο το φυσικο χρημα (χαρτονομισμα) που ειναι διατρητο απο παντου (βλεπε λογο σχεσης χρηματος-δανειων απο τις τραπεζες/τοκογλυφους), διαβαζω κοσμο να ζηταει το απιθανο: πληρη καταργηση εστω κι αυτου του μικρου ποσοστου για χαρη των αριθμων σε εναν ηλεκτρονικο υπολογιστη. Δλδ του ΤΙΠΟΤΑ. Το χαρτονομισμα ειναι ενα ειδος "εμπιστοσυνης" του πολιτη προς την τραπεζα προκειμενου "να πληρωθω αυτο που γραφει επανω το χαρτονομισμα" και ειδαμε οτι η... "εμπιστοσυνη" αυτη γινεται κουρελοχαρτο -για να μην το πω αλλιως- στα χερια εκεινων που εχουν τη δυναμη να διαλυσουν τις ζωες. Και ξαφνικα, θεωρουμε οτι αν χρησιμοποιεις καρτα "ειναι καλυτερα" απο τη στιγμη που η "εμπιστοσυνη" αυτη εξαφανιζεται εντελως! (Κυριως) αγγλοσαξωνικες σαχλαμαρες που περασαν στην πλειοψηφια των λαων επειδη "το λενε οι ειδικοι". Και φυσικα, οποιος διακινει ρευστο ειναι φοροφυγας, απατεωνας, πονηρος, τεντιμποης, παλιοχαρακτηρας (ισως και "ελληνας" πολλες φορες). Αλλα τα καρτελ ναρκωτικων, οι πρεζεμποροι, οι εμποροι οπλων και η εμποροι λευκης σαρκας μαζευουν τα χρηματα σε μαυρες σακουλες και βαζουν ενα στρατο ασβερκων καραφλων τυπων με καλαζνικοφ να τα φυλανε. Αληθεια σας λεω, το ειδα σε μια αμερικανικη ταινια χθες βραδυ, ετσι γινοταν κι εκει. Ουπς, σορι... Λαθος μου. Μεσω τραπεζων γινεται το ξεπλυμα, μια χαρα περνουν τα χρηματα τους εκει κι ας ειναι και ηλεκτρονικοι αριθμοι. Τυχαια αναζητηση στο ιντερνετ, ειδηση πριν απο μισο χρονο περιπου: http://www.forbes.com/sites/afontevecchia/2012/07/16/hsbc-helped-terrorists-iran-mexican-drug-cartels-launder-money-senate-report-says/ Οσον αφορα το επιχειρημα "κατι εχεις να κρυψεις", ειναι κριμα να το χρησιμοποιειτε. Φυσικα κι εχω κατι να κρυψω *: εχω να κρυψω τη ζωη μου, το τι κανω στον ελευθερο χρονο μου, το τι αγοραστικες συνηθειες εχω, το πιο ειναι το email μου, το σε ποιον/ποια αγορασα καποιο προιον. Δεν καταλαβαινω τον λογο για τον οποιο πρεπει να το μοιραζομαι με το κρατος ή τις τραπεζες. Και οχι, δεν εχω λογαριασμο στο FB. Και ναι, εχω smartphone με τη google να με παρακολουθει. Και τα δυο ειναι δικη μου επιλογη. Δεν με υποχρεωσε το κρατος ή η τραπεζα ή η google ή ο Zuckerberg να αποκτησω κινητο με gmail ή FB account. Καπου πιο πισω διαβασα εναν συμφορουμιτη να λεει οτι "θα παραχωρουσα λιγη απο την ιδιωτικοτητα μου για την παταξη της φοροδιαφυγης". Θα προτεινα να το ξανασκεφτει. Τετοιους ειδους "παραχωρησεις" ειναι πιο επικινδυνες απο καθετι. Πριν "παραχωρησεις", σκεψου ποιος ειναι εκεινος που θα τις διαχειριστει. Θα σε βοηθησω λιγο: δεν ξερεις! Υ.Σ.: * Δεν ειναι αναγκη να θελω παση θυσια να κρυψω κατι παρανομο. Ειναι δικαιωμα μου να επιλεγω με ποιους θα το μοιραστω. 4
Joshua21 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 με το εσυ δεν αναφερομαι σε σενα συγκεκριμενα αλλα γενικα στους ελληνες και το τι ειδαμε ειναι η γκρινια για το οτι δεν μπορουν να κανουν τις αγορες τους απο το εξωτερικο ! Προσπάθησε τότε να μην γράφεις κάτι διαφορετικό από αυτό που εννοείς, γιατί δεν πρόκειται να βγάλουμε άκρη. Τώρα όπως έχει η κατάσταση είμαστε εν μέρει εξαρτημένοι από τις τράπεζες, φαντάσου πόσο χειρότερα θα ήταν τα πράγματα αν είμαστε 100% εξαρτημένοι από αυτές.
leukonas Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 (επεξεργασμένο) Δεν εχω διαβασει ολο το θεμα, αλλα νομιζω οτι ξεφυγατε λιγο Θα παρεμβω μονο για μερικες παρατηρησεις. Απο το φυσικο χρημα (χαρτονομισμα) που ειναι διατρητο απο παντου (βλεπε λογο σχεσης χρηματος-δανειων απο τις τραπεζες/τοκογλυφους), διαβαζω κοσμο να ζηταει το απιθανο: πληρη καταργηση εστω κι αυτου του μικρου ποσοστου για χαρη των αριθμων σε εναν ηλεκτρονικο υπολογιστη. Δλδ του ΤΙΠΟΤΑ. Το χαρτονομισμα ειναι ενα ειδος "εμπιστοσυνης" του πολιτη προς την τραπεζα προκειμενου "να πληρωθω αυτο που γραφει επανω το χαρτονομισμα" και ειδαμε οτι η... "εμπιστοσυνη" αυτη γινεται κουρελοχαρτο -για να μην το πω αλλιως- στα χερια εκεινων που εχουν τη δυναμη να διαλυσουν τις ζωες. Και ξαφνικα, θεωρουμε οτι αν χρησιμοποιεις καρτα "ειναι καλυτερα" απο τη στιγμη που η "εμπιστοσυνη" αυτη εξαφανιζεται εντελως! (Κυριως) αγγλοσαξωνικες σαχλαμαρες που περασαν στην πλειοψηφια των λαων επειδη "το λενε οι ειδικοι". Και φυσικα, οποιος διακινει ρευστο ειναι φοροφυγας, απατεωνας, πονηρος, τεντιμποης, παλιοχαρακτηρας (ισως και "ελληνας" πολλες φορες). Αλλα τα καρτελ ναρκωτικων, οι πρεζεμποροι, οι εμποροι οπλων και η εμποροι λευκης σαρκας μαζευουν τα χρηματα σε μαυρες σακουλες και βαζουν ενα στρατο ασβερκων καραφλων τυπων με καλαζνικοφ να τα φυλανε. Αληθεια σας λεω, το ειδα σε μια αμερικανικη ταινια χθες βραδυ, ετσι γινοταν κι εκει. Ουπς, σορι... Λαθος μου. Μεσω τραπεζων γινεται το ξεπλυμα, μια χαρα περνουν τα χρηματα τους εκει κι ας ειναι και ηλεκτρονικοι αριθμοι. Τυχαια αναζητηση στο ιντερνετ, ειδηση πριν απο μισο χρονο περιπου: http://www.forbes.com/sites/afontevecchia/2012/07/16/hsbc-helped-terrorists-iran-mexican-drug-cartels-launder-money-senate-report-says/ Οσον αφορα το επιχειρημα "κατι εχεις να κρυψεις", ειναι κριμα να το χρησιμοποιειτε. Φυσικα κι εχω κατι να κρυψω *: εχω να κρυψω τη ζωη μου, το τι κανω στον ελευθερο χρονο μου, το τι αγοραστικες συνηθειες εχω, το πιο ειναι το email μου, το σε ποιον/ποια αγορασα καποιο προιον. Δεν καταλαβαινω τον λογο για τον οποιο πρεπει να το μοιραζομαι με το κρατος ή τις τραπεζες. Και οχι, δεν εχω λογαριασμο στο FB. Και ναι, εχω smartphone με τη google να με παρακολουθει. Και τα δυο ειναι δικη μου επιλογη. Δεν με υποχρεωσε το κρατος ή η τραπεζα ή η google ή ο Zuckerberg να αποκτησω κινητο με gmail ή FB account. Καπου πιο πισω διαβασα εναν συμφορουμιτη να λεει οτι "θα παραχωρουσα λιγη απο την ιδιωτικοτητα μου για την παταξη της φοροδιαφυγης". Θα προτεινα να το ξανασκεφτει. Τετοιους ειδους "παραχωρησεις" ειναι πιο επικινδυνες απο καθετι. Πριν "παραχωρησεις", σκεψου ποιος ειναι εκεινος που θα τις διαχειριστει. Θα σε βοηθησω λιγο: δεν ξερεις! Υ.Σ.: * Δεν ειναι αναγκη να θελω παση θυσια να κρυψω κατι παρανομο. Ειναι δικαιωμα μου να επιλεγω με ποιους θα το μοιραστω. Για αυτο προοδευουμε στην Ελλαδα, για αυτο δουλευουμε για 500ε, για ολα φταιει η παρακολουθηση.... Τις καταναλωτικές σου συνήθειες τις ξέρουν απο τις καθημερινες σου αναζητησεις στο Google και οσες δεν ξερουν αν θελησουν μπορουν να τις μαθουν αλλιως.... Αιντε ωρα για παραλια τωρα.... Επεξ/σία 25 Ιουλίου 2015 από leukonas
jonkyr Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Για αυτο προοδευουμε στην Ελλαδα, για αυτο δουλευουμε για 500ε, για ολα φταιει η παρακολουθηση.... Της καταναλωτικες σου συνηθειες τις ξερουν απο τις καθημερινες σου αναζητησεις στο Google και οσες δεν ξερουν αν θελησουν μπορουν να τις μαθουν αλλιως.... Αιντε ωρα για παραλια τωρα.... Στο επιστρεφω με την ιδια ακριβως διαθεση: Γι' αυτο προοδευουμε στην Ελλαδα. Επειδη πολλοι παραμενουν ανεκπαιδευτοι και βρισκονται ολη μερα στην παραλια. Δεν σε απασχολει, αλλα θα σου "παραχωρησω" μια πληροφορια. Εργαζομαι 6 μερες την εβδομαδα και δεν εχω χρονο να παω παραλια. Αν με προτρεπεις να παω, δεν μπορω. Αν ετοιμαζεσαι εσυ να πας, δεν εχω καμια αμφιβολια οτι περνας το χρονο σου ολη μερα εκει. Καλες βουτιες σου ευχομαι.
Joshua21 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Το τυπωμένο ή μεταλλικό χρήμα δεν το πληρώνουμε? Τζάμπα κόβουν τα νομισματοκοπεία? Εδώ το κέρμα του ενός σεντ κοστίζει περισσότερο από ένα σεντ να φτιαχτεί. Χώρια η παραχάραξη, το κόστος μηχανημάτων που μετράνε και ελέγχουν την γνησιότητα των χρημάτων, τις ληστείες, το αυξημένο κόστος φύλαξης χρημάτων (χρηματοκιβώτια, φύλακες, συναγερμοί) κλπ. Και το ηλεκτρονικό χρήμα έχει κόστος, απαιτεί τερματικά κάθε είδους, σέρβερ(σε κλιματιζόμενους χώρους), αδιάλειπτη σύνδεση στο διαδίκτυο, software, φύλαξη εξοπλισμού και δεν ξέρω τι άλλο. Που θες να καταλήξεις? Φυσικά και τώρα είσαι εξαρτημένος από τις τράπεζες, εκτός και αν φυλάς τα λεφτά σου στο στρώμα. Για το ηλεκτρονικό φακέλωμα δεν κατάλαβα τι σε προβληματίζει ακριβώς. Η διαφορά είναι ότι εγώ επιλέγω αν θα έχω τα χρήματα μου σε τράπεζα ή στο στρώμα ή στον καταψύκτη, εγώ επιλέγω αν θα είμαι εξαρτημένος από τις(αναξιόπιστες) τράπεζες και σε ποιο βαθμό. Είσαι σε θέση να καταλάβεις αυτή τη μικρή αλλά ουσιαστική διαφορά? Όσο για το ηλεκτρονικό φακέλωμα, καταρχήν είναι ενάντιο στο σύνταγμα της Ελλάδας και παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα. Επίσης ποιος ακριβώς θα διαχειρίζεται, και πόσοι θα έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες του φακελώματος? Τι θα γίνει αν οι πληροφορίες αυτές πέσουν στα χέρια χάκερ ή οποιουδήποτε άλλου κακόβουλου προσώπου/οργανισμού/δξ τι άλλο?
pournaras Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Η διαφορά είναι ότι εγώ επιλέγω αν θα έχω τα χρήματα μου σε τράπεζα ή στο στρώμα ή στον καταψύκτη, εγώ επιλέγω αν θα είμαι εξαρτημένος από τις(αναξιόπιστες) τράπεζες και σε ποιο βαθμό. Είσαι σε θέση να καταλάβεις αυτή τη μικρή αλλά ουσιαστική διαφορά? Όσο για το ηλεκτρονικό φακέλωμα, καταρχήν είναι ενάντιο στο σύνταγμα της Ελλάδας και παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα. Επίσης ποιος ακριβώς θα διαχειρίζεται, και πόσοι θα έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες του φακελώματος? Τι θα γίνει αν οι πληροφορίες αυτές πέσουν στα χέρια χάκερ ή οποιουδήποτε άλλου κακόβουλου προσώπου/οργανισμού/δξ τι άλλο? Εμμεσα ομως συνεχιζεις να εξαρτασαι απο αυτες διοτι οταν ολοι οσοι συναλλασσεσαι ειναι σχεδον πληρως; εξαρτημενοι απο τις τραπεζες, τοτε αναγκαστικα ειτε μπαινεις στο παιγνιδι, ειτε αρχιζεις να περιοριζεσαι ως προς τις συναλλαγες σου.
Joshua21 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Εμμεσα ομως συνεχιζεις να εξαρτασαι απο αυτες διοτι οταν ολοι οσοι συναλλασσεσαι ειναι σχεδον πληρως; εξαρτημενοι απο τις τραπεζες, τοτε αναγκαστικα ειτε μπαινεις στο παιγνιδι, ειτε αρχιζεις να περιοριζεσαι ως προς τις συναλλαγες σου. Δεν καταλαβαίνω τι προσπαθείς να πεις, μπορείς να μου το κάνεις λιανά με ένα παράδειγμα?
Moderators Spect~ Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Moderators Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Δεν καταλαβαίνω τι προσπαθείς να πεις, μπορείς να μου το κάνεις λιανά με ένα παράδειγμα? οτι εδω και πολλα χρονια ειτε αμμεσα ειτε εμμεσα εισαι εξαρτημενος απο τραπεζα
kalogeros Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Η διαφορά είναι ότι εγώ επιλέγω αν θα έχω τα χρήματα μου σε τράπεζα ή στο στρώμα ή στον καταψύκτη, εγώ επιλέγω αν θα είμαι εξαρτημένος από τις(αναξιόπιστες) τράπεζες και σε ποιο βαθμό. Είσαι σε θέση να καταλάβεις αυτή τη μικρή αλλά ουσιαστική διαφορά? Σωστό αυτό που λες, αλλά σου διαφέυγει μία λεπτομέρεια. Αν υποθέσουμε ότι τα χρήματά σου προέρχονται από τη μισθοδοσία σου, θα περάσουν ούτως ή άλλως από την "αναξιόπιστη" -οπως λες- τράπεζα. Σε αυτήν την περίπτωση, αν θα τα βγάλεις όλα με τη μία για να τα φυλάξεις στο στρώμα ή αν θα τα "βγάζεις" σιγά-σιγά μέσω των συναλλαγών σου, μικρή σημασία έχει. Η εξάρτηση παραμένει.
leukonas Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2015 Στο επιστρεφω με την ιδια ακριβως διαθεση: Γι' αυτο προοδευουμε στην Ελλαδα. Επειδη πολλοι παραμενουν ανεκπαιδευτοι και βρισκονται ολη μερα στην παραλια. Δεν σε απασχολει, αλλα θα σου "παραχωρησω" μια πληροφορια. Εργαζομαι 6 μερες την εβδομαδα και δεν εχω χρονο να παω παραλια. Αν με προτρεπεις να παω, δεν μπορω. Αν ετοιμαζεσαι εσυ να πας, δεν εχω καμια αμφιβολια οτι περνας το χρονο σου ολη μερα εκει. Καλες βουτιες σου ευχομαι. Δεν σε προέτρεψα να πάς παραλία, το "Αιντε ωρα για παραλια τωρα...." ήταν ένας καλός τρόπος να κλείσει το θέμα. Παρόλαυτα θα απαντήσω. Το ότι δουλέυεις 6 ημέρες δεν μου λέει κάτι, για την ακρίβεια με αφήνει παγερά αδιάφορο όσο και αν δεν σου αρέσει αυτό. Θα μπορούσες να δούλευες 7 ημέρες 24 ώρες..... Το ότι στην Ελλάδα μεγάλο ποσοστό δεν πληρώνει φόρους και όλοι γκρινιάζουν για τις παροχές με ξεπερνά...και ναι ένας τρόπος για την αποφυγή της φοροδιαφυγής είναι και η κάρτα. Οι "μεγάλοι" που κάνουν το ξέπλυμα, μπορούν και το κάνουν και με κάρτα και χωρίς, όποιος έχει άλλωστε το χρήμα κινεί τα νήματα. Πόσες φορές εχεις φάει σε ταβέρνα και αντι απόδειξης σου έχουν φέρει δελτίο παραγγελίας... Πόσες φορές έχεις παει σε ιδιωτικό γιατρο και δεν σου έχει κόψει απόδειξη... Πόσες φόρές ήπιες καφεδάκι και η απόδειξη ήταν 2 ώρε πριν απο άλλο τραπέζι... Η μήπως δεν τα ξέρεις αυτά? Δεν σε απασχολει, αλλα θα σου "παραχωρησω" και εγώ μια πληροφορια. Δουλέυω 5 μέρες και λιγότερο απο 40 ώρες την εβδομάδα, και ναι ετοιμάζομαι να πάω για κάτι παραπάνω απο 3 βδομάδες στην παραλία.....α πληρώνω με κάρτα όμως.... no hard feelings. Το θέμα με την εκπδαίδευση ας το αφήσουμε για άλλη μέρα μιας και είναι μεγάλο και δεν είναι θέμα εκπαίδευσης αλλά παιδίας, γιατί απο πτυχία μια χαρά πάμε οι Έλληνες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα