Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

στο ισογειο εχω το ρουτερ του οτε, θα περασω καλωδιο απο το ισογειο στον 2ο όροφο(2 πατώματα επάνω) και θέλω να συνδέσω ενα ρουτερ σαν access point, εχετε να προτείνετε κάποιο ή να παραγγείλω το cudy 3000;

Επεξ/σία από arxontas2323
  • Απαντ. 4,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Σου κάνει για αρχή και οποιοδήποτε DSL Router σου έχει ξεμείνει ως εφεδρικό από κάποιον πάροχο. Το δοκιμάζεις και αν δεν σε καλύπτει, προχωράς σε αγορά άλλης συσκευής όπως το Cudy.

Δημοσ.
On 24/07/2025 at 14:15, arxontas2323 said:

στο ισογειο εχω το ρουτερ του οτε, θα περασω καλωδιο απο το ισογειο στον 2ο όροφο(2 πατώματα επάνω) και θέλω να συνδέσω ενα ρουτερ σαν access point, εχετε να προτείνετε κάποιο ή να παραγγείλω το cudy 3000;

a.εχει να κανει με τις αναγκες σου.θες κατι απλο απλα για να εχεις ιντερνετ?θες κατι γρηγορο? αν θες κατι απλο οπως ειπε ο jkoukos ενα απλο παλιο adsl modem router ως access point.αν ομως θες καλυτερες ταχυτητες τοτε θες κατι να ειναι dual band πχ καποιο vdsl modem router ή να παρεις απλα ενα access point Πχ της tp link που με 20-30 ευρω βρισκεις dual band.

Δημοσ.
Στις 24/7/2025 στις 5:23 ΜΜ, jkoukos είπε

Σου κάνει για αρχή και οποιοδήποτε DSL Router σου έχει ξεμείνει ως εφεδρικό από κάποιον πάροχο. Το δοκιμάζεις και αν δεν σε καλύπτει, προχωράς σε αγορά άλλης συσκευής όπως το Cudy.

Στις 26/7/2025 στις 2:12 ΜΜ, poulinos είπε

a.εχει να κανει με τις αναγκες σου.θες κατι απλο απλα για να εχεις ιντερνετ?θες κατι γρηγορο? αν θες κατι απλο οπως ειπε ο jkoukos ενα απλο παλιο adsl modem router ως access point.αν ομως θες καλυτερες ταχυτητες τοτε θες κατι να ειναι dual band πχ καποιο vdsl modem router ή να παρεις απλα ενα access point Πχ της tp link που με 20-30 ευρω βρισκεις dual band.

Δεν μου εχει μείνει κανένα παλιο ρουτερ δυστυχώς...
Σκέφτομαι να εχει και.καλες ταχύτητες και λιγο καλύτερο range...tp link ποιο; 

Δημοσ.
5 hours ago, arxontas2323 said:

Δεν μου εχει μείνει κανένα παλιο ρουτερ δυστυχώς...
Σκέφτομαι να εχει και.καλες ταχύτητες και λιγο καλύτερο range...tp link ποιο; 

σε dual band ως repeater αλλα παιζει και access point εγω πηρα το re305. φτηνο, dual band. οχι κατι τρελο.εχει και καλυτερα και πιο γρηγορα απο αυτο

το εχω σε 100 mbit vdsl

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Χαίρεται! 

χρειάζομαι ένα ρούτερ το οποίο να υποστηρίζει τη λειτουργία failover.

Θα ήθελα να έχει ως κύρια σύνδεση τη γραμμή της οπτικής ίνας που έρχεται απο το ont και ως εφεδρική τη σύνδεση 5g.

Βρίσκω κυρίως 5g routers τα οποία νομίζω πως έχουν τη δυνατότητα αυτή , αλλά δεν βρίσκω το αντίστροφο. Δηλαδή συμβατικά ρουτερ που να έχουν δευτερευόντως το 5g.

Θα ήταν καλή σκέψη ένα πχ FRITZ!Box 6850 5G ή ένα TP-Link Archer NX600 ; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Googlάρε το FRITZ! Failsafe και διάβασε. Πάντα υπήρχε τέτοια δυνατότητα, αλλά τώρα στην 8.10 – 8.20 έκδοση είναι βελτιωμένο και πιο στιβαρό. Ήταν πάντα δυσκοίλιο λίγο το Fritz στο τι USB στικάκια υποστηρίζει, αλλά άπαξ και το λύσεις αυτό πιστεύω θα δουλεύει μια χαρά.

Εγώ ευελπιστώ ότι το 5690 Pro που πήρα, στο μέλλον θα καταφέρω το στήσω και με failover με USB στικάκι. Ένα ένα τα βήματα όμως, ακόμα είμαι στη φάση που θέλω να δουλέψει το 5690 στη Nova χωρίς ONT. Πρώτα να πάρει την 8.20, να καταφέρω να στήσω την σύνδεση χωρίς ONT, με spoofing (ελπίζω), και βλέπουμε.

Σε δουλειά να βρισκόμαστε, να έχουμε και κάτι να τρωγόμαστε!

Επεξ/σία από winlink
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, winlink είπε

Googlάρε το FRITZ! Failsafe ...

Ευχαριστώ για την απάντηση! 

ιδανικά θα ήθελα να μην βάλω usb stick με sim. Γι' αυτό ψάχνω κάτι που να έχει ενσωματωμένη θύρα sim. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To κάνω με ένα ZTE MF286D αλλά περασμένο το OpenWRT, καθώς με το μαμά λειτουργικό δεν έχει τέτοια δυνατότητα.

Υπάρχουν μερικές τέτοιες συσκευές (Cellular Router) της GLiNet που έχουν τροποποιημένο OpenWrt με φιλικό περιβάλλον για τον χρήστη.

Επεξ/σία από jkoukos
  • Like 2
Δημοσ.
6 hours ago, winlink said:

Googlάρε το FRITZ! Failsafe και διάβασε. Πάντα υπήρχε τέτοια δυνατότητα, αλλά τώρα στην 8.10 – 8.20 έκδοση είναι βελτιωμένο και πιο στιβαρό. Ήταν πάντα δυσκοίλιο λίγο το Fritz στο τι USB στικάκια υποστηρίζει, αλλά άπαξ και το λύσεις αυτό πιστεύω θα δουλεύει μια χαρά.

Εγώ ευελπιστώ ότι το 5690 Pro που πήρα, στο μέλλον θα καταφέρω το στήσω και με failover με USB στικάκι. Ένα ένα τα βήματα όμως, ακόμα είμαι στη φάση που θέλω να δουλέψει το 5690 στη Nova χωρίς ONT. Πρώτα να πάρει την 8.20, να καταφέρω να στήσω την σύνδεση χωρίς ONT, με spoofing (ελπίζω), και βλέπουμε.

Σε δουλειά να βρισκόμαστε, να έχουμε και κάτι να τρωγόμαστε!

παιζει spoofing.το εχουν κανει

5 hours ago, lofter said:

Ευχαριστώ για την απάντηση! 

ιδανικά θα ήθελα να μην βάλω usb stick με sim. Γι' αυτό ψάχνω κάτι που να έχει ενσωματωμένη θύρα sim. 

to 6890 το κανει αλλα ειναι 4g δυστυχως.

7 hours ago, lofter said:

Χαίρεται! 

χρειάζομαι ένα ρούτερ το οποίο να υποστηρίζει τη λειτουργία failover.

Θα ήθελα να έχει ως κύρια σύνδεση τη γραμμή της οπτικής ίνας που έρχεται απο το ont και ως εφεδρική τη σύνδεση 5g.

Βρίσκω κυρίως 5g routers τα οποία νομίζω πως έχουν τη δυνατότητα αυτή , αλλά δεν βρίσκω το αντίστροφο. Δηλαδή συμβατικά ρουτερ που να έχουν δευτερευόντως το 5g.

Θα ήταν καλή σκέψη ένα πχ FRITZ!Box 6850 5G ή ένα TP-Link Archer NX600 ; 

kai to eχω δει και με cisco αλλα ηταν vdsl και 4g. οκ η μια πορτα ethernet μπορει να γινει wan αλλα παλι εχεις τον περιορισμο του 4g.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...